דחוף! פיקוח נפש! הציקלידים בסכנת חיים, הם הולכים למות...

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום לכולם.
יש לי אקוריום די חדש עם דגי נוי (מים מתוקים)
השבוע שמנו לב שיש במים מלא לכלוכים זעירים כמו נקודות לבנות, חשבנו שסתם הפילטר לא עושה את העבודה כמו שצריך...

אתמול שמתי לב שעל 3 דגים נהיו נקודות לבנות, והערב ביררתי על כך והופתעתי לשמוע שמדובר במחלת דגים סופנית (גם הנקודות הלבנות במים זה מהעור של הדגים), אך יש תרופה שניתן לשפוך לאקוריום, שעוזרת לפעמים.

אך בשעה הזאת חניות של דגי נוי כבר סגורות...

יש כאן מישהו שמכיר את התופעה? או אולי מישהו יודע עיצות נוספות (עיצות סבתא) שיכולים להציל את הדגים, ולמנוע משאר הדגים באקוריום להידבק..

רבותי!
:( צריך להציל את הדגים המסכנים... הם עדיין קטנים, וסכנת מוות נוראה מרחפת על ראשם.

חיים דיקמן

• הוסף לסימניות
טוב, באמת צריך לפתוח כאן פורום מקקים\ג'וקים\עטלפים וחיות מחמד... כמו שהציעו באשכול האחרון (או שכבר היו מאז עוד כמה :)) על זוחלים למיניהם.

מישהו מתנדב להיות וטרינר?

• הוסף לסימניות
להחליף 2 שליש מים
ולקוות לטוב...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;640893:
טוב, באמת צריך לפתוח כאן פורום מקקים\ג'וקים\עטלפים וחיות מחמד... כמו שהציעו באשכול האחרון (או שכבר היו מאז עוד כמה :)) על זוחלים למיניהם.

מישהו מתנדב להיות וטרינר?

לא יפה..
דגי נוי זה לא מקקים ולטאות, זה אחד הדברים היפים והמרתקים ביותר.

• הוסף לסימניות
(-: לזרוק כמה פירורי לחם ולהגיד את התפילה הבאה...

"סדר תשליך" בנוסח האשכנזים
(אחר מנחה, קודם שקיעת החמה הולכים אל שפת הנהר שיש בו דגים או לבאר מים חיים ואומרים פסוקים ופרקים אלה):
מִי אֵל כָּמוֹךָ נוֹשא עָוֹן וְעוֹבֵר עַל פֶּשַׁע לִשְׁאֵרִית נַחֲלָתוֹ לֹא הֶחֱזִיק לָעַד אַפּוֹכִּי חָפֵץ חֶסֶד הוּא:
יָשׁוּב יְרַחֲמֵנוּ יִכְבּוֹשׁ עֲוֹנוֹתֵינוּ וְתַשְׁלִיךְ בִּמְצֻלוֹת יָם כָּל חַטֹּאתָם:
תִּתֵּן אֱמֶת לְיַעֲקֹב חֶסֶד לְאַבְרָהָם אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתָּ לַאֲבוֹתֵינוּ מִימֵי קֶדֶם:

ג"פ
:
מִן הַמֵּצַר קָרָאתִי יָהּ עָנָנִי בַמֶּרְחַב יָהּ ה' לִי לֹא אִירָא מַה יַּעֲשה לִי אָדָם ה' לִי בְּעוֹזְרָי וַאֲנִי אֶרְאֶה בְשנְאָי טוֹב לַחֲסוֹת בַּה' מִבְּטֹחַ בָּאָדָם טוֹב לַחֲסוֹת בַּה' מִבְּטֹחַ בִּנְדִיבִים:
לֹא יָרֵעוּ וְלֹא יַשְׁחִיתוּ בְּכָל הַר קָדְשִׁי, כִּי מָלְאָה הָאָרֶץ דֵּעָה אֶת ה' כַּמַּיִם לַיָּם מְכַסִּים:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י באג;640894:
להחליף 2 שליש מים
ולקוות לטוב...

2 שליש זה נשמע הרבה, זה לא יכניס את הדגים לסטרס, אין תהליך של התאקלמות למים חדשים/טמפרטורה שונה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;640896:

(אחר מנחה, קודם שקיעת החמה הולכים אל שפת הנהר שיש בו דגים או לבאר מים חיים ואומרים פסוקים ופרקים אלה):
מִי אֵל כָּמוֹךָ נוֹשא עָוֹן וְעוֹבֵר עַל פֶּשַׁע לִשְׁאֵרִית נַחֲלָתוֹ לֹא הֶחֱזִיק לָעַד אַפּוֹכִּי חָפֵץ חֶסֶד הוּא:
יָשׁוּב יְרַחֲמֵנוּ יִכְבּוֹשׁ עֲוֹנוֹתֵינוּ וְתַשְׁלִיךְ בִּמְצֻלוֹת יָם כָּל חַטֹּאתָם:
תִּתֵּן אֱמֶת לְיַעֲקֹב חֶסֶד לְאַבְרָהָם אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתָּ לַאֲבוֹתֵינוּ מִימֵי קֶדֶם:

ג"פ
:
מִן הַמֵּצַר קָרָאתִי יָהּ עָנָנִי בַמֶּרְחַב יָהּ ה' לִי לֹא אִירָא מַה יַּעֲשה לִי אָדָם ה' לִי בְּעוֹזְרָי וַאֲנִי אֶרְאֶה בְשנְאָי טוֹב לַחֲסוֹת בַּה' מִבְּטֹחַ בָּאָדָם טוֹב לַחֲסוֹת בַּה' מִבְּטֹחַ בִּנְדִיבִים:
לֹא יָרֵעוּ וְלֹא יַשְׁחִיתוּ בְּכָל הַר קָדְשִׁי, כִּי מָלְאָה הָאָרֶץ דֵּעָה אֶת ה' כַּמַּיִם לַיָּם מְכַסִּים:

העיקר כבר באמת בניתי על הדגים האלו לתשליך...
אך כולי תקוה שבאמת ישרדו עד תהליך התשליך.
:)

• הוסף לסימניות
פעם שמעתי שלחלק מהבעיות,
אפשר לפתוח קפסולת אנטיביוטיקה אחת או שתיים ולשפוך את תוכנה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;640896:

ג"פ:
לסלונים יש נוסח אחר לתשליך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;640904:
פעם שמעתי שלחלק מהבעיות,
אפשר לפתוח קפסולת אנטיביוטיקה אחת או שתיים ולשפוך את תוכנה...

איזה אנטיביוטיקה?
האם זה לא יכול להזיק? הייתי מנסה את זה על איזה דג זהב זול (יש לשכנים אקוריום עם דגי זהב..), אבל זה נשמע לי נורא לנסות על בעלי חיים, זה יכול להרוג אותו, או לגרום לו מחלות, כי אנטיביוטיקה זה גם בעצם חיידקים והשאלה האם חיידקים שנלחמים במחלות אדם לא מזיקים לדגים...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;640899:
2 שליש זה נשמע הרבה, זה לא יכניס את הדגים לסטרס, אין תהליך של התאקלמות למים חדשים/טמפרטורה שונה?

זאת הוראה שקיבלנו פעם מחנות דגים
כתחליף לתרופה אם זה עזר.. אולי לחלק דגים

ופעם בשבועים קבוע להחליף 2 שליש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;640905:
לסלונים יש נוסח אחר לתשליך...

הפוך.. לסלונים יש רק את הנוסח הזה.
(הבייסיק של התשליך, בלי התפילה הארוכה שאומרים כל האשכנזים)

• הוסף לסימניות
אלול, אפילו דגים שבים רועדים....
רפואה שלמה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י באג;640908:
זאת הוראה שקיבלנו פעם מחנות דגים
כתחליף לתרופה אם זה עזר.. אולי לחלק דגים

ופעם בשבועים קבוע להחליף 2 שליש

אבל מתו לכם דגים שם? :( :eek:

אולי כדאי דבר ראשון לבודד את החולים למחלקת בידוד? (הכוונה כמובן לצנצנת עם מים מחוץ לאקוריום..:))
הייתי עושה זאת אם הייתי יודע שהם לא ימותו גם מחוסר חמצן...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאירי5;640915:
אלול, אפילו דגים שבים רועדים....
רפואה שלמה.

הליצים אומרים שהדגים שבים רועדים באלול... למה אחרי מה שעשו להם בבין הזמנים אין מצב שלא ירעדו...

אבל הדגים אצלנו, גם בבין הזמנים קיבלו את כל הפינוקים שמגיע להם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;640918:
אבל מתו לכם דגים שם? :( :eek:

אולי כדאי דבר ראשון לבודד את החולים למחלקת בידוד? (הכוונה כמובן לצנצנת עם מים מחוץ לאקוריום..:))
הייתי עושה זאת אם הייתי יודע שהם לא ימותו גם מחוסר חמצן...

אם לבודד אז עם חלק מהמים שלהם

וכן, אלו שהיו חולים הלכו לעולמם...
אח, זה כואב :(

• הוסף לסימניות
קראתי בפורום אחר, שמלח גס יכול להועיל. על כל 10 ליטר כף מלח גס.
אבל נראה לי מוזר להמליח אקוריום של מים מתוקים אני חושבת שרק מזה הדגים עלולים למות.

לדעתי דבר ראשון תפריד באמת את הדגים החולים, גם אם אתה שם אותם בלי חמצן בצנצנת רגילה, זה ס"ה דגים, זה לא אנשים שאסור לקצר חייהם אפילו שהם סופניים, לא?

אני לא אומרת לעשות המתת חסד, אבל למנוע משאר הדגים זה הגיוני לחלוטין.

וכמי שמכירה אקוריומים אני מבינה ללבך, בטח הילדים וכולם מכירים את הדגים ויש לכל דג שם משלו ושטח טרוטאלי באקוריום שהוא השתלט עליו, אקוריום זה דבר מרתק ביותר.

• הוסף לסימניות
לקחתי א'-ק"נ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;640912:
הפוך.. לסלונים יש רק את הנוסח הזה.
(הבייסיק של התשליך, בלי התפילה הארוכה שאומרים כל האשכנזים)

פיצוי על זה, הם קיבלו קריאת שמע...

• הוסף לסימניות
שאלה לי, האם הדגים הבריאים מנסים לטרוף, או רודפים ומתישים את החולים? כי אצלינו ככה הלכו להם הציקלידים- כשאחד נחלש השאר רודפים אחריו ברצחנות מעוררת חלחלה. אם לא, כנראה שהם לא חולים אנושים. (אצלינו, אגב, הם מתו בתורנות כשתמיד החבורה הבריאה רודפת אחרי החלש המסכן. האחרון שרד יפה עד ערב פסח, וגווע למוות בצנצנת של געפילטע פיש- מלאה במים:(שמו שנוקי נוחו עדן)
להחליף מים? מקסימום עד שליש, וצריך להוסיף את כל החמרים המפחידים שהביאו לנו:מנטרל כלור, בקטריות וכו'.
לגבי תשליך- לא צריך לעשות דווקא על דגים כשרים?:rolleyes:
בכ"א מומלץ לעבור לדגי זהב עליזים עדינים, ו...זולים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה