התייעצות דירה חדשה מקבלן

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מבעלי ניסיון
אם קונים דירה חדשה מקבלן, איזה הוצאות יש על הדירה עצמה חוץ ממזגנים, סורגים ותאורה?
צריך לשלם גם על חיבור לחשמל/מים/גז?
או שזה כלול?
ויש עוד הוצאות חוץ מזה?
תודה

• הוסף לסימניות
כמה עולה רישום בטאבו?
הסטנדרט שם די גבוה, בתור התחלה זה בטח בסדר.
השאלה מה חובה.

• הוסף לסימניות
בדר"כ הסטנדרט לא מספיק ומעדיפים לשדרג תוך כדי בניה ולא אחרי שהקרמיקות כבר מודבקות...
אצלינו זה כלל כמעט הכל, ואני לא מדברת על סטייל גבוה- שדרוג דלתות, אמבטיה אקרילית,
שרותים סמויים, מטבח, וקרמיקות, שינויים/תוספות לנקודות חשמל, הכנה למזגנים מהחדרים למסתור (יצא הון)
בדר"כ צריך להוסיף סכום נכבד גם למדד שעולה בתקופת הבניה, חיבורים לחשמל /גז /מים, עו"ד מצד הקבלן (שמסדר את הטאבו) תיווך במידה ויש, עו"ד שלכם- שבודק שהעסקה אמינה ומוגנת לפי מס רכישה וכו'
תכלס כשקנינו תכננתי לא להוסיף ולשדרג וכמה כבר יצא, וניסיתי לחסוך תוך כדי (ויש דברים שאני מצטערת ע"כ)
אבל בסוף זה יוצא ה-מ-ו-ן כסף.

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מבעלי ניסיון
אם קונים דירה חדשה מקבלן, איזה הוצאות יש על הדירה עצמה חוץ ממזגנים, סורגים ותאורה?
צריך לשלם גם על חיבור לחשמל/מים/גז?
או שזה כלול?
ויש עוד הוצאות חוץ מזה?
תודה

יש בדרך כלל תשלום על חיבור לחשמל ניתן לעשות חשבון באתר חברת החשמל כמה העלות לכל דייר, רק צריך כל מיני פרטים על גודל החיבור
כמו כן נראה לי יש תשלום על חיבור לגז ולמים
וכמו שאמרו תשלום על רישום בטאבו

הרבה פעמים יש גם תשלום גבוה ראשון לועד הבית עבור אבזור הבניין וכל מיני הוצאות מסביב.

• הוסף לסימניות
אנחנו באמצע התהליך
רק שינויים בתשתית הדירה מגיעה לעשרות אלפי שקלים כולל הכנות למזגנים
כמובן תלוי בקבלן ובמחירי השינויים שהוא קובע.

• הוסף לסימניות
מה זה בעצם אומר הכנות למזגנים?
זה לא כמו חדר רגיל שאין שם מזגן ומתקינים?
וכמה באמת עולה חיבור לחשמל?
תודה לכל העונים

• הוסף לסימניות
שנויים כגון הזזת קירות או הוספת נקודות חשמל
תאורה חדשה
כל מיני שידרוגים שלא נמצאים בסטנדרט
כגון :רצוף שירותים מטבח כיורים חיפויים ועוד.
דלתות .
צריך אח''כ לחבר מים חשמל טלפון שזה עלות תלוי כל עיר והנוהל ששם
מזוזות מזגנים הובלות רשתות סורגים
הפרשים של המדד
גם על העבודות עצמם של כל מיני שינויים הקבלן לוקח על זה
בקיצור דירה של 900,000 תעלה בסוף תהליך 1,000,000

• הוסף לסימניות
הכנה למזגן בדרך כלל זה למזגן מרכזי מה שהיום כבר פחות הולך היום מעדיפים להשתמש ב מזגן נפרד לכל חדר יותר זול בחשמל ההכנה בעצם היא שלא צריכים לחצוב בקיר החיצוני להתקין את המנוע וכו אלא זה כבר בא מוכן
ובחדרים ברור שצריך לעשות חורים

• הוסף לסימניות
8.5 ש"ח?? או שזאת טעות?
הבנתי שאמור לעלות כמה אלפים

• הוסף לסימניות
וחייב להיות שצריך שינויים?
אם ראיתי תוכנית שנראית מושלמת מכל הבחינות,
סטנדרט מאוד גבוה מבחינת ריצוף, מטבח וכו'.

• הוסף לסימניות
לגבי שינויים כל תלוי בך אם את אוהבת אז יאלה לכי על זה
חיבור מים יכול לעלות 1500 שקל על המונה והחיבור
גז עולה זול כמה שקלים בודדים תלוי בחברה

• הוסף לסימניות
לגבי שינויים כל תלוי בך אם את אוהבת אז יאלה לכי על זה
חיבור מים יכול לעלות 1500 שקל על המונה והחיבור
גז עולה זול כמה שקלים בודדים תלוי בחברה
מאיפה הבאת את זה?
אני רכשתי דירה מקבלן לפני כמה חודשים וזה היה בדיוק הפוך..

• הוסף לסימניות
שנויים כגון הזזת קירות או הוספת נקודות חשמל
תאורה חדשה
כל מיני שידרוגים שלא נמצאים בסטנדרט
כגון :רצוף שירותים מטבח כיורים חיפויים ועוד.
דלתות .
צריך אח''כ לחבר מים חשמל טלפון שזה עלות תלוי כל עיר והנוהל ששם
מזוזות מזגנים הובלות רשתות סורגים
הפרשים של המדד
גם על העבודות עצמם של כל מיני שינויים הקבלן לוקח על זה
בקיצור דירה של 900,000 תעלה בסוף תהליך 1,000,000
וזה בלי לדבר על הליווי הבנקאי שהריביות שלו כפולות כמעט ממשכנתא רגילה
והמחיר של העו"ד, היועץ משכנתאות של הקבלן (שהלקוחות משלמים)..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אנחנו כרגע בשלב חיפוש דירה לקניה.
המספרים לא נכונים בכלל זה רק לשם הבנת הרעיון-
מוכרים דירה בפריפריה ונשארים אחרי סילוק יתרת משכנתא עם סכום של מיליון ש"ח נזיל.
בתנאים שלנו אנחנו יכולים לקנות דירה במרכז 3 חדרים ולשלם משכנתא של 6000 בחודש ל-30 שנה.

פנה אלינו חבר שיש לו דירת 5 חדרים ענקית, משודרגת, מחסן ובקיצור דירת החלומות שלנו ;)
הוא תקוע בכסף ולכן הציע לנו הצעה כזאת-
שווי הדירה הוא 2,800,000.
ניתן לו את המיליון שקל במזומן(מה שאפשרי מבחינתינו כמובן) ואת כל שאר הסכום- 1,800,000 נשלם כל חודש למשך 25 שנה 6000 ש"ח.
מה שיוצא שבעצם אנחנו משלמים פחות שנים ומקבלים דירה ששוה בלי השוואה וענקית וחלומית.
כמובן חוזה מסודר ע"י עו"ד ומשפטי כחוק. הדירה נהיית שלנו בטאבו! (סוג של חוזה מכר תמורת מיליון ש"ח..)

יש לנו כמה שאלות-
יש תקדים לדבר כזה? זה ייתכן משפטית?
עם המיליון שקל הוא בעצם פורע את רוב המשכנתא שלו ומקטין החזר חודשי ושנים בפער-אבל המשכנתא שנשארת לו היא על שמו. אנחנו לא לוקחים בכלל משכנתא מהבנק. זה אפשרי? ברגע שהוא מוכר את הדירה הוא חייב לפרוע את כל המשכנתא או שיכול להמשיך לשלם אותה בלי קשר?
והמוכר כרגע גר בשכירות ומחפש דירה לקנייה יותר קטנה ויותר זולה(לכן הוא מוכר). יש דרך לגרור את המשכנתא הנוכחית שלו שתקטן כמובן לדירה חדשה או להוסיף?

שורה תחתונה-
אנחנו צריכים להגיע למצב שבו התשלום החודשי שלנו נותן לו לקנות דירה יותר קטנה ונשאר לו קצת עודף..
אם יש למישהו הברקה ופיתרון נשמח לשמוע!
ואשמח לחוו"ד מהמומחים בתחום

תודה רבה!!

(מי שיכול לתייג מומחים לעניין אשמח)
שלום וברכה

ניסיתי לקרוא אשכולות אחרים ופשוט התבלבלתי

נתונים (בתקווה שהכל נכון ואדרבה תתקנו אותי):
יש דירות של 3 חדרים חדשות באיזור המיליון שח בהר יונה או עמנואל או איזור אחר (המיקום זה לא הנושא - במטותא אל תיכנסו לזה)
מדובר בדירה שנייה
ויש לי 390.000 ש''ח הון עצמי אמיתי (לא הלוואות) שיתחלק כך:
300.000 הון עצמי לדירה עצמה (עוד 700.000 משכנתא) + 80.000 מס רכישה + כמה אלפי שקלים לעו''ד (זה דירה חדשה מקבלן - אז יש עו''ד מטעם החברה בכמה אלפי שקלים)
השכירות של הדירה לא תכסה לגמרי את המשכנתא - אני יצטרך להוציא כ1200 ש''ח (לא בדקתי סכום מדוייק לעומק) מהכיס. אבל אני מאמין שתוך כמה שנים השכירות תעלה ואז תכסה לגמרי את המשכנתא (כמו שראינו ברור במקומות אחרים שאלה שקנו דירות שניות אז בהתחלה השכירות לא כיסה את המשכנתא אבל בתוך כמה שנים ספורות זה כיסה ואפילו יש להם עודף וזה רק גודל)
אני גם בונה על עליית ערך - זה לא דירה שאני מתכנן למכור תוך כמה שנים ספורות אלא להשאיר מינימום לטווח יותר ארוך

השאלה:
האם עדיף להשקיע את הכסף בדירה כמפורט לעיל
או להשקיע בשוק ההון את ה380.000 ש''ח + מינוף קטן עם החזר של 1200 ש''ח לכ5 שנים ראשונות (ולמה רק 5 שנים? כי אני משווה לדירה שאחרי כמה שנים השכירות מכסה את המשכנתא ולא צריך להוציא כסף מהכיס)

ואם ניכנס עוד יותר האם יש הבדל בתשובות בין אם טווח ההשקעה קצר או ארוך?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה