נכתב ע"י נוי;660949:מצטרפת לבכיות. אם הילד חולה -עצמאי פשוט מפסיד כסף. (ימי מחלה- מי ישלם לך?)
הדבר היחיד הטוב בזה, זו העובדה שאת לא צריכה להצטדק לפני הבוס...
נכתב ע"י eden7115;660890:ועל זה זעקת העצמאים!!!
אנו משלמים ביטוח לאומי מידי חודש ומשוללי זכויות!!!
בואו להצטרף למאבקנו הצודק!!!
http://www.ser.org.il/
עיקרי המאבק בסעיף "זכויות סוציאליות":
אף שאנו משלמים ביטוח לאומי בשיעור של 16.5% מהכנסתנו מדי חודש, הרי שלפי החוק הישראלי, לעובדים עצמאים אין זכויות יסוד סוציאליות או רשת ביטחון סוציאלי יציבה לעת מצוקה או לעת זִקנה. למשל:
- עצמאים אינם מקבלים דמי אבטלה כלל, גם כשהם נאלצים לסגור לגמרי את העסק אחרי שנים ארוכות של עבודה.
- אין לעצמאים ימי מחלה, ימי חופשה וימי הבראה, והם מתקשים עד מאוד לממש זכויות יסוד אלה.
- בגלל ההפרשה הגבוהה לביטוח לאומי, בשילוב היעדר החזרים על ימי עבודה חסרים, לא נותר בידי העצמאים די הכנסה להפריש לפנסיה. לפיכך לרובם פשוט אין פנסיה. מאותה הסיבה הם אינם יכולים לבטח את עצמם בביטוחים פרטיים שייתנו להם הגנה אמיתית.
- עצמאיות מחזירות חלק ניכר מדמי הלידה שלהן (ולעתים אפילו חייבות כסף לביטוח לאומי עקב הלידה) בגלל חישוב מעוות שאינו משקף את הכנסתן האמיתית.
חוצ'מזה, משום מה לא נראה לי שיש לעצמאים בעיה להפריש לפנסיה בגלל חוסר בהכנסות
נכתב ע"י eden7115;661259:הם מפרישים חלק מזערי, המעסיקים שלהם מפרישים עבורם חלק נכבד.
אם דמי הביטוח שנצטרך לשלם בביטוח הלאומי יקוצצו (אין שום סיבה שנשלם יותר משכיר!), גם אנחנו נוכל להפריש לפנסיה (או לחיסכון) בלי בעיה.
נכתב ע"י mig;661461:לדוגמא אני קיבלתי שנה וחודשיים אחרי הלידה את היתרה שהגיע לי ומתוכה כמעט 33.3% הייתי צריכה לשלם חזרה. (טוב, חלק זה פער המקדמות, אבל חלק זהו פשוט מס' על החופשה (ביטו"ל מחשיב את החופשת לידה כהכנסה ופשוט גובה ממנה חזרה דמי ביטו"ל...))
למה שאני לא אקבל את חופשת הלידה שלי נקי כמו כל שכיר?
ועוד.
נכתב ע"י mig;661461:מיכל, יש לך השגה על כך שהמדינה לוקחת יותר משהיא נותנת?
תגידי שזהו מס' וככה צריך להיות.
אכן, זהו מס וכך נוהגת כל מדינה מתוקנת.
אבל מה, כל מה שהעצמאים מבקשים זה מטריה מינמלית כלשהי, חלק זה באמת בקשות מופרזות (אבל אולי זה בסך הכל עיזים...) וחלק זה בקשות הוגנות ביותר שהגיע הזמן שיתקיימו.
לדוגמא אני קיבלתי שנה וחודשיים אחרי הלידה את היתרה שהגיע לי ומתוכה כמעט 33.3% הייתי צריכה לשלם חזרה. (טוב, חלק זה פער המקדמות, אבל חלק זהו פשוט מס' על החופשה (ביטו"ל מחשיב את החופשת לידה כהכנסה ופשוט גובה ממנה חזרה דמי ביטו"ל...))
למה שאני לא אקבל את חופשת הלידה שלי נקי כמו כל שכיר?
ועוד.
נכתב ע"י מיכל123;661741:'כמעסיקה - כמה אחוזים עוברים לביטוח לאומי מתוך משכורת העובד שלך?'
זה ממש לא מדד נכון. צריך להשוות בין הביטוח לאומי שהעצמאי משלם לבין הביטוח לאומי שהשכיר והמעסיק משלמים, ולא רק את הביטוח לאומי שהשכיר משלם. אם את עצמאית את צריכה לשלם עבור עצמך גם את חלק העובד וגם את חלק המעסיק. יש בזה הגיון רב.
וכך בכל שאר ההפרשות, שכיר מפריש קצת והמעסיק שלו מפריש עבורו עוד חלק. וכשמישהו הופך לעצמאי בעצם הוא משלם גם את חלק המעסיק וגם את חלק העובד.
נכתב ע"י מיכל123;661741:'כמעסיקה - כמה אחוזים עוברים לביטוח לאומי מתוך משכורת העובד שלך?'
זה ממש לא מדד נכון. צריך להשוות בין הביטוח לאומי שהעצמאי משלם לבין הביטוח לאומי שהשכיר והמעסיק משלמים, ולא רק את הביטוח לאומי שהשכיר משלם. אם את עצמאית את צריכה לשלם עבור עצמך גם את חלק העובד וגם את חלק המעסיק. יש בזה הגיון רב.
וכך בכל שאר ההפרשות, שכיר מפריש קצת והמעסיק שלו מפריש עבורו עוד חלק. וכשמישהו הופך לעצמאי בעצם הוא משלם גם את חלק המעסיק וגם את חלק העובד.
נכתב ע"י eden7115;661744:התכוונתי לשאול כמה עובר לביטוח לאומי הן ממך והן ממשכורת העובד שלך?
עדיין זה פחות ממה שעצמאי משלם עבור עצמו, מה גם שגם אם משכורתו של העצמאי נמוכה מאוד לא מורידים לו בדמי הביטוח כמו לשכיר אלא הוא עדיין משלם את דמי המינימום: 200 ש"ח.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים