דיאטה לילדון בן 3?

• הוסף לסימניות
הייתי השבוע עם הילד אצל הרופא שבדק משקל וגובה,
וטען שהילד שמן יחסית לגילו ולגבהו.
אי לכך ובהתאם לזאת, נתן לי הפניה לדיאטנית.

נראה לי בזבוז זמן משווע!!!

הילד אוכל דברים סטנדרטיים לגמרי,
שותה ה-מ-ו-ן אבל לא מתוק.

אשמח לשמוע מה דעתכן

• הוסף לסימניות
מה זה "טען שהילד שמן יחסית לגילו ולגבהו".
מה אתם רואים?
הילד שמנמן יותר מהילדים האחרים בגן, מהאחיינים, מהשכנים בני גילו?

בנימה אישית, לא יודעת אם הייתי הולכת לדייאטנית, אבל הייתי לוקחת לתשומת ליבי שכנראה לילד יש נטייה ךהשמנה ועדיף להקדים רפואה למכה.
מה זה אומר?
לשים לב לתת לו יותר פירות וירקות, להקפיד איתו על זמני ארוחות, שלא יאכל במשך כל היום דברים קטנים, עדיף 3 ארוחות מסודרות ומזינות עם ארוחות ביניים של פרי או ירק, כמו"כ אולי לצאת איתו יותר לגינה - שיעשה "פעילות גופנית" על המתקנים וכמובן להפחית בהדרגה את כמות הממתקים הניתנת לו.

למרות שנראה לך שזהו "בזבוז זמן", אם אכן הילד יגדל להיות ילד שמן ויסבול מזה בהמשך, את עלולה להכות על חטא שלא פעלת כשיכולת.
אם זה יקרה למרות מאמצייך - לפחות תדעי שעשית הכי טוב שיכולת בשביל הילד שלך, והרי זה מה שאנחנו רוצות, לא?!

• הוסף לסימניות
מכירה את זה מקרוב, רק בצורה הפוכה,
אני הבחנתי שבתי נראית לי מעלה במשקל למרות שהיא גם גבוהה מאד מהממוצע אך גם המשקל גבוה יחסית. ופניתי ביוזמתי לדיאטנית.
היא היתה בת 3 וחצי...
בפגישה עם הדיאטנית היא עברה איתי על מה שהילדה אוכלת במהלך היום, ואמרה שאכן אין לה מה להוסיף לי או לחדד, אנחנו מודעים מאד ומשתדלים להקפיד על תזונה בריאה ומסודרת במגבלת האפשרויות של ילדה.
היא נתנה לי טיפים קטנים לשיפור אבל לא מעבר, ותלתה ככל הנראה את העליה במשקל בגנים.

מה שכן לפחות זה הרגיע אותי שאנחנו עשינו את ההשתדלות מצידנו ואין לנו מה לעשות מעבר, וכמובן לשים דגש ולהקפיד כמה שיותר על התזונה הבריאה והסדר יום
(אני רואה במוחשי איך בחופש שהכל מתבלגן היא מעלה יותר במשקל וכשחוזרים לגן היא יורדת..)

לא הייתי קוראת לזה בזבוז זמן אלא המפגש תרם לי לחידוד המודעות והגברת הבקרה...

• הוסף לסימניות
אני באמת לא מבינה, ילד שבקטנותו יש לו נטיה להשמנה ומקפידים איתו על דיאטה, יגדל בהכרח ילד רזה, או ילד לא מסופק?
באמת שאין לי נסיון (ומקווה שלא יהיה) אבל אני חושבת שכשמונעים מילד קטן ממתק וכו' כשכל בני הבית נהנים כי "זה לא בריא לך" נראה לי גרוע...
לא יודעת אם ככה מתנהלים בכאלו מקרים, אבל מכירה מנסיונות של אימהות שבאיזשהו שלב כשהילד גדל ויכל לקחת אוכל לבד, היה לוקח וההשמנה לא מוגרה אלא להפך.
אם הילד אוכל בריא-עדיף שיהיה שמח ולא לגרום לו לתסכול בגלל הדיאגרמות והעקומות של הרופאים.
לעיתים בכלל מבנה ומשקל העצמות גורם למשקל להיות גבוה מהרגיל.
חוצמיזה שידוע שיש מספיק כאלו שהיו שמנים ממש בגיל הזה (שומן ינקות) וכמבוגרים היו דקיקים.

• הוסף לסימניות
מכרה קרובה שלי בעלת עודף משקל, בנה הבכור הוא מוצק ורחב יחסית
כשאני רואה כמה שהיא סופרת לו את הביסים"כדי שלא תהיה כמוני"
אני פשוט רואה בעיניים איך שבאהבה ודאגה היא מפתחת אצלו הפרעות אכילה.
בעיני זה סביבתי הרבה פעמים, ואני לא אומרת בביקורתיות-גם אני נגועה. פשוט מנסה להסתכל למציאות בעיניים..
הבית מלא דברים טעימים האוכל הוא נושא, זה עובר וחזק!
דיאטנית זה טוב אבל אם זה הופך את הילד למושא להצקות, חבל.
בעיני יותר יעיל לרוקן ארונות ולקנות כמות ממתקים מדויקת לשבת.
לא לאכול ציפס ונקניקיות אולי רק פעם בחדש.
לא ראיתי ילדים שהשמינו מעוף ואורז, סלט, ביצה ולחם עם גבינה..וכמה שהם רצו!

• הוסף לסימניות
גם אני חושבת שמעקב צמוד ודאגה על כל ביס לילד יעשה אותו רזה. אולי הוא ישמין יותר.
ילדים במעקב אוכלים יותר בזמן הארוחות (שלא יהיו רעבים מהר) ואוכלים גם בהחבא. פתאום נושא הממתקים והאוכל נהייה נושא!
כמו גם ריצה אחרי ילד רזה לא תעזור. סוג של שליטה בהורים.

מכירה ילדים שמנים שנהיו רזים בגיל העשרה, וילדים שדופים שהשמינו מאד כשגדלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Sigalit;1408823:
גם אני חושבת שמעקב צמוד ודאגה על כל ביס לילד יעשה אותו רזה. אולי הוא ישמין יותר.
ילדים במעקב אוכלים יותר בזמן הארוחות (שלא יהיו רעבים מהר) ואוכלים גם בהחבא. פתאום נושא הממתקים והאוכל נהייה נושא!
כמו גם ריצה אחרי ילד רזה לא תעזור. סוג של שליטה בהורים.

מכירה ילדים שמנים שנהיו רזים בגיל העשרה, וילדים שדופים שהשמינו מאד כשגדלו.

אין כללים, זה בדיוק מה שאני כתבתי.

• הוסף לסימניות
אין ספק שזה גרוע ופוגע ויוצר הפרעות אכילה, ספירה של מספר הביסים.
מניסיון אישי שלי, ברור לי שמניעת אוכל רק גורמת לדחף אכילה מוגבר כשאין משגיח באזור.

אבל- הכל חייב להיות בחכמה.
אני מאד מאד משתדלת לשמור על ביתי ככל שניתן - דווקא בגלל שאני זוכרת את עצמי בגילאים הצעירים יותר.
שמירה זה אומר-
אין ארוחה בלי ירקות - ומשתדלת להגיש אותם קודם.
מבקשים תוספת לתת יותר מהירקות המבושלים והחלבונים ולא מהפחמימות.
ארוחות מסודרות וכו'.

כמובן שאין מצב שהאחרים יקבלו ממתק והיא לא. רק כמות ממתקים נורמלית ולא להגזים.
כך שגם האחרים מרוויחים מאכילה אחראית ומסודרת.. :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מזל בן הרוש;1408672:
מכירה את זה מקרוב, רק בצורה הפוכה,
אני הבחנתי שבתי נראית לי מעלה במשקל למרות שהיא גם גבוהה מאד מהממוצע אך גם המשקל גבוה יחסית. ופניתי ביוזמתי לדיאטנית.
היא היתה בת 3 וחצי...
בפגישה עם הדיאטנית היא עברה איתי על מה שהילדה אוכלת במהלך היום, ואמרה שאכן אין לה מה להוסיף לי או לחדד, אנחנו מודעים מאד ומשתדלים להקפיד על תזונה בריאה ומסודרת במגבלת האפשרויות של ילדה.
היא נתנה לי טיפים קטנים לשיפור אבל לא מעבר, ותלתה ככל הנראה את העליה במשקל בגנים.

מה שכן לפחות זה הרגיע אותי שאנחנו עשינו את ההשתדלות מצידנו ואין לנו מה לעשות מעבר, וכמובן לשים דגש ולהקפיד כמה שיותר על התזונה הבריאה והסדר יום
(אני רואה במוחשי איך בחופש שהכל מתבלגן היא מעלה יותר במשקל וכשחוזרים לגן היא יורדת..)

לא הייתי קוראת לזה בזבוז זמן אלא המפגש תרם לי לחידוד המודעות והגברת הבקרה...

ומה????
מה עושים עם זה כאמא לילד שמן אני לא חושבת שבגיל 3 זה היה עוזר הוא אוכל יחסית סביר באיכות הבעיה היא בכמות הוא סובל שמגבילים אותו ומצד שני איך אפשר לראות אותו אוכל כמויות ולא לומר כלום?

וכמו שכתבו כאן מי אמר שההגבלה לא תפתח לו הפרעות אכילה. (מקווה שהיום זה לא בגלל הלחץ שלנו שלא יהיה שמן)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1408757:
יעל את טועה לדעתי.

הממתקים בבית שלי הם ממש מדודים אין שתיה מתוקה מלבד כוס אחת בארוחת צהריים.

אוכלים בשרי כל יום התוספות זה אורז ותפו"א פעם בשבוע פתיתים.

בכ"א הילד שלי שמן והוא נמשך לדברים משמינים את צריכה לראות את זה ממש מתסכל כמה שהוא אוהב לאכול.

מה זה כמה שהוא רוצה?
ילד שיכול לאכול רבע עוף ורוצה עוד זה נראה לך לא משמין? ואם הוא רוצה עוד (הוא לא כל יום רוצה אבל זה בהחלט יכול להיות) ואני אומרת לו לא הוא בוכה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;1408838:
ומה????
מה עושים עם זה כאמא לילד שמן אני לא חושבת שבגיל 3 זה היה עוזר הוא אוכל יחסית סביר באיכות הבעיה היא בכמות הוא סובל שמגבילים אותו ומצד שני איך אפשר לראות אותו אוכל כמויות ולא לומר כלום?

וכמו שכתבו כאן מי אמר שההגבלה לא תפתח לו הפרעות אכילה. (מקווה שהיום זה לא בגלל הלחץ שלנו שלא יהיה שמן)
אל תגידו כלום כלום כלום!
כי אז יהיה גם שמן, גם עם רגשות אשם, גם שקרן שאוכל בהחבא..
לא מספיק גרוע השמן בל כל התוספות???
תדללו ארונות ומקררים ומהאוכל הבריא שנשאר שיאכל כמה שרוצה.
אם זה יציק לו הוא יפנה אליכם לעזרה, מה שלא יקרה אם כל התקשורת בנושא תהיה טעונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1408757:

מנסיוני עם ילדה בת 7 שגדולה מאוד מהממוצע,
היא אוכלת יחסית בריא, אבל היא מאוד אוהבת לאכול ואוכלת כמויות...
בינתיים אני משתלדת להעלים את האוכל כדי שלא תתפתה לבקש עוד
כי כשאני מגבילה אותה היא מרגישה ממש מקופחת

ואני מחכה שתגדל ותרצה מעצמה לרזות:rolleyes:

• הוסף לסימניות
את יכולה להיות רגועה :)
אותי כמעט שלחו לדיאטנית כשהבת שלי הייתה בת שנה, יונקת הנקה מליאה :D
היום היא רזה להפליא.

אהממ
אני הייתי ילדה רזה, מאוד
היום כבר לא כל כך...

מכירה הרבה שהיו ילדות שמנמנות,
היום הן רזות וקלילות.

דיאטה בגיל 3?
מתכון להשמנה בטוחה ולתסבוך עם אוכל עד סוף כל הדורות.

• הוסף לסימניות
יעל אני משתדלת אבל את לא יודעת כמה קשה לראות את הילד שלך מאבד את עצמו בכמויות לא הגיוניות בתאווה לאוכל.

מירי,
גם אני התחלתי לעשות פחות אוכל ככה אין זהו ראית את התחתית של הסיר ואז הוא נרגע כאילו זה אכילה עם העניים אם לא היה עוד יש מצב שהוא לא היה אוכל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;1408852:
יעל את טועה לדעתי.

הממתקים בבית שלי הם ממש מדודים אין שתיה מתוקה מלבד כוס אחת בארוחת צהריים.

אוכלים בשרי כל יום התוספות זה אורז ותפו"א פעם בשבוע פתיתים.

בכ"א הילד שלי שמן והוא נמשך לדברים משמינים את צריכה לראות את זה ממש מתסכל כמה שהוא אוהב לאכול.

מה זה כמה שהוא רוצה?
ילד שיכול לאכול רבע עוף ורוצה עוד זה נראה לך לא משמין? ואם הוא רוצה עוד (הוא לא כל יום רוצה אבל זה בהחלט יכול להיות) ואני אומרת לו לא הוא בוכה...
בחיים לא הייתי אומרת לילד לא לקחת עוד עוף, אבל זכותך לחשוב אחרת.
אצלי למשל יש מיץ רק בשבת ולא מטעמי דיאטה.. סתם לא עלה על דעתנו לשתות מיץ בארוחת צהריים.
מה שבטוח לא יעזור לירידה במשקל שלו זה דמעות סביב מזון.

• הוסף לסימניות
ודאי שזה קשה לראות ילד שמן ולא לומר כלום.
אבל יותר קשה לראות ילד מתוסכל שכל החיים שלו הם סביב האוכל בגלל ההגבלות.
ובמיוחד אצל ילדים קטנים - תיתכן אכילה רגשית לחלוטין כמילוי חסרים.
אני הייתי בודקת את זה אצל הילד שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;1408862:
יעל אני משתדלת אבל את לא יודעת כמה קשה לראות את הילד שלך מאבד את עצמו בכמויות לא הגיוניות בתאווה לאוכל.

מירי,
גם אני התחלתי לעשות פחות אוכל ככה אין זהו ראית את התחתית של הסיר ואז הוא נרגע כאילו זה אכילה עם העניים אם לא היה עוד יש מצב שהוא לא היה אוכל.
זה פתרון נהדר ורעיון פשוט וגאוני.
אין כי אין ולא כי אתה שמן..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Sigalit;1408865:
ודאי שזה קשה לראות ילד שמן ולא לומר כלום.
אבל יותר קשה לראות ילד מתוסכל שכל החיים שלו הם סביב האוכל בגלל ההגבלות.
ובמיוחד אצל ילדים קטנים - תיתכן אכילה רגשית לחלוטין כמילוי חסרים.
אני הייתי בודקת את זה אצל הילד שלי.
מה היית בודקת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;1408838:
ומה????

אני כל כך מבינה אותך ומזדהה.
ובחג האחרון (סוכות) שהיינו כל היום ביחד בארוחות חג וכו'.
באמת הרגשתי ממש במלכוד וחשבתי על זה המון והתלבטתי.
מה שבאמת הקפדתי ומקפידה תמיד - מעולם לא להגיד לה אל תאכלי כי תהיה שמנה וכו'.
מה שכן - אני מאד מקפידה על הארוחה המסודרת.
לא נותנת לה לקום מהשולחן עד שהיא מודיעה שהיא שבעה, וגם מודיעה לה בבירור זו ארוחת צהריים אין אחרי זה אוכל עד ארוחת ערב.
בנוסף כמו שציינתי משתדלת לתת לה תוספת מהירקות והחלבונים ולא מהפחמימות.

במקרים שאני רואה שהיא כבר מגזימה ממש או מקשקשת אני עוצרת אותה ומסבירה לה שזה יגרום לה לכאב בטן, אבל מעולם לא הזכרתי לה את הקטע של ההשמנה.

מה שגם מאד חשוב ואי אפשר לשכוח זה הגברת הבטחון העצמי. כי מניסיון שלי כבר בגילאי הגן מתחילים ההקנטות על המראה וכו'. וחשוב שיהיה להם מספיק בטחון במראה ובדברים החיוביים שלהם שידעו לענות ולחזק את עצמם. אבל כמובן לא לשקר ולהגיד "את רזה הם סתם אומרים" שזה הכי גרוע לדעתי.

• הוסף לסימניות
אני מצאתי בארונות מכתבים שכתבנו לאמא שלי, תקראו משהו חמוד שכתבה אחותי היא הייתה בת 8. בערך ככה:
"אמא, את הכי טובה... בלה בלה בלה....
אמא, אל תגידי לי לא לאכול כי אני שמנה, כי זה מעליב אותי! וחוצמיזה, גם את שמנה..",
אל תסתלבטו על החוצפנית, היא לא התכוונה, זה היה בשיא העניניות..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה