התייעצות דירת חצר כדאי?

• הוסף לסימניות
הציעו לנו לקנות דירה בקומת כניסה עם חצר. אשמח לשמוע מנסיונכם- האם מומלץ? מבחינת אויר, וכן הרגשה של לגור "בתוך הרחוב"
ועוד משהו- אנחנו לא ממש מתחברים לחתולים בלשון המעטה... יש פתרון שלא יוכלו להכנס לחצר??

• הוסף לסימניות
מאד תלוי באיזה עיר, באיזו שכונה, באיזה רחוב.

יש כייף מאד גדול בחצר, [גרתי בעבר]
אבל אם זה חזית לרחוב סואן, עדיף שלא
אם יש לכל השכנים אפשרות צפיה מהנה, לא בטוח שכדאי
אם זה ליד מעבר או שביל, כנראה שזה לא המציאה של החיים.
אבל אם זה עורפי, ברחוב שקט, ואין הרבה צופים, יש כייף בחצר.

וחתולים?
תלוי באזור, אבל מידי פעם היו לי ביקורים שלהם,

אני זוכרת שמישהי אמרה לי שיש מכשיר שמרחיק אותם, על ידי גלי קול, אני לא מצאתי אותו.

• הוסף לסימניות
הציעו לנו לקנות דירה בקומת כניסה עם חצר. אשמח לשמוע מנסיונכם- האם מומלץ? מבחינת אויר, וכן הרגשה של לגור "בתוך הרחוב"
ועוד משהו- אנחנו לא ממש מתחברים לחתולים בלשון המעטה... יש פתרון שלא יוכלו להכנס לחצר??
יש המון מעלות וגם כמובן חסרונות.

אפשר להמליץ על כך 'אין אונאה לקרקעות', כל אחד ומה שהכי חשוב אצלו.

לגבי החתולים יש פתרונות אבל זה לא תמיד עוזר לטווח ארוך.

• הוסף לסימניות
מאד מומלץ! היתרונות רבים על החסרונות. מגדיל את המרחב ברוב עונות השנה.
בד"כ עושים גדר מסביב שמסתירה מהרחוב. לגבי חתולים, אם לא משאירים אוכל בחצר אז הם כמעט לא מגיעים. יש עונות שהם פחות מסתובבים באופן כללי. עושים רשתות פלסטיק על הסורגים שפונים לחצר ולבית הם לא נכנסים.

• הוסף לסימניות
אם מהרחוב לא רואים את החצר- זה מאד נחמד. ולענין האויר- כמובן שלא כמו קומה חמישית אבל בהחלט נכנס אויר

• הוסף לסימניות
מאד תלוי באיזה עיר, באיזו שכונה, באיזה רחוב.

יש כייף מאד גדול בחצר, [גרתי בעבר]
אבל אם זה חזית לרחוב סואן, עדיף שלא
אם יש לכל השכנים אפשרות צפיה מהנה, לא בטוח שכדאי
אם זה ליד מעבר או שביל, כנראה שזה לא המציאה של החיים.
אבל אם זה עורפי, ברחוב שקט, ואין הרבה צופים, יש כייף בחצר.
עוד תלוי
כמה קומות יש מעליכם?
האם החצר מרוצפת, לפחות בחלק הסמוך לבית?
אפשרות לסוכה, פרגולה מוצללת, צלון מתקפל(כמו של חנויות)?
האם החצר בגובה הרחוב או גבוהה או נמוכה ממנו?

לגבי אויר, אני חושבת שזה קשור יותר למיקום הדירה עצמה. רחוב גבוה או נמוך, בניינים סמוכים או מרווחים, וכדו'.
חתולים בד"כ עוברים בחצרות, אבל לא משתקעים בהן אם אין בחצר שאריות מזון, או משטחי רביצה (ריהוט חצר, עדיף פלסטיק או מתכת. הספות הישנות והמפנקות, מפנקות גם את החתולים:() אם מקפידים על דלתות סגורות, הם לא נכנסים הביתה.

• הוסף לסימניות
אם זה בנין חדש ויש פתח לביוב זה גם בעיה?
אני גרה בבניין בן 26 שנה עם 4 פתחי ביוב בחצר.
לא נצפו בעיות!
מה שחשוב זה שאם מרצפים את החצר, להקפיד לא לכסות את פתחי הביוב, כדי ששתאפשר פתיחה בשעת הצורך.

• הוסף לסימניות
אם זה בנין חדש ויש פתח לביוב זה גם בעיה?
זה בהחלט אופציה לבעיה, וגם בבניין חדש זה יכול להיות.
גרתי בבניין בן 12 שנה עם בור ביוב בחצר, שאחד העיקולים שמובילים לביוב נבנה לא נכון
וזה גרם להצפה נוראית אחת לכמה חודשים :eek:

• הוסף לסימניות
אני גרה כבר מעל 20 שנה בדירות עם חצר (3) ונהנית מכל רגע. אבל צריך לאהוב את זה.
יש לזה מעלות רבות.
אם את עושה גדר חלקה כמו מפוליפך שזה חלק קשה לחתולים להיכנס.
מאמינה שאויר וכנ"ל נוף יש פחות מדירה גבוהה.
אבל יש לזה מעלות: סוכה גדולה, בעתיד למי שבקרקע יותר קל לבנות. כיף לילדים. בשבת את לא צריכה לטפס מדרגות ועוד...

• הוסף לסימניות
כייף גדול!!!
במיוחד בתקופת הקורונה לא הרגשנו שאנחנו לא יוצאים מהבית, ואף אחד לא הרגיש חנוק בזכות החצר!
וכן השכנים צופים בנו מידי פעם והיו גם תקופות שקיבלנו מילדים שלהם בזריקה ישירה מתנות לא ממש נחמדות...
וגם חתולות מבקרות,
ועדיין היתרונות גדולים, לא הייתי מחליפה!
ואם יש מבני הבית שאוהבים גינה וטבע בכלל זה נחמד כי הם מטפחים את החצר בצמחים ופרחים לעתים קורובות.

• הוסף לסימניות
אני גם לא רוצה שהם יכנסו לחצר.
מה שאני יודעת
שבתי קרקע הם יותר מועדים לביקורים של עכברים וחתולים
השאלה מה את מעדיפה
עכברים או חתולים
אם יש חתולים אין עכברים
ואם אין חתולים יש עכברים

לכן עשי את השיקול שלך לגבי הרחקת חתולים
בנוסף, בית עם חצר זה כיף אבל דורש השקעה וטיפוח כי אם לא מטופח יצא שכרו בהפסדו והמראה מאוד לא נקי ואסטטי

• הוסף לסימניות
לחצר יש יתרונות רבים.
חתולים לא מגיעים לחצרות נקיות - (ברמה סבירה כמובן) ומסודרות.
אני ראיתי כי בתקופה שהייתה אצלנו בניה, למשל, הם (או היא)
נהנו להתחבא בבאלה וכד'. כשהחצר מסודרת ונקיה הן פחות נמשכות. כמו"כ
בתקופה שהן כן מגיעות , ויש תקופות כאלו בעיקרון, (לא זוכרת מתי כי הן כבר המוווון זמן לא באו לביקור)
שמעתי שעוזר לפזר פלפל שחור, להשפריץ מים בנדיבות,
או משהו חדש ששמעתי - יש לקנות תרסיס סוג של חומר הדברה לחתולים שמרחיק אותם.
הבנתי שיש לקנות את זה באזור התעשיה. בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לתחזק חצר הכי קל לרצף את רובה. מקסימום להשאיר חגורה מסביב לצמחיה למי שמוכן לטפח. ולא לשכוח לדאוג שיהיה ברז גן לניקיון והשקיה.

• הוסף לסימניות
ומה לגבי פריצות?
אין את הפחד הזה שחוזרים הביתה אחרי שבת למשל - ומגלים דלת פתוחה..?
או בצהריים אחרי בוקר שלם שהבית עמד ריק?

• הוסף לסימניות
ומה לגבי פריצות?
אין את הפחד הזה שחוזרים הביתה אחרי שבת למשל - ומגלים דלת פתוחה..?
או בצהריים אחרי בוקר שלם שהבית עמד ריק?
יש משפחה שאני מכירה שבמקום סורגים וכו' פשוט שמו מצלמות אבטחה במקומות בולטים לעין וזה מרתיע את הגנבים.
ויש להם דירת קרקע עם חלונות ללא סורגים שממש קל אפילו לילדים קטנים להיכנס דרכם לבית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה