דיבור אצל ילד

• הוסף לסימניות
יש לי ילד בן שעוד 3 חודשים יהיה בן 3 הוא מדבר חמוד אבל לא כל המילים שלימות והוא לא ממש מספר לי רצף של יותר ממשפט אחד האם זה נורמלי או לא בנותי כבר מזמן דיברו שוטף בגיל הזה
אשמח לכל מידע

• הוסף לסימניות
קודם כל בדקי שמיעה.
שנית-לדעתי זה נפוץ, ועד גיל 3 בוודאי ישתפר.
אם מאד מטריד אותך נסי לבדוק אצל קלינאית תקשורת.

• הוסף לסימניות
לפני גיל 3 לפחות לא מטפלים בדיבור אצל קליניאית תקשורת.
הבן שלי כנ"ל ואפילו עוד יותר.. בקושי מדבר.. אבל מבין הכל ושומע מצויין!!
אמרו לי שאין מה לעשות בכזה גיל...

• הוסף לסימניות
אני שומעת את זה המון שלפני גיל 3 לא מטפלים, אבל זה כל כך לא נכון!
חוץ מזה שכדי להשיג תור אצל קלינאית צריכים כבר להצויא הפניה וללכת לבדיקת שמיעה כי הפרוצדורה יכולה לקחת גם חצי שנה. אז כדי לחסוך חצי שנה שהילד לא מסוגל לבטא את עצמו ולהתקדם בחיים כדאי להתחיל לדאוג ואם בזמן ההמתנה הבעיה מסתדרת וכבר לא צריכים טיפול - מה טוב.

• הוסף לסימניות
לכן אני מנסה להבין אם הוא בבעיה או שזה צורת התפתחות תקינה הוא כל הזמן מתקדם מגלה מילים חדשות ואני מבינה אותו מצוין גם הגננת הדודות שלא איתו יומיום אולי פחות
וקבעתי תור לבדיקת שמיעה אצל רופא משפחה בנתיים

• הוסף לסימניות
גם הבן שלי היה כך
והיום- גיל 5 מדבר מצוין.

• הוסף לסימניות
הבן שלי שהיה אחרי גיל 3 גם כן לא דיבר מילים שלימות, וכנעט רציתי להכניס אותו לגן במקום לחיידר,
שאלתי רופא ילדים שאשתו במקרה קלינאית תקשורת, והוא חקר אותי בדיוק איזה אותיות הוא לא הוגה טוב, ואמר לי שאפשר לחכות.
ב"ה היום הוא בן 4 וחצי ומדבר מצוין, אפילו לא שמתי לב מתי בדיוק זה השתפר אבל לאט לאט הוא התחיל לדבר יותר טוב.

• הוסף לסימניות
לא שמעתי אותו מדבר אז אין לי מושג איך הוא בדיוק!
הבן שלי גם לא דיבר 100% בגיל 3+, ומה שהלחיץ אותי- זה שהרבי שלו מהחיידר אמר לבעלי שהוא לא מדבר ברור, (אני אישית לא כל כך שמתי לב לדה כי הייתי רגילה שהוא מדבר ככה) כולם אמרו לי שזה כלום, וזה יעבור לו,,,
בסופו של דבר, היום הוא בן 4 והרבי אומר שהוא מדבר מצויין ולא רואה שום בעיה ב"ה (לא טפלתי בזה)

• הוסף לסימניות
הבן שלי כמעט לא מדבר ברור.
מבין הכל, ושומע ב"ה מצויין!!
תנסו לדבר מאחוריו, ששומעים חריקה מבחוץ וכדו'...
וזה מה שאמרו לי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miri;1151424:
לכן אני מנסה להבין אם הוא בבעיה או שזה צורת התפתחות תקינה הוא כל הזמן מתקדם מגלה מילים חדשות ואני מבינה אותו מצוין גם הגננת הדודות שלא איתו יומיום אולי פחות
וקבעתי תור לבדיקת שמיעה אצל רופא משפחה בנתיים

העיקר שהדודות משוגעות עליו....

• הוסף לסימניות
מצטרפת לדברי סמשי, דבר שאני מתחרטת שלא עשיתי.
להתחיל בתהליך, מקסימום כשיגיע התור לא תצטרכו.

• הוסף לסימניות
רב הפרות מגיעות לרפת- אם נותנים להם ללכת לבד....
בתור מורה אני רוצה אצל רב התלמידות שהפרוצדורה לחינם, שוב לרב רק סבלנות וגם לא נורא אם בסוף בסוף הוא לא אנציקלופדיה.

• הוסף לסימניות
אל תלכי לשום קלינאית ולא להכנס ללחץ!!
אם את רואה שהוא כל הזמן מוסיף עוד מילים לאוצר מילים שלו והוא בעמדת התפתחות - חכי בסבלנות!!
ומנסיון אני יודעת שזה לא קל אבל הכי משתלם!
אצל הבת שלי שהתחילה לדבר מאוחר מאוד הגננת שלה (גיל 4!) ממש לחצה עלי שאלך לקלינאית על אף שטענתי שהילדה אכן התפתחה מאוחר בדיבור אבל היא כל הזמן משתפרת, ובכן התחלתי בתהליך המסובך כאשר היא עדיין לא הצליחה להגות את האותיות פ' ב' רפויות, ר',ל', ואני לא זוכרת מה עוד, עד שבשעה טובה קבלתי ואשרו לי טיפול (7-8 חודשים) היא כבר ידעה להגות את כל האותיות מצויין והקלינאית התחילה לעבוד איתה על ההבדלים הברורים בין ב' לפ' וכד', מרחה איתה איזה 8 שיעורים, עשתה איתה תרגילים לחיזוק שרירי השפתיים וכד', הידה עצמה נהנתה מתשומת הלב, כך שלא היה אכפת לי, אבל אני ממש בטוחה שלא השיעורים עזרו להתפתחות אלא הזמן שעבר,
אם יש לך זמן מיותר וכח לבלבולי ראש, בבקשה את יכולה ללכת לקלינאית סתם בשבי ההרגשה הטובה אבל אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג.

• הוסף לסימניות
תלכי לאא"ג ותוודאי שאין לו נוזלים באוזניים.
אצלי גם היה בדיוק ככה עם אחד הילדים.
כל הזמן אמרתי שהאחרים דיברו הרבה קודם ואמרו לי שלכל אחד הקצב שלו.
בסוף בדיוק גם בגיל 2.9 עשינו לו כפתורים והוא השתפר פלאים.

לגבי קלינאית, ברגע שיודעים שיש בעיה מסוימת דווקא כן מטפלים.
אני הייתי איתו אצל קלינאית לפני גיל 3 וטיפלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית10;1151608:
אל תלכי לשום קלינאית ולא להכנס ללחץ!!
אם את רואה שהוא כל הזמן מוסיף עוד מילים לאוצר מילים שלו והוא בעמדת התפתחות - חכי בסבלנות!!
ומנסיון אני יודעת שזה לא קל אבל הכי משתלם!
אצל הבת שלי שהתחילה לדבר מאוחר מאוד הגננת שלה (גיל 4!) ממש לחצה עלי שאלך לקלינאית על אף שטענתי שהילדה אכן התפתחה מאוחר בדיבור אבל היא כל הזמן משתפרת, ובכן התחלתי בתהליך המסובך כאשר היא עדיין לא הצליחה להגות את האותיות פ' ב' רפויות, ר',ל', ואני לא זוכרת מה עוד, עד שבשעה טובה קבלתי ואשרו לי טיפול (7-8 חודשים) היא כבר ידעה להגות את כל האותיות מצויין והקלינאית התחילה לעבוד איתה על ההבדלים הברורים בין ב' לפ' וכד', מרחה איתה איזה 8 שיעורים, עשתה איתה תרגילים לחיזוק שרירי השפתיים וכד', הידה עצמה נהנתה מתשומת הלב, כך שלא היה אכפת לי, אבל אני ממש בטוחה שלא השיעורים עזרו להתפתחות אלא הזמן שעבר,
אם יש לך זמן מיותר וכח לבלבולי ראש, בבקשה את יכולה ללכת לקלינאית סתם בשבי ההרגשה הטובה אבל אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג.

לדעתי לא חכם לחכות ורק לתת לזמן לעשות את שלו.
במידה ויש בעיה והיא תגלה אותה רק לקראת גיל 5 ואז תתחיל שרשרת של הפניה+בדיקת שמיעה+אבחון+המתנה בתור ויקח לה עוד 7-8 חודשים כדברייך. סתם תתבזז תקופה כל כך יפה של הילד.
שום ילד לא יפסיד מכמה שיעורים של קלינאית תקשורת!
ואם היא תתחיל את התהליך ולאחר מכן תראה שאין צורך, היא תוכל לבטל ולא ללכת לטיפול!

בכל מקרה, בדיקת שמיעה, אני מאד ממליצה
לבת שלי היה ירידה בשמיעה של 35% באוזן אחת. ומזל שעלינו על זה מוקדם ולא דחינו וחיכינו עוד שנתיים שאז היתה יכולה כבר ליצור פער חברתי ולימודי!

• הוסף לסימניות
לדעתי, עדיף לבזבז זמן, עצבים וגם כסף לחינם, מאשר שיווצר מצב בו תתחרטי על כך שלא טפלת בזמן. כי כידוע, ככל שמטפלים בעניינים האלו מוקדם יותר, התועלת רבה יותר, וכשהגיל עולה והבעיה כבר ברורה - בד"כ מאחרים כבר את הרכבת.

• הוסף לסימניות
ברור שדבר ראשון יש לעשות בדיקת שמיעה, אבל מה שכתבתי זה אם כל הבדיקות בסדר, זה מאוד מצוי שילד בגיל כזה עדיין לא מדבר ברור ולא צריך להכנס ללחץ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית10;1151729:
ברור שדבר ראשון יש לעשות בדיקת שמיעה, אבל מה שכתבתי זה אם כל הבדיקות בסדר, זה מאוד מצוי שילד בגיל כזה עדיין לא מדבר ברור ולא צריך להכנס ללחץ

נכון, את צודקת בזה מאד
לא צריך להיכנס ללחץ בגיל הזה!
חשוב לעקוב בהמשך.

• הוסף לסימניות
זה נורמלי שילד בגיל הזה עדיין לא מדבר ברור.
(אם את מכירה את הקלטת "הלו מי שם" של פריד וקיסנר, שם מוצגת ילדה בת שלוש שמדברת בצורה עילגת - משום שזה אופייני לגיל)
לא כדאי להכניס ילד ללחץ - כי רק בגלל זה ההתקדמות שלו עלולה להעצר...
אמנם חשוב לבצע בדיקת שמיעה וראיה - סתם כדי לראות שהכל בסדר, בכל אופן הוא מתעתד להתחיל ללמוד א' ב' וזה חשוב. אבל לא להלחץ.

בני בן השלוש וחצי דיבר לפני כחצי שנה ממש בצורה עילגת (בשונה מרוב אחיו ומאחיותיו הגדולים) וכבר התחלתי לדאוג כשלא ידע לספר אפילו משפט אחד מהחומר הנלמד בחיידר. ופתאום בחודש וחצי האחרונים הילד התחיל לספר. הדיבור שלו התפתח - הוא היה צריך את הזמן שלו.
(אמנם גם אני דואגת לתקן אותו כשהוא מדבר בשגיאות - למשל "אמא אני גמר הכל השתיה" אני מתקנת אותו שהוא "גמרתי"... אבל לא בלחץ אלא בחיוך.)

לדעתי, אין לך מה להלחץ. תני לו את הזמן שלו. ואם בעוד חצי שנה לא תהיה בכלל התקדמות אז תפני לקלינאית תקשורת.

רוב נחת!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה