עזרה דילמה: לעבור לרכב 7 מקומות, או 'לשרוד' עם 5 מקומות?

• הוסף לסימניות
בשעטו"מ משפחתנו התרחבה ונוספה בת מתוקה לצוות (תודה תודה מראש על הברכות והאיחולים :rolleyes:)
מ-5 נפשות גדלנו ל-6. בליעה"ר

גם אני וגם בעלי נוהגים, בשלב זה אנחנו מסתדרים עם רכב אחד.
רוב הנסיעות שלי - הם לבד, פגישות עסקיות, כנסים, לימודים, מפגשים וכו'. וזה קורה לעיתים קרובות
כנ"ל בעלי - בד"כ סידורים בתוך העיר, איסוף הילדים (נוסעים באוטובוס, אבל כשצריך..)
בהרכב מלא אנחנו יוצאים לעיתים רחוקות יותר. פעם בחודש שבת אצל סבתא, או איזה בילוי נחמד פה ושם (כמה כבר קורה בשוטף?) וכמובן הרבה בחופשות, חוה"מ וכו'.

השאלה אם בשביל הפעמים האלו שווה לשדרג לרכב גדול (יקר יותר, צורך יותר דלק וגם - סתם נראה לי מסורבל ליסוע עם רכב גדול כשאני נוסעת רוב הזמן לבד..) או שאפשר להסתדר עם 4 ילדים ברכב של 5 מקומות? אשמח לשמוע מנסיונכם!!

אגב, בכל מקרה אנחנו מתכננים עכשיו רכישת רכב חדש. בינתיים הכיוון הוא להישאר עם 5 מקומות ורק להשתדרג מבחינת הרכב. אבל לפני זה אני רוצה לוודא שזה באמת אפשרי, ושלא נקנה ואח"כ נצטער שלא קנינו רכב גדול..

רק בשמחות! :):):)

• הוסף לסימניות
באמת שאלה שגם אני מתלבטת בה,
כלכלית - יכול להיות שעדיף לקחת את הסיכון של לנסוע עם נוסע אחד מעל המותר,
מאשר להחזיק רכב גדול (רכב יקר, מסורבל, תחזוקה יקרה).
סה"כ, כמה פעמים באמת נוסעים כל המשפחה ביחד?

• הוסף לסימניות
אם כשאתם נוסעים בהרכב מלא זה מקום שיש אפשרות לאוטובוס
אז כדאי להשאר עם רכב 5 מקומות
וכשנוסעים כולם ביחד לשלוח ילד באוטובוס או שאחד ההורים יסע עם התינוקת באוטובוס

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי מבחינה כלכלית ברור שעדיך לכם להישאר ברכב משפחתי 5 מקומות.
ובעת הצורך - לשכור רכב נוסף קטן.

• הוסף לסימניות
מלבד העניין הבטיחותי,
אל תשכחו את המשפחתיות !
כל מי שמדבר על שכירות רכב נוסף או שליחה באוטובוס,
פשוט לא מבין את החוויה של המשפחה בנסיעה משותפת,
לנסוע, לשיר, לאכול, לריב...
חלק בלתי נפרד ממשפחה שמחוברת זה לזה !
וכפי שאמרנו,
רק בשמחות !

• הוסף לסימניות
להסיע 4 ילדים מאחורה זה לא חוקי ומסוכן.
לקנות רכב של 7 מקומות זה יקר יותר באחזקה השוטפת ובקנייה, ופחות נוח להתניידות כמו שכתבת.

לדעתי כדאי לבדוק מה תהיה עלות שכירות רכב בכל פעם שאתם צריכים.
כדאי לייצר קובץ אקסל עם חישוב עלויות של 2 אפשרויות. (קנייה ואחזקה של רכב 7 מקומות / שכירות), לרשום כמה ימים בשנה אתם צריכים 7 מקומות ולשקלל עלות של כל יום כזה בכ 350 ש"ח, ואז אפשר לדעת יותר מדויק מה יותר משתלם.

כמובן שאם מחליטים ללכת על מהלך של שכירות רכב גדול לעיתים, אפשר להחליף את הרכב הקיים לרכב קטן וחסכוני - כי פחות חשובה בו הנוחות והפרקטיקה וכו', כך שעלות האחזקה החודשית שלו תהיה נמוכה יותר.

• הוסף לסימניות
מהניסיון שלי, בד"כ כשמגיעים למספר של 6 נפשות ומעלה, יש כבר ילדים שיכולים לנסוע לבד באוטובוס, שזה טוב במקרה של נסיעה להורים וכדו'.
במקרה של טיולים וחופש, אכן בד"כ זול יותר לשכור רכב למספר ימים מאחזקה שנתית של רכב גדול.

• הוסף לסימניות
מזל טוב ו...רק בשמחות !

בגילאים הקטנים שאין צורך ב 7 מק' אמיתיים ואפשר להושיב 2 ילדים בנחת בספסל השלישי (והצפוף למבוגרים), חבל להסתכן עם החוק.

מבחינת עלויות: השאלה איזה רכב 5 מק' אתם מעוניינים לרכוש כי יש רכבי 7 מק' שההבדל בתשלום החודשי הוא מינורי או שמתקזז ביחס לעלות הביטוח של הרכב הקטן שבהרבה מקרים הוא יותר יקר.

מבחינת סירבול: הוא לא קיים אם מדברים על רכב 7 מק' קומפקטי לצורך הדוגמא - סקודה אוקטביה ופיג'ו 5008 (7מק') הם באותם מידות אורך.

בהצלחה רבה.

• הוסף לסימניות
אם כשאתם נוסעים בהרכב מלא זה מקום שיש אפשרות לאוטובוס
אז כדאי להשאר עם רכב 5 מקומות
וכשנוסעים כולם ביחד לשלוח ילד באוטובוס או שאחד ההורים יסע עם התינוקת באוטובוס

לא רלוונטי נסיעות באוטובוס. לא אשלח אף אחד לבד כשכל השאר יחד. לא אסע בעצמי באוטובוס ובטח שלא אשלח את בעלי.. אבל אני כן יודעת שחוקית אם כולם חגורים מאחורה אז אפשר 4 ילדים

• הוסף לסימניות
לא רלוונטי נסיעות באוטובוס. לא אשלח אף אחד לבד כשכל השאר יחד. לא אסע בעצמי באוטובוס ובטח שלא אשלח את בעלי.. אבל אני כן יודעת שחוקית אם כולם חגורים מאחורה אז אפשר 4 ילדים
לגבי אוטובוס, אני שולח תמיד שתיים, את הגדולה יחד עם אח קטן יותר.
לגבי חוקיות של 4 מאחור, זו המצאה שמסתובבת במגזר החרדי, זה פשוט לא נכון, תבדקי במשטרה או עם עו"ד לענייני תעבורה

• הוסף לסימניות
מזל טוב.
תעדכני באישי מה שמה:)

אנחנו משכנו תקופה כי לא מצאנו רכב כלבבנו בתקציב,
ואחכ קנינו. רווח והצלה ליהודים..

יכול להיות שבבית שמש פחות צריך,
ואפשר איכשהו לנסוע רק חלק מהמשפחה.
אבל אם את באמת צריכה לנסוע בתדירות גבוהה עם כל המשפחה,
כדאי לך לקנות כבר עכשיו.

(למרות ששלשום הלך לנו המצבר ועלה 650 במקום 500 לרכב קטן).

• הוסף לסימניות
אנחנו נשארנו עם המשפחתי, שולחים בהחלט באוטובוס ילד גדול ולפעמים אחד הקטנים מבקש להצטרף אליו (מה זה מבקש מתחנן.. אבל רק הקטנים, לגדול לא תמיד מתחשק)
זה כשמדובר בנסיעות יחסית קצרות להורים לשבת.
לחופשים אנחנו נוסעים תמיד עם עוד בני משפחה ואז לאחד הילדים מוצאים פתרון ברכב אחר.
לארועים אני בד"כ נוסעת בלי התינוק.
לקניות וסידורים עם הילדים אני בד"כ נוסעת בלי הבעל. או הוא בלעדי.
לעתים מאד רחוקות אנחנו נתקלים בקושי אמיתי עם העובדה שאין מקום לכולם. ומוצאים פתרון (כן, קרה לי שנסעתי באוטובוס עם התינוק ובעלי נסע באוטו עם האחרים. הכספים שאני חוסכת לאורך השנה נעימים הרבה יותר מאי נעימות נקודתית שאפשר להתגבר עליה)

• הוסף לסימניות
גם אנחנו ניסינו לשרוד עם 5 מקומות ולשכור רכב כשצריך או לנסוע באוטובוס
עשינו כך כמה פעמים
ונכנענו, קנינו 7 מקומות

כי בשביל לשכור רכב לנסיעה לשבת להורים
צריך לקחת אותו ולהחזיר מחברת ההשכרה
לסוע לשם באוטובוס כל פעם [אצלנו זה לא מידי קרוב]
הלוך ביום שישי לחוץ [שעוד רוצים לנסוע מחוץ לעיר]
ולהחזיר בראשון בבוקר [על חשבון הכולל של בעלי, כי אני לא יכולה]

האופציה של נסיעה באוטובוס גם מסורבלת
נניח שהאישה נוסעת עם ילד אחד באוטובוס
כשהאבא נוהג הוא לא יכול לעזור לזה שנפל לו המוצץ, לזה שמקיא, לזה שצמא, ולפשר בין מריבות
-כי ידיו על ההגה...

ולהכניס 4 מאחורה, לא בא בחשבון, כשמדובר בילדים, שהם כל חיינו, לא לוקחים סיכונים!!!

ואם כבר קניתם רכב 7 מקומות
עכשיו נוצרה בעיה קטנה חדשה....
המזוודה...
אין מקום ברכב 7 מקומות, לכל הכבודה ש7 נפשות כי"ר צריכים....
הבאגאז' פיצפון, מספיק רק לעגלת יויו וחבילת טיטולים...
בקשירת המזוודה על הגג נוצר בתוך הרכב רעש של מטוס סילון...
אולי יהיה לבעלי נסיון פתרון גם לזה

• הוסף לסימניות
היינו עם 7 מקומות תקופה של כמה שנים
וכשהגענו ל 10 נפשות.. מכרנו אותו וחזרנו לרכב קטן 5 מקומות.
השיקול היה שאת רוב הנסיעות נוסעים לבד.
נסיעות משפחתיות זה בעיקר בחופשות שאז נשכור טנדר.
ואם בכל אופן יוצא נסיעות פה ושם - שולחים חלק באוטובוס
מעניי שאצלינו ממש רבים מי יסע באוטובוס, אחרי שרגילים לרכב אוטובוס זה חוויה אחרת.

ולגבי המטען, מעמיסים הכל בצ'ימיגג על הגג.

• הוסף לסימניות
כמו שאמרתי, לפצל זה לא אופציה (וכשנוסעים לטיולים, איך אפשר לשלוח באוטובוס?)
השאלה באמת אם אפשר להסתדר עם 4 ילדים מאחורה בזמנים חד פעמיים (נסיעה להורים מרחק חצי שעה נסיעה, פעם-פעמיים בחודש) מבחינה בטיחותית, חוקית ונוחיות.
כשבנסיעות רציניות יותר, לשכור רכב גדול או רכב קטן נוסף

• הוסף לסימניות
כשנגיע לשמונה נצטרך שני רכבים:)

ואגב, יש רכבים עם מושבים שאפשר לקפל במקרה הצורך.
לא במזדה 5, אבל באחרים- כן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה