נכתב ע"י miri;1151424:לכן אני מנסה להבין אם הוא בבעיה או שזה צורת התפתחות תקינה הוא כל הזמן מתקדם מגלה מילים חדשות ואני מבינה אותו מצוין גם הגננת הדודות שלא איתו יומיום אולי פחות
וקבעתי תור לבדיקת שמיעה אצל רופא משפחה בנתיים
נכתב ע"י מרגלית10;1151608:אל תלכי לשום קלינאית ולא להכנס ללחץ!!
אם את רואה שהוא כל הזמן מוסיף עוד מילים לאוצר מילים שלו והוא בעמדת התפתחות - חכי בסבלנות!!
ומנסיון אני יודעת שזה לא קל אבל הכי משתלם!
אצל הבת שלי שהתחילה לדבר מאוחר מאוד הגננת שלה (גיל 4!) ממש לחצה עלי שאלך לקלינאית על אף שטענתי שהילדה אכן התפתחה מאוחר בדיבור אבל היא כל הזמן משתפרת, ובכן התחלתי בתהליך המסובך כאשר היא עדיין לא הצליחה להגות את האותיות פ' ב' רפויות, ר',ל', ואני לא זוכרת מה עוד, עד שבשעה טובה קבלתי ואשרו לי טיפול (7-8 חודשים) היא כבר ידעה להגות את כל האותיות מצויין והקלינאית התחילה לעבוד איתה על ההבדלים הברורים בין ב' לפ' וכד', מרחה איתה איזה 8 שיעורים, עשתה איתה תרגילים לחיזוק שרירי השפתיים וכד', הידה עצמה נהנתה מתשומת הלב, כך שלא היה אכפת לי, אבל אני ממש בטוחה שלא השיעורים עזרו להתפתחות אלא הזמן שעבר,
אם יש לך זמן מיותר וכח לבלבולי ראש, בבקשה את יכולה ללכת לקלינאית סתם בשבי ההרגשה הטובה אבל אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג.
נכתב ע"י מרגלית10;1151729:ברור שדבר ראשון יש לעשות בדיקת שמיעה, אבל מה שכתבתי זה אם כל הבדיקות בסדר, זה מאוד מצוי שילד בגיל כזה עדיין לא מדבר ברור ולא צריך להכנס ללחץ
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים