כללי דיון|האם עדיף למכור קצת במחיר גבוה, או הרבה במחיר נמוך?

• פותח הנושא ayala
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אולי באמת הרעיון שלי לא צריך לגוע במחיר התמונות.

תראו, אני יודעת שמה שאני מציעה הוא דבר מאד מהפכני.
אז תנסו להסתכל על זה קודם כל מבחינה תיאורטית. רגשית קצת קשה להבין את זה, בגלל שמה פתאום שאמכור את עבודת היצירה שלי במחיר כזה.

ואולי דוקא בגרפיקה זה לא המקום להוזיל מחירים. אני יותר מדברת על מחירי הדיסקים ועוד כל מיני דברים- רק אנשים ברמה מסוימת מבחינה כספית יכולים להרשות לעצמם את זה. וזה לא רק ההנאה גרידא של שמיעת המוזיקה, אם נרצה או לא נרצה זה משהו חברתי. "מה לא שמעת על הדיסק החדש של XX???? אתה מחוץ לעניינים!!!"
ולכן, נוצר מצב שרק העשירים (מבחינה כספית) זוכים להסכמה חברתית והשתלבות ואילו העניים נשארים מחוץ לתמונה. אם המדינה לא היתה מתנהלת בצורה שהיא מתנהלת, אז אולי יכלו להשליט את העניינים בצורה אחרת- לגרום לבעלי העסקים למכור את הדיסקים במקרה הזה, במחיר השווה לכל נפש, וכולם היו יכולים להרשות לעצמם את זה, ואלה לא חסרים וגם אלה לא חסרים, כי כמו שאמרתי, , אתה יכול למכור 5 דיסקים ב80 ולהרויח 400 , או למכור 10 דיסקים ב40 שח ולהרויח אותו דבר. אבל במקרה השני מכרת ליותר אנשים.
לראות את כל החברה כדבר אחד, ולא ליצר כאלו אפליות. אנו בעצמנו יוצרים את המעמדות האלו.
אם אנשים היו חושבים ככה, העולם לא היה צריך ליפול למשבר כלכלי כל 10 שנים.

יכול להיות שזה קשור יותר לפורום של פרסום ושיווק

• הוסף לסימניות
יכול להיות שצריך לפתוח פורום כלכלי בשביל זה
אבל מה לעשות כל אדם לפני שהוא מוכר הוא לא זורק מחיר סתם, ואחרי שהוא מוציא לשוק ורואה שהמחיר גבוה אז הוא עושה מבצעים וכו'
אז אין סתם סיבה לבכות על מחירים גבוהים כי לרוב אלה שלוקחים מחיר נמוך בסוף פושטים רגל
(הדברים נאמרים בלי שום הקשר לשום עובדות ספציפיות אלא ככלל שאינו מעיד על הפרט)
אם יהיה לכותבת טענה ספציפית על משהו אפשר יהיה להתווכח אבל צריך לזכור שהפורום הוא לעיצוב גרפי.....
ולא לסידור מחירים או הערות בכל מיני נושאים לא קשורים וחבל על הוצאת הפורום מהקשרו

• הוסף לסימניות
זה דוקא קשור מאד לגרפיקה,
בדיוק כמו ש"עזרה בתמחור" קשורה לגרפיקה.

האם את אומרת שעסקים פשטו את הרגל מנסיון?
האם את יודעת שכדי לפתוח חברה, בהתחלה לא רואים פירות, ואפילו רק משקיעים כסף איזה שנה שנתיים ויותר,
והאנשים שלא מוכנים לעשות את ההשקעה הזו, לא יצליחו להקים עסק מצליח. אז כולם מפסידים בהתחלה וייתכן שחברה ששמעת עליה שקרסה, לאו דוקא קשור לזה.

ואולי זה קשור לכך שהצרכן חושב שדיסק צריך לעלות 80 שח מינמום ואם זה עולה פחות משמע שזה לא להקה מספיק טובה ונחשבת. התפיסה של כולנו מעוותת בנושא.

• הוסף לסימניות
באמת בהינדיק הפקות הבינו את זה ולכן הם מוכרים כל דיסק ב40 ש"ח...

• הוסף לסימניות
אם את רוצה להקים חברה ויש לך מוצר למכור זה יהיה עוול לתת לך עצה גלובלית ונקווה שהיא תתאים
צריך לחקור מוצר עלויות קהל יעד מתחרים שווי שוק וכו' כדי לתת לך תשובה לשאלה
כי אם השוק רווי והקהל יעד בינוני והשווי שוק הוא מכירה באלפי עותקים שווה לתת מחיר נמוך
אבל אם השווי שוק הוא מכירה במאות עותקים והקהל יעד הוא בינוני אז בדוק שתפשטי רגל כי רק העלויות של תפעול ילכו ברווח
זה מה שאמרתי שהדברים נאמרו ככלל שאינו מעיד על הפרט

• הוסף לסימניות
אני חושב שהשאלה או הצגת הנושא קצת מעורפלת ולא ממוקדת.
יש כל מיני סוגים של מוצרים. לדוגמה כמה קבוצות מוצרים:
1) מוצרי צריכה ומוצרי מזון
2) הלבשה והנעלה
3) מוצרי חשמל וציוד מקצועי
4) בידור
5) יוקרה ומותרות
לכל אחת מהקבוצות יש מאפיינים שונים ופרמטרים שונים שמשפיעים על המחיר.

ניקח שמפו כדוגמה מהקבוצה הראשונה. כמובן שמחירו של השמפו חייב להיות כזה שמאפשר לכל אדם באשר הוא, לרכוש אותו. ולפי זה מתכננים את הייצור, השיווק והמודל הכלכלי של המוצר.

זוג נעליים, כבר תלוי במעמד הכלכלי שלי. אני יכול למצוא נעליים ב50 ש"ח בשוק, ואני יכול לקנות גם ב200 דולר.

אם אני מעוניין לרכוש מדפסת לייזר, המחיר שלה ייחושב לפי מעמדה הנוכחי בשוק, איפה היא עומדת מול המתחרות, וכמה תועלת אני יפיק ממנה.

כשאני בא לרכוש בידור ביתי (דיסק), המחיר נקבע לפי רמת הביקוש למוזיקה של אותו אמן. כמובן שהוא וחברת התקליטים מעוניינים להפיק את המקסימום מהמכירות, זה עסק כלכלי, לא מדיניות רווחה קומוניסטית.

כשאדם קונה תיק מעצבים שעולה 1200$ הוא משלם בגלל השם שרשום על התווית. וכך גם אותו אדם שקונה יצירת אמנות של פיקאסו, וזה שקונה שעון של פראנק-מולר.

נמצאנו למדים שלכל מוצר יש את המרכיבים שמשפיעים על מחירו, הדבר נכון כמובן גם לנותני שירותים.
לא דומה שעת עבודה של אינסטלטור לשעת עבודה של עו"ד
ולא שעה של מנקה לשעה של קוסמטיקאית

קוראים לזה סחר חופשי וזו הברכה של הכלכלה המערבית, זה מה שמאפשר לאדם יחיד להשיג שיגשוג כלכלי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה