דרוש מידע דחוף ! קנו לי בטעות כרוב לבן שלם מגידול רגיל- איך והאם אפשר לנקות אותו?? בבטחה ובקלות??

• הוסף לסימניות
להוריד את העלים העליונים,
לקצוץ את הכרוב דק,
להשרות במים עם מעט סבון,
לשטוף היטב,
בתיאבון.

• הוסף לסימניות
אפשרות נוספת - להקפיא (ככה שלם), להוציא מהפריזר ולהפשיר, הוא נהיה שקוף ורך כזה, בודקים אותו בשניות, פשוט מסתכלים מול האור, עלה עלה, והם הופכים לממש שקופים אז זה קלי קלות.
אחרי כזה טיפול הוא מתאים אך ורק לבישול ולמילוי.
אז - הי!! הוא מתאים למילוי!!! בתור נכדה לסבתא הונגריה זה נשמע לי אופציה שווה נורא ;)

• הוסף לסימניות
סיכון גדול!!!
התולעים קטנות ושקופות

מצטטת מהקישור שהעלו כאן:

1. מוחזק בנגיעות-רוב פעמים נגוע
הגדרה: מאכלים שרוב פעמים מצוי בהם נגיעות.
דינו: חייב בבדיקה. אם לא נבדק, אפילו בדיעבד שכבר התבשל- אסור (אם אין אפשרות לבודקו לאחר הבישול).
דוגמאות:
ירקות
אספרגוס, ארטישוק, בצל ירוק, ברוקלי, חסה, כוסברה, כרוב, כרובית, סלק עלים, פטרוזליה, שמרי, תירס קלחים, תרד.

• הוסף לסימניות
אני הרבה פעמים בודקת כרוב, וסתם לידייעה, גם כרוב מגידול מיוחד שהתגלו תולעים בעליו הראשונים טעון בדיקה.
אז איך מנקים:
מפרקים את כל העלים (קצת קשה בהתחלה) אפשר לחותך ל-2 ואז לפרק, אבל זה יגרום לכך שתצטרכו לבדוק יותר חלקים...

בודקים מול האור מ-2 הכיוונים, תוך פתיחה ומתיחה של העלים ע"מ לבדוק בקפלי העלים.
משרים אל העלים הבדוקים במים עם מעט סבון ושוטפים ביסודיות.

לחילופין,
אפשר להשרות את העלים במי סבון ללא בדיקה, ולשטוף מאוד מאוד ביסודיות, תוך פתיחה של כל כפל וכפל מ-2 הצדדים.

בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
לפרק את העלים להשרות לכמה דקות במים רותחים עם מלח הכל יורד

• הוסף לסימניות
הכרוב השנה נגוע מאוד.

קנינו לשמחת תורה כרוב רגיל כי לא היה של חסלט. גם אחרי הפרדת העלים והשרייה מצאנו בו למעלה ממאה חרקים שהסתתרו בקפלים. שקופים למחצה בגודל ראש סיכה שהתרוצצו על פני העלה. צריך המון סייעתא דשמיא כדי לגלות אותם. הם מתחבאים בקפלים ללא תזוזה.

• הוסף לסימניות
אגב
הטעם של הכרוב הרגיל שונה ומעולה מהגידולים המיוחדים שלהם יש טעם דומה לשל K600 .

• הוסף לסימניות
מילדותי זכור לי שברוב יש בעיה של חרקים *בתוך* העלים, ולא *על* העלים ולכן כל עיצות ההשריה לא יועילו.
זו הסיבה שלא היו לנו סלטי כרוב חיים. הקפאנו או חלטנו את הכרוב כדי שיהפוך לשקוף וניתן יהיה לבדוק.
אגב כנ"ל חסה

(מהגינה הפרטית שלי אני מכירה את החרקים שזוחלים בתוך העלה. בעגבניות שרי למשל זה ממש ממש מצוי וניתן לראות בקלות בלי מאמץ)
1667061098671.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה