דחוף! פיקוח נפש! הציקלידים בסכנת חיים, הם הולכים למות...

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
לא רודפים אחריהם, מעניין שכל 3 החולים שוחים כל הזמן בקבוצה, כמו להקה קטנטנה...

אין לי מנטרל כלור בבית, אני ישים להם מים ממכשיר של תמי4 (מקוה שהפילטר שלהם באמת יודע לעשות משהו בענין הכלור).

אני הולך הלילה להוציא את הדגים החולים מהאקוריום לבידוד, ולהוציא איזה שליש מים מהאקוריום, לטובת מים חדשים ממתקן מים תמי4.

כולי תקוה שהתהליך יעבור בשלום, ושהמגפה הנוראה המשתוללת במרכז ביתי תעצור...

...וגם שהסלון ישאר נקי אחרי החלפות המים :)

• הוסף לסימניות
נמתין בנשימה עצורה וggg תתפלל. ("אבינו מלכינו מנע מגיפה מנחלתך")
בתקווה לתוצאות חיוביות.

• הוסף לסימניות
בשביל פיקוח נפש הרמתי טלפון למומחה גדול לדגים וזה מה שהוא אמר לי לעשות.
1.להוציא פחם פעיל מהפילטר,
2.לקנות מיד תרופה נגד פינגוס לדגים,
3.להעלות את הטמרטורה ל-30 מעלות,
4.לתת את התרופה במינון ובתקופה ע"פ מה שנכתב על האריזה,
באם הטיפול הצליח להחזיר פחם פעיל לפילטר,
באם לא לחזור שוב על הפעולות.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה רבה.
כל הכבוד על הנסיון לעזור.

אבל
1. אני לא יודע איך מוציאים פחם
2. אין איפה לקנות כעת תרופה
3. עדיין לא קניתי טרמוסטט לאקוריום, כי אמרו לי בחנות שרק בחורף צריך חימום... אז חשבתי לקנות אחרי סוכות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;640935:
אין לי מנטרל כלור בבית, אני ישים להם מים ממכשיר של תמי4 (מקוה שהפילטר שלהם באמת יודע לעשות משהו בענין הכלור).

אני הולך הלילה להוציא את הדגים החולים מהאקוריום לבידוד, ולהוציא איזה שליש מים מהאקוריום, לטובת מים חדשים ממתקן מים תמי4.

...
רק שהנותרים לא ייתעלפו מהסטייל:rolleyes:

• הוסף לסימניות
עצה ידידותית - דגים כשמחליפים להם מים, עוברים מן משברון קטן, ואם
הם לא חזקים מלכתחילה [כמו המסכנים שלך] אזי יכול מאד להיות שהם
לא ישרדו החלפת מים. לכן לא ממליצה לך לעשות זאת בשלב זה.
אלא על הבוקר, לקנות להם חומר שמרפא.

ולא להאכיל אותם עד אז.

אני אישית מאד מאד אוהבת אקווריומים וגידלתי מלא דגים.
הפסקתי כי לא יכולתי לסבול את התמותה המהירה שלהם.
ופעם מישהו שיכנע אותי לקנות דג יפהפה, שפשוט אכל לי
את כל האקווריום ופשוט לא יכולתי לראות את האלימות הזו.
אז התפטרתי מהאקווריום אבל אין כמו אקווריום לרוגע ושלווה
בבית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;640895:
לא יפה..
דגי נוי זה לא מקקים ולטאות, זה אחד הדברים היפים והמרתקים ביותר.

ודאי שלא! דגי נוי יהיו בקטגוריה של חיות מחמד כמובן...

• הוסף לסימניות
לצערי, אני מסכימה עם ג'ינג'ית. האקווריום יפיפה- עד שמתחילה התמותה שלהם! כל החלפת מים או הוספת דגים חדשים מביאה עליהם מחלות ותמותה. היה לי אקווריום גדול ובסוף התפטרתי ממנו מהר, לא יכולתי לראות את הדגים מתים כל הזמן.
בעיקר כשהיו להם הנק' הלבנות האלו- לא עזר כלום והם מתו!
נו?-אצלכם הם שרדו את הלילה??

• הוסף לסימניות
עדכון:
הדגים שרדו את הלילה.
אתמול החלפתי שליש מהמים השתדלתי להכניס מים בטמפרטורה חמה יותר, והוספתי מספר כפות מלח לאקוריום.
כאמור לדגים שלום בנתיים, היום בצהרים אקנה תרופה... :)

תודה לכל המתעניינים, והמתפללים :).

אגב, התמותה שאת מתארת לא מחוייבת, והחלפת מים או הוספת דגים לא אמורה להיות קטלנית... פשוט צריך לדעת איך לתחזק דגים! (לא שאני כבר יודע טוב...).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;640902:
העיקר כבר באמת בניתי על הדגים האלו לתשליך...
אך כולי תקוה שבאמת ישרדו עד תהליך התשליך.
:)
הם רוצים לגמור את התיקון שלהם לפני שיקבלו את קיצבת העבירות השנתית שתשאיר אותם לסבול עוד שנה...

• הוסף לסימניות
:rolleyes:אומרים שצדקים חוזרים בדגים
יתכן שיש לך זכות
תטפל בהם בנאמנות

• הוסף לסימניות
סליחה!
יש פה אשכולות של הצלת חיים לבני אדם.
תשמרו את האנרגיות לתחומים האחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פישי;641544:
:rolleyes:אומרים שצדקים חוזרים בדגים
יש לך זכות
א-י
מי עוד?:confused:
דגים שאוכלים לכבוד שבת קודש - אלה גילגול של צדיקים. לא ציקלידים. (לו היית רואה את הארשת המפחידה שיש לטורפים אלה על פניהם, לא היית מעלה בדעתך לכתוב אותם באותה שורה עם צדיקים...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;641255:
אגב, התמותה שאת מתארת לא מחוייבת, והחלפת מים או הוספת דגים לא אמורה להיות קטלנית... פשוט צריך לדעת איך לתחזק דגים! (לא שאני כבר יודע טוב...).

אני מדברת מנסיון ארוך של כמה שנים עם הדגים ואחרי התייעצויות עם מומחים! ואחרי הכל- בסוף הם תמיד מתו או מישהו מהם דאג שהם ימותו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח. לב;641956:
אני מדברת מנסיון ארוך של כמה שנים עם הדגים ואחרי התייעצויות עם מומחים! ואחרי הכל- בסוף הם תמיד מתו או מישהו מהם דאג שהם ימותו...
רוצחים!

• הוסף לסימניות
אוח ...אוח....חיים לקחת אותי שנים רבות אחורנית....חחח...אשכול מעניין, ורחמיו על כל מעשיו, מאחל לך ולהם אריכות ימים ושנים ושנה טובה ומתוקה...:)

• הוסף לסימניות
וכמובן באשכולות מסוג זה, העיקר זה התגיות למטה.....:D

• הוסף לסימניות
הודעה חשובה ומשמחת.
הדגים החלימו והנקודות הלבנות עברו
תודה לכל המייעצים גם כאן וגם בפרטי.
החלפתי פעמיים שליש מהמים, הוספתי תרופה שקניתי בחנות דגי נוי, וגם הוספתי מלח גס.

חשוב לי לציין, שיש לנו בבית חוץ מהאקוריום עוד בעלי חיים, פעם לא יכלתי לדמיין שיהיה לנו בבית דברים כאלו, אבל כשרואים איזה פלאים זה מחולל בילדים, מבינים כמה שזה חשוב ויש ילדים שממש זקוקים לזה, זה מטפח את הביטוי הרגשי של הילדים, הם מתרגלים לרחם ללא קבלת תמורה וזה חינוכי ביותר (כמובן לא חינוכי לאנשי חב"ד שלא מכניסים בע"ח שאינם טהורים).
מסופר על ר' אריה לוין זצ"ל שהלך ברחוב וקרא לאשה שצעדה ברחוב לעצור ולהמתין, הגברת לא הבינה מדוע, ואז הצביע ר' אריה על חתולה המלקקת חלב במרדכה בעוד מספר מטרים, הוא אמר לה בקול נרגש "אם נעבור היא תפסיק לאכול, וזה צער בע"ח"...
אני זוכר בילדותי שפעם ילדי השכונה תפסו גור של חתולים והתעללו בו מאד, וכשאני נזכר בזה אני חושב מה עלי לעשות שהילדים שלי יהיו רחמנים, כי כשמתרגלים לחשוב ולרחם על בעלי חיים ועל האחר אין ספק שמטפחים להם את הרגש גם כלפי בני אדם..

תודה רבה על העזרה
וסליחה על החפירה כאן...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;643106:
חשוב לי לציין, שיש לנו בבית חוץ מהאקוריום עוד בעלי חיים

לכן בתגיות מופיע עטלפים? :eek: :eek: :eek:
או שזה לא קשור אליך? :rolleyes:

• הוסף לסימניות
יפה! הצלת חיים! מעניין שאצלי כל העיצות והפתרונות אף פעם לא עזרו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה