עזרה דירה בקרית בעלזא י-ם לר"ה

• הוסף לסימניות
שאני רואה את זה אני אומר הלוואי יהא סגר כי אם לכם לא אכפת ממני למה שלי יהא אכפת?
וגם שלא כל דבר שעושים צריך לפרסם גם אצלכם הסתירו את החתונה תלמדו גם בזה מהרבי שלכם.
במילים פשוטות,
אם אתם נוהגים XYZ כדעת רבותיכם
ואני נוהגת XYZ כדעתי / דעת רבותיי, אז לא אכפת לי שאתם תסבלו בגלל שאתם מעיזים להתנהג אחרת ממני, במשפט אחד - אם אני סובלת מכל סיבה שרק תהיה, תסבלו גם אתם.

• הוסף לסימניות
במילים פשוטות,
ואני נוהגת XYZ כדעתי / דעת רבותיי, אז לא אכפת לי שאתם תסבלו בגלל שאתם מעיזים להתנהג אחרת ממני, במשפט אחד - אם אני סובלת מכל סיבה שרק תהיה, תסבלו גם אתם.
אני סובל גם בגללכם ואני רוצה למנוע את הסבל הלאה מותר לי לפחות לרצות או לכעוס?

• הוסף לסימניות
אני סובל גם בגללכם ואני רוצה למנוע את הסבל הלאה מותר לי לפחות לרצות או לכעוס?
מותר לכעוס זה אפילו בריא זה הורג את הקורונה...
למרות שבד"כ לכעוס זה כמו לשתות רעל ולחכות שהאויב שלך ימות.

• הוסף לסימניות
חדר להשכרה ברחוב חנה זה רלוונטי?
חדר שכולל שני מיטות, שירותים, מקלחת, כיור עם שיש וארונות מטבח
מתאים רק ללינה לזוג
מקום נקי ומצוחצח, לא בשימוש כל השנה
מה המחיר?

• הוסף לסימניות
במילים פשוטות,
ממש לא. תעשו מה שבא לכם, אבל גם לעשות מה שבא, וגם להתלונן על סגר, זה קצת מגוחך:

בטח ראש העיר יושב ואומר "מזמור לתודה" יחד עם הסגן המסור שלו שבכלל לא אשדודי.

האנשים האלו חולשים לעשות סגר!! עושים הכל ע"מ שיסגרו את התושבים.

הם מאמינים באמונה שלימה שאם יסגרו את החרדים לשבוע שבועיים חודש חודשיים הקורונה תיגמר. כאילו אין אנשים מבחוץ שמביאים את זה גם.
יש מישהו שמוכן להסביר להם שהסגר הזה מיותר?? באשדוד התייאשו
יש שמירה ברחובות ובצמתים :(

• הוסף לסימניות
ממש לא. תעשו מה שבא לכם, אבל גם לעשות מה שבא, וגם להתלונן על סגר, זה קצת מגוחך:
שמערל ובערל דיברו...
שמערל אמר א' ובערל הסביר אותו שמערל הסכים להסבר ואמר שמותר לו למרות שזה לא נשמע לבערל.

ואז הגיע.ה @יתanother ואמר.ה בכלל זה מה ששמערל התכוון ולא רק שזה לא מה ששמערל התכוון אלא בערל גם אמר XYZ.

מסקנה:
למה לקשקש גיבובי שטויות ? זה מוסיף כבוד ?
למה לייחס אליי דברים שאמר ניק.ית אחר.ת ?
אלא מאי כל הדרכים כשרות לפמפום השיטה הקדושה.

• הוסף לסימניות
במילים פשוטות,
במילים הרבה יותר פשוטות.
ואפילו משל לצורך הבהרה לכל נפש.

משל הדבר דומה לירקן שהחליט לפתוח בסטות בכניסה לבנין שלכם. רעש, לכלוך, אין חניה, ריחות וכו.
ההשלכות מטרידות. מקווה שהזדהיתם.

איך רבותיכם קשורים לענין בדיוק?
רבותיכם הורו להכניס אותי לבידוד, להפסיד ימי עבודה ואולי גם להחלות אותי ח"ו וכו?

כל עוד החסידים של רבותיכם סגורים בינם לבין עצמם- אסותא.
ואשכול שכזה כנעיצת אצבע בעינים של כל אלה שהשנה לא יזכו להתפלל בר"ה בקורת רבם בגלל ...

אשמח לקבל תגובה ענינית. גם אם התגובה שלי קצת קוצנית.(מתוך כאב. נא להבין)

• הוסף לסימניות
איך רבותיכם קשורים לענין בדיוק?
רבבות יהודים קיבלו הוראת רבם להגיע לחסות בצילם בימים הנוראים ורק בגלל הוראה זו הם עושים את מה שלא נראה לכם, לו הם היו מורים אחרת בתי המדרש הגדולים היו נעולים על מסגר ובריח, כל משל חכם ומטופש כאחד לא יגרום לאף יהודי הסר למשמעת רבו לקיים דעתו.

ואם יש לכם בעיה עם הוראת רבנים מסויימים ואתם מרגישים נפגעים בצורה כזו או אחרת אתם מוזמנים לעלות אליהם ולשטוח את טענותיכם אם יקבלו דעתכם אזי יורו כך לסרים למשמעתם והכל יבוא על מקומו בשלום.

• הוסף לסימניות
בארגמן [פינת תכלת מרדכי, בהתחלה מיד אחרי נחלת עקיבא]
יחידה מפוארת לזוג
0584816558

• הוסף לסימניות
רבבות יהודים קיבלו הוראת רבם להגיע לחסות בצילם בימים הנוראים ורק בגלל הוראה זו הם עושים את מה שלא נראה לכם, לו הם היו מורים אחרת בתי המדרש הגדולים היו נעולים על מסגר ובריח, כל משל חכם ומטופש כאחד לא יגרום לאף יהודי הסר למשמעת רבו לקיים דעתו.

ואם יש לכם בעיה עם הוראת רבנים מסויימים ואתם מרגישים נפגעים בצורה כזו או אחרת אתם מוזמנים לעלות אליהם ולשטוח את טענותיכם אם יקבלו דעתכם אזי יורו כך לסרים למשמעתם והכל יבוא על מקומו בשלום.
את זה כבר שמעתי.
לא התיחסתם לטענות מהסוג:
וגם שלא כל דבר שעושים צריך לפרסם גם אצלכם הסתירו את החתונה תלמדו גם בזה מהרבי שלכם.

ואשכול שכזה כנעיצת אצבע בעינים של כל אלה שהשנה לא יזכו להתפלל בר"ה בקורת רבם בגלל ...

אין שום ענין לפרסם דברים שכאלה בראש חוצות. בטוחה שיש מספיק פלטפורמות פנימיות.
ולהציג אנשים כואבים ככאלה שמזלזלים בגדול בישראל כל שהוא- הרי זה עיוות של ממש. (או טיפשות)
קצת רגישות לזולת. זה הכל.

• הוסף לסימניות
האמת שאני לא יודע איזה מילה לצטט כי אז תאמרו שלא התייחסתי לטענה זו או אחרת אז פשוט נתייג @kadima
---
בלי נדר תגובה אחרונה באשכול,

אדגיש מראש שאיני חסיד החסידות המדוברת והייתי בבית מדרשם אולי אולי פעמיים.

חתונה - אף אחד לא הסתיר את החתונה אין מי שלא ידע, זה זלזול באינטלגנציה לבוא בטענה כזו.
נעיצת אצבע וכו' - יש לכם 2 אופציות 1.לערוק לחסידות 2.לעבוד קצת על עין טובה.

לא יקרה כלום אם תפרגנו של XYZ יש דעה תורנית לעשות משהו ולכם יש דעת תורה המורה לעשות אחרת, המשך התעקשות על נעיצת אצבע וכו' כמוה כבכי האשכנזים בימי הפסח בהם הספרדים אוכלים קטניות, לאשכנזים יש פסק X ולספרדים פסק Y.

סוף.

• הוסף לסימניות
האמת שאני לא יודע איזה מילה לצטט כי אז תאמרו שלא התייחסתי לטענה זו או אחרת אז פשוט נתייג @kadima
---
נכון.
חבל שאתם מתעלמים מהשאלות.
ולא שמעתי על אשכנזי שהפסיד ימי עבודה בגלל שהספרדי אוכל קטניות.

אין שום קשר בין פרגון לחסידים שיזכו למה שאולי אחרים לא לבין כל הכאב מסביב.
ולפרגן על משהו שנראה שהוא על חשבוני- זה לגמרי לא קל.(על אף שכמובן לא יזיק לאף אחד לעבוד על עין טובה)

לא דיברתי על יסעו/לא יסעו.
ביקשתי קצת רגישות בשיח.
אין שום ענין בריש גלי הזה.

מסתבר שגם זה מותרות בימי אני-לא-אלך-מסיכה-כי-מגרד-לי-ושימות-העולם.
חבל.

(אין צורך להגיב)

• הוסף לסימניות
---
בלי נדר תגובה אחרונה באשכול,

אדגיש מראש שאיני חסיד החסידות המדוברת והייתי בבית מדרשם אולי אולי פעמיים.

חתונה - אף אחד לא הסתיר את החתונה אין מי שלא ידע, זה זלזול באינטלגנציה לבוא בטענה כזו.
נעיצת אצבע וכו' - יש לכם 2 אופציות 1.לערוק לחסידות 2.לעבוד קצת על עין טובה.

לא יקרה כלום אם תפרגנו של XYZ יש דעה תורנית לעשות משהו ולכם יש דעת תורה המורה לעשות אחרת, המשך התעקשות על נעיצת אצבע וכו' כמוה כבכי האשכנזים בימי הפסח בהם הספרדים אוכלים קטניות, לאשכנזים יש פסק X ולספרדים פסק Y.

סוף.
השוואה ממש נפלאה.
אני הייתי משווה אולי למי שרבו הורה שלא צריך להקפיד על חוקי התנועה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה