די! לחשמל ילדים!

• הוסף לסימניות
מעניינא דיומא, מה זה הבונוס של החשמל סטטי במגלשות הילדים שעושות טיקים ונותנות מכות חשמל קלות לחמודים המסכנים ביציאה מהם? לא זכור לי שתמיד זה היה?
[נתקלתי בזה בכמה ערים בארץ]. האחריות טרם מחייבת לחלום לטפל בזה?
ושמא יש טיפים למנוע זאת?

• הוסף לסימניות
למה רק במגלשות?
זה קורה לי בהרבה מקומות, באמת תופעה מוזרה.

• הוסף לסימניות
נראה לי שיש איזשהוא תו-תקן למשחקי ילדים בגינה.

• הוסף לסימניות
זה פשוט בגלל היובש באוויר בעונה זו של השנה.

עוד חודש חודשיים הלחות תעלה ותתחילו להינמס מזיעה, ואז תתגעגעו לחשמל הסטאטי...:)

• הוסף לסימניות
טוב לדעת, אתה בטוח שזה עובד במגלשות ולא רק תאורטי?

• הוסף לסימניות
מנסיון.

לפני שבועיים הייתי בארה"ב, במקום הרבה יותר יבש מהארץ, אל תשאל איזה "זץ" חטפתי בכל פעם שתפסתי את הילד בסוף המגלשה.

בעיקרון, אם לא במצבי יובש קיצוניים, אם תקפידו לגעת מדי פעם בצינור המתכת של המגלשה - לא תתחשמלו.

• הוסף לסימניות
נראה לי זה תלוי גם באדם עצמו. יש אנשים שיש להם בגוף יותר חשמל והם 'מתחשמלים', ואחרים לא.

גם אני לפעמים חוטף זרם כשאני נוגע בידית של רכב או משהו דומה. בימים יבשים אכן יש הרבה יותר חשמל סטטי.

• הוסף לסימניות
העניין הוא בפריקת החשמל הסטאטי המצטבר על הילד בעת ההחלקה (החיכוך).

אותו הדבר קורה גם ביציאה מהרכב באותם ימים.

אגב, זו בדיוק תופעת הברקים בחורף, התפרקות חשמל סטאטי, רק בעוצמות אדירות.

הדרך למנוע זאת היא:

כאשר הילד גולש, החזיקו יד אחת נוגעת במגלשה ועם השניה תתפסו אותו.

וברכב, פשוט לפני שמניחים רגל מחוץ לאוטו, החזיקו במסגרת הדלת (החלק מברזל) ואז הניחו רגל מחוץ לרכב.

כשהיינו קטנים זה היה דווקא שעשוע, לצבור חשמל סטאטי ולפרוק אותו על תנוכי אוזני החברים :),
זה לא עושה כלום חוץ מקצת אי נעימות.

• הוסף לסימניות
משהו מעניין שניסיתי -קחו שמיכת פליז או צמר בחדר חשוך, ותשפשפו אותה בעצמה, ותשמעו רעש טיקקקק של החשמל ואם תסתכלו טוב תראו ממש ניצנוצים כחולים מלא כמו ברקים קטנים על השמיכה, בדומה למה שיוצא מהמצית בגז.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה