דיון - תשלום על סקיצה מקדימה

• הוסף לסימניות
מה דעתכם?
אם לקוח פונה ומדבר על עבודה, ובסיום השיחה הוא מבקש שהמאייר יוציא סקיצה כדי להתחיל.
האם על דבר כזה אתם דורשים תשלום?
אם לא - באמת? נצייר לכל אחד שרוצה סקיצה? מה אנחנו, מתנדבים בשרות לאומי?
אם כן - איך ניתן להתחיל לעבוד עם מאייר, הרי הלקוח רוצה לקבל מושג ראשוני איך העבודה תיראה בכלל.
ואם כן משלמים, באיזה מקרה? אם משתמשים בסקיצה כבסיס לציור הסופי, משלמים?
אנא, תרמו את דעתכם לדיון.

• הוסף לסימניות
נראה לי שהוא צריך לבא עם ידיעה בסיסית מה הוא רוצה, אפילו בערך
לראות את התיק עבודות שלך ולומר - סגנון כזה, לא?

כל השאר זה כבר עבודה לכל דבר והוא יראה את הסקיצה כחלק מהתהליך
וכמובן ישלם בסוף (או באמצע או כל מה שיחליטו) - על הציור המוגמר

• הוסף לסימניות
דעתי, מנסיון - ועדין זו דעה אישית:
בשביל להתרשם מסגנון הקו שלי - יש לי תיק עבודות.
בשביל לקבל סקיצה מותאמת במיוחד עבור הלקוח - יש לשלם.
ואפילו בתשלום - אני לא ממליצה.
למה?
כי איך הולך ציור של ספר?
בהתחלה זה קשה, לפעמים מקרטע. אולי דמות כזו? או, זו יפה! אבל ג'ינג'י לא מתאים לו לאופי. אז אולי בלונדיני אבל נשאיר מתולתל.
בקיצור יש הרבה שינויים והתמקמות על הטעם והסגנון,
ומה הטעם בסקיצה כזו שהבנאדם רואה וחושב לעצמו - מתאים/לא מתאים?
זה לא ככה!
הרי יש לנו אפשרות להתגמש, ולוקח זמן לקלוט את הראש של הלקוח לפעמים.
דבר נוסף -
אין הרבה לקוחות שיודעים להתרשם מסקיצה! צריך דמיון מפותח וראש ציורי בשביל זה!
יש לי לקוחות שמיד קולטים את הכיוון ונהנים, ויש כאלו שאסור להראות להם סקיצה... הם נחרדים.
וואי, כאן הצוואר שלו גדול, ופה הקווים עקומים.
חברה זו סקיצה.. אבל ככה זה, לכן הם לקחו איש מקצוע.
בקיצור אני חושבת שזה לא מומלץ, ובדיוק בשביל זה יש תיק עבודות,
ואם עדיין מישהו רוצה - אז זה בתשלום,
אבל בפעמים הבודדות שעשיתי את זה... זה לא הוביל לשום מקום, מהסיבות הנ"ל.
הרעיון הוא לומר וגם לחשוב כך בהגיון - אתה (הלקוח) חושש איך זה יצא ומה יהיה,
אז זה לא 'יוצא', אנחנו נשב על זה ונדבר על זה, ובמיוחד בתחילת העבודה הכל פתוח להידברות ושינויים.
אם הסגנון מוצא חן בעיניך, אנחנו נסתדר עם העבודה הספציפית שלך עד שתהיה מרוצה!
זו גישה שבדרך כלל מובילה ללקוח מרוצה (בהנחה כמובן שהצייר אכן מתאמץ להכנס ממש לראש שלו) ולעבודה משותפת.
סליחה על האורך.

• הוסף לסימניות
לא תמיד שיטת ההידברות עוזרת.
היה לי פעם לקוח מטומטם במיוחד שאחרי 5 (!) סקיצות נזכר שהוא רוצה בעצם משהו מוגדר.
והיו לי לקוחות שאחרי שלב הסקיצות החליטו שמורידים קצת ציורים. הייתי צריך לחייב אותם?
לדעתי זה חלק מהמקצוע וסיכון שעלי לקחת כדי להגיע לתוצאה מושלמת מבחינתי ומבחינתו.
מה שכן אני משתדל מאוד לא לעשות סקיצות מקושקשות מדי בגלל הסיבות שצוינו פה.
ותודה לאבימי על פתיחת הבלוג לאתרוגים... מענין!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1649315:
בשביל לקבל סקיצה מותאמת במיוחד עבור הלקוח - יש לשלם.
ואפילו בתשלום - אני לא ממליצה.
למה?
כי איך הולך ציור של ספר?
בהתחלה זה קשה, לפעמים מקרטע. אולי דמות כזו? או, זו יפה! אבל ג'ינג'י לא מתאים לו לאופי. אז אולי בלונדיני אבל נשאיר מתולתל.
בקיצור יש הרבה שינויים והתמקמות על הטעם והסגנון,
ומה הטעם בסקיצה כזו שהבנאדם רואה וחושב לעצמו - מתאים/לא מתאים?
זה לא ככה!
הרי יש לנו אפשרות להתגמש, ולוקח זמן לקלוט את הראש של הלקוח לפעמים.
דבר נוסף -
אין הרבה לקוחות שיודעים להתרשם מסקיצה! צריך דמיון מפותח וראש ציורי בשביל זה!
יש לי לקוחות שמיד קולטים את הכיוון ונהנים, ויש כאלו שאסור להראות להם סקיצה... הם נחרדים.
וואי, כאן הצוואר שלו גדול, ופה הקווים עקומים.
חברה זו סקיצה.. אבל ככה זה, לכן הם לקחו איש מקצוע.
בקיצור אני חושבת שזה לא מומלץ, ובדיוק בשביל זה יש תיק עבודות,
ואם עדיין מישהו רוצה - אז זה בתשלום,
הרעיון הוא לומר וגם לחשוב כך בהגיון - אתה (הלקוח) חושש איך זה יצא ומה יהיה,
אז זה לא 'יוצא', אנחנו נשב על זה ונדבר על זה, ובמיוחד בתחילת העבודה הכל פתוח להידברות ושינויים.
אם הסגנון מוצא חן בעיניך, אנחנו נסתדר עם העבודה הספציפית שלך עד שתהיה מרוצה!
זו גישה שבדרך כלל מובילה ללקוח מרוצה (בהנחה כמובן שהצייר אכן מתאמץ להכנס ממש לראש שלו) ולעבודה משותפת.
סליחה על האורך.

אין לי מילה או אות להוסיף

• הוסף לסימניות
שירי, לא הבנתי.
אם אני סוגרת איתך על איור קומיקס בן 6 משבצות שהגבורה הראשית בו היא מפלצת בעלת שני ראשים וכו'.
אני מתארת לך את המפלצת ואת מציירת אותה (עדיין סקיצה) ושולחת לי, אלא ש... לא לזה בדיוק התכוונתי.
את ציירת מפלצת רזה וגבוהה ועכשווית ומבחילה ואני דמיינתי מפלצת מיושנת וסבתאית שאוהבת ילדים.
את מציירת את המפלצת מחדש וקולעת לטעמי. הפרויקט יוצא לדרך.
אני צריכה לשלם על הסקיצה הראשונה?

• הוסף לסימניות
.

.(בטעות העליתי לפה. תמשיכו...)

(אגב, איך מוחקים הודעה ? יש דרך?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1649315:

שאת רובו עשתה המורה שלך בפרוג, ישבה איתך על קוצו של יד וליטשה את זה כמו שצריך על מנת להעלות את זה לתיק העבודות. הלקוח שלך יקבל כזה רמה ? בחלומות....

נכתב ע"י pr;1649315:

זה הוביל לכך שהיה לך עבודה וקיבלת עבורה תשלום כלשהוא.
אולי באמת את לא מוצלחת וזה לא הוגן שהלקוח מפסיד והוא מקבל עבודה שהוא לא מרוצה ממנה ?
זה הרבה יותר הגיוני לקחת תשלום עבור סקיצה ואם הלקוח מרוצה הוא ממשיך הלאה ואם לא אז לא.

נ.ב. אל תקחי אישית, אני לא בתחום הזה כמאייר אלא כלקוח.
רק הרעיון. למה לקוח אמור לסמוך עלייך באלף אחוז שאת תצליחי לעשות משהו טוב, בזמן שאת לא יכולה לסמוך על עצמך שתצליחי לגרום ללקוח להיות מרוצה ולהשאר אצלך אחרי הסקיצה.

<style id="stretch" type="text/css">html {width: 100%; height: 100%;}</style>
<style id="bubble-style" type="text/css">div#bubble-div{-moz-border-radius: 5px; -moz-box-shadow: black 3px 3px 6px;}</style>

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהדיון היה אם לעשות ללקוח סקיצה בשביל שיחליט אם בכלל לעבוד איתי או לא, לא התכוונו פה לסקיצות תוך כדי עבודה, אחרי שהלקוח כבר החליט לעבוד איתי,
נכון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1649361:
שאת רובו עשתה המורה שלך בפרוג, ישבה איתך על קוצו של יד וליטשה את זה כמו שצריך על מנת להעלות את זה לתיק העבודות. הלקוח שלך יקבל כזה רמה ? בחלומות....

<STYLE id=stretch type=text/css>html {width: 100%; height: 100%;}</STYLE>
<STYLE id=bubble-style type=text/css>div#bubble-div{-moz-border-radius: 5px; -moz-box-shadow: black 3px 3px 6px;}</STYLE>
על מה אתם מדברים בדיוק?
תיק עבודות הוא כפשוטו- הצגת עבודות שהכינו ללקוחות...זה בדיוק הרמה של המאייר.
ואם מדובר במישהו ירוק?
אז זה הסיכון של הלקוח בהתאם למחיר שישלם.

• הוסף לסימניות
גם אלי פנו בבקשה שאצייר ציור ואז יחליטו אם רוצים.
ציור! לא סקיצה!
עניתי באדיבות שזה יהיה בתשלום כמובן.
ואז הם פנו למישהי אחרת.
שיהיה כל טוב. בחינם לא עובדים.
בדיוק בשביל זה יש תיק עבודות עם מגוון ציורים מכל מיני סוגים על מנת להתרשם.
חוץ מזה על בעל המקצוע אמורים לסמוך.
נתתי לפאנית את הפאה שלי לבר מצוה של בני ולא אמרתי לה איך לסרק ומה לעשות, ויצא מושלם.
כי סמכתי עליה.
אולי זו לא חוכמה כי אנחנו כבר מכירות ממזמן. אבל מעולם לא נתתי לה הכוונה, כי היא מקצוענית ויודעת איך לטפל בפאות לשביעות רצון הלקוחה.
רוב הלקוחות שבאים לצייר מגיעים מסיבה מסוימת-בד"כ כי אהבו את ציוריו. אז סמכו עליו! ואל תדרשו סקיצות סתם, הרי אף אדריכל לא ישרטט לכם בחינם שרטוט של התכנון החדש של הדירה.

• הוסף לסימניות
מצטרפת לשירי ורחלי

• הוסף לסימניות
ואני אכתוב מהצד של הלקוח - לפעמים כן דרושה סקיצה
כשאני לוקחת מאייר לעבודה, שאני מעצבת אותה - וכבר עשיתי את זה פעמים רבות - אני בעצם מהווה קישור בין המאייר ללקוח, ואז חשובה מאד הסקיצה. אני ממליצה על צייר שנראה לי מתאים לעבודה, מסתכלים על תיק עבודות, אבל בדרך כלל הלקוח אומר "טוב, בואו נראה דוגמא"
היות שמדובר בכל מיני תחומים מסוימים, לפעמים ציורי אוירה או ילדות, שלא תמיד באים מספיק לידי ביטוי בתיק העבודות, וחשוב לנו מאד לראות דוגמא. כמובן אין בעיה לשלם. לא תמיד הציירים לקחו כסף על הסקיצה שעשו לנו, ובדרך כלל הסקיצה הובילה לסגירת חוזה לעבודה גדולה, אך באמת לא תמיד!
אני עובדת כך שנים רבות עם הרבה ציירים, וכולם הסכימו לעשות לנו סקיצה, או אפילו דוגמא ממשית. היו באמת כאלו שסקיצה ראשונה היתה חינם, ואם רצו סקיצה נוספת אז בתשלום.
כמובן לשאלת פותח האשכול, לא לכל הצעת עבודה מציירים סקיצה בהתנדבות, אבל המלצתי כמעצבת עם נסיון של תיווך ציירים ללקוחות - כשעומדת לפתחך הצעת עבודה גדולה (בחמש ספרות, לא מדובר על עבודה קטנה בכמה מאות) כדאי לך לעשות את הסקיצה חינם, כך תתחילו ביחד יחסי עבודה נעימים ובע"ה העבודה תזרום היטב מבחינת שני הצדדים. [יש אפשרות גם להתניה כזאת - אם תקחו אותי לעבודה, הסקיצה חינם. ואם לא - תשולם לפי תעריף כזה וכזה]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1649300:

מה שנראה לי,
שבשביל לדעת אם אתה מתאים או לא, מסתכלים בתיק עבודות של המאייר.
הסקיצה שמבקשים זה תכל'ס בשביל להתחיל לעבוד עם המאייר, רק שמשאירים לעצמם איזה נתיב מילוט בזה שמבקשים סקיצה, סתם כי בני אדם לפעמים הססנים, והרבה בני אדם בפרט במגזר שלנו הם לא כ"כ ויזואלים, ולא יודעים לדמיין איך הסגנון של המאייר הזה יראה בספר שלהם, אז הם מבקשים סקיצה בשביל להתחיל.
ולכן לדעתי אין טעם לבקש על זה סכום נפרד, כי תכל'ס זאת התחלת העבודה ביחד.
(למרות שבוודאי זאת זכותו של המאייר לדרוש על זה שכר, אבל זה קצת חסר טעם)

אבל בהחלט אם המאייר מריח שזה לקוח כזה שרק נותן לו לעשות סקיצה כדי לנסות אותו לראות אם הוא מתאים, ובינתים הוא נותן לעוד כמה מאיירים לעשות לו סקיצות כדי לבחור ביניהם, - נראה לי שברור שזכותו של המאייר לבקש על זה שכר בנפרד, אם הוא רוצה, אלא שאם הוא מחוסר עבודה באותם ימים מן הסתם גם פה משתלם לו לעשות את זה בחינם ולקוות שיקחו אותו בעקבות הסקיצה המוצלחת.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שמה ששירי אמרה הוא נכון
אבל---
ניתן לאפשר הסדר אחר,
תשלום פר שלב...
(כמובן שהעלות קצת יותר גבוהה, אבל כך הלקוח בטוח לגמרי במה שהוא מקבל)

שלב ראשון-סקיצה-קצת יותר מפותחת מסקיצה רגילה (שוב, העלות יותר גבוהה)
ובשלב הזה יוכל הלקוח לקחת את הסקיצה וללכת... (גם למשהו אחר...)
ובשלבים הבאים זה כבר יזרום אני משערת
ושוב אפשר להמשיך ולחלק את העבודה.

מה אומרים?

• הוסף לסימניות
כמובן שאם אני פונה למאייר, אני פונה לאחד שבעקבות תיק העבודות שלו, ניתן לסמוך עליו בעינים עצומות. ניתן לראות לפי התיק, האם הצייר חכם מספיק להבין ניואנסים והאם הוא קופירייטר בעצמו או שהוא סתם מצייר כמו רובוט את מה שמבקשים.
על צייר טוב, ניתן לסמוך ופשוט לפרט.
לאחרונה, 'זכיתי' להיות לקוח של אבימי. מה אומר ומה אדבר... לא צריך שום סקיצה ושום דבר. הוא קולט תוך שניה על מה מדובר, ומה מתבקש.
ומי שלוקח צייר מתחיל, זה המחיר, שלא יוכל לסמוך עליו ככה. ומצד שני, צייר מתחיל, לא יכול 'לעשות פוזות' ולבקש סקיצות ראשוניות בתשלום. אין אף אחד שיסכים סתם כך לתת לו לצייר ציור, ולהיווכח שזה לא דומה בכלל למה שרצה.

• הוסף לסימניות
יש פה טעות יסודית בהבנה...

נכתב ע"י מאה;1649352:
שירי, לא הבנתי.
אם אני סוגרת איתך על איור קומיקס בן 6 משבצות שהגבורה הראשית בו היא מפלצת בעלת שני ראשים וכו'.
אני מתארת לך את המפלצת ואת מציירת אותה (עדיין סקיצה) ושולחת לי, אלא ש... לא לזה בדיוק התכוונתי.
את ציירת מפלצת רזה וגבוהה ועכשווית ומבחילה ואני דמיינתי מפלצת מיושנת וסבתאית שאוהבת ילדים.
את מציירת את המפלצת מחדש וקולעת לטעמי. הפרויקט יוצא לדרך.
אני צריכה לשלם על הסקיצה הראשונה?

אם התחלנו לעבוד יחד? ודאי שלא! תקראי שוב מה שכתבתי.
וגם את השאלה של פותח האשכול - מדובר על מקרה שלקוח לא סוגר עבודה עם צייר,
אלא רוצה 'סקיצה חינם', 'רק בשביל לראות אם אתה מתאים', וזה לדעתי לא נבון מהסיבות שציינתי.
אחת הסיבות היא - שבמיוחד בתחילת ספר לוקח זמן הרבה פעמים עד שמתבייתים על הדמות הרצויה, וטפשי לקבוע 'מתאים' או 'לא מתאים' על סמך סקיצה ראשונית.
ברור שבתוך העבודה לא לוקחים על הסקיצה הזו בנפרד! אבל ברור שאם את רוצה 'דוגמא' וזה לא מוצא חן בעיניך (לגיטימי) ואז את רוצה לעשות כך ולשנות כך, למה שזה יהיה בחינם? מה ההגיון בזה?
ובלי שינויים - זו לא התרשמות נכונה.
(אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי, אבל זה בנסיון למקד ולהסביר. :))

נכתב ע"י מיכל123;1649361:
זה הוביל לכך שהיה לך עבודה וקיבלת עבורה תשלום כלשהוא.
אולי באמת את לא מוצלחת וזה לא הוגן שהלקוח מפסיד והוא מקבל עבודה שהוא לא מרוצה ממנה ?
זה הרבה יותר הגיוני לקחת תשלום עבור סקיצה ואם הלקוח מרוצה הוא ממשיך הלאה ואם לא אז לא.

נ.ב. אל תקחי אישית, אני לא בתחום הזה כמאייר אלא כלקוח.
רק הרעיון. למה לקוח אמור לסמוך עלייך באלף אחוז שאת תצליחי לעשות משהו טוב, בזמן שאת לא יכולה לסמוך על עצמך שתצליחי לגרום ללקוח להיות מרוצה ולהשאר אצלך אחרי הסקיצה.
<style id="stretch" type="text/css">html {width: 100%; height: 100%;}</style>
<style id="bubble-style" type="text/css">div#bubble-div{-moz-border-radius: 5px; -moz-box-shadow: black 3px 3px 6px;}</style>

מיכל, רואים שאת לא באה מהתחום, כי ערכת התקפת על לא כלום.
מי מדבר על מתחילה? מי שם בתיק עבודות שלו משהו שהוא לא עשה?
אולי בתחום הגרפיקה זה יותר נפוץ. בתחום הציור זה בלתי אפשרי לדעתי, וגם לא נתקלתי בזה.
כפי שכתבתי, אני בטוחה שאני יכולה להכנס לנעליים של לקוח, כל צייר טוב עושה את זה, אבל אני חושבת שזה אורך זמן לפעמים והרבה שלבים ותהליכים - שאי אפשר להגיע אליהם בסתם סקיצה של דוגמא.
רעיון כזה הוא לא טובת הלקוח לדעתי.

נכתב ע"י שיפי;1649379:
אני חושבת שהדיון היה אם לעשות ללקוח סקיצה בשביל שיחליט אם בכלל לעבוד איתי או לא, לא התכוונו פה לסקיצות תוך כדי עבודה, אחרי שהלקוח כבר החליט לעבוד איתי,
נכון?

סוף סוף, בדיוק כך. :)

נכתב ע"י album;1649605:
אני חושבת שמה ששירי אמרה הוא נכון
אבל---
ניתן לאפשר הסדר אחר,
תשלום פר שלב...
(כמובן שהעלות קצת יותר גבוהה, אבל כך הלקוח בטוח לגמרי במה שהוא מקבל)

שלב ראשון-סקיצה-קצת יותר מפותחת מסקיצה רגילה (שוב, העלות יותר גבוהה)
ובשלב הזה יוכל הלקוח לקחת את הסקיצה וללכת... (גם למשהו אחר...)
ובשלבים הבאים זה כבר יזרום אני משערת
ושוב אפשר להמשיך ולחלק את העבודה.

מה אומרים?

מיותר וגם עלול להציב תמונת מצב לא נכונה, תקראי גם שוב מה שכתבתי :)
וודאי שאי אפשר לקחת את הסקיצה שלי וללכת אתה למישהו אחר, אבל זה כבר עוד נושא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;1649587:
אבל המלצתי כמעצבת עם נסיון של תיווך ציירים ללקוחות - כשעומדת לפתחך הצעת עבודה גדולה (בחמש ספרות, לא מדובר על עבודה קטנה בכמה מאות) כדאי לך לעשות את הסקיצה חינם, כך תתחילו ביחד יחסי עבודה נעימים ובע"ה העבודה תזרום היטב מבחינת שני הצדדים. [יש אפשרות גם להתניה כזאת - אם תקחו אותי לעבודה, הסקיצה חינם. ואם לא - תשולם לפי תעריף כזה וכזה]

אולי זה באמת ההבדל:
אם מדובר בעבודה גדולה באמת אפשר להבין שהסקיצה ללא תשלום בהנחה שפנו אליך כי שמעו/ראו/הבינו שאת מתאימה והעבודה בעז"ה תהיה שלך, אבל אם מדובר בעבודה קטנה כמו ציור אחד אז מה הענין לצייר סקיצה? זה כבר חצי עבודה... בשביל זה יש תיק עבודות (אמיתי!) שמראה את היכולות והסגנון שלך. המקסימום הוא לסכם על תעריף מסוים עבור הסקיצה (לעבודה הקטנה) במידה ולא ימשיכו איתך.

• הוסף לסימניות
אני חושב שבכללי לא מומלץ לשלוח ללקוח (במיוחד בהתחלה) ציור ברמת סקיצה, מהסיבה הפשוטה שכמו בכל מקצוע, וכל שכן בשלנו , הפרזנטציה חשובה. וסקיצה רק תבלבל את הלקוח הממוצע.(כמובן שיש מקרים יוצאי דופן וכל מקרה לגופו, אבל לרוב זה נכון). לכן, סקיצה כבדיקה לאימות הצייר לא מומלצת. עדיף לפחות אינקינג ובעדיפות גם צבע.
אני אישית מוצא לנכון לקחת כסף בהתחלה רק בכדי לוודא שהלקוח לא מבזבז לי את הזמן ולא באמת ביקש סקיצה מ20 מאיירים בו זמנית.. האמת שברוב הפעמים אני מבקש תשלום על הציור ומציין שאם הוא יאושר והעבודה תיסגר אז אני מחשיב את זה כחלק מהעבודה ואין צורך לתשלום ספציפי. בעיני זה חשוב בהתחלה להראות ללקוח גמישות מסויימת ורצון לעבוד בשיתוף פעולה איכותי. להתקע יותר מידי על ההתחלה על 'כמה מגיע לי על הסקיצה כי אני לא פראייר' קצת קטנונית ואמנם נכונה אך פוגעת בקשר שלך עם הלקוח עוד לפני שהתחלת..
כמובן שאני מדבר על דברים קטנים כן? אתם מציירים למשל דמות או שתיים, משהו כזה. אם הוא רוצה דוגמא מטורפת זה משהו אחר (נדיר אבל יכול להיות, לצייר מתחיל למשל)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה