התייעצות דירת חצר כדאי?

• הוסף לסימניות
קודם כל, הנפש מתרחבת מהמרחב.
עכשו בתקופת האחרונה, זה הרבה יותר קל עם הילדים.
יש עוד הרבה יתרונות לחצר:
מקום מרווח לטרמפולינה, נדנדות, ערסלים, בריכה, מקום לתליית כביסה, נסיעה בבימבות, מנגל, סוכה גדולה. מה עוד??
עצי פרי, רצועת אדמה לילדים לשתילה של ירקות שונים.

אומרים שאם יש חתולים, אין נחשים ועכברים.

בדכ אין שימוש בבורות ביוב.

בקיצור, ממש מומלץ!

• הוסף לסימניות
יש מקקים, המון מהביוב, בכל אופן איפה שאני גרה, אומנם קומה ראשונה, מתארת לעצמי שאם אני סובלת מזה בטרוף, השכנות מתחתי פי 20, כי בער"פ ריססו את כל הביובים בחצר למטה (אז כן צריך לפעמים לפתוח את הביובים...)

צריך להשקיע בחצר, לשמור על הנקיון, כדי למנוע כניסת מזיקים, עכברים, נחשים, עקרבים, לטפח בשביל ההרגשה הטובה ואפילו לתחזק מידי פעם.
יחד עם זה, יתושים יכולים לקנן בעקבות ההשקיה ואז בכל פעם כשיוצאים החוצה, להעקץ, דבורים יש לרוב.
מניסיון של הורי, הם נהנים לגור בקומת קרקע.
ובאמת הנושא של פריצות, מפחיד מאוד.
גם פה בקומה ראשונה למרות שיש סורגים ואנחנו במקום מאוד מרכזי ועל כביש שכולם רואים מה קורה.

• הוסף לסימניות
בענין פתרונות נגד חתולים- יותר מענין אותי לשמוע על סוגי גדרות וכדו'- האם ישנם כאלו שעמידים לחתולים? או שאין דבר כזה?? :(

• הוסף לסימניות
בשביל להימנע ככל האפשר ממזיקים - בעלי חיים - כדאי שהחצר תהיה מרוצפת.
אם את רוצה צמחיה אז רק באדניות.
כדי להימנע מחתולים
1. צריך לא להשאיר להם אוכל , ריח טוב ומקומות רביצה
2. לחסום כל גישה לחצר = גדר, שער, מעקה אטום וכו'
3. ניתן לפזר פילפל שחור - הן שונאות את זה

בכל מקרה, חצר צריכה תחזוקה, וגם מבחינת נקיון, טיפוח

• הוסף לסימניות
אין. יש לי גדר לבנה הרמטית למדי וחתולות , תתפלאי לשמוע, הן גמישות בצורה לא רגילה ומסוגלות גם לקפוץ מגובה של קומה בלי להתרסק. ולהשתחל מרוחב צר ביותר. כך שאי אפשר להסתמך על גדר
אם כי, כמו שאומרים, אני מאמינה שפרצה קוראת לגנב. . .

• הוסף לסימניות
את צריכה גדר חלקה בלי חורים, שלא יהיה להם איפה להיאחז כשהן מטפסות. (כמו פוליפך, אולי יש משהו איסטטי יותר...)

• הוסף לסימניות
והכי טוב עם קוצים למעלה ממתכת לאורך כל הגדר(כמו ששמים ליונים) ואז הן לא מנסות לעבור
עשיתי פעם סורגים בולטים לחלון וביקשתי מהמסגר שישאיר עוד כמה ס"מ בכל מוט- שיהיה קוצים שיונים לא ישבו על הסורגים. עבד פצצה!!!

• הוסף לסימניות
יש לנו חצר גדולה, וזה כיף עצום לילדים.
בתקופת הסגר זו הייתה ברכה שאין כדוגמתה.
ובכלל - בכל שנה מתחילת האביב ועד תחילת הגשמים, פשוט הנאה צרופה.

נושא בע"ח באמת מרתיע אנשים, זו בעיה אם אתם ממש לא מסוגלים לעמוד בזה.

חתולים - יש לפעמים. מגרשים אותם.
אצל חברה שלי עשו גדר עם קוצי ברזל ומסתבר שזה עוזר.

בע"ח אחרים -
נמלים. יש את הג'ל נגד נמלים שממש עוזר.
לטאות - יש מדי פעם. הן בורחות ומתחבאות כשמתקרבים, לא יודעת, לי הן לא מפריעות.
חשופיות (חלזון בלי "בית") - מגיעות בעונה מסויימת, קצרה. לקראת סוף החורף-תחילת האביב. רוב השנה לא רואים אותן, אבל כשהן מגיעות זה קצת מטריד, לא יודעת אם בכל מקום יש אותן.
עכברים - בד"כ בפרוייקטים חדשים עלולים להיות עכברים מיד בסיום הבניה. במיוחד אם יש שדה סמוך שעוד לא בנוי.

דברים לשים לב -
אם החצר בגובה הרחוב זה לא נעים במיוחד.
עדיף גבוהה יותר (או נמוכה יותר, או בכלל לא בצד של הרחוב).
כמה הרחוב סואן...
למשל אם יש תחנת אוטובוס, תסבלו מאוד מהרעש.

בורות ביוב - לנו יש 2 ורק פעם אחת פתחו אחד מהם (12 שנה בדירה).

יתרונות:
ערסל או נדנדה אפשר כמובן לתלות גם במרפסת.
אבל...
בחצר שלנו יש מרחבים, עצי פרי ופרחים,
מקום מרווח לילדים לבנות "מחנה", פרגולה מרוצפת וגדולה לסוכה, מקום לטרמפולינה גדולה.
ערסל ישיבה כיפי, מחסן שעומד בפינה אחורית כלשהי ולא מורגש,
ועוד נשאר מלא מקום...

יתרון גדול הוא שאם מתכננים הרחבה יש הרבה אפשרויות,
והחצר נגישה יותר לבניה לעומת קומות גבוהות.

• הוסף לסימניות
יש מקקים, המון מהביוב, בכל אופן איפה שאני גרה, אומנם קומה ראשונה, מתארת לעצמי שאם אני סובלת מזה בטרוף, השכנות מתחתי פי 20, כי בער"פ ריססו את כל הביובים בחצר למטה (אז כן צריך לפעמים לפתוח את הביובים...)

צריך להשקיע בחצר, לשמור על הנקיון, כדי למנוע כניסת מזיקים, עכברים, נחשים, עקרבים, לטפח בשביל ההרגשה הטובה ואפילו לתחזק מידי פעם.
יחד עם זה, יתושים יכולים לקנן בעקבות ההשקיה ואז בכל פעם כשיוצאים החוצה, להעקץ, דבורים יש לרוב.
מניסיון של הורי, הם נהנים לגור בקומת קרקע.
ובאמת הנושא של פריצות, מפחיד מאוד.
גם פה בקומה ראשונה למרות שיש סורגים ואנחנו במקום מאוד מרכזי ועל כביש שכולם רואים מה קורה.

• הוסף לסימניות
לבדוק שהחצר צמודה לדירה בטאבו
ולא שמחר השכנים יוציאו לכם התחייבות של המוכר על אפשרות לבנות 5 קומות נוספות בהסכמתו ועוד......

• הוסף לסימניות
ההורים שלי גרו בדירה עם חצר,
נכון שהיה כיף שהיתה סוכה ענקית, ומקום לשחק ולעשות מנגלים וכו',
אבל היו חתולים כל הזמן (בהתחלה היו גם עכברים - לפני שנולדתי), וזה פשוט נהפך לסיוט בעונות מסוימות של השנה.
כולנו פחדנו לצאת להביא משם דברים, ועד היום אנחנו די מסויטים.
שלא לדבר על המקרים שהחתולות בחרו להשתמש בחצר כבית יולדות ואז בכלל - חגיגה לחודש-חודשיים הבאים עד שהיא מסתלקת עם כל 7 הגורים.
אני מתגוררת כעת בקומת גג, עם מרפסת מהממת, ופשוט לא מבינה מה הטעם בחצר. אני לא מפחדת לצאת למרפסת, יכולה להשאיר את הדלת פתוחה שעות, המרפסת נשארת נקיה (אתם יודעים מה זה סרחון של חתולים?), וגם פי כמה נוף ואויר.
בקומת גג יש בדיוק את הכל בלי החיות. (ובלי אדמה, אוקיי, אבל השאלה אם זה שווה).

• הוסף לסימניות
שלא לדבר על המקרים שהחתולות בחרו להשתמש בחצר כבית יולדות ואז בכלל - חגיגה לחודש-חודשיים הבאים עד שהיא מסתלקת עם כל 7 הגורים.
זה תלוי אחד בשני.
הן מתנחלות במקומות שאין בהם נוכחות.
אם יש בסביבה מי שיגרש אותן, הן באות הרבה פחות.

• הוסף לסימניות
-
ההורים שלי גרו בדירה עם חצר,
נכון שהיה כיף שהיתה סוכה ענקית, ומקום לשחק ולעשות מנגלים וכו',
אבל היו חתולים כל הזמן (בהתחלה היו גם עכברים - לפני שנולדתי), וזה פשוט נהפך לסיוט בעונות מסוימות של השנה.
אני מתגוררת כעת בקומת גג, עם מרפסת מהממת, ופשוט לא מבינה מה הטעם בחצר. אני לא מפחדת לצאת למרפסת, יכולה להשאיר את הדלת פתוחה שעות, המרפסת נשארת נקיה (אתם יודעים מה זה סרחון של חתולים?), וגם פי כמה נוף ואויר.
בקומת גג יש בדיוק את הכל בלי החיות. (ובלי אדמה, אוקיי, אבל השאלה אם זה שווה).
זה בדיוק החשש שלי! לרעוד לצאת לחצר ולדאוג כל הזמן שהדלת לא תישאר פתוחה. חיכיתי לראות אם מישהו כותב את זה...
ממש מוריד לי את החשק...:(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה