דיון בעקבות מינויו של איש קריאיטיב כאסטרטג ומנהל קמפיין

• הוסף לסימניות
אלי אלימלך.
הטענה שהחלק של המחקר לא דורש יצירתיות גם לא מובהקת סטטיסטית.
ללא יצירתיות מאוד יקשה עליך לגלות מה המתחרים עושים.
ללא התחברות לרגש של הצרכן לא תוכל לעלות על שום תובנה ראויה לשמה.
בלי לצאת מהקופסה תישאר עם נתונים מספריים שלא יגידו לך כלום, או שיגידו רק כלום וזהו.

אגב,
בלי יצירתיות קשה גם לנקות את הבית ולנסוע בכבישי מדינת שראל, וגם בלתי אפשרי להשכיב ילדים לישון או להעיר אותם בבוקר. בלי יצירתיות קשה מאוד לבשל, אפילו מתוך מתכון כתוב, ועוד יותר קשה להגיש אותו לשולחן ולהאכיל פה סרבן.

זה תמצית החידוש שיש גם בשיווק הרגשי. אנחנו מעורבבים. וצריך מכל דבר במינון הנכון כדי לפעול נכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;1070495:
יורשה לי להוסיף עוד משהו,

באסטרטגיה יש שני חלקים, החלק של האבחון והחלק של התכנית האסטרטגית.

החלק של האבחון לא קשור בכלל ליצירתיות. צריך כן ראש קר, לוגי, ועירנות לכל רחש.

החלק של התכנית בהחלט לא יכול לזוז מילימטר בלי יצירתיות.

יותר מזה,

החלק הקר הניתוחי של הפלנינג אכן דורש יציבות ומדע מדוייק,

אך התובנה, הכאב, היבלות או איך שתקראו לפצע של הלקוח- דורשת מהאסטרטג להיות כמעט פסיכולוג.

אני עדיין אוחזת בשאלה עד כמה צריך לחפור, בלי לטבוע בבור הטיט הפסיכולוגי בעצמי...

• הוסף לסימניות
בנימה אישית.

כאחת העובדת מהבית עם לקוחות פרטיים , יוצא לי מידי פעם להתקל בעבודות אסטרטגיה כחלק ממיתוג,
היות ולצערי עדיין אין לי בתקציב שימוש בשירותי אסטרטגיה חיצוניים. (בע"ה לאט לאט....)
סקר שוק, מחקר, ליקוט נתונים יבשים.
לומר שאני אוהבת את זה? לא ממש.
ע"ז אני בונה את התכנית האסטרטגית השיווקית. זאת עבודה בהחלט יותר נחמדה. ואין ספק שדורשת יצירתיות.
אח"כ אני מגיעה לחלק שלי - העברת המסרים בצורה ויזואלית יצירתית.

ברור שאם הייתי יכולה לבחור הייתי מדלגת מהשלבים היבשים, ישר אל הרטובים.
זה מה שבעצם עושה איש קריאטיב המקבל את המסרים מהאסטרטג, במשרד המאגד את כל התפקידים תחתיו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shoshi;1070545:
בנימה אישית.

כאחת העובדת מהבית עם לקוחות פרטיים , יוצא לי מידי פעם להתקל בעבודות אסטרטגיה כחלק ממיתוג,
היות ולצערי עדיין אין לי בתקציב שימוש בשירותי אסטרטגיה חיצוניים. (בע"ה לאט לאט....)
סקר שוק, מחקר, ליקוט נתונים יבשים.
לומר שאני אוהבת את זה? לא ממש.
ע"ז אני בונה את התכנית האסטרטגית השיווקית. זאת עבודה בהחלט יותר נחמדה. ואין ספק שדורשת יצירתיות.
אח"כ אני מגיעה לחלק שלי - העברת המסרים בצורה ויזואלית יצירתית.

ברור שאם הייתי יכולה לבחור הייתי מדלגת מהשלבים היבשים, ישר אל הרטובים.
זה מה שבעצם עושה איש קריאטיב המקבל את המסרים מהאסטרטג, במשרד המאגד את כל התפקידים תחתיו.

בשביל זה בדיוק יש אסטרטגים מקצועיים שנותנים מענה לכך.

לאחרונה יצא לי לנהל מיתוג ופרסום לחברה צעירה בשוק, ולצורך מיקוד המסרים ואסטרטגיה נכונה לחברה, פניתי לאסטרטגית לאה בלוי. ואפשר לומר, מעל ומעבר לציפיות!

והתשלום? לא קשור אלי בכלל. הפלתי את הכל על הלקוח.

וכך אפשר לשלב בין אסטרטגיה נכונה לקריאייטיב מקצועי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י itzuvim;1070551:
בשביל זה בדיוק יש אסטרטגים מקצועיים שנותנים מענה לכך.

לאחרונה יצא לי לנהל מיתוג ופרסום לחברה צעירה בשוק, ולצורך מיקוד המסרים ואסטרטגיה נכונה לחברה, פניתי לאסטרטגית לאה בלוי. ואפשר לומר, מעל ומעבר לציפיות!

והתשלום? לא קשור אלי בכלל. הפלתי את הכל על הלקוח.

וכך אפשר לשלב בין אסטרטגיה נכונה לקריאייטיב מקצועי.

בדיוק
אני הרבה ממליצה ללקוחות לפנות לאסטרטגיה, ומסבירה להם את החשיבות של זה,
על אף המחיר הגבוה יחסית.

זה לא משהו שאני צריכה לשלם עליו
ולהפך - ככה העבודה שלי קלה יותר

• הוסף לסימניות
מצטרפת למה שכתבו מעלי -
אמנם אסטרטגיה דורשת את החלק המחקרי ה"קר והמחושב"
אבל בצד היישומי זו עבודה פסיכולוגית
שדורשת הבנה מאוד טובה של קהלי מטרה שונים תוך התחברות למה שמציק להם ומתן מענה חכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shoshi;1070175:
שקופירייטר יעשה הסבה לאגף הפלנינג?
נשמע קצת מופרך.

בכלל לא מופרך.
אני חושבת שהקופירייטרים מזדהים עם הנ"ל.
יש קשר הדוק בין השניים.
מנסיוני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה