- הוסף לסימניות
כתוב עד 500 מטרשאלה נוספת למנין באיזור פתוח ולעשרה אנשים לא כתוב כמה מותר שזה יהיה רחוק מהבית אותו מניין?
האם זה כמו פעילות ספורט לפחות שמותר ללכת 500 מטר
כתוב עד 500 מטרשאלה נוספת למנין באיזור פתוח ולעשרה אנשים לא כתוב כמה מותר שזה יהיה רחוק מהבית אותו מניין?
האם זה כמו פעילות ספורט לפחות שמותר ללכת 500 מטר
למיטב ידיעתי אין שום הוכחה מדעית שהנגיף עובר דרך משטחיםהכפפות לא עוזרות בזה בלי מסיכה
כי אם מישהו נשא, ואחד מההפרשות שלו נגע בכף היד,
וכף היד הזו נגעה אחרי זה בגדר
תיאורטית, זה לא משנה אם היד היא יד ערומה או יד עם כפפה,
הנגיף יעבור בכל מקרה לגדר.
אז לי יש דוד שנפטר מקורונה והוא ואשתו לא יצאו מהבית שלוש שבועות קודם ולא הרשו לבוא לבקר, הזמינו הכול מהאינטרנט, ההסבר היחיד הוא שנדבק ממוצרים שהזמין.המידע שלי מבוסס על החוברות שחולקו בתיבות דואר ועל עוד מחקרים,
ושם נכתב בפירוש שההדבקה דרך משטחים היא תיאורטית בלבד.
יש מקרים, גם בארץ של אנשים שהראו תסמינים רק אחרי יותר מ14 יום.אז לי יש דוד שנפטר מקורונה והוא ואשתו לא יצאו מהבית שלוש שבועות קודם ולא הרשו לבוא לבקר, הזמינו הכול מהאינטרנט, ההסבר היחיד הוא שנדבק ממוצרים שהזמין.
נכון, אני גם אמרתי במפורש שאין שום הוכחה מדעית איך עובר הנגיף מאחד לשני. רק אמרתי, שאם אנו צריכים להחליט לפי ראות עיננו ולפי ההגיון, הסיכוי שיעבור דרך משטח הוא סיכוי גדול פי כמה וכמה מהסיכוי שיעבור דרך רסיסי אויר שבדיוק נמצא איפה שאני נושם.למיטב ידיעתי אין שום הוכחה מדעית שהנגיף עובר דרך משטחים
אבל קשה עד בלתי אפשרי להגיד, שרק דרך מגע ישיר עם חולה מאומת נדבקים. לא שייך שיהיה חגיגה גדולה כ"כ של נדבקים וחולים רק דרך מגע ישיר עם חולים. לכן תיאורטית אם צריך להחליט רסיסי אויר, או נגיעות במשטח, הגיוני לומר שדרך משטח.לא יודע מאיפה מידע שלך.
המידע שלי מבוסס על החוברות שחולקו בתיבות דואר ועל עוד מחקרים,
ושם נכתב בפירוש שההדבקה דרך משטחים היא תיאורטית בלבד.
כל ההדבקויות המוכחות היו דרך מגע הדוק עם החולה,
ולא דרך זה שחולה התעטש דרך מסיכה
ורסיס אחד של רוק הגיע לגדר
ומישהו נגע שם שלוש שעות אחרי זה, נגע בפנים ונדבק.
אכן זהו היתרון היחיד המוכח שאני רואה בחובת חבישת מסכה. אני חושב פעמיים ושלש לפני שאני יוצא, רק בגלל המסכה העצבנית הזאת.לחבישת מסכה יש יתרון נלווה גדולה מאוד: בגללה אנשים יוצאים הרבה פחות מהבית, היא משגעת.
כאמור,אבל קשה עד בלתי אפשרי להגיד, שרק דרך מגע ישיר עם חולה מאומת נדבקים. לא שייך שיהיה חגיגה גדולה כ"כ של נדבקים וחולים רק דרך מגע ישיר עם חולים. לכן תיאורטית אם צריך להחליט רסיסי אויר, או נגיעות במשטח, הגיוני לומר שדרך משטח.
רק שאולי ה'משטח האנושי', כלומר מגע ישיר עם חולה ואח"כ מישהו אחר באותו נוגע - גם אם איננו עדיין חולה - שבעצם אותו בן אדם משמש רק - לצורך הענין - כמשטח, זה מה שמעביר הנגיף ולא משטחים או רסיסי אויר.
אינני רואה כאן ויכוח, אתה מדבר על דבר אחד ואני מדבר על משהו אחר...אבל לא אתווכח איתך יותר
כי אינך מביא ראיות מחקריות ומדעיות
אלא רק מה שסביר בעיניך.
מה שאין כן אני מביאה ועוד ניקים כאן כותבים כך.
נכון
נכוןמומחים מסבירים כי הדרך הכי בטוחה להידבק בקורונה היא "טיפתית", ולא נגיעה במשטח שיש עליו שאריות וירוס • למרות שהידבקות ממשטחים אפשרית תאורטית, עד כה אין דיווחים של הידבקות כזו
מקור
נכון.
עכשיו שאלה כללית. מאיפה הם יודעים את זה. הרי אין עדיין שום מחקר מדעי שיכול להוכיח שרק ע"י רסיסי טיפות ממגע הדוק עם חולה זה עובר, רק מה, שזה הסבירות הגבוהה ביותר. אכן, אין שום חולק.הנגיף עובר מאדם לאדם בהדבקה טיפתית - כמו שנדבקים בשפעת: רסיסי טיפות שמקורם באדם נגוע (שהשתעל או שהתעטש ואפילו אם דיבר) נושאים את הנגיף באוויר וחודרים למערכת הנשימה של בני אדם לא נגועים.
מקור
אם 99% מהאנשים יזהרו לא להתעטש, אין גם סיבה ללכת עם כפפות.אני חשבתי - אולי לתומי - שאין כאן חשש של עיטוש אחד על השני, כי 99% אנשים יזהרו לא להתעטש רק רחוק מבני אדם במרחב הציבורי. רק החשש הוא שמא לפני כמה זמן עבר כאן אדם והתעטש והשאיר רסיסי טיפות באויר, ועדיין הרסיסים רוחף באויר.
א. כבר הסבירו לך באשכול מקביל שכפפות לא מונעות הדבקהוא"כ לא ברור מדוע לא לחייב כפפות, כי אולי אנשים חולים נגעו במשטח.
אני מבינה שזה ההגיון שלךאבל מכיון שמאד לא הגיוני לומר שכל השתים וחצי מליון אנשים נדבקו רק ע"י מגע הדוק עם חולה. אז מוכרח להיות שיש עוד דרכים איך להידבק. והאופציות האחרות הוא או ע"י שאריות טיפות מאויר, או ע"י שאריות טיפות ממשטחים. וא"כ הדרק"ל לדוכתין, שהסבירות להידבק ממשטחים גדול פי כמה וכמה מסבירות להידבק משאריות רסיסים באויר (שלא ע"י מגע הדוק).
מה עם מקווה נשים? זה לא מסוכן?
מקווה שהערת לה לפחות.היום הייתי בסופר עמדה בחורה עם מסכה על העגבניות פתאום הורידה את המסכה והתעטשה אל תוך כף ידה ואז החזירה את המסכה.
אחרי חצי דקה הורידה שוב והתעטשה על כל העגבניות.
ואז היא בחרה עגבניות עם זוג אצבעות כמו פינצטה, יען חששה שהעגבניות מזוהמות מרסיסי קורונה...
השתוממתי אז, כמה סכלות יש באנשים, חשבתי שבציבור יש מרדנים, כעת הבנתי לצערי שהם טפשים.
וזה הברוך הגדול, מרדן אפשר ליישר, טיפש אי אפשר להחכים...
איזה הערתי...מקווה שהערת לה לפחות.
לגבי הכפפות.
בלת"ק
אני חושבת שהיתרון בלבישתן היא העלאת המודעות למגע.
התחושה עם כפפות היא אחרת ולכן אני יותר שמה לב במה אני נוגעת והרבה פחות נוגעת בפנים.
יש אנשים טפשים שזקוקים להסברים רבים כדי להביןאיזה הערתי...
תפסתי את הרגלים והתעופפתי משם, מה גם שככל הנראה זה לא יעזור לצערי כמו שכתבתי.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים