מדבר נדל"ן
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
תפנה אותו אליי, לעזרה איך לצמצם את המיסים, אולי גם לעוד.והשני קנה פנטאוז על הנייר בד-3 ובחשבון כל המיסים הוא יפסיד חצי מיליון !
כמובן ללא תשלום (ובלי התחייבות).
תפנה אותו אליי, לעזרה איך לצמצם את המיסים, אולי גם לעוד.והשני קנה פנטאוז על הנייר בד-3 ובחשבון כל המיסים הוא יפסיד חצי מיליון !
אפשר פרטים על הפרוייקט שבו זה קרה?מדובר בדירות יוקרה 5 חדרים. אחד קנה ב 3.6 ומוכר ב 3.2 . והשני קנה פנטאוז על הנייר בד-3 ובחשבון כל המיסים הוא יפסיד חצי מיליון !
הטעות שלהם היתה@מדבר נדל"ן
איפה הייתה הטעות שלהם
1) לא חישבו מס רכישה ומס שבח?
2) לא בדקו מחירים של פרוייקטים דומים בב"ש?
3) (או שהם קנו מעל מחיר השוק ביד 2 וכלפי זה אמרו לי שדירות יד 2 זה לא מדד בפריסייל, ושצריך להסתכל על פרוייקטים דומים ואז ניתן להשוות כי מחירי הדירות מקבלן כרגע זינקו...)
יעזור לי מאד להבין היכן הייתה הבעיה ב1 ב2 או ב3?
שוב תודה רבה
>אינני מבין בנדל"ן<
ההיגיון אומר שאם הגורם לעליית המחיר הלך, הלך איתו גם המחיר.
אם לדעתך לא ראינו ירידות מחיר במקרים שבהם נסתם הגולל על הפינוי בינוי, אות היא שיש עוד סיבות שהמחירים עלו.
וכפי שציינתי לך, בפריפריה, במקומות שאני מכיר, דיבורים על פינוי בינוי לא מעלים באופן ניכר את מחירי הדירות.
כשאני בדקתי לעומק את העניין יצא לי כך:
1. גם אם הפריסייל הוא יותר יקר ביחס לשוק יד 2
אם ביחס לקבלנים שבונים מחדש זה יותר זול זה כבר וודאי לא עיסקה רעה! מחיר הבנייה התייקר משמעותית.
2. נניח דירה שעולה 2M וקנית ב 10/90 ללא הצמדות וכו' לעוד 5 שנים
אפילו אם השווי האמיתי של הדירה הוא 1.85M זה עדיין משתלם [כמובן במידה ויוכל לסגור את העיסקא בבוא העת..]
החישוב:
200 אלף השקעה הדירה של ה 1.85 עולה בין 5-7% (אם קנית במקום מתפתח עם פיתוח סביבתי זה סביבת העליות)
ז"א בחישוב גס 100 אלף בשנה * 5 שנים (אפילו לא הכנסתי ריבית דריבית)
יוצא רווח על הון עצמי של כ 500000 נוריד (בהגזמה הוצאות מסביב בסך 100000 ש"ח ללא חישוס מס רכישה ומס שבח) יוצא 400 אלף
מזה נוריד את שווי הדירה האמיתי 2M- 1.85M = 150 ועכשיו 400 אלף פחות 150 = 250 אלף
רווח של 250% על ההון העצמי בתוך 5 שנים!!
והלכתי עם תרחיש סביר בהחלט בתרחישים יותר אופטימיים זה גבוה בהרבה!
בזכות המינוף בשוק ההון לא תוכל למצוא בשוק ההון משהו בלי סיכון גבוה מאד שיעקף את התשואה בשוק ההון
מישהוא הגדיר לי את זה מצויין ברכישת דירה בפריסייל אתה קונה הלווואה
כמובן שיש לשקול בכובד ראש א עניין הרוויחיות עם 8% מס רכישה ו25% מס שבח לחלק מהאנשים יש דרכים להיפטר
תתקנו אותי אם אני טועה..
אשמח שתסבירו:הטעות שלהם היתה
שהם הסתמכו על משווק שמכר להם בדיוק את מה שכתב פה פעם אחד בשם @יוסי עזיזי
אשמח שתסבירו:
כשאני בא להשוות מחירים לדירות שנמכרות בפריסייל (כמובן מקבלן)
האם זה לא נכון שצריך להשוות למחירים של פרוייקטים של קבלנים אחרים?
האם לדעתכם יותר נכון להשוות למחירי יד 2 ?
מומחה אחד (מישהו שאחראי מטעם בנק פועלים על אלפי עסקאות פריסייל בשנה..)
אמר לי שיד 2 זה לא ראיה השוק השתנה ונהיה יותר יקר משמעותית (מע"מ, עלות הפועלים, עלות החומרים..)
אשמח שתסבירו:
אמר לי שיד 2 זה לא ראיה השוק השתנה ונהיה יותר יקר משמעותית (מע"מ, עלות הפועלים, עלות החומרים..)
אתם לא חוסכים אתם דוחים את תשלומי הריביתשלום.
* אנו חוסכים את הריביות בשנים של הבניה. כי את המשכנתא (75% מהתשלום) אנו לוקחים רק עם קבלת המפתח.
לדוד שלי יש מפעל לנעליים כל נעל עולה 200 שקלהאם לדעתכם יותר נכון להשוות למחירי יד 2 ?
כך שבאותה חנות יש נעליים ב200 שיצרו אתם לפני השריפה
ונעליים ב300 שיצרו אותם אחרי השריפה
מה תעדיף?
לא ,הוא לא.נדל"ן הוא הרבה יותר מסובך ממה שנראה
החנות תמכור את כולם ב300 ותספר ללקוחות שהיה שריפה ולכן יש עליה במחירים....כך שבאותה חנות יש נעליים ב200 שיצרו אתם לפני השריפה
ונעליים ב300 שיצרו אותם אחרי השריפה
מה תעדיף?
הם 4 שנים יחסכו עוד כסף, ויקחו משכנתא ל16 שנה.אתם לא חוסכים אתם דוחים את תשלומי הריבית
אם בסוף כן תקחו משכנתא!
מה זה משנה אם תקחו עכשיו ותשלמו 20 שנה ריבית או תקחו עוד 4 שנים ל20 שנה
הנידון למה להשוות, לפרויקטים אחרים או ליד 2 ?ובנמשל כל עוד יש ביקוש הדירות ביד 2 מתומחרות בין השאר לפי העלות בניה הנוכחית
אשמח שתסבירו:
אתה בסוף תשלם חשבון מים חשמל וגז אז אולי תשלם עכשיו מיליון שקל בשביל כל החייםאתם לא חוסכים אתם דוחים את תשלומי הריבית
אם בסוף כן תקחו משכנתא!
מה זה משנה אם תקחו עכשיו ותשלמו 20 שנה ריבית או תקחו עוד 4 שנים ל20 שנה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים