דיסק קשיח נייד

• פותח הנושא sr
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
במחשב שלי נגמר המקום.... ועכשיו אני מתלבטת מה לקנות? דיסק קשיח נוסף או דיסק קשיח חיצוני שיתן לי גיבוי לחומר, או שאולי את שניהם?
מה אתם ממליצים ושל איזו חברה?

• הוסף לסימניות
עדיף דיסק חיצוני. זה יאפשר לנייד חומר בצורה איכותית, כאשר החיבורים היום מהירים. FireWire 400 יספיק. 800 זה כבר מותרות.

וסתם הארה: אחד הדברים המומלצים ביותר לגרפיקה, זה שהמערכת+התוכנה ישבו על דיסק אחד, והחומר עליו עובדים ישב על דיסק אחר. לא מחיצות, אלא דיסק פיזי נפרד.
ודיסק קשיח חיצוני מוסיף את האפשרות הזו...

• הוסף לסימניות
דיסק קשיח שנחובר בחיבור USB לא מתאים כעיקרון לעבודה שוטפת מ-2 סיבות.
1) קצב העברת נתונים נמוך בהרבה מאשר IDE פנימי (שלא לדבר על AHCI) , ובעיקר שיהוי גדול בגלל ה OVERHEAD של הפרוטוקול של USB.
בהעברת קבצים לא ככ מרגישים בזה, כי זה פעולה רציפה, אבל כשיש כמה פעולות לדיסק בו זמנית חיבור USB משתגע לעיתים. שזה מביא אותנו לנקודה השניה
2) הוא לא אמין מספיק. חיבור USB הוא ברמת CONSUMER - דהיינו "צרכני". בתכנון שלו (בכוונה) לא הוכנו מספיק פרמרטים שיעשו אותו יציב בשביל רמה עסקית.
לכן בכל מיני סיטואציות (ולא בהכרח) המחשב לא יזהה את הדיסק או שהחומר לא ירשם נכון.

(לדוגמא, אם תסתכלו על בקרים מקצועיים , כאלה שאחראים על מעליות, חשמל, מים וכדו' הם מחוברים או בחיבור סיריאלי ישן RS232 או בחיבור TCP/IP לעולם לא ב USB.)
לכן לא מומלץ להשתמש בדיסק חיצוני (טוב ככל שיהיה, ויש באמת הבדלים באיכות, לא באיכות של הדיסקים אלא באיכות של הבקרים שמשתמשים בקופסא החיצונית) בתור דיסק עבודה שוטפת אלא רק בתור דיסק איחסון.

מכל ההיצע שיש בשוק, לא ניסיתי את רובו, נראה לי שהמארזים של WD טובים למדי, מבינת המארז עצמו, והבקרים שעליו.

• הוסף לסימניות
נקודה נוספת הזכורה לי?! כל חיבור USB "גונב" הרבה אחוזים מהמעבד , לעומת IDE

• הוסף לסימניות
ואל תשכחו שחיצוני חשוף יותר לפגיעה של נפילה או מכה מאשר אחד שמוברג טוב בפנים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה