דרוש מידע דחוף עזרה- השפעה של חברה טובה

• הוסף לסימניות
אחת שאני מאד דואגת לה. היא ב-ב סמינר.
בחורה חברותית אהובה וכובשת
היא התחברה לבחורה מתוקה
והקשר ביניהם חזק וקרוב מאד!
לפני קצת זמן גיליתי מכתב שבמקרה היה זרוק
מסתבר שלבחורה יש בעיה רגשית/ נפשית
והיא פוצעת את עצמה ועושה שביתות רעב וכו
בתור אחת שקשורה ויש לי יכולת להשפיע
מה מומלץ לי לעשות???

• הוסף לסימניות
לפנות למורה חכמה ורגישה ולדבר איתה על זה.
זה דברים שמצריכים טיפול מקצועי!
לך כחברה אין הרבה מה לעזור, אלא יותר להיות לצידה, להכיל, לעודד אבל זה לא במקום טיפול!!
רפואה שלימה.

• הוסף לסימניות
אני לא חברה!!!
אני אחות גדולה! נשואה, עם ילדים
המורה שכבר עודכנה רק ספרה לאמא
והיא התיעצה איתי מה נכון לעשות
חד משמעי טיפול!
בת שמגיעה למצבים כאלו זה יושב על בעיות רגשיות/נפשיות שחייבים לטפל בהם.

• הוסף לסימניות
אם היא מסכנת את עצמה
וזה נשמע כך
חייבים לערב רווחה
במידה ויקרה משהו ויתברר שידעתם ולא דיווחתם תוכלו להגיע לעונש מאסר.

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון את מנסה לעזור לחברה שלך, ולא לאחותה שסובלת מהבעיה הרגשית, נכון?

אם כן אני ממליצה לך קודם כל להיות אוזן קשבת ולומר לה שאת תמיד שם לשמוע מה היא עוברת, את הפחדים והדאגות שלה וכו',
דבר שני ספרי לה שזה קורה להרבה אנשים ובעז"ה טיפול מתאים יעזור והתקופה הקשה תחלוף.
הרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמינו צריכים לעזור לחבר שמישהו במשפחה שלו מתמודד עם משהו רע,
פשוט להיות שם בשבילו, ולנסות להרגיע כשצריך.

מאחלת לבחורה הרבה בריאות נפשית ופיזית ושמחה
וכל הכבוד לך שאת דואגת לחברה שלך ככה

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון את מנסה לעזור לחברה שלך, ולא לאחותה שסובלת מהבעיה הרגשית, נכון?

אם כן אני ממליצה לך קודם כל להיות אוזן קשבת ולומר לה שאת תמיד שם לשמוע מה היא עוברת, את הפחדים והדאגות שלה וכו',
דבר שני ספרי לה שזה קורה להרבה אנשים ובעז"ה טיפול מתאים יעזור והתקופה הקשה תחלוף.
הרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמינו צריכים לעזור לחבר שמישהו במשפחה שלו מתמודד עם משהו רע,
פשוט להיות שם בשבילו, ולנסות להרגיע כשצריך.

מאחלת לבחורה הרבה בריאות נפשית ופיזית ושמחה
וכל הכבוד לך שאת דואגת לחברה שלך ככה
יש כאן טעות:
לי יש אחות - שלה יש חברה עם הבעיה הזאת
ואני בתור אחות גדולה
מבקשת עזרה לאחותי (במקום אמא שלי שבקשה את עזרתי)

• הוסף לסימניות
יש כאן טעות:
לי יש אחות - שלה יש חברה עם הבעיה הזאת
ואני בתור אחות גדולה
מבקשת עזרה לאחותי (במקום אמא שלי שבקשה את עזרתי)
אה, הבנתי
אני חושבת שהרעיון זהה. דאגי שתבין שזה בסדר, שזה קורה ולא נעים אבל בעז"ה בקרוב חברתה תצא מזה.
זה אכן מפחיד לגלות דבר כזה, ובטח לחברה שרואה את זה מהצד בגיל כל כך צעיר

הרבה להרגיע, לשמוע אותה
ואגב תשימי לב בין המילים שלה אם יש משהו שמפחיד או מדאיג אותה במיוחד
לפעמים יש לאנשים פחדים סמויים שהם לא מדברים עליהם במפורש, ולפעמים אלו פחדים מאוד לא מוצדקים שאפשר להפריך ("חס ושלום, היא לא תמות ברעב! הכי הכי גרוע אם היא תתאלף כי היא צמאה ישר יתנו לה נוזלים, היא לא בסכנת חיים", וכו')

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה