קורונה דיון על ה'הקלות החדשות'

• הוסף לסימניות
הכפפות לא עוזרות בזה בלי מסיכה
כי אם מישהו נשא, ואחד מההפרשות שלו נגע בכף היד,
וכף היד הזו נגעה אחרי זה בגדר
תיאורטית, זה לא משנה אם היד היא יד ערומה או יד עם כפפה,
הנגיף יעבור בכל מקרה לגדר.
למיטב ידיעתי אין שום הוכחה מדעית שהנגיף עובר דרך משטחים
אני לא אומרת שלא צריך להיזהר גם בזה אבל ..

• הוסף לסימניות
לחבישת מסכה יש יתרון נלווה גדולה מאוד: בגללה אנשים יוצאים הרבה פחות מהבית, היא משגעת.

לגבי מניינים: במקום להתקוטט על מספר המתפללים, טוב היה אם היו אוסרים באיסור חמור להשתמש בכיסאות וסידורים ציבוריים
המידע שלי מבוסס על החוברות שחולקו בתיבות דואר ועל עוד מחקרים,
ושם נכתב בפירוש שההדבקה דרך משטחים היא תיאורטית בלבד.
אז לי יש דוד שנפטר מקורונה והוא ואשתו לא יצאו מהבית שלוש שבועות קודם ולא הרשו לבוא לבקר, הזמינו הכול מהאינטרנט, ההסבר היחיד הוא שנדבק ממוצרים שהזמין.

• הוסף לסימניות
אז לי יש דוד שנפטר מקורונה והוא ואשתו לא יצאו מהבית שלוש שבועות קודם ולא הרשו לבוא לבקר, הזמינו הכול מהאינטרנט, ההסבר היחיד הוא שנדבק ממוצרים שהזמין.
יש מקרים, גם בארץ של אנשים שהראו תסמינים רק אחרי יותר מ14 יום.
גם במקרה שהבאתם ייתכן ונדבק יומיים לפני ההסגר והיה ללא תסמינים 3 שבועות.

• הוסף לסימניות
זה נראה כמו שיח חרשים. לא מבין מה כ"כ קשה להבין מה שאני אומר.
בטח אם משתמשים עם כפפות כל הזמן, אז לא משנה אם מתעטשים לתוך הכפפות או לתוך היד ואח"כ נוגעים. אבל הכפפות לובשים רק כאשר יוצאים החוצה, וזה מוריד 98% מהסיכוי שבדיוק התעטשו או נגעו בפה עם הכפפות. ולכן זה עוזר שזה לא יעביר ממנו לאחרים, ובדיוק אותו דבר זה מונע אח"כ שזה לא יעבור מהמשטחים אלי, כי מיד אחרי הקניה זורקים הכפפה.
ואכן אותו דבר המסכה, רק החשש שיש לי מאנשים בלי מסכות עם כפפות קטן בהרבה מהחשש מאנשים עם מסכות בלי כפפות. כי עם המסכה הוא לא הולך כל היום, ויתכן שנגע בפה או התעטש מליון פעם במשך היום, וכאשר הולך למכולת מעביר הכל למשטחים, גם אם כרגע הוא הולך עם מסכה. משא"כ בלי מסכה עם כפפות, החשש הוא רק אולי באותו כמה דקות שהיה בחנות התעטש.

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי אין שום הוכחה מדעית שהנגיף עובר דרך משטחים
נכון, אני גם אמרתי במפורש שאין שום הוכחה מדעית איך עובר הנגיף מאחד לשני. רק אמרתי, שאם אנו צריכים להחליט לפי ראות עיננו ולפי ההגיון, הסיכוי שיעבור דרך משטח הוא סיכוי גדול פי כמה וכמה מהסיכוי שיעבור דרך רסיסי אויר שבדיוק נמצא איפה שאני נושם.

• הוסף לסימניות
לא יודע מאיפה מידע שלך.
המידע שלי מבוסס על החוברות שחולקו בתיבות דואר ועל עוד מחקרים,
ושם נכתב בפירוש שההדבקה דרך משטחים היא תיאורטית בלבד.

כל ההדבקויות המוכחות היו דרך מגע הדוק עם החולה,
ולא דרך זה שחולה התעטש דרך מסיכה
ורסיס אחד של רוק הגיע לגדר
ומישהו נגע שם שלוש שעות אחרי זה, נגע בפנים ונדבק.
אבל קשה עד בלתי אפשרי להגיד, שרק דרך מגע ישיר עם חולה מאומת נדבקים. לא שייך שיהיה חגיגה גדולה כ"כ של נדבקים וחולים רק דרך מגע ישיר עם חולים. לכן תיאורטית אם צריך להחליט רסיסי אויר, או נגיעות במשטח, הגיוני לומר שדרך משטח.
רק שאולי ה'משטח האנושי', כלומר מגע ישיר עם חולה ואח"כ מישהו אחר באותו נוגע - גם אם איננו עדיין חולה - שבעצם אותו בן אדם משמש רק - לצורך הענין - כמשטח, זה מה שמעביר הנגיף ולא משטחים או רסיסי אויר.

• הוסף לסימניות
לחבישת מסכה יש יתרון נלווה גדולה מאוד: בגללה אנשים יוצאים הרבה פחות מהבית, היא משגעת.
אכן זהו היתרון היחיד המוכח שאני רואה בחובת חבישת מסכה. אני חושב פעמיים ושלש לפני שאני יוצא, רק בגלל המסכה העצבנית הזאת.

• הוסף לסימניות
אבל קשה עד בלתי אפשרי להגיד, שרק דרך מגע ישיר עם חולה מאומת נדבקים. לא שייך שיהיה חגיגה גדולה כ"כ של נדבקים וחולים רק דרך מגע ישיר עם חולים. לכן תיאורטית אם צריך להחליט רסיסי אויר, או נגיעות במשטח, הגיוני לומר שדרך משטח.
רק שאולי ה'משטח האנושי', כלומר מגע ישיר עם חולה ואח"כ מישהו אחר באותו נוגע - גם אם איננו עדיין חולה - שבעצם אותו בן אדם משמש רק - לצורך הענין - כמשטח, זה מה שמעביר הנגיף ולא משטחים או רסיסי אויר.
כאמור,
אני לא כותבת על דעתי
אלא על דעת החוקרים בעולם.
אני רק מנסה להסביר את זה בצורה פשוטה.
שים לב שלא כתבתי מגע ישיר
אלא מגע הדוק.
יותר סביר שאדם שנמצא ליד חולה בקרבה של פחות ממטר, נדבק מנגיף ישיר,
כלומר מרסיסי הרוק שיצאו מפיו הישר לתוך האף של השני
מהסבירות שרסיסי הרוק עברו למשטח ומהמשטח לידיים ומהידיים לפה.

אבל לא אתווכח איתך יותר
כי אינך מביא ראיות מחקריות ומדעיות
אלא רק מה שסביר בעיניך.
מה שאין כן אני מביאה ועוד ניקים כאן כותבים כך.

• הוסף לסימניות
@שיקול דעת

הוכחות לכך שהסיכוי להדבקות דרך משטחים היא נמוכה:

"יש יותר סיכוי להידבק דרך האוויר אם נמצאים ליד נשא של הנגיף מאשר ממשטח. "
מקור

מומחים מסבירים כי הדרך הכי בטוחה להידבק בקורונה היא "טיפתית", ולא נגיעה במשטח שיש עליו שאריות וירוס • למרות שהידבקות ממשטחים אפשרית תאורטית, עד כה אין דיווחים של הידבקות כזו
מקור

עיקר ההדבקה מנגיף הקורונה הוא ממגע ישיר (קרבה בין אנשים), והדבקה מרסס נשימתי.
מקור

הנגיף עובר מאדם לאדם בהדבקה טיפתית - כמו שנדבקים בשפעת: רסיסי טיפות שמקורם באדם נגוע (שהשתעל או שהתעטש ואפילו אם דיבר) נושאים את הנגיף באוויר וחודרים למערכת הנשימה של בני אדם לא נגועים.
מקור

• הוסף לסימניות
אבל לא אתווכח איתך יותר
כי אינך מביא ראיות מחקריות ומדעיות
אלא רק מה שסביר בעיניך.
מה שאין כן אני מביאה ועוד ניקים כאן כותבים כך.
אינני רואה כאן ויכוח, אתה מדבר על דבר אחד ואני מדבר על משהו אחר...
בודאי שהסבירות להידבק על ידי מגע 'הדוק' הוא הגבוהה ביותר. ואם כן, אם המסכה מיועדת שלא יתעטשו אחד על השני, אז פשוט שזה חשוב פי כמה וכמה מכפפות.
אני חשבתי - אולי לתומי - שאין כאן חשש של עיטוש אחד על השני, כי 99% אנשים יזהרו לא להתעטש רק רחוק מבני אדם במרחב הציבורי. רק החשש הוא שמא לפני כמה זמן עבר כאן אדם והתעטש והשאיר רסיסי טיפות באויר, ועדיין הרסיסים רוחף באויר.
וע"ז אמרתי, כי בין חשש זה - של שאריות רסיסים באויר - לחשש של שאריות רסיסים על משטח, הסבירות גבוהה יותר להידבק ע"י שאריות על משטח.
"יש יותר סיכוי להידבק דרך האוויר אם נמצאים ליד נשא של הנגיף מאשר ממשטח. "
מקור
נכון
מומחים מסבירים כי הדרך הכי בטוחה להידבק בקורונה היא "טיפתית", ולא נגיעה במשטח שיש עליו שאריות וירוס • למרות שהידבקות ממשטחים אפשרית תאורטית, עד כה אין דיווחים של הידבקות כזו
מקור
נכון
עיקר ההדבקה מנגיף הקורונה הוא ממגע ישיר (קרבה בין אנשים), והדבקה מרסס נשימתי.
מקור
נכון.

חוץ מזה לא ציטטת את כל הקטע:
"האם יש סיכון להידבקות בנגיף קורונה ממגע עם משטחים בלבד?
עיקר ההדבקה מנגיף הקורונה הוא ממגע ישיר (קרבה בין אנשים), והדבקה מרסס נשימתי. הנגיף מופרש מדרכי הנשימה של אדם חולה בעיקר בעת עיטוש או שיעול והטיפות הניתזות יכולות להישאף על ידי אנשים אחרים או לנחות על משטחים.
אנשים אשר זמן קצר לאחר מכן יגעו במשטחים אלה ובהמשך יגעו בפה, באף או בעיניים של עצמם עלולים להידבק, ולכן מומלץ לבצע קודם ניקוי במים וסבון, ולאחר מכן לחטא."

וא"כ לא ברור מדוע לא לחייב כפפות, כי אולי אנשים חולים נגעו במשטח.

הנגיף עובר מאדם לאדם בהדבקה טיפתית - כמו שנדבקים בשפעת: רסיסי טיפות שמקורם באדם נגוע (שהשתעל או שהתעטש ואפילו אם דיבר) נושאים את הנגיף באוויר וחודרים למערכת הנשימה של בני אדם לא נגועים.
מקור
עכשיו שאלה כללית. מאיפה הם יודעים את זה. הרי אין עדיין שום מחקר מדעי שיכול להוכיח שרק ע"י רסיסי טיפות ממגע הדוק עם חולה זה עובר, רק מה, שזה הסבירות הגבוהה ביותר. אכן, אין שום חולק.
אבל מכיון שמאד לא הגיוני לומר שכל השתים וחצי מליון אנשים נדבקו רק ע"י מגע הדוק עם חולה. אז מוכרח להיות שיש עוד דרכים איך להידבק. והאופציות האחרות הוא או ע"י שאריות טיפות מאויר, או ע"י שאריות טיפות ממשטחים. וא"כ הדרק"ל לדוכתין, שהסבירות להידבק ממשטחים גדול פי כמה וכמה מסבירות להידבק משאריות רסיסים באויר (שלא ע"י מגע הדוק).

חוץ מזה: אם הסבירות כ"כ נמוכה להידבק שלא ע"י מגע הדוק. מה הבעיה הגדולה לפתוח ישיבות כוללים ות"ת. שכל אחד ילבש מסיכה וזהו. מהו גודל הסיכוי והסיכון שגם עם מסכה יעביר הנגיף לאחר? הרי זה סיכוי זניח, ובודאי שאין סיבה בשביל זה לעכב את פתיחת הישיבות? (משא"כ אם חוששים שזה מועבר גם ע"י משטחים, אז הסיכוי והסיכון עולים פי כמה וכמה, ומזה מאד קשה להיזהר).

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני חשבתי - אולי לתומי - שאין כאן חשש של עיטוש אחד על השני, כי 99% אנשים יזהרו לא להתעטש רק רחוק מבני אדם במרחב הציבורי. רק החשש הוא שמא לפני כמה זמן עבר כאן אדם והתעטש והשאיר רסיסי טיפות באויר, ועדיין הרסיסים רוחף באויר.
אם 99% מהאנשים יזהרו לא להתעטש, אין גם סיבה ללכת עם כפפות.
וא"כ לא ברור מדוע לא לחייב כפפות, כי אולי אנשים חולים נגעו במשטח.
א. כבר הסבירו לך באשכול מקביל שכפפות לא מונעות הדבקה
אלא רק גורמות לזה שהנגיף יהיה על הכפפה ולא על היד
שם הוא נשאר יותר זמן וכו (איין באשכול המקביל למה זה לא עוזר)

ב. מהי שרשרת ההדבקה המהירה יותר:
1. אדם חולה מפריש רסיסי רוק בדיבור - אדם שני שואף את הנגיף
2. אדם חולה מפריש רסיסי רוק בדיבור - הנגיף עבר לידיים של האדם החולה - הנגיף עבר למשטח שהאדם החולה נגע בו - הנגיף עבר לידיים של אדם בריא- האדם הבריא נגע עם הידיים בפה וכו'
ברור ששרשרת 1, בשרשרת 2 רסיסי הרוק כבר התאדו מזמן, וממילא הסיכוי שהנגיף עבר קלוש
אבל מכיון שמאד לא הגיוני לומר שכל השתים וחצי מליון אנשים נדבקו רק ע"י מגע הדוק עם חולה. אז מוכרח להיות שיש עוד דרכים איך להידבק. והאופציות האחרות הוא או ע"י שאריות טיפות מאויר, או ע"י שאריות טיפות ממשטחים. וא"כ הדרק"ל לדוכתין, שהסבירות להידבק ממשטחים גדול פי כמה וכמה מסבירות להידבק משאריות רסיסים באויר (שלא ע"י מגע הדוק).
אני מבינה שזה ההגיון שלך
אבל לא ההגיון של החוקרים.
הנה כתבה נוספת מהיום:

ולסיום,
אף אחד לא מפריע לך ללכת עם כפפות!!!
אם אתה חושב שזה עוזר לך להתמגן תלך עם כפפות!

(אגב שים לב שהכפפות עוזרות במקרה הטוב שלא להדבק, ואילו המסיכה עוזרת שלא להדביק, שזה הרבה יותר חשוב)

• הוסף לסימניות
אפשר במטותא לצמצם את השיח בנושא טהרת המשפחה והפירוט המיותר כאן?
שכחתם שאתם כותבים בפורום פתוח???

• הוסף לסימניות
מה עם מקווה נשים? זה לא מסוכן?

מסוכן כמו הסיכון ללכת לסופרמרקט /מכולת להצטיידות במזון (ואפילו קצת פחות.. אין התקהלות)
זה צורך חיוני מדי כדי לא לאשר אותו.

לכל אחד שמורה הזכות לא לקנות מזון ותרופות וכמובן לא ללכת למקווה.
אך היות ומדובר בצורך חיוני הוא מאושר מבחינה חוקית בזהירות המקסימלית .

• הוסף לסימניות
היום הייתי בסופר עמדה בחורה עם מסכה על העגבניות פתאום הורידה את המסכה והתעטשה אל תוך כף ידה ואז החזירה את המסכה.
אחרי חצי דקה הורידה שוב והתעטשה על כל העגבניות.
ואז היא בחרה עגבניות עם זוג אצבעות כמו פינצטה, יען חששה שהעגבניות מזוהמות מרסיסי קורונה...
השתוממתי אז, כמה סכלות יש באנשים, חשבתי שבציבור יש מרדנים, כעת הבנתי לצערי שהם טפשים.
וזה הברוך הגדול, מרדן אפשר ליישר, טיפש אי אפשר להחכים...
מקווה שהערת לה לפחות.

לגבי הכפפות.
בלת"ק
אני חושבת שהיתרון בלבישתן היא העלאת המודעות למגע.
התחושה עם כפפות היא אחרת ולכן אני יותר שמה לב במה אני נוגעת והרבה פחות נוגעת בפנים.

• הוסף לסימניות
מקווה שהערת לה לפחות.

לגבי הכפפות.
בלת"ק
אני חושבת שהיתרון בלבישתן היא העלאת המודעות למגע.
התחושה עם כפפות היא אחרת ולכן אני יותר שמה לב במה אני נוגעת והרבה פחות נוגעת בפנים.
איזה הערתי...
תפסתי את הרגלים והתעופפתי משם, מה גם שככל הנראה זה לא יעזור לצערי כמו שכתבתי.

• הוסף לסימניות
איזה הערתי...
תפסתי את הרגלים והתעופפתי משם, מה גם שככל הנראה זה לא יעזור לצערי כמו שכתבתי.
יש אנשים טפשים שזקוקים להסברים רבים כדי להבין
ויש אנשים שמבינים אבל לוקח להם הרבה זמן להפנים וליישם
חושבת שצריך להעיר (ממרחק בטוח...), אולי אחרי כמה נזיפות מהסביבה המצב יהיה אחר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה