דיון | צריכים אנשי צביעה מקצועיים!

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!
זה כבר זמן מה שאני חושב על הדבר הזה והחלטתי לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם.
כמאייר עם ניסיון שהשתתף במספר פרויקטים, הגעתי למסקנה ששלב הצביעה הנו שלב שדורש מיומנות וכשרון ספציפיים. אני יודע על עצמי שהצביעה היא החלק שבו הכי קשה לי, וזאת מכמה סיבות: ראשית, כשאני מצייר אני בשוונג ציור והצביעה מוציאה אותי מהשוונג הזה, מה שמוביל למצב בו אחרי צביעה קשה לי מאוד 'לחזור' ולצייר, זה מרגיש כאילו יצאתי מזה ואני צריך להיכנס לזה שוב בחזרה (תהליך פסיכולוגי מעייף). יוצא שאחרי צביעה אני לוקח הפסקה שנגררת ונגררת וזה ממש בזבוז של זמן יקר. שנית, האיור והצביעה הנם שני תחומים שונים שדורשים כל אחד השקעה ושיפור תמידיים. לרוב קיים פער משמעותי בין ביצועי האיור לביצועי הצביעה אצל צייר. וזה הגיוני משום שהצייר ישקיע את רוב זמנו לשיפור היכולות שלו באיור וכמעט ולא בצביעה. התוצאה היא שהציור המוגמר יהיה גבוה מבחינה ביצועית באיור ונמוך יותר בצביעה - חבל.

ולכן, אני חושב שכדאי לפצל את מקצוע הצייר כפי שאנו מכירים אותו כיום - מצייר וצובע, לשני תחומים: ציור וצביעה. אני חושב שכדאי לאנשים המעוניינים בכך להתמקצע בתחום הצביעה ולעבוד בשיתוף פעולה עם הציירים. זהו מקצוע לכל דבר ואני בטוח שאם יהיו אנשים כאלה לא יהיה חסר להם עבודה.

בעבודתיי האחרונות למשל, שילמתי לאחותי (שהתברר שיש לה את זה ובגדול) לטפל בעניין הצביעה בעמודי הקומיקס שעשיתי, ותנו לי להגיד לכם שזה היה יעיל בצורה יוצאת מן הכלל! ההספק שלי גדל משמעותית, סיימתי ספרים בחצי מהזמן שהיה לוקח לי אם היתי עושה הכל בעצמי. יש גם עוד בונוס רציני - הלקוח מרוצה! כפי שחלקכם יודעים, יש שני דברים שהכי חשובים ללקוח, תקציב וזמן. הלקוח מרוצה, משמע יחזור אליכם בעתיד וימליץ עליכם לידידיו הלקוחות! אחלה דבר.. :)

לסיכום, אם אתם דווקא אוהבים יותר את הצביעה מהציור, אם אתם חושבים שיש לכם את זה, אני חושב שיהיה כדאי שתשימו את הציור בצד, ותתרכזו כל-כולכם בשיפור הביצועים שלכם בצביעה ותציעו את עצמיכם כאנשי צביעה מקצועיים לקהל הציירים. אני בטוח שיש לזה ביקוש.

מה דעתכם אנשים יקרים?....

• הוסף לסימניות
רעיון מעניין מאוד.
נקודה חשובה לציון - בעולם הקומיקס הכללי סידור כזה הוא מקובל מאוד מאוד. (ע"ע הקומיקס הסופר מצליח "בון").
יש ציירים שהצביעה והקו הם חלק מהאישיות שלהם שלהם הרעיון הזה לא שייך.
ויש את נושא ההתאמה - צריכה להיות קוהרנטיות בין הצובע לצייר הקוים. שזה לא פשוט.
אבל אכן - רעיון מעניין מאוד.

• הוסף לסימניות
ניסיתי את זה פעם...

זה לא עובד כי תמיד הייתי צריך לבצע תיקונים שלא היו לרוחי..אמן תמיד ימצא מה לתקן
(אולי רק אצלי)

בכל אופן אני בעד....

• הוסף לסימניות
מריבוי עבודה ברוך ה' אני מחפש שותף לצבוע את האיורים שלי.
יש כ5-7 איורים ליום.
מייל :
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

הבהרה:
העבודה היא לצביעה בלבד.
התשלום בהחלט סביר ,ונסכים על הדברים טלפונית.
תודה לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1492830:
רעיון מעניין מאוד.
נקודה חשובה לציון - בעולם הקומיקס הכללי סידור כזה הוא מקובל מאוד מאוד. (ע"ע הקומיקס הסופר מצליח "בון").
יש ציירים שהצביעה והקו הם חלק מהאישיות שלהם שלהם הרעיון הזה לא שייך.
ויש את נושא ההתאמה - צריכה להיות קוהרנטיות בין הצובע לצייר הקוים. שזה לא פשוט.
אבל אכן - רעיון מעניין מאוד.

ודאי שזה מקובל, זוהי אכן צורת עבודה יעילה יותר. ו'יעילות' זה שם המשחק!
והקוהרנטיות עליה אתה מדבר תתקיים אם הצובע באמת מקצועי. זה יהיה כמו לבחור צייר- יש לך טקסט ואתה מחפש צייר שיבטא אותו באופן הטוב ביותר. כך גם הצייר ימצא את הצובע שיתאים לסגנון שלו.

נכתב ע"י מוטי הלר;1492831:
ניסיתי את זה פעם...

זה לא עובד כי תמיד הייתי צריך לבצע תיקונים שלא היו לרוחי..אמן תמיד ימצא מה לתקן
(אולי רק אצלי)

בכל אופן אני בעד....

תיקונים תמיד יהיו כשם שללקוח תמיד יהיה מה להגיד על הציור. זהו חסרון שלא גורע מהתוצאה הסופית, זה שווה את זה בהחלט.
מעבר לזה, אם מי שעושה את הצביעה באמת טוב ומקצועי, אין סיבה שיהיו תיקונים (לפחות לא משמעותיים). ואם בנוסף לזה הצייר ואיש הצביעה צוברים יחד ניסיון ומבינים את הראש אחד של השני זה בכלל יהיה מצויין...

• הוסף לסימניות
אהבתי מאד את הרעיון!!! למרות שאני לא עוסקת בציור, נשמע לי רעיון מעולה וחכם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamarz;1492922:
אלי וגולד גם עובדים ככה?

אני חושב שאלי הוא הסופר וגולד מצייר וצובע..
לא בטוח אבל נראה לי..

• הוסף לסימניות
גולד גם מצייר וגם צובע,
מסכימה שצריך מיומנות מיוחדת -
רק לשים לב, שצובע יכול גם לחרב לך את כל היצירה!
מכירה מציירות קומיקס שהצובעת פשוט החריבה להן את הקו בצבעיה המחרידים.
לפעמים יש כאלו שצובעים מדהים את הציורים שלהם עצמם, וכשזה מגיע לציורים של מישהו אחר - מפשלים.

• הוסף לסימניות
רעיון מעניין.
אבל אני לא הייתי רוצה שמישהו יצבע את הציורים שלי -
בשבילי זה מאוד אישי.
אבל אני מכירה ציירים מאוד מפורסמים -
בעל ואישה שעובדים ככה ויוצא להם פשוט מדהים!
הם עובדים תמיד ביחד הוא מצייר והיא צובעת בצבעי מים.
אם כל פעם זה משהו אחר שצובע - לא נראה לי שיכול לצאת איכותי.
אם כל כך מפריעה לך הצביעה אולי תחפש מישהו קבועה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1493029:
גולד גם מצייר וגם צובע,
מסכימה שצריך מיומנות מיוחדת -
רק לשים לב, שצובע יכול גם לחרב לך את כל היצירה!
מכירה מציירות קומיקס שהצובעת פשוט החריבה להן את הקו בצבעיה המחרידים.
לפעמים יש כאלו שצובעים מדהים את הציורים שלהם עצמם, וכשזה מגיע לציורים של מישהו אחר - מפשלים.

שוב, מי שעושה צביעה ברמה שהוא מחריב לך את הציור - אין לו שמץ בצביעה!!
אני לא מדבר על 'למצוא איזה מישהו שיודע מה זה צבע אדום'. אני מדבר על איש מקצוע! לצורך העניין, אם גדי פולק יצבע לך ציור, את חושבת שתתאכזבי...? רק לצורך ההמחשה.. ממש אין צורך שהצובע יהיה ברמות כאלה.

נכתב ע"י YR;1493079:
רעיון מעניין.
אבל אני לא הייתי רוצה שמישהו יצבע את הציורים שלי -
בשבילי זה מאוד אישי.
אבל אני מכירה ציירים מאוד מפורסמים -
בעל ואישה שעובדים ככה ויוצא להם פשוט מדהים!
הם עובדים תמיד ביחד הוא מצייר והיא צובעת בצבעי מים.
אם כל פעם זה משהו אחר שצובע - לא נראה לי שיכול לצאת איכותי.
אם כל כך מפריעה לך הצביעה אולי תחפש מישהו קבועה.

למה כל פעם מישהו אחר צובע?... הפוך! צייר מוצא מישהו/הי שהצביעה מתאימה לו והוא נצמד אליו...! אני מבטיח לך שהבעל והאשה שעובדים יחד לא יוצא להם כל כך יפה כי הם ממשש מביניםםם לנפפששווו שלל האחררר (אם כי כמובן שזה לא מזיק) זה תכלס כי יש להם שעות על גבי שעות של שיתוף פעולה, וכי כל אחד מהם תותח בתחומו!

ומעבר לזה, בינינו? זה מגיע לשלב בו אתה מצייר כל כך הרבה שהדבר שהכי חשוב לך הוא לקצר כמה שיותר את התהליך ולהפוך אותו לכמה שיותר קל. במיוחד כשמדובר בציורי קומיקס שזה 'ציור מסחרי' במלוא מובן המילה, משמע: כמה שיותר-יותר טוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yoyoBL;1493104:
אני לא מדבר על 'למצוא איזה מישהו שיודע מה זה צבע אדום'. אני מדבר על איש מקצוע! לצורך העניין, אם גדי פולק יצבע לך ציור, את חושבת שתתאכזבי...? רק לצורך ההמחשה.. ממש אין צורך שהצובע יהיה ברמות כאלה.

לא בטוח שלא הייתי מתאכזבת, לא כל מה שמתאים לציורים שלו - יתאים גם לשלי.
מנסיוני בנסיון לקחת אנשי מקצוע מעולים שיצבעו, זה בכלל לא פשוט.
הנסיון שלי היה בשביל לחסוך זמן, אני דווקא אוהבת את הצביעה שלי, ומצאתי שהיא חלק מהסגנון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1493110:
לא בטוח שלא הייתי מתאכזבת, לא כל מה שמתאים לציורים שלו - יתאים גם לשלי.
מנסיוני בנסיון לקחת אנשי מקצוע מעולים שיצבעו, זה בכלל לא פשוט.
הנסיון שלי היה בשביל לחסוך זמן, אני דווקא אוהבת את הצביעה שלי, ומצאתי שהיא חלק מהסגנון.

אין ספק שפשוט זה לא.
סופו של דבר אם מנתחים את זה התוצאה היא כזאת - מצאתי מישהו או מישהי שצובעת את מה שאני עושה כמו שאני אוהב. בזכות זה אני הכפלתי את התפוקה שלי. כלומר בזמן שהיתי מצייר וצובע ספר אני כיום עושה שני ספרים. מבחינה פרסומית העבודות שלי פי-2 יותר נוכחות בשוק, אני מרוויח יותר ו-הלקוח מרוצה מפני שהעבודה נעשתה מאוד מהר, ולקוח מרוצה זה מאוד מאוד חשוב בתחום שלנו.
מבחינת חסרונות- בהתחלה ייתכנו קשיים והצביעה לא כמו שדמיינתם. אמנם, עם הזמן תבינו אחד את השני ואז חסרון זה נעלם כלא היה.
לי אישית זה נשמע שווה מאוד.

עוד משהו - אני מסכים שזה לא מתאים לאדם שיש לו לקוח פעם ב.. ברור שאז יוצא שהוא מרוויח פחות כי הוא משלם לצובע אז זה באמת לא משתלם.

סופו של דבר אני יודע את זה כעובדה שהרבה מהקומיקסים האירופאיים נוצרו בשיתוף פעולה של צייר וצובע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yoyoBL;1493104:

למה כל פעם מישהו אחר צובע?... הפוך! צייר מוצא מישהו/הי שהצביעה מתאימה לו והוא נצמד אליו...! אני מבטיח לך שהבעל והאשה שעובדים יחד לא יוצא להם כל כך יפה כי הם ממשש מביניםםם לנפפששווו שלל האחררר (אם כי כמובן שזה לא מזיק) זה תכלס כי יש להם שעות על גבי שעות של שיתוף פעולה, וכי כל אחד מהם תותח בתחומו!

ומעבר לזה, בינינו? זה מגיע לשלב בו אתה מצייר כל כך הרבה שהדבר שהכי חשוב לך הוא לקצר כמה שיותר את התהליך ולהפוך אותו לכמה שיותר קל. במיוחד כשמדובר בציורי קומיקס שזה 'ציור מסחרי' במלוא מובן המילה, משמע: כמה שיותר-יותר טוב.

מסכימה אתך ובכלל כל אחד צריך לעשות מה שטוב לו!

• הוסף לסימניות
אני מזדהה מאוד אבל מהכיוון השני....
אני משוגעת על הצביעה ומאוד נהנית מזה אבל בציור ופרופורציות וכו' תמיד מסתבכת
אני אוהבת מאוד את הקטע של הצביעה ואור וצל וכו'
בשבילי ציור של רק קונטור זה משעמם מאוד!
אשמח לעבוד עם מישהו בשיתוף פעולה

• הוסף לסימניות
אני כל כך מסכים עם רעיון שיתוף הפעולה בין צבע/מאנקר/סקאצ'מן
ישנם מצבים שמאייר אחד עושה הכל וזה בסדר.
אך פעמים שהצביעה באמת מורידה מאיכות האינק והאינק מוריד מאיכות הסקאצ' וכו'
ובהזדמנות זו אם יש צבע שמעוניין לצבוע את ציוריי בתשלום כמובן מוזמן לפנות אליי (:

• הוסף לסימניות
גילוי נאות, כשיש לי צביעה בסיטונאות בעלי עוזר לי בזה.(דגימות צבע וכאלה.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;1493204:
גילוי נאות, כשיש לי צביעה בסיטונאות בעלי עוזר לי בזה.(דגימות צבע וכאלה.)

לא רואה את בעלי עושה דברים שכאלה.. אולי ללמד את הילדים??

• הוסף לסימניות
תרשה לי לחלוק על דעתך, שציור הכוונה לשרטוט הקו, והצביעה זה משהו נלווה לציור עצמו.
כל הציירים הגדולים בכלל ציירו ישירות עם צבע!
הקו הוא קטע יחסית מודרני בציור, בעיקר כמו שאתה אומר בקומיקסים וכל זה. אבל הצבע לדעתי הוא חלק בלתי נפרד מהציור - כל העניין של אור וצל, אוירה, התאמה וכו'
אני בטח לא מציירת באטרף כמוך (:)) אז יכול להיות שמבחינה טכנית זה טוב ונוח לך וללקוחות. אבל דווקא אני מרגישה שהצביעה מאווררת אותי מהציור, והציור מאוורר אותי מהצביעה, מין רוטציה כזאת :)

• הוסף לסימניות
:(
נכתב ע"י yoyoBL;1492813:
שלום לכולם!
זה כבר זמן מה שאני חושב על הדבר הזה והחלטתי לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם.
כמאייר עם ניסיון שהשתתף במספר פרויקטים, הגעתי למסקנה ששלב הצביעה הנו שלב שדורש מיומנות וכשרון ספציפיים. אני יודע על עצמי שהצביעה היא החלק שבו הכי קשה לי, וזאת מכמה סיבות: ראשית, כשאני מצייר אני בשוונג ציור והצביעה מוציאה אותי מהשוונג הזה, מה שמוביל למצב בו אחרי צביעה קשה לי מאוד 'לחזור' ולצייר, זה מרגיש כאילו יצאתי מזה ואני צריך להיכנס לזה שוב בחזרה (תהליך פסיכולוגי מעייף). יוצא שאחרי צביעה אני לוקח הפסקה שנגררת ונגררת וזה ממש בזבוז של זמן יקר. שנית, האיור והצביעה הנם שני תחומים שונים שדורשים כל אחד השקעה ושיפור תמידיים. לרוב קיים פער משמעותי בין ביצועי האיור לביצועי הצביעה אצל צייר. וזה הגיוני משום שהצייר ישקיע את רוב זמנו לשיפור היכולות שלו באיור וכמעט ולא בצביעה. התוצאה היא שהציור המוגמר יהיה גבוה מבחינה ביצועית באיור ונמוך יותר בצביעה - חבל.

ולכן, אני חושב שכדאי לפצל את מקצוע הצייר כפי שאנו מכירים אותו כיום - מצייר וצובע, לשני תחומים: ציור וצביעה. אני חושב שכדאי לאנשים המעוניינים בכך להתמקצע בתחום הצביעה ולעבוד בשיתוף פעולה עם הציירים. זהו מקצוע לכל דבר ואני בטוח שאם יהיו אנשים כאלה לא יהיה חסר להם עבודה.

בעבודתיי האחרונות למשל, שילמתי לאחותי (שהתברר שיש לה את זה ובגדול) לטפל בעניין הצביעה בעמודי הקומיקס שעשיתי, ותנו לי להגיד לכם שזה היה יעיל בצורה יוצאת מן הכלל! ההספק שלי גדל משמעותית, סיימתי ספרים בחצי מהזמן שהיה לוקח לי אם היתי עושה הכל בעצמי. יש גם עוד בונוס רציני - הלקוח מרוצה! כפי שחלקכם יודעים, יש שני דברים שהכי חשובים ללקוח, תקציב וזמן. הלקוח מרוצה, משמע יחזור אליכם בעתיד וימליץ עליכם לידידיו הלקוחות! אחלה דבר.. :)

לסיכום, אם אתם דווקא אוהבים יותר את הצביעה מהציור, אם אתם חושבים שיש לכם את זה, אני חושב שיהיה כדאי שתשימו את הציור בצד, ותתרכזו כל-כולכם בשיפור הביצועים שלכם בצביעה ותציעו את עצמיכם כאנשי צביעה מקצועיים לקהל הציירים. אני בטוח שיש לזה ביקוש.

מה דעתכם אנשים יקרים?....
נכון, ואולי מאד אפילו, אבל-
באופן אישי- אני הרבה יותר אוהבת את שלב הצביעה, ויש לי לקוחות שפונים אלי באופן קבוע לצביעת ציורים של ציירים אחרים, כיוון שהם התחברו לסגנון הצביעה שלי.
אבל--- ציורים שאני ציירתי אני לא מוכנה לתת לאחרים לצבוע אותם, עד שהגעתי סוף סוף לשלב הכיפי של העבודה להעביר אותו למישהו אחר? ואולי הוא אפילו יהרוס את הציור חס וחלילה חס ושלום??? :(:mad::D

כך שלדעתי יש מקום לשתי האסכולות, וכל אחד ינהג לפי התועלת בעניין וכפי כשרונותיו ונטיית ליבו :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה