דחוף - רשימת הדגים הבעיתיים

• הוסף לסימניות
יש למישהו את הרשימה של הדגים שפורסמה בזמן האחרון עם הבעיות של התולעים?
תודה רבה מאד!!

• הוסף לסימניות
יותר מאוחר בעז"ה אשלח

...

• הוסף לסימניות
נאמר לי שסלמון נורווגי בסדר, השאר לא.
ודגי הברכות גם בסדר.

לצערי הרב כי אני מכורה לסלמון אבל לא לנורווגי.

• הוסף לסימניות
לא הולך לי להעלות אתזה

שלח באישי את הפקס שלך ונחזיר לך את זה בפקס

• הוסף לסימניות
אין לי פקס.....

• הוסף לסימניות
תעבירו לפקס שלי ואני אעביר לpr
המספר שלי 15325400464

• הוסף לסימניות
גם אני רוצה לדעת איזה דגים אסור.
אולי עם העתק הדבק לגוף ההודעה?

• הוסף לסימניות
רשימת דגים כשרים

קבצים מצורפים

• 1449-1952009_dagim&stores.pdf
    KB 158.1 · צפיות: 58
  • הוסף לסימניות
באותו הקשר לא מזמן פורסמה מודעה בעיתון על סוגי העלים ירוקים עם הכשר והדרך שצריך לנקות אותם, זה נזרק לי בטעות והיה כתוב שם איזה חברות א"א לנקות ולכן אסור לקנות וכו'. למישהו יש?

• הוסף לסימניות
סוף סוף זה עלה

הרשימה סרוקה מיתד של בערך לפני שבועיים. מקווה שתצליחו לקרוא.

קבצים מצורפים

• Untitled-4.jpg
    4.5 MB · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
ממש תודה!!!

• הוסף לסימניות
נראה לי שיש פה הרבה פוליטיקה.
מה גם שאני לא יודעת מי הוציא את הקריאה הזו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;391427:
נראה לי שיש פה הרבה פוליטיקה.
מה גם שאני לא יודעת מי הוציא את הקריאה הזו
גם אני חושבת שזו פולטיקה, אם זה היה אסור באמת לא היו כותבים רק ביתד אלא היו מפרסמים בכל מקום והיו חותמים כל הרבנים. כי איסור אכילת שרצים ורמשים לא נאמר רק לליטאים.

• הוסף לסימניות
ראשית, בדג ישראלי נקי, אין תולעים.
מי שהפרוטה מצויה בכיסו, שיקנה דגים ישראליים (בורי, מושט, פורל ועוד) ויהנה גם מדג איכותי יותר וגם נקי יותר וכמובן, ללא חשש תולעים.
שנית, ישנם דגים שמאכסנים טפילים ותולעים באיזור הראש. בניקוי, כשזורקים את הזימים - זורקים גם אותם.

הנושא הבעייתי כיום הוא טפילים שנמצאים בחלל הבטן על בשר הדג עצמו ולא באיברים הפנימיים (שזורקים אותם). ככל הידוע לי התולעים מהסוג הזה הם ממש קטנים.
הדגים עוברים ניקוי מיוחד להוצאת הטפילים (עם פנצטה וכדו'), ולא בגלל בעיות כשרות אלא בגלל הגיינה ובריאות.
דגים מעובדים (ציפוי קרח בתוספת 10% מים וכדו') עוברים השרייה בכל מיני חומרים שיתכן (אני לא בטוח) וגורמים לטפילים לצאת מהדג בעת השטיפה בברז בבית.

וכאן הבן שואל: מדובר הרי בטפילים קטנים, כאשר לכאורה הדג יש לו חזקת נקיות כלשהי (הוא עבר הרי ניקוי), הם הוקפאו, הופשרו, נשטפו ובושלו. אחרי כל זה אפשר לומר שיש חשש שנשארה 'בריה' שלימה?
תמיהני.

כמדומני שהיה תחקיר של כלבוטק בנידון...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Designer;390967:
באותו הקשר לא מזמן פורסמה מודעה בעיתון על סוגי העלים ירוקים עם הכשר והדרך שצריך לנקות אותם, זה נזרק לי בטעות והיה כתוב שם איזה חברות א"א לנקות ולכן אסור לקנות וכו'. למישהו יש?

איזה חברות כן ואיזה לא - אין לי מושג.
סומכים על הרב שעל האריזה - לכו על זה.

אותי למדו דבר אחד, אופן הניקוי משתנה ממוצר למוצר ומגידול לגידול, אשר על כן יש להיצמד להוראות המופיעות על האריזה.

• הוסף לסימניות
לא זכור לי שראיתי על סלמון למשל שכתוב שעבר ניקוי מתולעים. זה אמור ל היות כתוב איפה שהוא? ואם אני אוכלת פילה, שזה רק הבשר עצמו ובמילא מקלפת את העור, מה יכולה להיות הבעיה פה? הרי במילא רוב הדגים קפואים כך שהתולעים לא יכולות לשרוד הקפאה עמוקה ובמילא גם שוטפים מתחת לזרם של מים כך שאם היו הן נופלות, אז מה עוד צריך לעשות?

מענין מי הוציא את הקריאה הזו.

• הוסף לסימניות
כשרות ירקות עליים

שלא נכשל..

קבצים מצורפים

• פרסום תוצאות בדיקה.jpg
    KB 80 · צפיות: 31

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה