דיון בנושא האתגר השבועי "ניגודים"

• הוסף לסימניות
אם יש לכם התלבטות על תמונה, אם היא עונה להגדרה ניגודים, אשמח לעזור !
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
תודה
בחרת נושא מעניין
והיטבת להגדיר ולהסביר

• הוסף לסימניות
קודם כל, "מזל טוב" על הזכיה- שהיגיע לך ביושר.

ושנית- הנושא מוצלח.
מקוה שיהיה לי זמן להשתתף באתגר השבוע.

• הוסף לסימניות
השורה המסיימת בהודעתך חיונית וחשובה.
לא כל תמונה שיש בה ניגודים עונה על האתגר.
שימו לב !!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;825376:
השורה המסיימת בהודעתך חיונית וחשובה.
לא כל תמונה שיש בה ניגודים עונה על האתגר.
שימו לב !!

אבל זה מנוגד לכללים
אז אולי אפשר להעלות צילום מסך לאתגר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;825387:
אבל זה מנוגד לכללים
אז אולי אפשר להעלות צילום מסך לאתגר
מחילה, אבל לא הבנתי את הקשר בין מה שכתבתי למה שהגבת.
א. למה זה מנוגד לכללים. נכון שזה לא אחד מהכללים אבל זה לא מנוגד.
ב. מה הקשר בין מה שכתבתי לצילו"מ שלא ראוי להיכלל באתגר (חוץ מהאיכות שודאי לכך התכוונת) משום שאינו תמונה. (אני יכול להעלות גם קובץ MP3....:):) )

• הוסף לסימניות
אולי בנושא הזה רצוי שכל אחד שמעלה תמונה יכתוב מה הנגודיות בה:
א. אתגר זה לא חידון.
ב. כאשר צריך להגדיר נושא מדויק זה עוזר לבחור את התמונה המתאימה ביותר.

מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיר;825693:
אולי בנושא הזה רצוי שכל אחד שמעלה תמונה יכתוב מה הנגודיות בה:
א. אתגר זה לא חידון.
ב. כאשר צריך להגדיר נושא מדויק זה עוזר לבחור את התמונה המתאימה ביותר.

מה דעתכם?

היופי בתמונה אומנותית מכל סוג שהיא זה שלא צריך להסביר אותה, גם אם כל אחד לוקח את זה לכיוון אחר
בעקבות תמונות שהועלו כבר צריך לציין שיש הבדל בין שונות/יוצא דופן לבין ניגודיות

• הוסף לסימניות
חיוכון זה נאמר בנימה צינית משהו, אם אני לא טועה...:)

• הוסף לסימניות
לדעתי פחות להתעכב על הנושא (ניגודיות או קונטרסטיות?)
ויותר על איכות התמונה: קומפוזיציה, תאורה, פוקוס
מה שאומר, שתמונות שצולמו בביתית בכלל לא בדיון....
לא ככה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שירה פרידמן;825866:
חיוכון זה נאמר בנימה צינית משהו, אם אני לא טועה...:)

צינית משהו?!

זה באווירה של הניגודים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שבי שיינפלד;825907:
לא ככה?

למה? מצלמה ביתית בהחלט מוגבלת, אבל ביד הנכונה לפעמים ישנן תוצאות נהדרות!

היכולת של המצלמה היא ה00000 הצלם הוא הספרה שלפני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שבי שיינפלד;825907:
לא ככה?
מתנגד לגמרי.
ולא רק בגלל מה שכדרלי כתב

נכתב ע"י כדרלעמר;825928:
למה? מצלמה ביתית בהחלט מוגבלת, אבל ביד הנכונה לפעמים ישנן תוצאות נהדרות!

היכולת של המצלמה היא ה00000 הצלם הוא הספרה שלפני.
זה אמנם נכון, אבל כאן יש ענין מעבר לזה.
באתגר, מלבד המקצועיות שבתמונה יש גם את החשיבה שלפני הלחיצה על הכפתור. כך שאם יש למישהו רעיון טוב אבל אין לו ציוד מקצועי הוא בהחלט יכול ומוזמן לנסות את כחו ולהעביר את הרעיון שלו בציוד הפשוט שיש לו.
אמת שעם ציוד וידע מקצועי התמונה תצא הרבה יותר... אבל מאידך הרעיון יכול להיות פשטני יותר..
למשל,
אהבתי את הרעיון של כד השמן והמים אפילו שמבחינה מקצועית התמונה לא טובה. זה לא אומר שהיא לא ראויה לאתגר (אם כי בהחלט מסופקני אם היא תזכה, וזאת בעקבות האיכות הלא כ"כ טובה).

• הוסף לסימניות
טוב היות וקיבלתי כמה הערות בונות מהסוג הזה ששיבחו את הרעיון שנעלב מהביצוע, החלטתי לעשות משהו בעניין (וממש לא כדי לזכות אלא כדי לא לחנוק את הרעיון הנחמד), לצלם מחדש ולהעלות לאחר קבלת אישור הצלם דוד דנברג כפי שהוא הציע למי שמתלבט, קיבלתי ממנו הצעות לשיפור ולא האמנתי שאוציא בסוף משהו טוב אבל אני מזמינה לעיין בהודעה שערכתי איך יצא לי.

אני רוצה להגיד שזה מדגיש כמה חשיבות ותועלת יש להערות בונות שנאמרות נכון וכדי לעזור!
צילום זה תחום מרתק והלוואי שאוכל ללמוד אותו מתישהו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי עיצוב;826634:
טוב היות וקיבלתי כמה הערות בונות מהסוג הזה ששיבחו את הרעיון שנעלב מהביצוע, החלטתי לעשות משהו בעניין (וממש לא כדי לזכות אלא כדי לא לחנוק את הרעיון הנחמד), לצלם מחדש ולהעלות לאחר קבלת אישור הצלם דוד דנברג כפי שהוא הציע למי שמתלבט, קיבלתי ממנו הצעות לשיפור ולא האמנתי שאוציא בסוף משהו טוב אבל אני מזמינה לעיין בהודעה שערכתי איך יצא לי.

אני רוצה להגיד שזה מדגיש כמה חשיבות ותועלת יש להערות בונות שנאמרות נכון וכדי לעזור!
צילום זה תחום מרתק והלוואי שאוכל ללמוד אותו מתישהו
וואו - אין מה להשוות.

• הוסף לסימניות
הפעם האתגר מאוד נתן לי רצון לנסות...
אני לא צלמת ואין לי את המיכשור המתאים וניסיתי בתנאים הביתיים להוציא תמונה.
אמנם, אין בתמונה איזה רעיון מוסתר וכד' כי יותר רציתי להתמקד בזוית הצילום, התאורה וכו'
אני צופה המון בפרום הצילום כדי ללמוד, נראה לי כי הצלחתי להוציא משהו בתמונה, בכל אופן וודאי יותר ממה שהייתי מצלמת פעם.
אשמח לשמוע דעתכם על התמונה, למי שיש רעיון איך להוסיף שיפורים ויש לו כח לכתוב לי אני ישמח מאוד.
יעל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיר;826843:
אני לא צלמת
יעל

מעורר תהיות בקשר לניק...

לעניין התמונה:
א. שני התמונות שעלו (השמן ושלך) הם ההצלחה של האתגר. אם גרמנו לאנשים שלבם היה קרוב לתחום ללא עשייה להרים את הכפפה ולנסות... זו היא הצלחה.!!
ב. הWB של התמונה לא טוב הוא צהבהב מידי . אם מנסי שוב פעם עם משחקים איזון לבן יכול לצאת משהו נחמד ביותר.!

כל הכבוד על ההשקעה

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התגובה
אני הדלקתי פנס צהוב מהצד ולכן כנראה זה נתן את התחושה של הצבע הצהוב , פשוט אין לי אור לבן לתאורת צד.

בקשר לניק- בתקוה שלא יפריע. יאיר הוא בעלי ואותו אמנם לא מעניין כל כך הצילום ולכן אני משתמשת בלינק שלו, לא חשבתי לרגע שזה יפריע למאן דהוא
ואם יהיה לכם נח יותר שאכתוב בלשון זכר למנוע בלבול - אעשה זאת :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיר;826843:
הפעם האתגר מאוד נתן לי רצון לנסות...
אני לא צלמת ואין לי את המיכשור המתאים וניסיתי בתנאים הביתיים להוציא תמונה.
אמנם, אין בתמונה איזה רעיון מוסתר וכד' כי יותר רציתי להתמקד בזוית הצילום, התאורה וכו'
אני צופה המון בפרום הצילום כדי ללמוד, נראה לי כי הצלחתי להוציא משהו בתמונה, בכל אופן וודאי יותר ממה שהייתי מצלמת פעם.
אשמח לשמוע דעתכם על התמונה, למי שיש רעיון איך להוסיף שיפורים ויש לו כח לכתוב לי אני ישמח מאוד.
יעל
רעיון התמונה מקסים וביצוע הצילום מבחינת זווית התאורה והצילום מצויין
שים לב שהכוס המלאה, שחורה רק בחלקה העליון, כשבחלק התחתון הצבע המתקבל הוא אפור... זה קורה בגלל שיפוע הכוס כלפי חוץ והמשטח הלבן שלמטה מחזיר אור לבן על החלק השחור ... בשביל למנוע את החזר האור הלבן צריך להרחיק את הכוס מהמשטח, בדר"כ מניחים את המוצר על "עמוד" צר וגבוה ולמטה מחוץ לפריים פורסים בד או משטח שחור כך האור לא יחזיר לובן על המשקה השחור. במקרה הזה אפשר פשוט להחליף כוס לכוס שבה אין את השיפוע הזה.
מבחינת התאורה הצילום מצויין, אבל יש שיאמרו שלטעמם חסר אור מימין, בשביל לרצות אותם ולעומת זאת לא לאבד את היופי שבתאורה מהצד, ניתן להוסיף "רפלקטור" מחזיר אור למילוי .. ניתן לעשות את זה עם כל משטח כסוף או לבן מחזיר אור, כמו מכסה של תבנית חד"פ, טפט וכדו'
הרבה הצלחה !

• הוסף לסימניות
וואו , לא ציפיתי להסבר כזה מפורט, יפה ומאתגר
תודה לך דוד
למדתי עוד משהו טוב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה