דרוש מידע דירת דופלקס

• פותח הנושא la
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מאד מאד תלוי בחלוקה. חלוקה לקומת חדרי שינה וסלון-מטבח מקשה כשמדובר בילדים קטנים שצריך לשלוח בבוקר ולדלג בין המטבח לחדרים ולתפעל במשך היום.

אני החלטתי על חלוקה לא שגרתית גם בגלל אילוץ מסוים אבל הרבה מתוך החלטה שלפחות קומה אחת מושלמת למגורים.
בקומת הכניסה יש לי חדרי ילדים גדולים, אמבטיה, חדר לימוד וחדר כביסה.
בקומה למעלה יש סלון, מטבח, יחידת הורים, חדר ילדים קטנים ומקלחת ילדים.
אני חוזרת הביתה ועולה למעלה- ולא צריכה לרדת. הכביסה אמנם למטה אבל זה דורש לעבור שם פעם- פעמיים ביום, לא קריטי. ואפשר לדאוג למכונה נוספת בקומה למעלה אם ארגיש שזה מקשה. אני שולחת את הקטנים בקלות בבוקר וממילא רוב הזמן כולם בסלון- מטבח. מי שצריך לעלות ולרדת הם הילדים הגדולים וזה ממש בסדר. אי אפשר להסתגר בחדר שלך כשהמקרר והתנור והאקשן למעלה, אז כולם בשטח רוב הזמן.

בנוסף, הקפדנו על גרם מדרגות רחב, נח, פתוח לשתי הקומות ולא מנהרה צרה וחנוקה. ככה יש קשר בין הקומות וזה לא הרגשה של ניתוק קומה אחת מהשניה.

בהתחלה נראה מוזר שאורחים מגיעים וצריכים לעלות, אנחנו נוכל יום אחד לפתוח דלת ישירות לקומה העליונה אבל עושה רושם שזה לא מפריע לאף אחד.אני לא מהסגנון של "חדרים מחוץ לתחום" או הקצאת שטח מסוים לאורחים ככה שאולי נשאר ככה וזהו.

אני מברכת על ההחלטה הזו כל יום.
איך את מתמודדת עם זה שדלת הכניסה רחוקה ממך?
נשמע סיוט ללכת לפתוח לכל שכנה שבאה לבקש מלפפון, או בחור שהגיע לאסוף צדקות....

• הוסף לסימניות
איך את מתמודדת עם זה שדלת הכניסה רחוקה ממך?
נשמע סיוט ללכת לפתוח לכל שכנה שבאה לבקש מלפפון, או בחור שהגיע לאסוף צדקות....
שולחת את הילדים, או- הפתעה-לא פותחת! לשכנות יש את הנייד שלי אם צריכות משהו.
בתוכנית להתקין מצלמה ומסך בקומה למעלה שנוכל לראות ולדבר עם מי שמגיע (עולה היום כמה מאות שקלים), כבר שנתיים מתכננים ופשוט לא הגענו לזה כי זה ממש לא דחוף.

• הוסף לסימניות
מצטרפת לדעה שלא חייבים לפתוח דלת כל הזמן...
ושאלה לשרית- איך המרפסת הפכה לפינת חמד? (וסליחה על ניצול האשכול...)

• הוסף לסימניות
בלת"ק

כאחת שגרה כל החייה בדופלקסים...
ואוהבת אותם :)

כמו שציינו,
נתון משמעותי מאוד זה החלוקה בין המפלסים, מה נמצא איפה.

ועוד משהו חשוב -
מבנה גרם המדרגות.
הוא משמעותי ומשפיע על חויית השימוש במדרגות.
גובה ועומק המדרגה והמבנה הכללי של הגרם.
יש מדרגות קלי קלות ויש מדרגות מייגעות יותר.

• הוסף לסימניות
ושאלה לשרית- איך המרפסת הפכה לפינת חמד? (וסליחה על ניצול האשכול...)
פעם הבאה מתייגים @שרית קובל ואז מי שנשאלה השאלה - יודעת..

בלי מעצבת :)

דבר ראשון - בר מים.
בחום הבני ברקי בלי מים קרים מאד קשה להנות במרפסת, כי בכל פעם שרוצים לשתות צריך לרדת קומה למטבח, ואז כבר נשארים בקומה למטה.
אנחנו עשינו מטבחון ממש קטנטן, יש בו ברז, ובר מים, וארון שירות עם קפה, סוכר/זית, ומקרר משרדי עם חלב. כוסות ח''פ, וכוסות נייר לקפה.

הרצפה עשינו חלקו דק מעץ, וחלקו ריצוף דמוי דק עץ, נותן תחושה של גינה,
בקירות המרפסת לקחנו צינור עבה [אולי 4 צול] עשינו בו חורים ובהם שתלנו ירקות בייתים ועלים, לא תמיד מוצאים מי שישקיע, אבל תמיד יש ריח טוב, וצבע ירוק שנותן תחושה של גינה.

בצד אחד יש פופים רחבים ויפים [צבע סגול] בין הפופים יש שולחן סלוני נמוך,
הבנות מאד אוהבת לשבת שם וללמוד עם חברות,
בצד ממול יש נדנדנה רחבה, שמעליה יש סככה, על מנת שיהיה צל, ויהיה נעים לשבת לשכב שם ולהתנדנד,
בצד השלישי יש את המטבחון, ולידו מחסן קטנצ'יק, בתוכו מכונת כביסה לימים עמוסים, כמו מוצאי תשעה באב, ומוצאי חול המועד. וחבלי כביסה מתקפלים תלויים על הקיר, שבימים עמוסים מרימים את הברזל ותולים שם כביסה.
ובצד הרביעי שולחן אוכל מזכוכית, וכסאות מסביב. שאם רוצים לשבת ולכתוב, אפשרי, כי על הפופים מאד קשה.

יש לנו בנוסף מנגל על פחמים אבל חשמלי, שלא צריך לנפנף, הוא מונח במחסן ואם רוצים מוציאים אותו.

חייבת לציין -
כאשר סיימנו לשפץ את הדירה, ובאותו הזמן גם נכנסנו לאיזה שהיא השקעה,
היינו במצוקת מזומנים, והחלטנו שלא לעשות כלום עם המרפסת,
וכאן אתר אגורה נכנס לפעולה, כל בוקר הייתי יושבת עם הקפה על האתר, ומוצאת דברים,
והקבלן היה עובר עם הרכב שלו ואוסף לנו מכל מיני פינות בארץ. [בתשלום מועט]

• הוסף לסימניות
בתור ילדה הייתי גרה בשתי קומות- לדעתי חלום!!!!
למעלה שתי חדרים ומרפסת, למטה- 2 חדרי ילדים, חדר שינה, סלון ומטבח.
כיום בתור אישה צעירה חולמת על שתי קומות (והשוער שלי שגר בקומה אחת לא מצליח להבין אותי) אך הייתי עושה- קומה אחת סלון, מטבח וחדר, קומה שניה 2-3 חדרים ומרפסת. כמובן שרותים ומקלחת בכל קומה.
החלוקה לדעתי תלוי באופי הבית- אם רוב הזמן האמא במטבח הייתי שמה את המטבח באותו קומה של החדר בו אמורים לשחק ושל המרפסת. אם המטבח משמש רק כשהילדים ישנים, אז פחות קריטי. (הייתי בדירה שסלון קומה א' ומטבח קומה ב'- לדעתי מאד לא לענין!)
לגבי מדרגות- חושבת שתלוי איפה הם ממוקמים- אצל ההורים שלי הם בסוף הבית, יש בלע"ר מעל 50 נכדים יכולה לספור ביחד אחת כמה פעמים היו שם נפילות (לא מדברת על נפילה בקטנה שהסתכמה בבכי של כמה דקות) למרות שהמדרגות שלהם מאד מסוכנות- צרות וקטנות. לאומת זאת יש חיסרון במדרגות בסוף הבית שלא רואים אם הילדים עולים ואי אפשר לעצור אותם לאומת מדרגות במרכז הבית שמיד מגלים את הפולש ומורידים אותו.
לגבי העצלות שבעליית מדרגות- ענין של הרגל וגם של חינוך- אם ההורים לא יראו שזה קשה ומעצבן לעלות גם הילדים לא ירגישו שזה בעצבן. (לאחרונה שאלתי מישהי שגרה בקומה 5 לגבי דירה בקומה ארבע בלי מעלית- היא אמרה לי שאצלם המדרגות זה ממש לא נושא ולא שיקול זה לא ימנע ממנה לצאת לטייל בשבת וכו'...)
לגבי כביסה- אצל ההורים שלי הבנות הגדולות יותר ישנו למעלה ומקסימום היו מורידות את הכביסה בבוקר ולא יורדות במיוחד בלילה אחרי המקלחת...
היום בתור נשואים- כייף לנו לבוא להורים- פרטיות מהממת!! אנחנו מגיעים ובד"כ ישנים בשני החדרים למעלה ויש לנו שרותים ומקלחת שלנו, ומרפסת. אם הבית של חמותי היה שתי קומות הייתי שוקלת להגיע אליה הרבה יותר!
בהצלחה רבה!!

• הוסף לסימניות
אין יותר טוב משתי קומות
ובפרט שיש זוגות נשואים בשבתות, שהבת ילדה
אפשר לשכן אותם בקומה נפרדת ויש פרטיות לכולם!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
היום בתור נשואים- כייף לנו לבוא להורים- פרטיות מהממת!! אנחנו מגיעים ובד"כ ישנים בשני החדרים למעלה ויש לנו שרותים ומקלחת שלנו, ומרפסת. אם הבית של חמותי היה שתי קומות הייתי שוקלת להגיע אליה הרבה יותר!
לארוח נשואים- 2 קומות זה חלום
לאמא עם קטנים-זה סיוט, מנסיון (לא סתם זה עולה הרבה פחות)

• הוסף לסימניות
כל וילה וקוטג' הם 2 קומות לא שמעתי אנשים שמתנגדים לוילה !

מעלות בדופלקס
●אם הסלון למעלה, הוא מסודר כל השבוע
●יש תמיד מקום לדבר בטלפון בשקט בורחים או ללמעלה או ללמטה
●אפשר לעשות הפרדת כוחות לילדים שחלק יהיו למעלה חלק למטה
●זוגות נשואים יש הרבה יותר פרטיות ושקט
●החדרים מבודדים יותר בין חדר לחדר , עוזר להפרשי שעות השינה בין הגדולים לקטנים

מינוסים
●מדרגות לילדים קטנים
●שצריך לעלות בשביל בגדים או שאר פריטים
●ולעצלנים הדחיה וקושי לעלות במדרגות

• הוסף לסימניות
בלי מעצבת :)

דבר ראשון - בר מים.
בחום הבני ברקי בלי מים קרים מאד קשה להנות במרפסת, כי בכל פעם שרוצים לשתות צריך לרדת קומה למטבח, ואז כבר נשארים בקומה למטה.
אנחנו עשינו מטבחון ממש קטנטן, יש בו ברז, ובר מים, וארון שירות עם קפה, סוכר/זית, ומקרר משרדי עם חלב. כוסות ח''פ, וכוסות נייר לקפה.

הרצפה עשינו חלקו דק מעץ, וחלקו ריצוף דמוי דק עץ, נותן תחושה של גינה,
בקירות המרפסת לקחנו צינור עבה [אולי 4 צול] עשינו בו חורים ובהם שתלנו ירקות בייתים ועלים, לא תמיד מוצאים מי שישקיע, אבל תמיד יש ריח טוב, וצבע ירוק שנותן תחושה של גינה.

בצד אחד יש פופים רחבים ויפים [צבע סגול] בין הפופים יש שולחן סלוני נמוך,
הבנות מאד אוהבת לשבת שם וללמוד עם חברות,
בצד ממול יש נדנדנה רחבה, שמעליה יש סככה, על מנת שיהיה צל, ויהיה נעים לשבת לשכב שם ולהתנדנד,
בצד השלישי יש את המטבחון, ולידו מחסן קטנצ'יק, בתוכו מכונת כביסה לימים עמוסים, כמו מוצאי תשעה באב, ומוצאי חול המועד. וחבלי כביסה מתקפלים תלויים על הקיר, שבימים עמוסים מרימים את הברזל ותולים שם כביסה.
ובצד הרביעי שולחן אוכל מזכוכית, וכסאות מסביב. שאם רוצים לשבת ולכתוב, אפשרי, כי על הפופים מאד קשה.

יש לנו בנוסף מנגל על פחמים אבל חשמלי, שלא צריך לנפנף, הוא מונח במחסן ואם רוצים מוציאים אותו.

חייבת לציין -
כאשר סיימנו לשפץ את הדירה, ובאותו הזמן גם נכנסנו לאיזה שהיא השקעה,
היינו במצוקת מזומנים, והחלטנו שלא לעשות כלום עם המרפסת,
וכאן אתר אגורה נכנס לפעולה, כל בוקר הייתי יושבת עם הקפה על האתר, ומוצאת דברים,
והקבלן היה עובר עם הרכב שלו ואוסף לנו מכל מיני פינות בארץ. [בתשלום מועט]
וואו... מיוחד ממש! נותנת השראה...
‏(אהבתי במיוחד את אגורה :) מקווה גם... )

• הוסף לסימניות
‏(אהבתי במיוחד את אגורה :) מקווה גם... )
כיום אין לי צורך בדברים מאגורה,
אבל עדין עם הקפה של הבוקר עוברת... בעיקר תורמת שם מוצרים,
אבל גם שולחת לינקים למשפחה וחברות..... :)

שתי אחיות שלי קנו יחד דירה להשקעה, וכל הריהוט הגיע מאגורה,
כאשר הסלון מגיע מהרצליה פיתוח, של נטוצי, מדהים.

בהצלחה לך :)

• הוסף לסימניות
כיום אין לי צורך בדברים מאגורה,
אבל עדין עם הקפה של הבוקר עוברת... בעיקר תורמת שם מוצרים,
אבל גם שולחת לינקים למשפחה וחברות..... :)

שתי אחיות שלי קנו יחד דירה להשקעה, וכל הריהוט הגיע מאגורה,
כאשר הסלון מגיע מהרצליה פיתוח, של נטוצי, מדהים.

בהצלחה לך :)
שרית שלום
איך אני יכולה לכתוב לך באישי? תודה

• הוסף לסימניות
דירת דופלקס זה דירה חלומית גדלתי כך בתור ילדה וגם בהמשך בתור נערה ובחורה כשהייתי גדולה ממש עברנו לדירה של קומה אחת היה געגוע חזק לדירת דופלקס בדירת דופלקס יש הרבה יותר פרטיות הרבה יותר מרחב ובקשר לילדים קטני הם מתרגלים מאוד מהר כמו שהם לא ילכו לבדוק את הגז הם חיים עם זה היחידה שנפלה במדרגות ושברה את רגלה זאת היתה אמא שלי והיה לנו אז מלא ילדים (יש לצין גם שמשפחתי יש לה עצמות חלשות ממש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת