התייעצות דירת חצר כדאי?

• הוסף לסימניות
זה תלוי אחד בשני.
הן מתנחלות במקומות שאין בהם נוכחות.
אם יש בסביבה מי שיגרש אותן, הן באות הרבה פחות.
זה לא היה נכון במקרה שלנו :).

-

זה בדיוק החשש שלי! לרעוד לצאת לחצר ולדאוג כל הזמן שהדלת לא תישאר פתוחה. חיכיתי לראות אם מישהו כותב את זה...
ממש מוריד לי את החשק...:(
מצטערת אם הורדתי אותך, אבל זה משהו שחייבים לקחת בחשבון.
גם הנכדים מפחדים להיות בחוץ לבד.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק החשש שלי! לרעוד לצאת לחצר ולדאוג כל הזמן שהדלת לא תישאר פתוחה.
[/QUOTE]
בד"כ אין כמעט חתולים וכשיש אנשים בחצר החתולים לא באים.
לגבי הדלת, יש אפשרות לעשות דלת רשת עם קפיץ בצירים שנסגרת לאט מעצמה והיא דלת מאד קלה כך שאין בעיה עם סגירה על אצבעות או משהו דומה.

• הוסף לסימניות
זה לא היה נכון במקרה שלנו :).
מעניין.
האם החצר בקומת מינוס? במקום שקט במיוחד?
מהניסיון שלי הן לא מסתובבות יותר מדי במקומות שוקקים.
כאילו, גם ברחוב יש חתולות, אבל אף אחד לא מסוייט מהן.
הן מתרכזות ליד הפח, או בכל מיני פינות שקטות ומוסתרות.

• הוסף לסימניות
מניסיון שלי בתור אחת שגדלה בבית עם חצר וגם כיום יש לי חצר זה ממש נכס במיוחד לבית עם ילדים.
הילדים נהנים שם שעות באביב ובקיץ וזה חוסך מאד את הצורך לצאת כל הזמן לגינות וטיולים
אני נותנת להם לעשות שם בחופשיות פעילות מלכלכת שבבית לא הייתי מסכימה כמו גואש בחופשיות, משחקי מים וכו'
אבל אכן דורש תיחזוק-
בהתחלה החצר שלנו הייתה עם הרבה אדמה וצמחיה ולא היה לנו פנאי להשקות ולנקות ולטפח כך שמהר מאד מגינה יפה יצאה גינה בהרבה דברים התיבשו וממש פחדתי מנחשים בקיץ וגם פחדתי כבר לנקות את כל הליכלוך שמא יצוץ נחש ולבעלי לא היה זמן - אז בקושי יצאנו לשם.
לאחר זמן ריצפנו את רובה ואין מה להשוות איך אנחנו נהנים ממנה אמנם הרבה יותר יפה גינה ירוקה אבל זה צריך להתאים שיהיה מישו שיתחזק או לשלם למישו שיעשה זאת (גם השקיה זאת הוצאה נוספת אמנם לא גדולה אבל בקיץ זה עוד תוספת לחשבון מים..)
כשהרוב מרוצף זה ממש קל לתיחזוק ונחשים וחרקים הרבה פחות מגיעים למקומות חשופים ללא צמחיה.
ואפשר לקשט עם אדניות ודשא סינטטי.

• הוסף לסימניות
מצוין שאמרת. אני רוצה לדעת את המציאות. זה ממש עוזר לי להחליט.
תודה לך על פתיחת האשכול, הוא מעניין גם אותי.
גם אני לפני מעבר לדירת חצר, (כבר אחרי ההחלטה) התלבטנו רבות ופתחתי פה אשכול דומה לפני כמה חודשים, ממליצה לך לקרוא גם אותו.
אנחנו החלטנו בסוף ללכת על זה, כיון שבלי השוואה היתרונות גברו על החסרונות, וגם שבעלי מאד אוהב מרחבים ורצה את זה מאד. הוא טיפוס שמוכן להשקיע ולטפח בשעות הפנאי ויש לו ידיים טובות (נראה לי תנאי חובה בעל שמוכן להתגייס ולעבוד בטיפוח ותחזוק החצר)
וכל זאת למרות שאני מסוייטת...... מבע"ח! מכל מין וסוג...
אז החלטתי שאני אעשה גדר עם קוצים לחתולים, והדברה טובה למקקים, וננקש צמחיה מחשש לנחשים, ונשים קפיץ ביציאה לחצר ורשת בסורגים וזהו... מפה ה' יעזור!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כל זאת למרות שאני מסוייטת...... מבע"ח! מכל מין וסוג...
אז החלטתי שאני אעשה גדר עם קוצים לחתולים, והדברה טובה למקקים, וננקש צמחיה מחשש לנמלים, ונשים קפיץ ביציאה לחצר ורשת בסורגים וזהו... מפה ה' יעזור!
ממש הזדהיתי! מרגיע לשמוע שעוד מישהי מסוייטת כמוני...
אולי כשתעברו תכתבי מה התוצאות לכל ההשתדלויות... יהיה מענין לשמוע.
איך אני מוצאת את האשכול ההוא?

• הוסף לסימניות
תלוי בטיפוס,
לי מאד קשה עם בע"ח אז לא אגור לעולם בקרקע.

• הוסף לסימניות
אכתוב בקצרה את החסרונות, מנסיון של חמש שנים, כמובן תלוי בכל מקום לגופו, לגבי החתולים כבר פעמיים הם ביקרו אצלינו בסלון, וקשה מאוד להתפטר מהם, אויר זה חיסרון גדול מאוד, בפרט אם יש בנין ממול שדי חוסם והכיווני אויר לא משהו, חוץ מזה שבקומת קרקע יש פחות אויר ממילא, גם אי אפשר לפתוח חלונות כי כל הרחוב יהיה בתוך הבית שלך, ולכן הרבה פחות נהנים ממשבי רוח כמו בדירה בקומות, והכי חשוב הענין של הגנבים, חייבים כל הזמן לסגור את הדלת של החצר, וזה הופך את החצר לפחות רלונטית, כי כשלא סוגרים אתה יכול להיות בסלון ובשניה 'מושכים' לך משהו מהחדר שינה (לא ממציא), וכן צריך בלילה לדאוג שדברים יקרים לא יהיו ממש סמוך לחלונות.
בשבילי זה חסרונות גדולים מאוד, כמובן אני כותב מפוזיציה של הבית שלי, ואני מבין שהרבה אחרים נהנים הרבה יותר מהמעלות.

• הוסף לסימניות
מניסיון שלי בתור אחת שגדלה בבית עם חצר וגם כיום יש לי חצר זה ממש נכס במיוחד לבית עם ילדים.
הילדים נהנים שם שעות באביב ובקיץ וזה חוסך מאד את הצורך לצאת כל הזמן לגינות וטיולים
אני נותנת להם לעשות שם בחופשיות פעילות מלכלכת שבבית לא הייתי מסכימה כמו גואש בחופשיות, משחקי מים וכו'
אבל אכן דורש תיחזוק-
בהתחלה החצר שלנו הייתה עם הרבה אדמה וצמחיה ולא היה לנו פנאי להשקות ולנקות ולטפח כך שמהר מאד מגינה יפה יצאה גינה בהרבה דברים התיבשו וממש פחדתי מנחשים בקיץ וגם פחדתי כבר לנקות את כל הליכלוך שמא יצוץ נחש ולבעלי לא היה זמן - אז בקושי יצאנו לשם.
לאחר זמן ריצפנו את רובה ואין מה להשוות איך אנחנו נהנים ממנה אמנם הרבה יותר יפה גינה ירוקה אבל זה צריך להתאים שיהיה מישו שיתחזק או לשלם למישו שיעשה זאת (גם השקיה זאת הוצאה נוספת אמנם לא גדולה אבל בקיץ זה עוד תוספת לחשבון מים..)
כשהרוב מרוצף זה ממש קל לתיחזוק ונחשים וחרקים הרבה פחות מגיעים למקומות חשופים ללא צמחיה.
ואפשר לקשט עם אדניות ודשא סינטטי.
אז מה ההבדל מדירת פנטהאוז כבר?
אפשר גם לקנות דירת גג ולהכשיר את שטח הגג.
עם דשא סינטטי הכל נראה מקסים וכמובן שאפשר להמשיך להשקיע.

• הוסף לסימניות
איך אני מוצאת את האשכול ההוא?
שמא לזה הכוונה:

• הוסף לסימניות
לצערי, בנסיון כניסה לשם מופיעה ההודעה הבאה:

אופס! התרחשה איזושהי בעיה...

אין לך את ההרשאה לצפות בדף או לבצע פעולה זו. (שים לב, ישנם תכנים באתר המאופשרים רק לחברי הקהילות... באפשרותך להצטרף לקהילה הרלוונטית עבור דף זה, בעמוד ההצטרפות לקהילות)

• הוסף לסימניות
אנו גרים כבר מס' שנים בדירת גן:
משקיעים מאד בטיפוח (כן, זה עולה לא מעט כסף...)וגם בהדברה.
ב"ה אין בעלי חיים חריגים. נמלים מדי פעם, מקק פעם בארבע שנים, אבל זה נראה לי סביר.
חתולים קרה שהגיעו לחצר, אבל לא ליותר מכמה דקות. ובכל מקרה, אנו מקפידים תמיד על רשת סגורה- גם מפני מעופפים למיניהם, כך שאנו לא מרגישים הגבלה.
כיף מאד לילדים, נהנים עד הגג, והמבוגרים יותר נהנים מעצי הפרי והצמחיה
בכלאופן, כמו שמישהי אמרה מעלי, חובה שיהיה בבית בעל מוטיבציה לטיפוח החצר, וסורגים כמובן מכל כיוון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה