קורונה דיון על ה'הקלות החדשות'

• הוסף לסימניות
כמה דברים לא ברורים לי:

א. מדוע אין קנסות על מי שאינו הולך עם כפפות? זה הרבה יותר משמעותי ומסוכן.

ב. האם הם יודעים בוודאות שאינו מועבר בבור המקוה? שהרי מה משנה כמה נמצאים במקוה אם זה מועבר בבור.

ג. עם התנאים המגבילים לחנויות, איזה בעל עסק מן השורה בדיוק יכול לעמוד בתנאים הללו, ומי בדיוק יבא לקנות. האם משתלם לבעל חנות לפתוח החנות בשביל שתי לקוחות בבת אחת? האם יכול לעמוד בכל התנאים שצריכים. אני למשל לא ילך לקנות לחנות משרדים אם אני צריך להמתין כ"כ הרבה זמן, ואח"כ לעבור בדיקת חום לפני הכניסה.

• הוסף לסימניות
כפפות זה לא משמעותי ולא מסוכן, זה שטויות הכפפות.
אני שמעתי ברדיו נציג ממשרד הבריאות שאמר שהכפפות יותר גרועות מהידיים עצמם, צריך הרבה אלכוג'ל וזהו.
הנגיף עובר אך ורק דרך הפה והאף אוליי גם דרך העיניים וזהו, ואם אתה נוגע במשטח שנגע בו הנגיף ואח"כ נגעת בפה וכדומה אתה עלול להידבק ולזה גם המסכה עוזרת וכמובן הרבה שטיפה של הידיים ואלכו ג'ל,
מסוכן ללבוש כפפות אני נותן קנס למי שלובש כפפות.........

• הוסף לסימניות
1. כפפות אולי טוב לך, מסיכה מיועדת בשביל אחרים.
2. זה לא מחזיק במים ובכלל זה מלא כלור.
3. למי שזאת הפרנסה שלו - יפתח.
זה יהיה שווה, כשתצטרכו משהו מהחנות, תהיו שם איכשהו. כמוכם כולם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כפפות זה שטויות, הפסקתי ללכת איתם.
בלאו הכי כל מה שיש בסופר על המוצרים נדבק לנו לכפפות או לידיים, וכפפות לא מוחלפות בתדירות גבוהה וגם לא נשטפות או מתחטאות זו מדגרת ווירוסים וחיידקים!
מה שכן כמו שכתבו, לרחוץ ולחטא ידיים בתדירות גבוהה מאד, ולא לגעת בפנים עד החיטוי, אולי אפשר להקל גרד קל עם גב היד :)

• הוסף לסימניות
נראה לי שהבעיה במקוואות היתה יותר שהנגיף נשאר על הקירות, ידיות, אנשים לא מקפידים על 2 מטר

ועוד יותר, אלו שמנייעסים שם שעות...:p

• הוסף לסימניות
בחנויות ניתן, לפי ההגיון, להציב שמירה,
במקוואות?

לא נראה לי לענין...

ובאמת יש ציבורים שטענו שמקוואות זה לא חיוני ומצאו הקלות, אבל במגזר החסידי, זה ממש גרם לבעיות, שמעתי כמה וכמה סיפורים לא פשוטים.

• הוסף לסימניות
כתוב כבר למעלה, שמים שם כלור, אולי 3\1 מכמות המים... הגזמתי, אבל החיידק לא שורד.

• הוסף לסימניות
כפפות זה לא משמעותי ולא מסוכן, זה שטויות הכפפות.
אני שמעתי ברדיו נציג ממשרד הבריאות שאמר שהכפפות יותר גרועות מהידיים עצמם, צריך הרבה אלכוג'ל וזהו.
הנגיף עובר אך ורק דרך הפה והאף אוליי גם דרך העיניים וזהו, ואם אתה נוגע במשטח שנגע בו הנגיף ואח"כ נגעת בפה וכדומה אתה עלול להידבק ולזה גם המסכה עוזרת וכמובן הרבה שטיפה של הידיים ואלכו ג'ל,
מסוכן ללבוש כפפות אני נותן קנס למי שלובש כפפות.........
לא הבנתי איך יכול הכפפות להיות יותר מסוכן מהידים עצמן...??? אם נוגע בפנים עם הכפפות אזי אותו דבר עם היד. לעומת זה עם כפפות יכול לשמור את עצמו, שאחרי שנוגע בכל המשטחים הוא מסיר הכפפות ורק אז נוגע בפה. כ"כ הגיוני.

עכשיו לעצם הנידון, צריך לדעת, הרי אף אחד עדיין ביצע מחקר אמיתי מה גורם להידבק, רק ראו שזה נשאר על משטחים וגם ראו שזה נשאר באויר. עכשיו אם צריך לשפוט לפי ההגיון מה מדביק יותר, משטחים או רסיסי אויר, הרי לכאו' ברור שהסיכוי שזה מועבר באמצעות משטחים גדול פי כמה וכמה מהסיכוי שזה מועבר ע"י רסיסי אויר מעיטוש, שכן המשטח נוגעים בו עשרות\מאות בני אדם תוך זמן קצר, לעומת רסיסי אויר מעיטוש שאולי בדיוק במקום הזה עיטוש מישהו בלי שהסתיר פיו.

והראיה הגדולה שההדבקה החלה להאט עוד לפני שהנחו לחבוש מסכות, ושמירה על הידים החלה כבר מההתחלה (וכבר אז תמהתי, מדוע לחייב כשרואים שגם למרות זה מתחיל האטה).

יודגש: אינני רוצה כאן לומר שלא לחבוש מסכות, אני רק לא מבין מדוע זה יותר חמור מכפפות, כשלכאו' משטחים מעבירים הרבה יותר מהאויר.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי איך יכול הכפפות להיות יותר מסוכן מהידים עצמן...??? אם נוגע בפנים עם הכפפות אזי אותו דבר עם היד. לעומת זה עם כפפות יכול לשמור את עצמו, שאחרי שנוגע בכל המשטחים הוא מסיר הכפפות ורק אז נוגע בפה. כ"כ הגיוני.

עכשיו לעצם הנידון, צריך לדעת, הרי אף אחד עדיין ביצע מחקר אמיתי מה גורם להידבק, רק ראו שזה נשאר על משטחים וגם ראו שזה נשאר באויר. עכשיו אם צריך לשפוט לפי ההגיון מה מדביק יותר, משטחים או רסיסי אויר, הרי לכאו' ברור שהסיכוי שזה מועבר באמצעות משטחים גדול פי כמה וכמה מהסיכוי שזה מועבר ע"י רסיסי אויר מעיטוש, שכן המשטח נוגעים בו עשרות\מאות בני אדם תוך זמן קצר, לעומת רסיסי אויר מעיטוש שאולי בדיוק במקום הזה עיטוש מישהו בלי שהסתיר פיו.

והראיה הגדולה שההדבקה החלה להאט עוד לפני שהנחו לחבוש מסכות, ושמירה על הידים החלה כבר מההתחלה (וכבר אז תמהתי, מדוע לחייב כשרואים שגם למרות זה מתחיל האטה).

יודגש: אינני רוצה כאן לומר שלא לחבוש מסכות, אני רק לא מבין מדוע זה יותר חמור מכפפות, כשלכאו' משטחים מעבירים הרבה יותר מהאויר.
הכפפות אינם חסינות לחלוטין וגם בהם ייתכן מעבר הנגיף אם נוגעים בפנים וכדו'.
משא"כ מסכה שמונעת כניסה ויציאה של נגיף לדרכי הנשימה.

• הוסף לסימניות

אם לובשים כפפות הן נהיות בערך כמו הידיים ונוגעים בטעות בפנים ואז זה לא מועיל
חוצמזה, אי אפשר לשטוף או לחטא כפפות...:p

• הוסף לסימניות
המסיכה נועדה בעיקר לא להדביק
ופחות שלא להדבק
ולכן הכפפות שעיקרן שלא להידבק, וגם זה אפשר למנוע ע"י שטיפת ידיים, פחות אקטואליות לענין.

• הוסף לסימניות
עוד משהו
בינתיים ממה שהבנתי אין הוכחות על הידבקות דרך נגיעה שבמשטח נגוע.
הכל רק תיאוריות
לעומת הידבקות מרירי הפה שזה מוכח.

• הוסף לסימניות
עוד משהו
בינתיים ממה שהבנתי אין הוכחות על הידבקות דרך נגיעה שבמשטח נגוע.
הכל רק תיאוריות
לעומת הידבקות מרירי הפה שזה מוכח.
מהיכי תיתי שזה יותר מוכח מזה? לפי מה שכתבתי למעלה זה הפוך.
המסיכה נועדה בעיקר לא להדביק
ופחות שלא להדבק
ולכן הכפפות שעיקרן שלא להידבק, וגם זה אפשר למנוע ע"י שטיפת ידיים, פחות אקטואליות לענין.
גם הכפפות אמורים לעזור שלא להדביק אחרים ע"י נגיעתנו במשטחים, בדיוק כמו העיטוש.
חוצמזה, אי אפשר לשטוף או לחטא כפפות...:p
מי שוטף ומחטא כפפות, בודאי חייבים חד פעמיות.
הכפפות אינם חסינות לחלוטין וגם בהם ייתכן מעבר הנגיף אם נוגעים בפנים וכדו'.
משא"כ מסכה שמונעת כניסה ויציאה של נגיף לדרכי הנשימה.
גם המסכה אינו הרמטי ויכול ליכנס ולצאת. אף אחד לא חייב ללבוש מסכה הרמטית - עם יש דבר כזה. וכל הזמן אמרו (לפני שחייבו מסכה) שהמסכה איננה הרמטי.

• הוסף לסימניות
מהיכי תיתי שזה יותר מוכח מזה? לפי מה שכתבתי למעלה זה הפוך.
לא יודע מאיפה מידע שלך.
המידע שלי מבוסס על החוברות שחולקו בתיבות דואר ועל עוד מחקרים,
ושם נכתב בפירוש שההדבקה דרך משטחים היא תיאורטית בלבד.

כל ההדבקויות המוכחות היו דרך מגע הדוק עם החולה,
ולא דרך זה שחולה התעטש דרך מסיכה
ורסיס אחד של רוק הגיע לגדר
ומישהו נגע שם שלוש שעות אחרי זה, נגע בפנים ונדבק.

• הוסף לסימניות
גם הכפפות אמורים לעזור שלא להדביק אחרים ע"י נגיעתנו במשטחים, בדיוק כמו העיטוש.
הכפפות לא עוזרות בזה בלי מסיכה
כי אם מישהו נשא, ואחד מההפרשות שלו נגע בכף היד,
וכף היד הזו נגעה אחרי זה בגדר
תיאורטית, זה לא משנה אם היד היא יד ערומה או יד עם כפפה,
הנגיף יעבור בכל מקרה לגדר.

• הוסף לסימניות
בקשר לחנויות בעלי העסקים אכן נורא כועסים על משרד האוצר שנותנים להם את התחושה כאילו אם אתם רוצים אתם יכולים לפתוח, ואז אל תבואו אלינו אח"כ בתביעה על הפסדים, כי אנחנו התרנו לכם לפתוח, לא הגיעו לקוחות???- בעיה שלכם!!!
דיברתי היום עם בעל עסק אמר לי הייתי מעדיף שהיה ממשיך להיות סגור כך אולי מישהו היה מפצה אותנו יום אחד

• הוסף לסימניות
שאלה נוספת למנין באיזור פתוח ולעשרה אנשים לא כתוב כמה מותר שזה יהיה רחוק מהבית אותו מניין?
האם זה כמו פעילות ספורט לפחות שמותר ללכת 500 מטר

• הוסף לסימניות
היום הייתי בסופר עמדה בחורה עם מסכה על העגבניות פתאום הורידה את המסכה והתעטשה אל תוך כף ידה ואז החזירה את המסכה.
אחרי חצי דקה הורידה שוב והתעטשה על כל העגבניות.
ואז היא בחרה עגבניות עם זוג אצבעות כמו פינצטה, יען חששה שהעגבניות מזוהמות מרסיסי קורונה...
השתוממתי אז, כמה סכלות יש באנשים, חשבתי שבציבור יש מרדנים, כעת הבנתי לצערי שהם טפשים.
וזה הברוך הגדול, מרדן אפשר ליישר, טיפש אי אפשר להחכים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה