דיסק קשיח שמגמגם

• הוסף לסימניות
הגיע לידי מחשב שפתאום מסרב להעלות מערכת הפעלה בתואנות שונות.
ntldr חסר, boot error וכו'. העליתי אותו ב HBCD וניסיתי לעשות לו chkdsk והוא נתקע בשלב האחרון (5) על 60% יומיים תמימים ולא זז. תכל'ס איזה פסיכי הפעיל אותו מחדש וכמובן שטבלת הקבצים נעלמה כלא הייתה. נסיתי להתקין עליו מערכת מחדש והוא נעלם גם מהביוס.
יש תקנה לדבר כזה?

• הוסף לסימניות
המידע אינו זמין יותר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;759980:
לערכתי ביצע את הפקודה רק לבדיקת המערכת קבצים ולא לבדיקה פיזית
chkdsk x: /r /f /v

במקרים כאלו עדיף כלי שלישי לסריקת שטח פיזי יותר מכלי מיקרוסופט
על פי ניתוח תוצאות מצב הדיסק יהי אפשר להעריך מה השלב הבא
דוגמה קטנה למצב אפשרי ופתרון

HDD ככל הנראה תקול, משום שבבדיקת HD Tune שסורקת שגיאות בדיסק ומציגה אותם בממשק גרפי, החלק התקול נמצא ב2-3 GB הראשונים של הדיסק.

כל מערכת הפעלה שהותקנה פשוט נפלה באתחול שלא לאחר תהליך ההתקנה כל פעם בגלל קובץ אחר.

הפיתרון לקחת את המספר GB הראשונים שהיו בעייתיים להגדיר אותם כ Unallocated מה שמאפשר להשתמש בשאר שטח הדיסק התקין
אבל איך אני מגיע אליו, הוא לא מופיע בביוס בכלל? פיזית הוא מקבל חשמל (אפשר להגיש שהוא מסתובב), החלפתי כבלים, ניסיתי בלוח אחר, נאדה.

• הוסף לסימניות
ניסית hdd אחר או את אותו hdd על מחשב אחר??? כדי לדעת אצל מי הבעיה.
השבוע היה לי מקרה כזה וזה בכלל היה בעיה של ספק

• הוסף לסימניות
המידע אינו זמין יותר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;760183:
בתור טכנאי אתה אמור להסביר את הבעיה בצורה ברורה תראה מה אתה כתוב

בהתחלה זה דיסק רק עם בעית קבצי אתחול

זאת אומרת מזוהה מצליח להריץ לו בדיקה הבעיות בקבצי האתחול
פתאום אתה שואל בתמיה אך אני מגיע אליו הוא לא מזוהה בכלל בביוס (כאילו שהודעת לנו למעלה על בעיה כזאת)

תרתי וסתרי מה החלטת?

או שהוא כעת הפסיק להזדהות? במידה וכן תציין שהגמגום הוא גם בזיהוי

נכתב ע"י שי דרומי;759556:
הגיע לידי מחשב שפתאום מסרב להעלות מערכת הפעלה בתואנות שונות.
ntldr חסר, boot error וכו'. העליתי אותו ב HBCD וניסיתי לעשות לו chkdsk והוא נתקע בשלב האחרון (5) על 60% יומיים תמימים ולא זז. תכל'ס איזה פסיכי הפעיל אותו מחדש וכמובן שטבלת הקבצים נעלמה כלא הייתה. נסיתי להתקין עליו מערכת מחדש והוא נעלם גם מהביוס.
יש תקנה לדבר כזה?
ראשית אודה לך מאוד על הזמן שאתה מקדיש לפתור בעיות של טירונים...
שנית, אסמן בהדגשה את השורה בה אני כותב שבהמשך גם הביוס לא מזהה אותו והכול יבוא על מקומו בשלום,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;760077:
ניסית hdd אחר או את אותו hdd על מחשב אחר??? כדי לדעת אצל מי הבעיה.
השבוע היה לי מקרה כזה וזה בכלל היה בעיה של ספק
בדיקת הספק יכולה להיות מעניינת, כי ניסיתי בחיבור USB ללוח אחר על אותו הספק.
אנסה. אגב, יש איזה התקן לבדיקת ספקים, זה נחשב לדבר אמין?

• הוסף לסימניות
המידע אינו זמין יותר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;760782:
ראשית סליחה על התגובה לעיל
מהירות הקריאה הכשילה אותי ולא ראיתי את סוף התגובה כמו שצריך
תודה על ההערה ועימך הסליחה "שי דרומי"

לגופו של עניין
תחבר את הדיסק ישירות למערכת לא דרך כבל USB ותראה אך מגיב

במידה וגם אז אין לך נסה את עצתו של 22 לחבר ספק חשמל טוב אולי יש בעיה בהספק שלו

אם גם זה לא עזר יש לבדוק את הלוח במעבדת אלקטרוניקה אולי יש לו משהוא פגום או מעבר לכך

לגבי ספקים קיימים מספר מכשירי בדיקה למשל

תוכל לראות לדוגמה בחנות מדיה גלקסי בחיפה בקישור זה

המכשיר בודק רק אם המתח ביציאות תקין אבל לא את ההספק עבודה
בסופו של דבר זה הוא ספק ממותג ועל כן הבדיקה האמינה שלו היא בעת עבודה אם מצליח לספק בעת חיבור צרכנים רבים את המתחים והאמפר התקין לכולם בו זמנית
בשביל לבדוק מתח ביציאות אני יכול להשתמש באמפר-מטר, לא כך?

• הוסף לסימניות
המידע אינו זמין יותר...

• הוסף לסימניות
אגב אני חושב עכשיו להתמחות בשיחזור נתונים ותיקון דיסקים קשיחיחם כמובן שהסיה לכך שהלך ליה דיסק קשיח וכמו כל איש טכני פתחתי אותו לגמרי וראיתי שצריך להחליף את הקוראים שלו....\
יש לכם אולי ידע כללי בנושא dvd?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chaim1989;762246:
שצריך להחליף את הקוראים שלו....\
?

זה לא מוסך שמחליפים חלק והכל עובד בארד דיסק פתחת אותו הלך הווקום ...
כמעט ואי אפשר לתקן ארד דיסק מה שעושים ועולה המון בגלל הציוד היקר שנדרש לכך הוא הוצאת הדיסקייות והכנסתם למכונה שקוראת את הנתונים וזה עולה איזה 2000$ וזה רק שיחזור לא תיקון...
מה שכן אפשר זה להחליף את הבקר של הארד דיסק (אותו לוח ירוק שעליו כל הרכיבים האלקטרונים) ואם שם הבעיה אז ניתן לתקן אבל בתנאי שיש לך לוח כזה מאותו דגם וסידרה ...כך שבשביל לתקן ארד דיסק אחד אתה צריך להרוס ארד דיסק אחר - מסקנת הדברים שיחזור ארד דיסקים זה עסק משתלם מאוד אבל תיקון ארד דיסק ממש לא.

• הוסף לסימניות
טוב אני מתחיל את הקריירה בהזמנת דיסק קשיח תואם לשלי
ובעז"ה נקווה שאצליח להחליף את הראשים

• הוסף לסימניות
טוב אני מתחיל את הקריירה בהזמנת דיסק קשיח תואם לשלי
ובעז"ה נקווה שאצליח להחליף את הראשים

• הוסף לסימניות
אופס איך הטעתי את התלמידים שלי ...
אגב יש לי ארד דיסק שפרקתי ברשלנות מאיזה מחשב ושברתי לו איזה רכיב אלקטרוני שלמזלי היה בRAID1 עם ארד דיסק זהה לחלוטין כך שנזק לנתונים לא היה ...
השאלה עם יש סיכוי לדעת איזה רכיב זה (שחור בלי סימני זיהוי עם כניסה ויציאה בלבד- קבל נגד דיודה או סתם גשר)??? ולמצוא כזה רכיב היכן שהוא???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;762829:
אופס איך הטעתי את התלמידים שלי ...
אגב יש לי ארד דיסק שפרקתי ברשלנות מאיזה מחשב ושברתי לו איזה רכיב אלקטרוני שלמזלי היה בRAID1 עם ארד דיסק זהה לחלוטין כך שנזק לנתונים לא היה ...
השאלה עם יש סיכוי לדעת איזה רכיב זה (שחור בלי סימני זיהוי עם כניסה ויציאה בלבד- קבל נגד דיודה או סתם גשר)??? ולמצוא כזה רכיב היכן שהוא???
לא יהיה יותר פשוט למצוא את כל המעגל זהה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה