==> דיון: בעיות רפואיות עקב עבודה בציור <==

• הוסף לסימניות
ו..... הדיונים הסוערים חוזרים במלא המרץ.
הפעם - בעיות רפואיות עקב ציור ממושך.
רקע - הודו לה' חסדו ונפלאותיו לבני אדם, בין הזמנים ריכז אליו המון עבודה מכל ה"זמן".
שעות על גבי שעות ארוכות, יום יום, במשך שלושה שבועות.
בימים האחרונים החילותי להרגיש כאבים חדים וקטנים בשורש כף היד שמציירת, ומתיחה חזקה בגב בשכם הנגדית ליד המציירת.

אזמין את ידידיי משתתפי ומשתתפות הפורום הקדוש דהכא לשמוע מנסיונם ומדעתכם-

היה לכם מקרה דומה? איך היא נפתרה, אם בכלל?
שמעתם עצות איך להמנע מכאלה דברים?
איך צייר שלא רוצה לפתח בעיות אורטופדיות נמנע מכך?

דעתכם, כמו תמיד, חשובה, מעניינת ובעיקר- מועילה לרבים.

• הוסף לסימניות
לאחת מבני משפחתי הייתה את אותה בעיה עקב הקלדה רבה במחשב, והציעו לה לשים מין כפפה כזאת על היד שתופסת את האצבעות והבוהן, לא יודע איך קוראים לזה תברר בחנות מוצרי אורתופדיה.

• הוסף לסימניות
אם כבר מעלים את הנושא... משום מה אני חושבת שהמסך הורס לי את העיניים.
במשך השנים האחרונות המספר שלי לא השתנה, ופתאום בשנה האחרונה (מאז שהתחלתי למעשה לעבוד רציני על המחשב) טיפס לי הצילינדר (ונדמה לי שגם המספר) בחצי בערך בשתי העיניים. זה יכול להיות???
זה ממש מלחיץ אותי!

• הוסף לסימניות
חברי שעובד בהייטק שנים רבות ומול מחשב סיפר לי שעמיתים שלו בעבודה הגיעו למצב של כסא גלגלים בגלל עבודה לא נכונה מול מחשב,זה דיון חשוב בהחלט ולהלן תרומתי:
1.השולחן צריך להיות מותאם לגובה המאייר -אפשר לתלות פלטת עץ על הקיר ע"י זויות.
2.הלוח(ווייקום)צריך להיות מונח על הגבהה משופעת-הכי טוב וויקום שמאפשר ציור על גביו וגם יכול להיות מונח בשיפוע זה יקר אבל בעיות גב יותר.
3.עדיף לשלוט על הפונקציות של התכנה דרך הלוח ולא מהמקשים.
4.כדאי לקום מידי פעם ולעשות משהו פיזי שונה.
5.הכסא צריך להיות אורטופדי מתכוונן יש המון דגמים בכל מיני מחירים.
6.מאוורר עדיף על מזגן
7.מתיחות של השרירים בסוף יום עבודה מונעות מחלות שרירים רבות.
מי שעובד כל היום מול מחשב ולא עוסק מידי פעם בפעילות גופנית מזיק לעצמו.
עבודה מהנה ובריאות איתנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י golstein;1735084:
חברי שעובד בהייטק שנים רבות ומול מחשב סיפר לי שעמיתים שלו בעבודה הגיעו למצב של כסא גלגלים בגלל עבודה לא נכונה מול מחשב,זה דיון חשוב בהחלט ולהלן תרומתי:
1.השולחן צריך להיות מותאם לגובה המאייר -אפשר לתלות פלטת עץ על הקיר ע"י זויות.
2.הלוח(ווייקום)צריך להיות מונח על הגבהה משופעת-הכי טוב וויקום שמאפשר ציור על גביו וגם יכול להיות מונח בשיפוע זה יקר אבל בעיות גב יותר.
3.עדיף לשלוט על הפונקציות של התכנה דרך הלוח ולא מהמקשים.
4.כדאי לקום מידי פעם ולעשות משהו פיזי שונה.
5.הכסא צריך להיות אורטופדי מתכוונן יש המון דגמים בכל מיני מחירים.
6.מאוורר עדיף על מזגן
7.מתיחות של השרירים בסוף יום עבודה מונעות מחלות שרירים רבות.
מי שעובד כל היום מול מחשב ולא עוסק מידי פעם בפעילות גופנית מזיק לעצמו.
עבודה מהנה ובריאות איתנה.

תודה!

• הוסף לסימניות
מכירה מישהי שהיתה לה כזאת בעיה בגלל העכבר ובגלל שהיא הזניחה התפתחה לה דלקת בשורש כף היד וכמה חדשים היא לא יכלה לגעת במחשב.
כיום היא שמה כרית ג'ל מתחת לשורש כף היד כשהיא עובדת (אני לא יודעת כמה זה מתאים לציור)

• הוסף לסימניות
חייבים להגיע את העכבר/העט כמו לנגינה בפסנתר.
(מלמעלה ולא מלמטה.)
בשביל זה צריך כסא גבוה מספיק ביחס לשולחן, והמרפק צריך להיות ב90 מעלות עם השולחן.
מרפק נמוך ביחד לשולחן יכול לפתח דלקות בשרש כף היד או הכתף.

• הוסף לסימניות
היה לי בעבר, דלקת בגיד.
יחסית יותר קל מהאופציות האחרות בפורום ההוא.
מה שכן- נאלצתי לא להפעיל את היד חודש, ולשים אותה בתוך כפפה אורתופדית בשיא החום המנחם- אבי :mad:

לך לאורתופד טוב שיתן לך הנחיות מה ואיך לעשות ובעיקר- איזה תנועות לא.
בטיפול ממוקד ובזמן לא אמור להיות נזקים אי"ה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1734887:
בימים האחרונים החילותי להרגיש כאבים חדים וקטנים בשורש כף היד שמציירת, ומתיחה חזקה בגב בשכם הנגדית ליד המציירת.

באיזה מצב\תנוחה אתה מעמיד את הסינטיק 24" שלך כשאתה מצייר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;1735075:
אם כבר מעלים את הנושא... משום מה אני חושבת שהמסך הורס לי את העיניים.
במשך השנים האחרונות המספר שלי לא השתנה, ופתאום בשנה האחרונה (מאז שהתחלתי למעשה לעבוד רציני על המחשב) טיפס לי הצילינדר (ונדמה לי שגם המספר) בחצי בערך בשתי העיניים. זה יכול להיות???
זה ממש מלחיץ אותי!

מסך בזווית, גורם להסתכל מקרוב מד. וסתם כך, כדאי לא להתקרב מדי עם הפנים למסך אלא לצייר בנינוחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1734887:
ו..... הדיונים הסוערים חוזרים במלא המרץ.
הפעם - בעיות רפואיות עקב ציור ממושך.
רקע - הודו לה' חסדו ונפלאותיו לבני אדם, בין הזמנים ריכז אליו המון עבודה מכל ה"זמן".

אזמין את ידידיי משתתפי ומשתתפות הפורום הקדוש דהכא לשמוע מנסיונם ומדעתכם-

היה לכם מקרה דומה? איך היא נפתרה, אם בכלל?
שמעתם עצות איך להמנע מכאלה דברים?
איך צייר שלא רוצה לפתח בעיות אורטופדיות נמנע מכך?

דעתכם, כמו תמיד, חשובה, מעניינת ובעיקר- מועילה לרבים.

מה שמאד עוזר, זה לשנות תנוחה כל הזמן.
כדאי גם למתוח את היד וכף היד. אפשר לשבת על האצבעות כשהן כלפ מטה מתחת השוק וככה למתוח אותם.
כדאי לבדוק שהיד מונחת יפה על השולחן ולא נמצאת באויר כשכל הלחץ מופעל על פרק כף היד...

• הוסף לסימניות
אני מציירת עם כפפה אלסטית שמותאמת ליד (כפי שאמרו מקודם), אך רק כאשר זו עבודה מאומצת או ממושכת. שימוש בספריי/ מריחות פנדה רבות מצריכות שימוש בכפפה.
אני הלכתי בזמנו לאורטופד ונתנו לי סבסוד לכפפה דרך הקופה (מחיר מלא כמדומני 300 ש"ח).
גם לי נראה שעולה הצילינדר בצפייה מול המסך, אני מקפידה לעשות הפסקות.
בנוסף לא כדאי לעבוד בחדר חשוך (בניגוד להמלצה שפעם כתבו כאן כדי שלא יהיה ברק על המסך...), זה מאמץ את העיניים עוד יותר.
נראה שהעצה הכי טובה היא לעשות הפסקות...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יסמין שטרן;1736492:
אני מציירת עם כפפה אלסטית שמותאמת ליד (כפי שאמרו מקודם), אך רק כאשר זו עבודה מאומצת או ממושכת. שימוש בספריי/ מריחות פנדה רבות מצריכות שימוש בכפפה.
אני הלכתי בזמנו לאורטופד ונתנו לי סבסוד לכפפה דרך הקופה (מחיר מלא כמדומני 300 ש"ח).
גם לי נראה שעולה הצילינדר בצפייה מול המסך, אני מקפידה לעשות הפסקות.
בנוסף לא כדאי לעבוד בחדר חשוך (בניגוד להמלצה שפעם כתבו כאן כדי שלא יהיה ברק על המסך...), זה מאמץ את העיניים עוד יותר.
נראה שהעצה הכי טובה היא לעשות הפסקות...
בהצלחה!

איך?
אני מצאתי שיטה:
בקבוק מים ליד המחשב...ולשתות ולשתות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שאול יצחק;1735857:
באיזה מצב\תנוחה אתה מעמיד את הסינטיק 24" שלך כשאתה מצייר?

כמו סטנדר ישיבתי...
למטה ונטוי 30\45 מעלות.

• הוסף לסימניות
לגבי העיניים
לי אמרו כל רבע שעה להסתכל על נקודה רחוקה
זה משפיע באופן מייידי,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חזק;1736843:
לגבי העיניים
לי אמרו כל רבע שעה להסתכל על נקודה רחוקה
זה משפיע באופן מייידי,

הבעיה היא שכמתחילים לצייר, קצת קשה לאמוד כמה זה רבע שעה... אני יכולה להיסחף שעות ואז לזכור שצריך לאוורר קצת את העיניים הבוערות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;1736932:
הבעיה היא שכמתחילים לצייר, קצת קשה לאמוד כמה זה רבע שעה... אני יכולה להיסחף שעות ואז לזכור שצריך לאוורר קצת את העיניים הבוערות...

מצטרפת לכל מילה.. לא שמים לב והזמן טססס..ופתאום 2,3,4+ בלילה..
היה עכשיו תקופה של מרתון שציירתי לקומיקס, ופשוט הזנחתי את עצמי. העקר להספיק לגמור.
הייתי חוזרת מהלימודים מאוחר ומתחילה לעבוד על הקומיקס רק בשעות הערב והלילה..
הייתי שעווות מול המחשב, גם בלימודים, עד שבסוף הגוף לא עמד בזה וקיבלתי מונו..(זה חוץ מגב תפוס)
על הדרך גם הורדתי 5 קילו..כידוע מול מחשב שוכחים לאכול..

• הוסף לסימניות
סורי על ההקפצה
אבל העניין נפתר ביומיים
הפתרון היה מופלא חד וחלק ובא מהר' GolanArt כקרן שמש ביום סגריר
תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1763507:
סורי על ההקפצה
אבל העניין נפתר ביומיים
הפתרון היה מופלא חד וחלק ובא מהר' GolanArt כקרן שמש ביום סגריר
תודה!

פרט.נמק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה