'דין' עצמאית בענין דמי מחלה

• הוסף לסימניות
ועכשיו, אחרי שיטוט קצר בספר החוקים (באדיבות גוגל), הנה פרטי חוק תשלום ביטוח לאומי עבור שכיר:
צריך לשלם ביטוח לאומי עובד וביטוח לאומי מעביד. עד 4757 ₪ ביטוח לאומי הוא 5% מגובה המשכורת.
מעל הסכום הזה משלמים עד 15%.

העיוות: עצמאי משלם על סכום פחות מכך 200 ש"ח בלא התחבות האם זה יוצא 10% ממשכורתו.
בשורה התחתונה לפי חישובי הביטוח הלאומי עצמאי צריך לשלם (גם בסכומים גבוהים) קצת יותר מכפול ממה שהמעביד והעובד יחד משלמים עבור העובד. לא אבסורד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;661751:
ועכשיו, אחרי שיטוט קצר בספר החוקים (באדיבות גוגל), הנה פרטי חוק תשלום ביטוח לאומי עבור שכיר:
צריך לשלם ביטוח לאומי עובד וביטוח לאומי מעביד. עד 4757 ₪ ביטוח לאומי הוא 5% מגובה המשכורת.

העיוות: עצמאי משלם על סכום פחות מכך 200 ש"ח בלא התחבות האם זה יוצא 10% ממשכורתו.
בשורה התחתונה לפי חישובי הביטוח הלאומי עצמאי צריך לשלם (גם בסכומים גבוהים) קצת יותר מכפול ממה שהמעביד והעובד יחד משלמים עבור העובד. לא אבסורד?

יכול להיות שהמדינה חושבת שכל העצמאים משקרים בדיווחים שלהם. (מי שמדווח דיווח אמיתי ומשלם מע"מ 16 %, ביטוח לאומי 15 %, מס הכנסה, הפרשה לפיצויים ולפנסיה, ארנונה גבוהה ללא הנחה,) אין לו אפשרות לגמור את החודש במדינה הזו... :) ) ולכן מראש כבר לוקחים מסים יותר גבוהים. אבל שכיר, פחות מצוי שהוא משקר בתלוש, כי זה תלוי במעסיק שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;661751:

לא מדויק.
ראשית, דמי ביטוח בריאות מופרשים הן לעצמאי והן לעובד אותו דבר.
שנית, גם לשכיר יש מינימום. שכר המינימום. (אם מעסיק יתן לעובד פחות משכר המינימום חוץ מנושא דיני העבודה הוא חייב להפריש בט"ל לפי שכר מינימום).
שימו לב! גם הגמלאות משתלמות לפי המינימום.
שלשית, עבור עובד מועבר לבט"ל (הן תשלום עובד והן מעביד) סך של 12.9% למעל מ 60% מהממוצע במשק (קצת פחות מחמשת אלפים) ועצמאי על זה משלם 11.23 %.
אכן על פחות מזה עובד משלם 3.85% ועצמאי 6.72%.
בנוסף עצמאי אינו מבוטח בענפי אבלטלה וזכיות עובדים בפשיטת רגל. (אחוז לצורך זה זה 0.26% לדרגה הגבוהה ו0.05 לדרגה המופחתת).
עיקר ההבדל הוא בדרגה הנמוכה, ובעיקר בקצבאות נכות סיעוד זקנה ושארים.

הסיבה שבתשלומי העובד משתתף המעסיק היא פשוטה, עובד עובד את עבודתו אבל ברווחים מתחלקים הוא והמעסיק, משא"כ בעצמאי.
בקיצור, יתכן שבדרגה המופחתת אכן יש הבדל לטובת השכיר אבל בדרגה הגבוהה אין הבדלים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י adr חשבונאו;661827:
הסיבה שבתשלומי העובד משתתף המעסיק היא פשוטה, עובד עובד את עבודתו אבל ברווחים מתחלקים הוא והמעסיק, משא"כ בעצמאי.
זה סברא חדשה שלא הכרתי.
עובד עובד את עבודתו, - ועל זה המעסיק משלם לו 30 או 40 ש"ח לשעה, ועל מה שהמעביד מרויח, העובד מקבל תוספת שנקראת "תשלומי מעביד" ?
וה 30 ש"ח וה 40 ש"ח זה בכדי שהעובד יעבוד והמעביד לא ירויח ? אז למה הוא מעסיק אותו ?

המשכורת שהעובד מקבל אמורה לגלם את שווי שעת עבודתו למעביד, לפי מה שהמעביד מרויח !!

• הוסף לסימניות
אכן כשכתבתי את הודעתי לעיל שאלתי את עצמי למה בעצם המעביד אמור להשתתף בתשלום הביטוח לאומי של העובד? הרי גם אם העובד היה מובטל הוא היה חייב לשלם ביטוח לאומי, זה לא תשלום שנוסף לו רק עקב עבודתו...
אני מאמינה שאם התשלומים עבור העובד היו חלים עליו ולא על המעביד שכר המינימום היה יכול לעלות משמעותית בלי התנגדות המעסיקים מצד אחד ומצד שני המעסיקים היו יכולים להרשות לעצמם להעסיק עוד עובדים ובכך לתרום למצב התעסוקה במשק.
אבל מי אנחנו הקטנים שנחשוב אחרת? :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;661868:
אכן כשכתבתי את הודעתי לעיל שאלתי את עצמי למה בעצם המעביד אמור להשתתף בתשלום הביטוח לאומי של העובד? הרי גם אם העובד היה מובטל הוא היה חייב לשלם ביטוח לאומי, זה לא תשלום שנוסף לו רק עקב עבודתו...
אני מאמינה שאם התשלומים עבור העובד היו חלים עליו ולא על המעביד שכר המינימום היה יכול לעלות משמעותית בלי התנגדות המעסיקים מצד אחד ומצד שני המעסיקים היו יכולים להרשות לעצמם להעסיק עוד עובדים ובכך לתרום למצב התעסוקה במשק.
אבל מי אנחנו הקטנים שנחשוב אחרת? :)

ממש נכון (חוץ מהשורה האחרונה, אנחנו הקטנים, אם נרצה נהיה גדולים)
הרבה יתר קל למעסיק להעסיק עובד כשהוא יודע מחיר ברור כמה עולה לו העובד, גם אם החוק יחייב ששכר המינימום יהיה 30 ש"ח לשעה.
המעביד יכול לחשב את עלות העובד בצורה נכונה, - 30 ש"ח * 8 שעות ליום * 22 יום לחודש = 5280 ש"ח.
כיום ששכר המינמום הוא בערך 22 ש"ח, יוצא למעביד 22 * 8 *22 = 3872 ש"ח, + הפרשה לפנסיה ופיצויים שעוד מעט עולה ל12.5 % מהמעסיק, = 4356 ש"ח, ועוד ביטו"ל והבראה, מגיעים בסך הכל לאותו סכום. רק שהעובד מרגיש לא טוב עם זה שהוא מקבל רק 22 ש"ח לשעה, והמעסיק מרגיש לא טוב כי העלויות הם הרבה יותר ממה שהוא חשב, והוא מרגיש גם לא טוב כי רוב המעסיקים מעונינים שהעובדים יהיו מרוצים.ובסוף העסק קורס. (ולא סתם 90 % מהעסקים קורסים מהר מאד)

ומי שחושב שהעצמאים כאן במדינה הם עשירים, מוזמן לקרוא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;661866:
זה סברא חדשה שלא הכרתי.
עובד עובד את עבודתו, - ועל זה המעסיק משלם לו 30 או 40 ש"ח לשעה, ועל מה שהמעביד מרויח, העובד מקבל תוספת שנקראת "תשלומי מעביד" ?
וה 30 ש"ח וה 40 ש"ח זה בכדי שהעובד יעבוד והמעביד לא ירויח ? אז למה הוא מעסיק אותו ?

המשכורת שהעובד מקבל אמורה לגלם את שווי שעת עבודתו למעביד, לפי מה שהמעביד מרויח !!
עובד עובד את עבודתו ומייצר הכנסה. כמה אחוז מהכנסה זו הולך לעובד וכמה למעביד???
דוגמא גרפיקאית עבדה 10 שעות על לוגו וקיבלה על זה אלפיים דולר, אם היא הייתה שכירה הייתה מקבלת על אותה עבודה בדיוק 500 ש"ח (אם היא מקבלת 50 ש"ח לשעה. ומה עם השאר. המעביד מקבל, אז כנראה בכל אופן המעסיק מתחלק עם העובד ברווחי עבודתו.
לכן הוא גם מפריש עליו בט"ל ופנסיה.

אני לא מכיר אותך אבל נראה לי שאת מעסיקה ולכן נוגעת בדבר, אבל עדיין כנראה העובדים מספיק רווחים לך שאת מעסיקה אותם גם מפרישה עליהם כחוק (אני מקווה) ועדיין את לא פילנטרופית......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י adr חשבונאו;662097:
דוגמא גרפיקאית עבדה 10 שעות על לוגו וקיבלה על זה אלפיים דולר, אם היא הייתה שכירה הייתה מקבלת על אותה עבודה בדיוק 500 ש"ח (אם היא מקבלת 50 ש"ח לשעה. ומה עם השאר. המעביד מקבל, אז כנראה בכל אופן המעסיק מתחלק עם העובד ברווחי עבודתו.

אני מבינה שאתה גם מבין שהמעביד לא הכניס כאן נטו 1500 ש"ח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י adr חשבונאו;662097:

אני לא מכיר אותך אבל נראה לי שאת מעסיקה ולכן נוגעת בדבר, אבל עדיין כנראה העובדים מספיק רווחים לך שאת מעסיקה אותם גם מפרישה עליהם כחוק (אני מקווה) ועדיין את לא פילנטרופית......

אאחל לך להעסיק עובדים ובעז"ה תסכים איתי בכל מילה.

בל נשכח שהעובדת שקיבלה 500 ש"ח גם קיבלה מהמעסיק הפרשה לביטוח לאומי, הפרשה לפנסיה, ימי חופשה, ימי מחלה, ובעתיד אחרי שהיא תלד היא גם תדרוש פיצויים מהמעסיק. כך שכל שעת עבודה שלה היא לא יותר מחצי שעה ותאמין לי שבדקתי את זה. ואם היא קבלה 500 ש"ח למעסיק היא עלתה 1000 ש"ח.

המעסיק משלם ארנונה גבוהה, פרסום, שעות עבודה לייעל, למנף, לפרסם, להקים אתר אינטרנט, למצוא את העובדות המוכשרות והטובות, לקנות מיחשוב טוב למשרד, ריהוט למשרד כדי שלעובדות יהיה נח לשבת, תשלומי שכירות גבוהים למשכיר של המשרד, לשלם למנהל החשבונות, יועץ מס, לחשבות שכר, לשלם ביטוח לאומי, מע"מ, לגבות את הכספים מהלקוחות שלא ממהרים לשלם, להשקיע שעות רבות של עבודה על לקוחות שרק מתענינים ובסוף לא מגיעים ולא משלמים שקל אחד.

בקיצור, גרפיקאית מקבלת על עבודה 2000 $ (הלוואי), מתוך זה יורד לה מע"מ 16 אחוז נשאר לה כ 1500 $. ויורד לה מזה ביטוח לאומי שהמעסיקה משלמת על עצמה, ועל העובדת.. כמה כסף, זמן וכוחות המעסיקה השקיעה כדי להגיע ללקוח הנכסף הזה ? אלפי שקלים ושעות עבודה ושעות מחשבה. לא מגיע למעסיק להרויח משהו ?

• הוסף לסימניות
חבר'ה, במודיעין עילית דרושות בודקות תוכנה, 23 ש"ח לשעה.
מיסים, ביטוח לאומי, ימי מחלה, חופשות - על חשבון המעסיק.

מה, לא רצתם???

כנראה שבסוף זה לא כל כך משתלם להיות שכירים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;662116:
חבר'ה, במודיעין עילית דרושות בודקות תוכנה, 23 ש"ח לשעה.
מיסים, ביטוח לאומי, ימי מחלה, חופשות - על חשבון המעסיק.

מה, לא רצתם???

כנראה שבסוף זה לא כל כך משתלם להיות שכירים...

חבל להסיט את הדיון מהנקודה.

לא לכל אחד מתאים להיות שכיר,
ולא כל עצמאי הוא אמיד...

ולעיתים אדם צריך לתגבר ע"מ להצליח להגיע ליותר, וב"ה הוא מצליח לתת עוד משכורת זה עדיין לא הופך אותו לרוטשילד! ולעיתים בכל המיסים האלו התחושה היא שהמדינה "שותפה" שלך. ברווחים ודאי, וההוצאות?

כל מה שהעצמאים מבקשים שהביטו"ל יהיה כשמו ויצדיק את ההפרשה הגבוהה אליו כל חודש...

ברור שעל המעסיק להרויח מספיק בשביל שישתלם לו להעסיק עובדים נוספים.
זה לא סותר את ההוצאות הגבוהות שיש לו ביחס להכנסה לעומת השכיר - אין כאן מקום להשוואה הם אינם "שותפים".

• הוסף לסימניות
מיכל שוב, אחרי הכל זה משתלם לך להעסיק עובדים!!! נכון, את אפילו מברכת אותי להעסיק עובדים (אני מקוה שאת לא מתכוונת לקלל אותי). ז"א שעל העבודה של העובד גם את מרוויחה. נקודה. ומספיק עם ההתבכיינות.
ומצד שני זה נכון שאין לעובדים מה להתבכיין לצדק חברתי וכדו' בגלל שהם לא נכנסים לסיכונים וכו' אלא מקבלים הכל מן המוכן לכן האיזון הוא בהשתתפות בהוצאות העובד לרשויות.

זה נכון שאם העובדת עובדת רק חצי שעה משעה אז צריך לטפל בזה ספציפית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miller;661067:
בוקר טוב

אני מסכים את הטענות שיש לכם על האפליה של העצמאים. (גם אני סובל מזה)

לגבי ימי מחלה וחופשה, אני לא חושב שעצמאי לא מקבל. כי הבוס שלו זה הוא בעצמו, ולכן ברור שהעצמאי משלם לעצמו על הימים והשעות שהוא לא עובד, והרבה יותר מימי מחלה וחופשה ששכיר יכול לקבל.

רק בשכיר יש תחושה של קבלת כסף מבלי לעבוד, אבל מישהו משלם את זה, וזה המעביד. ובעצמאי המעביד זה אתה בעצמך ואתה גם משלם.

לא הבנתי בכלל. בשורה התחתונה שכיר יכול לצאת לחופש ומותר לו לחלות ועצמאי לא מה שלא מאשפר לחיות נורמלי. ביטוח לאומי נועד לצרכים סוציאלים ולא לחישובים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י adr חשבונאו;662133:
מיכל שוב, אחרי הכל זה משתלם לך להעסיק עובדים!!! נכון, את אפילו מברכת אותי להעסיק עובדים (אני מקוה שאת לא מתכוונת לקלל אותי). ז"א שעל העבודה של העובד גם את מרוויחה. נקודה. ומספיק עם ההתבכיינות.
ומצד שני זה נכון שאין לעובדים מה להתבכיין לצדק חברתי וכדו' בגלל שהם לא נכנסים לסיכונים וכו' אלא מקבלים הכל מן המוכן לכן האיזון הוא בהשתתפות בהוצאות העובד לרשויות.

זה נכון שאם העובדת עובדת רק חצי שעה משעה אז צריך לטפל בזה ספציפית.

נראה לי שיש כאן איזה עיוות במחשבה...
עצמאי הוא בעל עסק שהשקיע הרבה כסף בשביל לפתוח את העסק שלו, החל מהשקעה ראשונית של עשרות אלפי שקלים, שכירות מקום, ארנונה גבוהה, פרסום ושיווק, הנהלת חשבונות, תחזוק שוטף וכו'.
האם העובד משתתף בהוצאות אלו? ברור שלא.
אז מדוע הוא צריך להשתתף ברווחים שנוצרו בעקבותיהם בנוסף על השכר שלו לשעה?
תמהני...

(ולהגיד למיכל: "עובדה שעדיין משתלם לך להעסיק עובדים ולשלם להם" זה לא תשובה, זה לא כאילו שיש לה ברירה אחרת. מה שכן אם נטל התשלומים של העובד לא היה נופל עליה העסק שלה היה רווחי יותר - ומגיע לה להרוויח יותר משכירה כי גם ההשקעה והעבודה שלה הם יותר...)

• הוסף לסימניות
אגב, מאד משעשע ששכירים מביטים בקנאה בכל עצמאי,
בזמן שלשכיר יש את המושג 'שכר מינימום',
עצמאי יכול לקבל 100 ש"ח לחודש מדי פעם - כי הוא לא קיבל עבודה...
כמו כן מסתכלים במבט מאד מצומצם על ה'משכורת' של העצמאי,
'וואו, 10,000 לעבודה!'
אבל זה לקח חצי שנה לעשות את העבודה הזו!!!
אז זה כבר לא רואים.......

לא סותרת את זה שיש עצמאיים שמרוויחים יותר ממה ששכיר יכול להרוויח,
אבל ממש לא מלמדים על הכלל.

• הוסף לסימניות
אה, הכלל הוא ששכיר מרוויח יותר מעצמאי הבנתי.
ד"א עצמאי שמרוויח 100 ש"ח לחדש לא משלם בט"ל......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י adr חשבונאו;662447:
מי כתב דבר כזה? הרעיון הוא שלעצמאי מגיע להרוויח יותר משכיר, כי גם ההשקעה, ההוצאות והסיכונים שלו גדולים יותר - ולכן לא צריך לסחוט אותו בתשלומים שונים "כי הוא מרוויח יותר"...

באמת??? למיטב ידיעתי כל אדם בארץ, בין אם הוא עובד ובין אם לא, חייב בתשלום ביטוח לאומי (למעט אשה שאינה עובדת ובעלה משלם ביטוח לאומי).

• הוסף לסימניות
ניכר שלא קראת בעיון את הודעתי...
והשורה האחרונה לא נכונה בכל מקרה,
אבל סופו של דבר עצמאי בד"כ לא מרוויח סכום קבוע,
ואכן יכול לקרות לפעמים שיש חודשים עם 100 ש"ח או ללא רווח כלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;662197:
לא הבנתי בכלל. בשורה התחתונה שכיר יכול לצאת לחופש ומותר לו לחלות ועצמאי לא מה שלא מאשפר לחיות נורמלי. ביטוח לאומי נועד לצרכים סוציאלים ולא לחישובים.

מצטערת על האיחור בתגובה. מקווה שכבר הבראת.
שירי יקרה,
הרעיון של חוק תשלום ימי חופשה / מחלה לשכירים נובע מההבנה, ששכיר שיעדר מעבודתו יומיים שלושה עקב חופשה / מחלה, משכורתו תיפגע, שהרי חוסר הימים והשעות מנוכה משכרו.
מה שאין כן אצל עצמאיים. שכן כעצמאי אתה מחויב לבצע עבודה ללקוח, לא במסגרת זמן ושעות, כפי שיש לשכיר.
צריך להבדיל בין שכיר לעצמאי בקטע הבא:
עצמאי מקבל פר עבודה,
שכיר מקבל פר יום / שעת עבודה.
לדוגמא: אם את עובדת כגרפיקאית במערכת עיתון, ושכרך ליום הוא 250 ש"ח. והחסרת ארבעה ימים בגלל מחלת ילד, אז במקום שינוכו לך 1000 ש"ח, בא החוק ו'מסייע' לך באומרו, שעל היום הראשון אומנם הפסדת, אך על היומיים הבאים המעביד ישלם לך 50% או יותר נכון לומר: לא ינכה משכרך 50%, ככה שהנזק שלך קטן ל500 ש"ח ועל היום הרביעי לא ינוכה לך כלל משכר (עפ"י התיקון בחוק החדש).
זאת אומרת, לא מדובר פה בתשלום לעובד בגלל מחלתו, אלא באי קיזוז משכר העובד בגלל מחלתו.
אבל אם את עצמאית,אינך כפופה ללוח זמנים של מעסיק. וממילא, גם אם שכבת במיטה שבוע, ואח"כ קמת ובצעת את העבודה- הרי הרווחת בגינה, בדיוק כפי שהיית אמורה להרויח מכתחילה.
מקווה שקצת הבהרתי את הנושא.
ולפני שאותקף כאן (הפורום הזה לפעמים מייצר טונים גבוהים) חשוב לי להדגיש, שאני לא דוברת ביטוח לאומי ולא מס הכנסה, ואני הראשונה לפרגן לכולנו הקלה במיסוי. ובכלל חיים טובים יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvory;677139:
מצטערת על האיחור בתגובה. מקווה שכבר הבראת.
שירי יקרה,
הרעיון של חוק תשלום ימי חופשה / מחלה לשכירים נובע מההבנה, ששכיר שיעדר מעבודתו יומיים שלושה עקב חופשה / מחלה, משכורתו תיפגע, שהרי חוסר הימים והשעות מנוכה משכרו.
מה שאין כן אצל עצמאיים. שכן כעצמאי אתה מחויב לבצע עבודה ללקוח, לא במסגרת זמן ושעות, כפי שיש לשכיר.
צריך להבדיל בין שכיר לעצמאי בקטע הבא:
עצמאי מקבל פר עבודה,
שכיר מקבל פר יום / שעת עבודה.
לדוגמא: אם את עובדת כגרפיקאית במערכת עיתון, ושכרך ליום הוא 250 ש"ח. והחסרת ארבעה ימים בגלל מחלת ילד, אז במקום שינוכו לך 1000 ש"ח, בא החוק ו'מסייע' לך באומרו, שעל היום הראשון אומנם הפסדת, אך על היומיים הבאים המעביד ישלם לך 50% או יותר נכון לומר: לא ינכה משכרך 50%, ככה שהנזק שלך קטן ל500 ש"ח ועל היום הרביעי לא ינוכה לך כלל משכר (עפ"י התיקון בחוק החדש).
זאת אומרת, לא מדובר פה בתשלום לעובד בגלל מחלתו, אלא באי קיזוז משכר העובד בגלל מחלתו.
אבל אם את עצמאית,אינך כפופה ללוח זמנים של מעסיק. וממילא, גם אם שכבת במיטה שבוע, ואח"כ קמת ובצעת את העבודה- הרי הרווחת בגינה, בדיוק כפי שהיית אמורה להרויח מכתחילה.
מקווה שקצת הבהרתי את הנושא.
ולפני שאותקף כאן (הפורום הזה לפעמים מייצר טונים גבוהים) חשוב לי להדגיש, שאני לא דוברת ביטוח לאומי ולא מס הכנסה, ואני הראשונה לפרגן לכולנו הקלה במיסוי. ובכלל חיים טובים יותר.

אכן, לא הייתי מצפה שעצמאי יקבל על "ימים"

אבל מה עם עצמאי שנפגע/ עבר ניתוח/ חלה למשך שבוע שבועיים או יותר... מה איתו? הוא נפגע ממשי בפרנסתו, נאלץ להעביר את הטיפול בלקוחותיו לקולגה וכד' ונשאר קרח מכל הכיוונים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה