דיון - תשלום על סקיצה מקדימה

• הוסף לסימניות
חברה' - הכוונה, כדי לחדד את הענינים.

אני יתן תרחיש ותגידו מה דעתכם.
אם התחלנו עם לקוח בטוב. פרויקט בינוני עד קטן, אדם שנשמע רציני וישר. מדברים על עבודה בסגנון כללי - כמו - חייל שנראה טיפשי. הלקוח מבקש סקיצה,
הצייר ברוב טובו מפיק לו אחת, והלקוח אומר, היי, ציירתי אותו שמן ועצלן, ולי היה בראש רזה ועצבני.
הצייר מצייר לו את הדמות החדשה.

מה קורה במקרה כזה?
הלקוח צריך לשלם על הסקיצה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1649719:

אם התחלנו עם לקוח בטוב. פרויקט בינוני עד קטן, אדם שנשמע רציני וישר. מדברים על עבודה בסגנון כללי - כמו - חייל שנראה טיפשי. הלקוח מבקש סקיצה,
הצייר ברוב טובו מפיק לו אחת, והלקוח אומר, היי, ציירתי אותו שמן ועצלן, ולי היה בראש רזה ועצבני.

מה קורה במקרה כזה?

לא הבנתי למה שלא ישלם

• הוסף לסימניות
לא הבנתי למה לא הבנתם שזו דרך לא טובה, בדיוק בגלל זה.
לא קשור לאגו וקטנוניות של מגיע לי,
קשור לזה שסקיצה היא לא המוצר הסופי להתרשם ממנו בכלל,
ולזה שסקיצה ראשונית צפויה להרבה מהפכים בפרט!
ואין טעם לבצע החלטה על סמך סקיצה, ועוד ראשונה מתוך פרויקט שלם שעוד לא התגבש.
ולגבש את הדמות ולבנות אותה פלוס כל ההתלבטויות שבדרך - זה ודאי בתשלום.

• הוסף לסימניות
העקרון הוא פשוט:
בעל מקצוע ואומן משלמים לו על עבודתו. כולה.
כדרכם של מקצועות אלו לא תמיד ניתן לדעת מראש את שביעות הרצון מהתוצאה. אבל זה לא קשור לתשלום.
כל דקה שהשקיע היא לא בחינם.
הוא לא גמ"ח והלקוח שמשלם לא עושה לו טובה...
כמובן הכל בנחמדות ונעימות אבל זה לא סותר.
אדרבא מי שבטוח במה שמגיע לו ולא חושש לומר זאת בפשטות. הוא יותר אדיב ונעים לעבודה מאשר מי שלחוץ וחושש שלא יצליח לגבות תשלום הוגן ולכן עלול להגרר למקומות של מניפולציות רגשיות על הלקוח
("לקח לי המון זמן! פי שתיים משחשבתי"=רמז דק... תשלם לי יותר? ).

(לא מדבר על מצב שהזמינו מוצר שלא סופק או משהו כזה. כמובן )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1649719:

מה קורה במקרה כזה?

נשמע שמדברים פה על כמה תרחישים שונים,
אבימי,
מה השלב הבא?
1. אתה ממשיך לעבוד עם הלקוח עד לציור המוגמר.
אם כך,
אני מאמינה שסיכמתם מחיר מראש על הציור המוגמר, והוא ישלם את אותו סכום,
לא ישלם על הסקיצה הראשונית והגישושים עד שהוא מרוצה,
מטבע הדברים הלקוח יכול לתת הערות על סקיצות ו-2 סקיצות בהחלט כלולות במחיר,
אצלי לפחות

2. אופציה נוספת - הלקוח לוקח את הסקיצה, המתוקנת, ולא מזמין אצלך את העבודה,
מכל סיבה שהיא.
במקרה זה, ודאי שישלם, מחיר מסויים, על הסקיצה.

• הוסף לסימניות
כמו שהציעו כאן - כשהלקוח רוצה דוגמא, לפני שמתחילים לעבוד - כדי לבדוק אם המאייר מתאים,
אם מדובר בפרויקט גדול,
אפשר לסכם על ציור אחד לדוגמא במחיר X (ציור, לא סקיצה בגלל החסרונות שהוזכרו)
לראות אם הולך טוב ביחד לכל הצדדים,
אם כן - המחיר הזה נכלל במחיר הפרויקט המלא,
אם לא, הלקוח משלם את הסכום הנ"ל על הציור הראשון,
כך זה מאפשר ללקוח אופציה של שליטה מסויימת, הוא לא חותם עם המאייר על 10,000 שח,
אלא לוקח סיכון נמוך של 300 שח נניח,
אם הולך טוב חותמים הלאה וכולם מרוצים
אם לא - המאייר קיבל שכר על עבודתו, והלקוח לא הפסיד הרבה.

כבר התנהלתי כך בעבר,
זכור לי כעת 2 לקוחות כאלו - לקוח אחד סגר איתי בשמחה אחרי ציור דוגמא ועבדנו יחד תקופה ארוכה,
והשני שילם על ציור דוגמא סכום נאה של כמה מאות שקלים, ופתאום התפנה מאייר אחר שהלקוח עבד איתו בעבר קבוע,
אז הוא הזמין אצלו את הפרויקט כולו ,
כולם יצאו מרוצים,
הרי אין סיבה שאני אפסיד על ציור בחינם כי פתאום הלקוח שינה דעתו נכון?

סתם טיפ - בעבודה ראשונה עם לקוח שעוד לא מכיר אותי,
אני עובדת על הציור הראשון מושלם, כולל צבע,
ולוקחת בחשבון את הסיכון שיהיו תיקונים ויהיה יותר קשה לבצע,
כי אין כמו הרושם הראשוני,
אח"כ בהמשך העבודה השוטפת, אני מרשה לעצמי לשלוח סקיצות,
תלוי כמובן בלקוח, אם הוא יודע איך להסתכל עליהן ולהעיר הערות ענייניות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1649719:

מה קורה במקרה כזה?

זו דוגמא מצוינת ללקוח שלא מבין (כנראה כי זו עבודתו הראשונה עם צייר) ותפקידו של המאייר להסביר לו שאתה לא מצייר עכשיו את הדמות איך שהיא הולכת להופיע, אלא רק מראה לו את הסגנון שלך ואת שיטת העבודה שלך. היה והלקוח מתעקש, והוא רוצה את החייל כפי שהוא מדמיין את זה, אין שום בעיה, כמובן שעל כל פעם יש תשלום וזו עבודה לכל דבר. בינינו, לקוח שיותר מידי מהסס ולא נראה משוכנע, עשו לעצמכם טובה ותצאו מזה, רוב המקרים צפוי לכם כאב ראש קשה. הלקוח צריך לסמוך על הצייר, ולתת לו לבצע את העבודה כמו שהצייר רואה לנכון ולא כמו שהלקוח 'מדמיין' את זה( מיותר לציין שאם הלקוח רוצה דמות עצלנית אל תעשו סופרמן).
בקיצור הצייר צריך לשאול את עצמו 'כמה אני רוצה את העבודה הזאת' ולפעול בהתאם. למשל במקרה שלך אברימי, עבודה בינונית עד קטנה עם לקוח שמרגיש לכם מתחיל רציני וטומן בתוכו פצצה מתקתקת, אל תשכחו את הראש ותמשיכו הלאה. אתם לא חייבים לקחת עבודה רק כי הציעו לכם אותה. הפעילו שיקול דעת, זה דבר מאוד חשוב (לפחות בעיני) בכדי לעבוד כצייר ולשרוד במקצוע בלי להשתגע במהלך הדרך. וכן, זה נכון גם לציירים מתחילים, ואולי אפילו במיוחד, מפני שהם ימצאו את עצמם בכזה כאב ראש שלא ירצו להחזיק יותר עפרון לעולם. אם פנה אליכם לקוח אחד יפנו עוד, היגיון בריא.

• הוסף לסימניות
הנה תמחור של מאיירת ותיקה (אלית אבני) לשלבי העבודה השונים.

קבצים מצורפים

• pricespersketch.jpg
    KB 188 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1649719:

מה קורה במקרה כזה?

במקרה כזה, לדעתי לא.

• הוסף לסימניות
שירי אבל כמובן שהוא ישלם על הציור בסוף מחיר שכולל סקיצות ואם לא אז יתמחר לפי מס' סקיצות כי אני לא חושבת שהוא אמור לעבוד בלי תמורה בשום צורה

• הוסף לסימניות
למה בלי תמורה?
סליחה אבל אולי עכשיו אני זו שלא מבינה.
נניח שמישהו בקש ממני איור של דמות, ותמחרתי לו את זה ב-1000 ש"ח (בשביל הדוגמא)
אני שולחת סקיצה, הוא לא מרוצה, הוא דמיין דמות סגפנית וקשוחה ואני ציירתי דמות שמנמנה ועליזה,
האם אני לוקחת תשלום נוסף עבור הסקיצה הלא רצויה?
אני - לא.
עושה סקיצה חדשה של דמות סגפנית, הוא מרוצה, ממשיכים הלאה - הציור גמור, אני קבלתי 1000 ש"ח כמסוכם, זה הכל. זה התהליך.
אם לקוח מתחיל לבקש סקיצה מחודשת על כל ציור שעושים - זה שגעון,
אבל לא היה נשמע לי שזה המקרה.
או שאני טועה.

• הוסף לסימניות
מצוין אנחנו על אותו קו אם הוא ישלם 1000 על ציור ודאי שעושים עוד סקיצה ואפילו עוד עד שהלקוח מרוצה ויופי אבל אם לא יקח את העבודה ולא תקבלי 1000 ש"ח על הציור כי לא מצא חן מה כן? אתמחר לו את הסקיצות, מקווה שהובנתי

• הוסף לסימניות
על זה עניתי בתחילה, והבנתי שזה לא המקרה,
ברור שבמקרה שמבקשים ממך רק סקיצה והולכים הביתה - זה מתומחר כעבודה בפני עצמה.
בתוך עבודה - זה חלק מהמכלול של המחיר ולוקחים את זה בחשבון, זה הכל.
מקווה שעכשיו הובנתי לגמרי :)

• הוסף לסימניות
מנסיוני, אלה שיציקו בשלב הסקיצה, יציקו הרבה יותר בשלב הביצוע ויחפרו לאורך כל הדרך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצחק אברהמי;1649942:
הנה תמחור של מאיירת ותיקה (אלית אבני) לשלבי העבודה השונים.

זאת היתה כוונתי...
:)
וזאת לאחר שהלקוח מכיר את סגנונות הצייר וסומך עליו
כי אחרת, אצל לקוח שאינו סומך על המאייר, כל הסקיצות אינן שוות מאומה. רק הציור האחרון.

אבימי,
בחוזה שלי אני מגבילה את כמות סקיצות זאת על מנת לרצן ולמקד את הלקוח כבר בשלב הראשון.
בתכלס אני אוהבת להעניק ללקוח את הטוב ביותר, ולכן בד"כ אני חורגת (מידיעה) ולא מבקשת תשלום נוסף

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה