דירות לשבתות ויו"ט- רק בתשלום?

• הוסף לסימניות
סליחה אם אני מעוררת איזו תיבת פנדורה, או דוב ישן מרבצו: למה בעצם המוש של "דירה לשבת" הפך למקור פרנסה? למה פעם כולם היו נותנים דירה והיום זה הפך למסחר? הרי לא מדובר בצימרים או בסוויטות שהתשלום הוא על בסיס יומי, ואם אותו זוג בכל מקרה יוצא מהבית להורים, אז מה הענין להקפיץ את המחירים לסכומים אסטרונומיים, רק בגלל ש: הדירה קרובה לאדמו"ר/הדירה באזור מבוקש/ושאר סיבות צדדיות?

אני שואלת באמת בלי ענין להקניט. ואם התשובה היא "סתם כי בא לנו להרויח"- אז באמת בכיף, אין בזה שום רע ואין עיני צרה בכך... רק ההרגשה שהכל מתחיל ונגמר בכסף :eek:

ואגב, אני בהחלט מקבלת את הרעיון לבקש 20-30 שקלים על מזגן, הוצאות ניקוי וכביסות, תאורה וכדומה (נו טוב, לא נגזים ונבקש מבני אדם להיות נדיבים עד כדי "קח"....).

ויישר כח לכל נותני הדירות ומשכיריהן, באשר הם!

• הוסף לסימניות
יש אנשים שזה הפרנסה שלהם.

• הוסף לסימניות
ויש אנשים שכך הם עוזרים לעצמם לשלם את המשכנתא.

• הוסף לסימניות
ויש המון המון אנשים שנותנים בלי תשלום!

את האמת לאחרונה אני מרגישה שגם אם אני מקבלת תשלום סמלי, זה עדיין חסד, זה כרוך במאמץ על, בפרט בימי שישי הקצרים כשאני חוזרת מהעבודה אחרי 12, והאוטובוס האחרון יוצא ב2:15...

השבוע, שכנתי מתחננת שאביא לה את הדירה תמורת 350 ש"ח, ואנחנו לא תכננו לצאת, כך, שאם נצא בסוף זה יהיה רק לשם חסד ולא בגלל התשלום.

אגב, עד היום עוד לא לקחתי אף פעם תשלום על הדירה, ואני נותנת כל פעם שמבקשים ממני, אבל זה קשה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1226743:
הרי לא מדובר בצימרים או בסוויטות

ההורים שלי שכרו לפני זמן קצר דירה בבני ברק מיום חמישי בלילה עד מוצאי שבת ב1000 ש"ח! שאבא שלי הגיע הוא ראה שאין על השיש קפה וסוכר, אז הוא שאל לבעל הדירה אם אפשר להשתמש עם הקפה והסוכר מהארון? אז הוא ענה לו - טוב בינתיים אני הקיים גם מצות "הכנסת אורחים" :eek::eek:
אבא שלי היה בשוק! הוא משלם הרבה יותר מצימר בצפון שזב כולל הכל!.... ואפילו קפה וסוכר לא מגיע לו ח"ו?
-אני נותנת את הדירה שלי המון!! וכמובן בחינם! ותמיד אני משירה בדירה קפה וסוכר + מגש עוגה... תמיד שבאים מחוץ לעיר, אז יותר רעבים...

• הוסף לסימניות
יש הבדל בין לתת דירה לשכנה/בת דודה
לבין לתת דירה למישהו לא מוכר
אני נותנת המון את הדירה שלי בחינם לשכנות - בכיף ובשמחה, אומנם זה דורש המון טירחה ועבודת הכנה, שאולי הייתי מדלגת בשבת שאני לא בבית, אבל כדי לעזור לשכנה כמסתדר למה לא....
אבל סתם לאנשים מבחוץ - אם הייתי חושבת על הרעיון אז נראה לי שרק בכסף, אני לא מכירה מי שמגיעה , והמאמץ באמת גדול בשביל לתת חינם לכל אחד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;1226809:
יש הבדל בין לתת דירה לשכנה/בת דודה
לבין לתת דירה למישהו לא מוכר
אני נותנת המון את הדירה שלי בחינם לשכנות - בכיף ובשמחה, אומנם זה דורש המון טירחה ועבודת הכנה, שאולי הייתי מדלגת בשבת שאני לא בבית, אבל כדי לעזור לשכנה כמסתדר למה לא....
אבל סתם לאנשים מבחוץ - אם הייתי חושבת על הרעיון אז נראה לי שרק בכסף, אני לא מכירה מי שמגיעה , והמאמץ באמת גדול בשביל לתת חינם לכל אחד

כמובן שיש הבדל. אבל אם זה למטרת רווח- אז אין קשר, הרי גם המוכר במכולת לא נותן לאחייניו מוצרים בחינם, נכון? ואולפניסטית גובה שכר גם לבנות דודותיה, שהרי זו פרנסתה!

אז אם הדירה זו פרנסתם- בכיף, אבל אם לא, אז לא מובן למה דורשים סכומי עתק (!!) על דירה, כשברור שאין שום טרחה ושום הוצאה הכרוכה בכך.

• הוסף לסימניות
כבר אמרו, אבל אני גם מוסיפה
יש אנשים שזו הפרנסה שלהם.
וזה כרוך במאמץ
ולפעמים גם יש נזקים.
למה שמישהו שבקושי גומר חודש לא יכניס לעצמו עוד כמה גרושים מהשכרת דירה???
כולנו מנסים להגדיל את ההכנסה מכל מיני כוונים ולגרד עוד כמה שקלים. זה סה"כ עוד כוון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1226816:
וזה כרוך במאמץ
ולפעמים גם יש נזקים.
כולנו מנסים להגדיל את ההכנסה מכל מיני כוונים ולגרד עוד כמה שקלים. זה סה"כ עוד כוון.

את מזכירה לי שמשהי מהפורום חפשה תחפושת לבנה, ושאלה אותי "כמה תקחי לי על השכרה".

נקודת הויכוח ממוקדת בשאלה: עד כמה אני עושה ביזנע'ס מהדירה, ועד כמה אני עושה ביזנע'ס ממצוות חסד שמתגלגלת לידי.

זה נשמע כאילו: חסד? בכיף, עד הכיס.... וזה הרי לא כך, כי אותם אנשים נחמדים תורמים לועד הרבנים ומתנדבים ב"עזר מציון" אז מה שונה החסד הזה מהחסד של מתן דירה חינם???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1226816:
וזה כרוך במאמץ
ולפעמים גם יש נזקים.

הלוואי.... עוד מאות שקלים...

• הוסף לסימניות
זה משתנה מאדם לאדם
יש אחד שקשה לו לתת את הדירה שלו, לא כי קשה לו לעשות חסד או לעזור לאחרים, אלא כי קשה לו שנכנסים לפרטיות וכו'.
אבל תמורת כסף הוא מוכן לעשות את זה.
או שחייב כסף אז לכן נאלץ לעשות את זה.
קושי נוסף יכול להיות הארגון של הדירה, לסדר להכין למישהו שיבוא, זה יותר מארוח רגיל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1226825:
הלוואי.... עוד מאות שקלים...

ואם זה הפרנסה???
ואם זה עוזר לכסות עוד קצת מהמשכנתא???
כשמדובר על אברכים שכל גרוש חשוב להם.
אז עדיף להתחשב בילדים ובצורכי הבית ולא לעשות חסדים.
עצם נתינת הדירה זה חסד, אפילו אם זה בתשלום.

• הוסף לסימניות
למה אנשים משכירים דירות לכמה חודשים שנים ולא עושים חסד ונותנים להומלסים להשאר שם?
זה אותו דבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1226829:
למה אנשים משכירים דירות לכמה חודשים שנים ולא עושים חסד ונותנים להומלסים להשאר שם?
זה אותו דבר.

ואני מוסיפה:
ואולי גם גרפיקאים יעשו שירות בחינם? וצלמים יצלמו בחינם וכו'?

• הוסף לסימניות
אנחנו נותנים בחינם, אמנם בלי מצעים, אך כולל שתיה חמה וקרה ומגש עוגות.

והאמת, זה קשה. כי כשנותנים דירה למישהו, צריך 'לפקסס' אותה.

וסיפור יפה: לאחרונה נפטרה אשה מבוגרת מאוד, מזקנות ירושלים, בשם טויסיג. אותה אישה עברה בגיל 85 בערך, להתגורר בניין ליד ביתה בגבעת שאול בירושלים. בשל גילה המופלג, היא נהגה להתארח אצל ביתה מידי שבת בשבתו. היות שהיא לא הייתה בשבת, היא בקשה מאחד מילדיה שיתלה מודעה בבתי הכנסת בשכונה, שהיא נותנת דירה לאירוח.
במשך מספר שנים, היא הכינה כל שבוע את הדירה שלה בערב שבת, פרסה מצעים על המיטות כמספר הנפשות המתארחות, ללא כל תשלום. בשבוע אחד, הגיע אחד מבניה לבקר אותה ביום חמישי בצהריים, והבחין שהיא מוטרדת מאוד. כששאל אותה, אמא, מדוע את מוטרדת? ענתה לו, "ס'איז שוין דאנערשטאג, און איך האב נאך נישט קיין געסט אויף שבת" (כבר יום חמישי ואין לי עדיין אורחים לשבת). אה! ראו הכנסת אורחים עד כמה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1226829:
זה אותו דבר.

נכתב ע"י wald;1226831:
ואני מוסיפה:

נכון מאוד זה בדיוק אותו דבר :cool::cool::cool:

• הוסף לסימניות
מרובים צרכי עמך.
רבותי, המצב לא פשוט בכלל
בואו נדון לכף זכות את אותם שמבקשים כסף, פשוט כי המצב היום שמרוב קושי, אנשים מסתכלים על כל דבר מבעד לחור שבגרוש.
בואו נעריך ונוקיר מאד את כל מי שנותן את דירתו חינם אין כסף, ומצטופף אצל השוויגער/האמא כדי לגרד עוד כמה מאות שקלים בשביל לחם וחלב וטיטולים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1226831:
ואני מוסיפה:

מה ההשוואה...

פתחת חשבון במס הכנסה על הדירה? יש לך עליה קבלות? את עוסק מורשה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה