דיבור אצל ילד

• הוסף לסימניות
אני התחלתי את הפרוצדורה של הפניה מרופא ילדים, ואבחון אצל קלינאית תקשורת עם ילד בגיל שנתים.
וב"ה זה הוכיח את עצמו כדבר הכי אחראי ויעיל שיכול להיות.
בגיל שנתים לא דיבר כלום! היום בן שנתים וחצי, זינק בדיבור. עוד לא שוטף אבל משפטים ארוכים, יכול לבטא את עצמו מה שלא היה קודם. הודו לה' כי טוב!
המלצתי: לא לחסוך. לפי הקופ"ח מגיל שנתים אם יש הפרעות נותנים הפניה לקלינאי תקשורת.

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה שלא נשאלה כאן והיא כמעט לא מצויה, אבל היא חשובה בהחלט: כמה שפות הילד מדבר?
ובכן, לפעמים כאשר ילד מדבר יותר משפה אחת, השפה שלו מתפתחת באיחור
היה לי מקרה כזה עם ילד שעד לפני חצי לא הוציא הגה מהפה! האם המודאגת הלכה איתו לרופא שמאר לאמא: אם את רוצה שילדך ידבר כמה שפות ולא מפריע לך שהוא לא מדבר, את יכולה להמשיך,
ברוך ה', הילד שהיום הוא בן שלוש, מפטפט בשלוש שפות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוית חדה;1151772:
אני התחלתי את הפרוצדורה של הפניה מרופא ילדים, ואבחון אצל קלינאית תקשורת עם ילד בגיל שנתים.
וב"ה זה הוכיח את עצמו כדבר הכי אחראי ויעיל שיכול להיות.
בגיל שנתים לא דיבר כלום! היום בן שנתים וחצי, זינק בדיבור. עוד לא שוטף אבל משפטים ארוכים, יכול לבטא את עצמו מה שלא היה קודם. הודו לה' כי טוב!
המלצתי: לא לחסוך. לפי הקופ"ח מגיל שנתים אם יש הפרעות נותנים הפניה לקלינאי תקשורת.

לא בטוח שהזינוק בדיבור קשור לקלינאית תקשורת אלא פשוט שהילד הגיע לגיל שבו מתחילים לדבר כמו שצריך...

אני רוצה לספר על הבת שלי שנכנסה לגן של גיל 3 כשהיתה בת קצת יותר משנתיים וחצי (מורווחת), ומטבע הדברים הילדות בגן דיברו הרבה יותר טוב ממנה.

אני כמובן הבנתי את הדיבור שלה, את המשפטים וכו' ולא ראיתי משהו חריג - אבל לגננת, בפרט מול שאר ילדות הגן - זה היה נראה לא בסדר והיא שלחה אותי ממש בתחילת השנה לאבחון "כי חבל לדחות דברים כאלה".

כמובן שכאמא מסורה מיד קבעתי תור לאבחון שנקבע לעוד כ-8 חודשים, ממש בסוף השנה. במהלך השנה הילדה כמובן המשיכה לפתח את הכישורים השפתיים ולקראת האבחון כבר דיברה יפה מאוד.
בכל זאת, לקחתי אותה לאבחון. עד שהגיע התור - לפחות שנדע שהכל בסדר.

המאבחנות - 5 במספר - לא הבינו מה אני עושה עם הילדה במקום.
אחרי שעה של אבחונים מסוגים שונים הם שואלים אותי: "רגע, אז למה באתם לפה בעצם?"
כשהסברתי שזו היתה המלצת הגננת בתחילת השנה והראיתי את הטופס בו היא כותבת מה הסיבות שבגללן היא שולחת את הילדה לאבחון - הן לא הבינו איך היא יכלה לחשוב כך, בפרט שהילדה היתה הקטנה ביותר מכל ילדות הגן.

בסופו של דבר יצאנו מהאבחון עם תשובה ש"הילדה נמצאת ברמה של מעל בנות גילה בכל הפרמטרים" ועם מכתב "נזיפה" לגננת על השליחה לאבחון לחינם...

מה שאני למדתי מהסיפור הזה:
1. כשהילד קטן - אין צורך להלחץ. רוב הילדים ידברו ברמה טובה עד גיל 3 וחצי, גם ללא עזרה.
2. אם יש ספק כדאי לקבוע תור לאבחון - כי זמני ההמתנה ארוכים. אך כשהתור מגיע יש להפעיל שיקול דעת מחדש האם כיום האבחון נדרש.
3. יש ילדים שכל מילה חדשה שהם לומדים הם מיד משתמשים בה בדיבור אך יש ילדים שקודם קולטים אוצר מילים ואז משתמשים בכולו (הילדים ש"פתאום" התחילו לדבר שוטף...).
4. מה שכן חשוב לבדוק זה את השמיעה. ברגע שהשמיעה בסדר רוב הסיכויים שהילד ידבר מעצמו ברגע שיהיה מוכן.
5. כל ילד שונה. אל תשוו בין ילד לילד, בין הילד שלכם לילד השכנים או לבן הדוד. לכל ילד קצב שונה - וזה בסדר.

והדבר החשוב ביותר: תפילה.
כי (גם) על הדברים הקטנים בחיים צריך להתפל ולבקש.

• הוסף לסימניות
רוב הסיפורים שעלו כאן הם במקרה עם סוף טוב. הילד לא דבר עד גיל זה וזה וכיום מדבר מעולה , לא צריך קלינאית וכו....
מה שלא מגלים לך פה יש גם סיפורים שלא "נגמרים" כ"כ טוב. לא תמיד ילד שבגיל שנתיים\שלוש לא מדבר- ידבר מעצמו!(בלי ללכת לטיפול)
לפעמים הוא לא ידבר או ידבר בשפה לא תקינה. והרי השפה מפתחת את החשיבה אז ברור שכשיהיה בן 10 ידע להגיד : אמא תביאי לי שוקו. אבל זה לא המדד .
השאלה אם ידע להבחין היטב זכר ונקבה, אם ידע להטות את הבנינים והזמנים כמו שצריך,אם יבין טקסטים ועוד ...
וככל שתטפלו בגיל צעיר כך הפער ילך ויקטן
מיניסיון של בת לקלינאית ואחות של קלינאית וגם מיניסיון אישי שלי של ילד שטופל מגיל שנה !!!! (והתודות לאימי הקלינאית שהאירה את עיני)
ובדיקת השמיעה שלו היתה תקינה בכל הפעמים שבדקנו. אפילו נוזלים לא היה לו.
ועד היום ממשיך ללכת לקלינאית (בן 6) רק עכשיו אפשר לומר ב"ה שהילד ממש השלים את הפער השפתי ומדבר וחושב בהתאם לגילו ואף יותר!!!, אבל הוא כל השנים הללו היה מטופל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1152046:
מיניסיון של בת לקלינאית ואחות של קלינאית וגם מיניסיון אישי שלי של ילד שטופל מגיל שנה !!!! (והתודות לאימי הקלינאית שהאירה את עיני) ועד היום ממשיך ללכת לקלינאית (בן 6) רק עכשיו אפשר לומר ב"ה שהילד ממש השלים את הפער השפתי ומדבר וחושב בהתאם לגילו ואף יותר!!!, אבל הוא כל השנים הללו היה מטופל

אני לא מכירה את הילד שלך
אבל רק להעיר את תשומת הלב, לפעמים אנחנו יוצרים בעיות בידיים.
מי אמר שאם היית מחכה איתו עד גיל שלוש - ארבע, זה לא היה מסתדר לבד?
אולי בגלל שהלכת איתו מגיל שנה לקלינאית, הדיבור שלו התפתח בקצב של הטיפול ולא בקצב טבעי?
שוב, אין לי מושג איך הוא דיבר בגיל שנה (בד"כ בגיל הזה עדיין לא מדברים בקושי), אבל נקודה למחשבה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;1152050:
אני לא מכירה את הילד שלך
אבל רק להעיר את תשומת הלב, לפעמים אנחנו יוצרים בעיות בידיים.
מי אמר שאם היית מחכה איתו עד גיל שלוש - ארבע, זה לא היה מסתדר לבד?
אולי בגלל שהלכת איתו מגיל שנה לקלינאית, הדיבור שלו התפתח בקצב של הטיפול ולא בקצב טבעי?
שוב, אין לי מושג איך הוא דיבר בגיל שנה (בד"כ בגיל הזה עדיין לא מדברים בקושי), אבל נקודה למחשבה...

מגיל 0 עד גיל שנה יש תופעה של מלמול - אז הוא לא מלמל כלום!
כל אמא עם יד על הדופק מבינה שזה לא תקין
ולא מחכה
לחכות זה יכול להזיק
לטפל יכול רק להועיל.

• הוסף לסימניות
מתוך הסיפור שלך אני מבינה שהיה על מה לחשוד כמו שאמרת מלמול לא היה אצל הילד שלי אין משהו חריג עד כה אבל בגלל שהבנות דברו יותר מוקדם העליתי את הנושא ואני מודה לכל העונות והמשתפות הבאתן הרבה נקודות למחשבה
נראה לי שללכת לרופא לבדוק שהשמיעה שלו בסדר זה בגדר הסביר ואם לא יהיה שום ממצא לחכות שהזמן יעשה את שלו ממה שהבנתי הנקודה המרגיעה שהוא כל הזמן מתקדם ומתפתח

• הוסף לסימניות
גם אני חושבת שצריך זהירות.
טוב להקשיב לדעות של כולם. טוב וחשוב. אבל צריך גם להתיעץ עם אנשי מקצוע אם יש חשש (ויש חשש. לא חינם האשכול נפתח)
יותר מדי בקלות נוטים להרגיע אימהות: הכל בסדר, הכל בסדר. ואם לא? איך אפשר לקחת אחריות להרגיע אמא?
לאחר ניסיון ארוך ולא קל (גן שפה? בשביל מה? היום זה הפך לאופנה. גם את לא דיברת עד גיל שלוש. הבן שלי, ואח שלי ובעלי, והיום הם בסדר. כמה סיפורים שמעתי! כמה תיסכולים צברתי! איזה מן אמא אני, מחפשת בעיות בכוח...)

אז גם אני חושבת שלפעמים אולי מגזימים. בהחלט. ואין צורך להיכנס להסטריה. אבל כן להציף סימני שאלה, להקשיב, לבדוק בזהירות ולא לטמון את הראש בחול. כי לפעמים חבל לפספס זמן יקר (איזה נס שהלכתי לפי תחושותי, שהתייעצתי עם אנשי מקצוע שונים ולא נרגעתי מהרגעות למיניהם)

• הוסף לסימניות
אני מסכימה עם כל אלה שלא סומכות על ה'יהיה בסדר'.

התשובה הזו שלרוב הילדים זה מסתדר לבד היא מאוד מרגיעה אבל מאוד לא נכונה.
כי מה יהיה אם זה לא יסתדר? זה יהיה בשלב שהבטחון עצמי שלו יהיה בקרקע,
יכול להיות שזה לא רק בעיה של היגוי, או שמיעה אולי זה בעיה של שליפה, או עיבוד שמיעתי, יש המון המון דברים שיכולים להיות הבעיה, ולא יכולים להסתדר מעצמם!!!

לכל אמא יש אינטואיציה ואם לא קלקלת אותה אז את יכולה לסמוך על עליה.

מה שברור זה שאם תטפלי כעת- לעולם לא תצטערי,
ואם לא תטפלי ולא תבדקי, אולי זה יסתדר ואולי לא.

ואיך אמרו כבר לפני- תפילה ועוד פעם תפילה, זה דבר ראשון ולאורך כל הדרך
המון הצלחה

• הוסף לסימניות
ואגב, ילד שלא מדבר תקין שריר הפה שלו לא מפותחים כראוי.
זה יכול לגרם ליירור. (רוק) ועוד..
למשל אצלי הילד שעבר כפתורים ולפני זה לא דיבר הפה שלו פשוט לא היה מפותח!!
לא ידע לשתות בקש (עד היום הוא בן 6 הוא נמנע מלשתות בבקבוק עם פיה שמצריכה מאמץ
ומעדיף לפתוח את הפקק)
לא ידע לבלוע טוב, לנפח בלון ועוד.
עשיתי לו תרגילים שנתנה לי הקלינאית של "אורל מוטר" פיזוטרפיה לפה.
וכל זה מתחיל מנוזלים באוזניים.
לא כדי לזלזל! תמיד כדי לבדוק ולשלול מאשר להצטער אח"כ!

• הוסף לסימניות
שימי לב, אם את מחליטה כן ללכת לקלינאית תקשורת, עד גיל 3 הטיפולים נתנים חינם דרך הקופת חולים.

• הוסף לסימניות
אם את מחליטה לקחת אותו לקלינאית תקשורת, פירושו שאת מאמינה שהוא מסוגל לדבר כמו שצריך, רק שצריך לשבת איתו בסבלנות ולהראות לו איך לעשות זאת שלב שלב, וכן לתת לו ממתקים ופרסים כדי לעודד אותו להראות לך שהוא מתקדם. לולא היית מאמינה בכך, אם היית חושבת שהוא מוגבל ח"ו, לא היית לוקחת אותו לטיפול כלל, משום שילד שנולד עם "דפקט" ל"ע - לא תעזור לו שום קלינאית תקשורת...
(סליחה על המילים החזקות, זה ממש רק בשביל לסבר את האוזן!)

מה שאומר, שאמנם, קלינאית תקשורת בהחלט יכולה להועיל ולקדם, אבל:

אם את באמת מאמינה שהילד שלך מסוגל, לא נראה לך שיש לו בעיה בסיסית, בדקת שמיעה והכל בסדר... הרי שהאמון הזה שאת נותנת ביכולת שלו ללמוד לדבר כמו כל ילד מן השורה וכמו האחיות שלו, הוא ברמה קצת יותר גבוהה מהאמון שקלינאית התקשורת נותנת לו... וזה מה שיכול לגרום לו לדבר כאחד הילדים.
רווח נוסף וגדול הוא, שבהשפעת האמון האמיתי הזה, הילד יאמין בעצמו, ולא יחשוב שהוא "דפוק" או "טעון עזרה", וזה משפיע בהחלט גם על נושאים נוספים קריטיים הרבה יותר לבניית אישיותו.

מקוה שהובנתי, ו... אנא, אין לי כח להתקפות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מ_ר_צ;1152085:
לכל אמא יש אינטואיציה ואם לא קלקלת אותה אז את יכולה לסמוך על עליה.

משפט יפה. אהבתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נתנאלה;1152229:
אם את מחליטה לקחת אותו לקלינאית תקשורת, פירושו שאת מאמינה שהוא מסוגל לדבר כמו שצריך, רק שצריך לשבת איתו בסבלנות ולהראות לו איך לעשות זאת שלב שלב, וכן לתת לו ממתקים ופרסים כדי לעודד אותו להראות לך שהוא מתקדם. לולא היית מאמינה בכך, אם היית חושבת שהוא מוגבל ח"ו, לא היית לוקחת אותו לטיפול כלל, משום שילד שנולד עם "דפקט" ל"ע - לא תעזור לו שום קלינאית תקשורת...
(סליחה על המילים החזקות, זה ממש רק בשביל לסבר את האוזן!)

מה שאומר, שאמנם, קלינאית תקשורת בהחלט יכולה להועיל ולקדם, אבל:

אם את באמת מאמינה שהילד שלך מסוגל, לא נראה לך שיש לו בעיה בסיסית, בדקת שמיעה והכל בסדר... הרי שהאמון הזה שאת נותנת ביכולת שלו ללמוד לדבר כמו כל ילד מן השורה וכמו האחיות שלו, הוא ברמה קצת יותר גבוהה מהאמון שקלינאית התקשורת נותנת לו... וזה מה שיכול לגרום לו לדבר כאחד הילדים.
רווח נוסף וגדול הוא, שבהשפעת האמון האמיתי הזה, הילד יאמין בעצמו, ולא יחשוב שהוא "דפוק" או "טעון עזרה", וזה משפיע בהחלט גם על נושאים נוספים קריטיים הרבה יותר לבניית אישיותו.

מקוה שהובנתי, ו... אנא, אין לי כח להתקפות...
עם כל הכבוד לאמון, לקושי אמיתי אפשר לעזור, וחבל להימנע.
(שיטת שפר, נכון? זועק מבין השורות)

• הוסף לסימניות
נתנאלה לא קראתי מה הגיבו לך אבל אם זה שיטת "שפר"
אני מכירה אמהות שלמדו כ"כ הרבה שנים את השיטה והיא עזרה להם יופי להרבה ילדים
אבל לילדים הספציפיים הללו שצריכים עזרה מקצועית הם נתקעו. פשוט נתקעו איתם מבלי להבין למה איתם זה לא הולך , עד שפשוט הבינו שלסוג זה של ילדים צריך עזרה מסוג אחר.
שפר לא תעזור לילדים עם בעיות שפה. נקודה
כמה שתאמיני בו הוא לא יבנה מעצמו משפטים אם יש לו קושי בזה.
הוא צריך עזרה ותיווך מאיש מקצוע שלמד 4 שנים כדי לעשות זאת.
סורי האמון לא יחליף איש מקצוע!
אמנם אמון כן יכול לעזור בתוספת לטיפול

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מ_ר_צ;1152085:
מה שברור זה שאם תטפלי כעת- לעולם לא תצטערי,
ואם לא תטפלי ולא תבדקי, אולי זה יסתדר ואולי לא.

ואיך אמרו כבר לפני- תפילה ועוד פעם תפילה, זה דבר ראשון ולאורך כל הדרך
המון הצלחה

אני לא כ"כ מסכימה עם האימרה שלך אם תטפלי - לעולם לא תצטערי, כי אני כן מצטערת שטיפלתי אני ממש מרגישה שהערך העצמי שלה ירד וזה נתן לה איזשהו הרגשה או התנהגות ש"לא צריך יותר מדי להתאמץ, אם אני לא יסתדר לבד כבר יעזרו לי להגיע לזה..."
ואני לא חושבת שהתועלת בטיפול היתה כה גדולה כמו ההפסד בצידו...

ושוב אני מדגישה, אסור לטמון ראש בחול אבל אם הילד כל הזמן בעמדת התפתחות, אבל איטית יותר, והשמיעה בסדר - אז פשוט לא כדאי ללכת לחפש בעיות - וזוהי דעתי האישית מהנסיון שצברתי עם ילדי שחלק מהם התפתח לאט מאוד בדיבור.

וכן כדאי מאוד לברר קצת על פזיוטרפיה לחישזוק השרירים שסביב הפה ולעשות את זה לבד - זה יכול מאוד לעזור, כמו שתיה מקש וכד'

• הוסף לסימניות
אני מאד מאמינה בשיטה של להאמין בילד כי ראיתי הרבה דברים שנפתרו בצורה זו כמו ילדה שהפסיקה ללכת לחברות ולרדת למטה ופיתחה פחדים ברגע שאני נרגעתי והפסקתי לדאוג ולנדנד לה ולפתח איתה את הנושא הבעיה חלפה כלא היתה, גם פה אני רוצה להאמין בו ולתת לו את הזמן אבל כן היה חשוב לי לברר מה רמת החריגות אם בכלל והאם יש בעיה אמיתית כי אם יש בעיה טכנית נקרא לזה צריך לטפל בה ואמון בלבד לא יעזור

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה.
הבן של בן 3 וחצי והוא לא הוגה 2 אותיות(ח',כ') (הוא מדבר הכל ואנחנו מבינים- אבל:()
זה עובר לבד?- או שחייבים קלינאית?

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה.
הבן של בן 3 וחצי והוא לא הוגה 2 אותיות(ח',כ') (הוא מדבר הכל ואנחנו מבינים- אבל:()
זה עובר לבד?- או שחייבים קלינאית?
לזכרוני הצלילים האלו אמורים להירכש עד גיל 4, ועד אז זה תקין.
כלומר, עד גיל 4 אנחנו משערים שהוא יכול ללמוד את הצלילים האלו לבד, אבל אם עד גיל 4 זה לא עבר - הוא צריך עזרה.
ככה שכרגע זה תקין.
בכל זאת אני ממליצה להתחיל עכשיו תהליך לקבלת קלינאית תקשורת בקופה. היות שלוקח הרבה זמן וזה תהליך ארוך, אם תתחילו אותו בגיל 4, נשאר לך לקוות שהוא לא יגיע ככה לכיתה א'...
עדיף להתחיל עכשיו, ומקסימום תבטלי אם תראי שהסתדר לבד. או שתלכי לפגישה הראשונה שהיא אבחון ויאמרו לך אם זה תקין או צריך עזרה מקצועית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה