'דין' עצמאית בענין דמי מחלה

• הוסף לסימניות
אם הילד שלי/אני חולים חלילה,
ובגלל זה אני מושבתת מהעבודה.
יש איזשהו תשלום על זה, כעצמאית?

• הוסף לסימניות
שכיר שחולה או ילדו חולה זכאי לדמי מחלה מהמעסיק שלו.
כך שאין מי שישלם לעצמאי דמי מחלה, כמו שאינו זכאי לימי חופשה הבראה וכו'.

• הוסף לסימניות
ועל זה זעקת העצמאים!!!
אנו משלמים ביטוח לאומי מידי חודש ומשוללי זכויות!!!
בואו להצטרף למאבקנו הצודק!!!
http://www.ser.org.il/

עיקרי המאבק בסעיף "זכויות סוציאליות":

אף שאנו משלמים ביטוח לאומי בשיעור של 16.5% מהכנסתנו מדי חודש, הרי שלפי החוק הישראלי, לעובדים עצמאים אין זכויות יסוד סוציאליות או רשת ביטחון סוציאלי יציבה לעת מצוקה או לעת זִקנה. למשל:

• עצמאים אינם מקבלים דמי אבטלה כלל, גם כשהם נאלצים לסגור לגמרי את העסק אחרי שנים ארוכות של עבודה.
  • אין לעצמאים ימי מחלה, ימי חופשה וימי הבראה, והם מתקשים עד מאוד לממש זכויות יסוד אלה.
  • בגלל ההפרשה הגבוהה לביטוח לאומי, בשילוב היעדר החזרים על ימי עבודה חסרים, לא נותר בידי העצמאים די הכנסה להפריש לפנסיה. לפיכך לרובם פשוט אין פנסיה. מאותה הסיבה הם אינם יכולים לבטח את עצמם בביטוחים פרטיים שייתנו להם הגנה אמיתית.
  • עצמאיות מחזירות חלק ניכר מדמי הלידה שלהן (ולעתים אפילו חייבות כסף לביטוח לאומי עקב הלידה) בגלל חישוב מעוות שאינו משקף את הכנסתן האמיתית.

• הוסף לסימניות
מצטרפת לבכיות. אם הילד חולה -עצמאי פשוט מפסיד כסף. (ימי מחלה- מי ישלם לך?)
הדבר היחיד הטוב בזה, זו העובדה שאת לא צריכה להצטדק לפני הבוס...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;660949:
מצטרפת לבכיות. אם הילד חולה -עצמאי פשוט מפסיד כסף. (ימי מחלה- מי ישלם לך?)
הדבר היחיד הטוב בזה, זו העובדה שאת לא צריכה להצטדק לפני הבוס...

תאמינו לי שזה דבר גדול!
לפעמים קשה להאמין עד כמה...

וזה לא סותר את זה שאני תומכת בהחלט במאבק הצודק לחלוטין של העצמאים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;660890:
ועל זה זעקת העצמאים!!!
אנו משלמים ביטוח לאומי מידי חודש ומשוללי זכויות!!!
בואו להצטרף למאבקנו הצודק!!!
http://www.ser.org.il/

עיקרי המאבק בסעיף "זכויות סוציאליות":

אף שאנו משלמים ביטוח לאומי בשיעור של 16.5% מהכנסתנו מדי חודש, הרי שלפי החוק הישראלי, לעובדים עצמאים אין זכויות יסוד סוציאליות או רשת ביטחון סוציאלי יציבה לעת מצוקה או לעת זִקנה. למשל:

• עצמאים אינם מקבלים דמי אבטלה כלל, גם כשהם נאלצים לסגור לגמרי את העסק אחרי שנים ארוכות של עבודה.
  • אין לעצמאים ימי מחלה, ימי חופשה וימי הבראה, והם מתקשים עד מאוד לממש זכויות יסוד אלה.
  • בגלל ההפרשה הגבוהה לביטוח לאומי, בשילוב היעדר החזרים על ימי עבודה חסרים, לא נותר בידי העצמאים די הכנסה להפריש לפנסיה. לפיכך לרובם פשוט אין פנסיה. מאותה הסיבה הם אינם יכולים לבטח את עצמם בביטוחים פרטיים שייתנו להם הגנה אמיתית.
  • עצמאיות מחזירות חלק ניכר מדמי הלידה שלהן (ולעתים אפילו חייבות כסף לביטוח לאומי עקב הלידה) בגלל חישוב מעוות שאינו משקף את הכנסתן האמיתית.

כחסומה,
שייך שמשהו אחר יצרף אותי?

• הוסף לסימניות
בוקר טוב

אני מסכים את הטענות שיש לכם על האפליה של העצמאים. (גם אני סובל מזה)

לגבי ימי מחלה וחופשה, אני לא חושב שעצמאי לא מקבל. כי הבוס שלו זה הוא בעצמו, ולכן ברור שהעצמאי משלם לעצמו על הימים והשעות שהוא לא עובד, והרבה יותר מימי מחלה וחופשה ששכיר יכול לקבל.

רק בשכיר יש תחושה של קבלת כסף מבלי לעבוד, אבל מישהו משלם את זה, וזה המעביד. ובעצמאי המעביד זה אתה בעצמך ואתה גם משלם.

• הוסף לסימניות
"בגלל ההפרשה הגבוהה לביטוח לאומי, בשילוב היעדר החזרים על ימי עבודה חסרים, לא נותר בידי העצמאים די הכנסה להפריש לפנסיה. לפיכך לרובם פשוט אין פנסיה. מאותה הסיבה הם אינם יכולים לבטח את עצמם בביטוחים פרטיים שייתנו להם הגנה אמיתית."

כל מי שמוח בקדקדו, גם אם יש לו די הכנסה להפריש לפנסיה, עדיף לו שלא להפריש.
ודוקא בזה מגיע צל"ש למדינה שעדיין לא מכריחים את העצמאים לתרום את הכסף שלהם לבנקים (מה שנקרא בעגה המקצועית; הפרשה לפנסיה)

חוצ'מזה, משום מה לא נראה לי שיש לעצמאים בעיה להפריש לפנסיה בגלל חוסר בהכנסות.

• הוסף לסימניות
חוצ'מזה, משום מה לא נראה לי שיש לעצמאים בעיה להפריש לפנסיה בגלל חוסר בהכנסות

למה החלטת?

• הוסף לסימניות
כי גם לשכירים יש אותה בעיה... (לפחות) והם כן מפרישים

• הוסף לסימניות
הם מפרישים חלק מזערי, המעסיקים שלהם מפרישים עבורם חלק נכבד.
אם דמי הביטוח שנצטרך לשלם בביטוח הלאומי יקוצצו (אין שום סיבה שנשלם יותר משכיר!), גם אנחנו נוכל להפריש לפנסיה (או לחיסכון) בלי בעיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;661259:
הם מפרישים חלק מזערי, המעסיקים שלהם מפרישים עבורם חלק נכבד.
אם דמי הביטוח שנצטרך לשלם בביטוח הלאומי יקוצצו (אין שום סיבה שנשלם יותר משכיר!), גם אנחנו נוכל להפריש לפנסיה (או לחיסכון) בלי בעיה.

המעסיק שלהם הוא גם בסך הכל עצמאי, ואם יש לו כסף להפריש עבורם, בודאי שיש לו כסף להפריש עבור עצמו. (אין שום סיבה שביטוח לאומי ידרוש עבור עצמאי פחות משכיר!)

• הוסף לסימניות
מיכל, יש לך השגה על כך שהמדינה לוקחת יותר משהיא נותנת?
תגידי שזהו מס' וככה צריך להיות.

אכן, זהו מס וכך נוהגת כל מדינה מתוקנת.

אבל מה, כל מה שהעצמאים מבקשים זה מטריה מינמלית כלשהי, חלק זה באמת בקשות מופרזות (אבל אולי זה בסך הכל עיזים...) וחלק זה בקשות הוגנות ביותר שהגיע הזמן שיתקיימו.

לדוגמא אני קיבלתי שנה וחודשיים אחרי הלידה את היתרה שהגיע לי ומתוכה כמעט 33.3% הייתי צריכה לשלם חזרה. (טוב, חלק זה פער המקדמות, אבל חלק זהו פשוט מס' על החופשה (ביטו"ל מחשיב את החופשת לידה כהכנסה ופשוט גובה ממנה חזרה דמי ביטו"ל...))
למה שאני לא אקבל את חופשת הלידה שלי נקי כמו כל שכיר?

ועוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;661461:
לדוגמא אני קיבלתי שנה וחודשיים אחרי הלידה את היתרה שהגיע לי ומתוכה כמעט 33.3% הייתי צריכה לשלם חזרה. (טוב, חלק זה פער המקדמות, אבל חלק זהו פשוט מס' על החופשה (ביטו"ל מחשיב את החופשת לידה כהכנסה ופשוט גובה ממנה חזרה דמי ביטו"ל...))

ועוד.

ערב טוב

נראה לי שיש כאן אי הבנה, מדמי לידה מנכים מס הכנסה בהתאם לשיעורים המקובלים, בין לעצמאי ובין לשכיר. כנראה לפי מה שכתבת מס השולי שלך הוא פשוט גבוה יותר מהשכירה שעשית את ההשוואה ביניכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;661461:
מיכל, יש לך השגה על כך שהמדינה לוקחת יותר משהיא נותנת?
תגידי שזהו מס' וככה צריך להיות.

אכן, זהו מס וכך נוהגת כל מדינה מתוקנת.

אבל מה, כל מה שהעצמאים מבקשים זה מטריה מינמלית כלשהי, חלק זה באמת בקשות מופרזות (אבל אולי זה בסך הכל עיזים...) וחלק זה בקשות הוגנות ביותר שהגיע הזמן שיתקיימו.

ועוד.

אין לי בעיה עם ההגדרה של המילים, הבעיה היא שרוצים שהעצמאים יהיו שווים לשכירים, ולא קולטים שהעצמאים לא משלמים יותר מיסים מאחרים, ולא מקבלים פחות מאחרים, ולמעשה הם מרויחים הרבה יותר משכירים.

• הוסף לסימניות
לפי מיטב ידיעתי עצמאי כן משלם יותר מיסים משכיר וכן מקבל פחות ממנו - ועל העיוות הזה נלחמים!

כמעסיקה - כמה אחוזים עוברים לביטוח לאומי מתוך משכורת העובד שלך?
כעצמאית, גם אם את מרוויחה 2000 ש"ח בחודש את צריכה לשלם 200 ש"ח (!!!) לביטוח לאומי ששכיר בכלל לא מגיע לתשלום סכום כזה, אולי על כל המיסים כולל ההפרשה לפנסיה ועל משכורת כפולה.

עכשיו אני אומרת לעצמי: אין בעיה, צריך לשלם "ביטוח לאומי" וכשמו כן הוא - יבטח אותי תמורת הסכום שאני משלמת כל חודש במקרה של מחלה, הפסקת עבודה (דמי אבטלה) וכו' - האם בשטח זה באמת כך??? ברור שלא!
כעצמאי אנו משוללי זכויות וחוץ מדמי לידה מקוצצים גם הם אנו לא מקבלים דבר מביטוח לאומי, אז עבור איזה "ביטוח" אנו משלמים???
לא עדיף כבר שנפתח חברת ביטוח שתגבה מעצמאים את אותו הכסף ותעניק להם זכויות? אה, שכחתי. אי אפשר. כי התשלום לביטוח הלאומי הוא חובה.
למה? ככה...

• הוסף לסימניות
'כמעסיקה - כמה אחוזים עוברים לביטוח לאומי מתוך משכורת העובד שלך?'

זה ממש לא מדד נכון. צריך להשוות בין הביטוח לאומי שהעצמאי משלם לבין הביטוח לאומי שהשכיר והמעסיק משלמים, ולא רק את הביטוח לאומי שהשכיר משלם. אם את עצמאית את צריכה לשלם עבור עצמך גם את חלק העובד וגם את חלק המעסיק. יש בזה הגיון רב.

וכך בכל שאר ההפרשות, שכיר מפריש קצת והמעסיק שלו מפריש עבורו עוד חלק. וכשמישהו הופך לעצמאי בעצם הוא משלם גם את חלק המעסיק וגם את חלק העובד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;661741:

זה ממש לא מדד נכון. צריך להשוות בין הביטוח לאומי שהעצמאי משלם לבין הביטוח לאומי שהשכיר והמעסיק משלמים, ולא רק את הביטוח לאומי שהשכיר משלם. אם את עצמאית את צריכה לשלם עבור עצמך גם את חלק העובד וגם את חלק המעסיק. יש בזה הגיון רב.

וכך בכל שאר ההפרשות, שכיר מפריש קצת והמעסיק שלו מפריש עבורו עוד חלק. וכשמישהו הופך לעצמאי בעצם הוא משלם גם את חלק המעסיק וגם את חלק העובד.

מה שאומרים כאן כל הזמן, שהגיוני שנשלם... זה לא הגיוני שלא נקבל!

תאורטית מפרנסת יחידה שהכנסתה בממוצע 7-8 אלף נניח, אבל חודש אחד היא חלתה, יכול להיות מצב שאין אף הכנסה אחרת, למה שכיר יקבל על מחלתו ועצמאי לא? ביטוח לא אמור להיות תקרת הגנה למבוטח? והרי יותר משלמים ממקבלים, רוב האנשים רוב השנה בריאים. (ועודפי ביטו"ל ידועים לכולם...במיוחד לאחר הקיצוצים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;661741:

התכוונתי לשאול כמה עובר לביטוח לאומי הן ממך והן ממשכורת העובד שלך?
עדיין זה פחות ממה שעצמאי משלם עבור עצמו, מה גם שגם אם משכורתו של העצמאי נמוכה מאוד לא מורידים לו בדמי הביטוח כמו לשכיר אלא הוא עדיין משלם את דמי המינימום: 200 ש"ח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;661744:
התכוונתי לשאול כמה עובר לביטוח לאומי הן ממך והן ממשכורת העובד שלך?
עדיין זה פחות ממה שעצמאי משלם עבור עצמו, מה גם שגם אם משכורתו של העצמאי נמוכה מאוד לא מורידים לו בדמי הביטוח כמו לשכיר אלא הוא עדיין משלם את דמי המינימום: 200 ש"ח.

בזה את ממש צודקת, למה עצמאי מוגבל למינימום, ולמה אין לו מדרגות כמו לשכיר.

אבל אולי כעצה טובה לחברי הפורום, הפתרון לכל הבעיות האלו, הוא לעבור להיות חברה בע"מ, ואז בעל השליטה בחברה נחשב שכיר לכל דבר.
הבעיה בזה היא העלויות היותר גבוהות של ניהול חברה בע"מ, אבל יכול להיות שבסך הכללי זה כן משתלם. כמובן שכל רואי החשבון ויועצי המס בפרוג בוארץ יחלקו עלי, אבל מנסיון אישי זה בסך הכללי משתלם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה