שאלה דחוף, עזרה של אדריכלי/ת מנוסה!

• הוסף לסימניות
אנחנו באמצע בניה והאדריכלית שלקחנו אותה עשתה את הרעיון הזה מאילוץ:
חדר הורים בממ"ד שיחידת ההורים נלקחת על חשבון הסלון.
במהלך הבניה- אנחנו רואים שהדלת לחדר הורים היא 70 ס"מ וזה ממש ממש צר- לא נוכל להעביר שם מיטות ולא כלום!
השאלה האם כדאי לשבור 10 ס"מ מהקיר ממ"ד כדי להרחיב את הפתח ואז אין דלת ממ"ד לחדר., או לעשות את הפתח מהצד של המסדרון שממול הכיור והבעיה שתהיה דלת הזזה כי דלת רגילה גם תתקע במשקוף של הדלת ממ"ד??
תודה מראש לכל המפנים מזמנם!!

1742217962881.png

• הוסף לסימניות
מה הבעיה להעביר מיטות בדלת של 70?
הופכים אותן על הצד וככה מכניסים

• הוסף לסימניות
ובדקתם ש-10 סמ נוספים יפתרו את כל הבעיה?

• הוסף לסימניות
לא משנים דלת של ממ"ד, ולא קירות של ממ"ד.
אפשר להפוך את הכיוון של הדלת החיצונית של חדר ההורים, ולהגדיל אותו אם רוצים. ואז יש גישה יותר נוחה לממ"ד.
ואגב, זה לא כ"כ גרוע הצורה הזו של יחידת הורים חיצונית. לפעמים ממש נוח שאפשר לסגור את חדר ההורים (ממ"ד) ולאפשר גישה לילדים ליחידה, בלי לפגוע בפרטיות.
שימו לב שככל שהדלת החיצונית תתקרב לכיוון דלת הממ"ד, תהיה יותר צפייה מהמטבח ישר לאיזור המיטות.
ריהוט מכניסים פעם אחת, פרטיות צריך כל הזמן...
1742221514763.png

• הוסף לסימניות
אנחנו באמצע בניה
את קיר המבואה שמול פתח הממ"ד אפשר לבנת מגבס אחרי שמרהטים את החדר.
בדרך כלל לא מחליפים ריהוט כל כך מהר ואם צריך תמיד אפשר לפרק ולבנות מחדש במחיר לא גבוה ובמינימום בלאגן.
אני מציעה גם לשקול להרחיב את היחידה עוד קצת על חשבון הסלון. הסלון גדול מאד ו20-30 ס"מ לא ממש יגרעו ממנו בעוד שזה ישפיע מאד לטובה על איזור יחידת ההורים ויאפשר אופציות לאחסון ולאמבטיה ועוד.

• הוסף לסימניות
הזוית לא נותנת.
כלומר מהמסדרון יש דלת שמובילה למבואה שם יש פיצול ל2 דלתות דלת ליחידת הורים ודלת לחדר שינה
בלי קשר לשאלה,
תמיד בזווית כזאת צריך מעבר 90 ולא 80.

• הוסף לסימניות
במהלך הבניה- אנחנו רואים שהדלת לחדר הורים היא 70 ס"מ וזה ממש ממש צר- לא נוכל להעביר שם מיטות ולא כלום!
השאלה האם כדאי לשבור 10 ס"מ מהקיר ממ"ד כדי להרחיב את הפתח ואז אין דלת ממ"ד לחדר., או לעשות את הפתח מהצד של המסדרון שממול הכיור והבעיה שתהיה דלת הזזה כי דלת רגילה גם תתקע במשקוף של הדלת ממ"ד??

צפה בקובץ המצורף 1923378
ערב טוב,
העלתם נקודה מאד נכונה!
ראשית שימו לב לא לעשות ראש מיטה ארוך מידי! כנל מיטה רחבה....
אני חושבת שהפתרון זה לפתוח דלת הזזה ממול הדלת של החדר שינה הממד(-זה דלת ממ"ד שלא נוגעים בה בגדול.) הדלת הזזה יפתח מימין לשמאל וה"נוף" לחדר ולמיטות לא יהיה כי הקיר של הכיור מסתיר כך שזה לא מפריע לנו.
אם אתם חוששים שדלת הזזה לא אוטמת 100% שימו דלת פנימית רגילה לממד.
לדעתי פתרנו את הבעיה.
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות

צפה בקובץ המצורף 1923378

אפשר להעביר ריהוט דרך החלון. קומה גבוהה בעזרת מנוף.

אם החלון מספיק גדול (ברוחב הוא 100 זה מעולה, כמה הגובה?)

• הוסף לסימניות
היה זכור לי הדירה הזאת -- מצאתי סקיצה בארכיון
לדעתי חבל להתעסק עם הממד --עדיף להקטין את המסדרון
ל90 ולהרחיב את המבואה בעוד 30 ס"מ -- גם במחיר להוציא משם את הכיור נ"י

קבצים מצורפים

• 1735060137685.png
    1735060137685.png
    KB 101.1 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
משביח מאד את המבואה, אבל נדמה לי שזה יוצר הרבה יותר אפשרויות צפיה מהמטבח אל חדר שינה. אפשר כמובן להקפיד על דלתות סגורות, אבל מי שלא מקפיד, ייתכן ויפריע

• הוסף לסימניות
לא משנים דלת של ממ"ד, ולא קירות של ממ"ד.
אפשר להפוך את הכיוון של הדלת החיצונית של חדר ההורים, ולהגדיל אותו אם רוצים. ואז יש גישה יותר נוחה לממ"ד.
ואגב, זה לא כ"כ גרוע הצורה הזו של יחידת הורים חיצונית. לפעמים ממש נוח שאפשר לסגור את חדר ההורים (ממ"ד) ולאפשר גישה לילדים ליחידה, בלי לפגוע בפרטיות.
שימו לב שככל שהדלת החיצונית תתקרב לכיוון דלת הממ"ד, תהיה יותר צפייה מהמטבח ישר לאיזור המיטות.
ריהוט מכניסים פעם אחת, פרטיות צריך כל הזמן...
צפה בקובץ המצורף 1923441
גם אני חושבת ככה גם בלי להעביר מיטות הייתי הופכת את הכוון של הדלת זה מאפשר מעבר הרבה יותר נוח
וככה יש לך עו 10 ס"מ להרחיב רת הדלת ואולי יותר צריך למדוד

• הוסף לסימניות
אני חושבת שעדיף כבר לותר על הארון מאשר ליצור מבואות

• הוסף לסימניות
אני חושבת שעדיף כבר לותר על הארון מאשר ליצור מבואות
לא ברור בהפיתרון הנ"ל --מה הקשר בין הארון לדלת ? ואם הכוונה להעביר את הדלת לקיר משמאל של הנישה של הארון --זה לא מעשי ואין שם מספיק מקום לדלת ממד
אני בכלל חושב עקרונית שזו טעות במקרה הזה להפוך את הממד לחדר שינה הורים --גם מבואה בעייתית
וגם יח"הורית שמקטינה את הסלון ללא הצדקה --וגם ממד זה חדר לא נעים להיות חדר שינה מרכזי
היה יותר נכון לתכנן חדר שינה נורמלי באיזור החדרים החדשים משמאל גם במחיר של חדר אחד פחות
לפעמים מרוב רצון למקסם מאבדים את הצורה של הדירה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה