דרוש מידע דכאון אחרי לידה ותורשה

• הוסף לסימניות
כן, זה מגביר את הסיכויים.
השאלה מה הבחורה עצמה. היא מודעת לעצמה? היא (ובעלה) תדע לזהות דכאון כשזה קורה ולטפל בזה במיידי?
דכאון אחרי לידה הוא דכאון קל מאד לטיפול (יחסית כמובן). ואם האם ידעה לזהות, והיתה חכמה מספיק כדי לטפל, במיוחד אם מבררים שזה לא חזר על עצמו (ההנחיה היום היא לקחת כדורים לפני הלידה כבר), אני לא רואה בזה בעיה מבחינת שידוכים.
להתכונן מראש עם מספר של פסיכיאטר ופסיכולוג ולהיות מוכנים לתרחיש הזה. יש בעיות הרבה יותר גדולות שיכולות להיות בחיים.
אם הבחורה טיפוס של 'לי זה לא יקרה, ואני אף פעם לא אלך לטיפול' אז לא כדאי בכלל.
לפעמים זה רק בעיה בבלוטת התריס..
לגבי שידוך- אישית אם זה הבעיה היחידה אז ב"ה שאנחנו יודעים מה הבעיה ובע"ה עם הרבה תמיכה אחרי לידות צולחים את התקופה בקלות.
לא הייתי מורידה על זה. אף פעם לא תדעו מה משודך סוחב בגנים שלו ומתי תגלו את זה...
במיוחד אם זה היה ארוע חד פעמי כלומר לא כל לידה הסיכוי שיחזור בתורשה הוא נמוך.
בהצלחה!!

אני ממש ממש לא מסכימה שזה דבר של מה בכך
מכירה מקרים שזה השבית את האמא ואת הבית לשנה אם לא יותר
ולפעמים גרר עוד בעיות. זה עלול להיות לא פשוט בכלללל
וגם התירוץ שלא נדע מה המשודך/ת סוחבים איתם בגנים הוא מצחיק. בגלל זה נתעלם ממה שכן יודעים???

• הוסף לסימניות
איך כולם יודעים מה האמא עברה? זה ברמה שכולם יודעים מזה עד כדי להפריע בשידוכים?
לא כולם יודעים אבל החברה הזו שלי מכירה את האמא וידעה בזמן אמת כשהיה הדכאון (הקשה מאדד)

• הוסף לסימניות
1. יש קשר תורשתי בכל סוגי הדיכאון, כולל זה שאחרי לידה שבאחוזים ניכרים פוגע יותר חזק בכאלו עם נטיה חזקה לדיכאונות.
2. בלי קשר לתורשתיות דיכאון מסוג זה משנה את ההתנהלות בבית ומאד בולט לילדים דבר שבהחלט משליך על יכולתם המנטלית להתמודד או אם תרצו דוגמא אישית שלילית.

• הוסף לסימניות
הטיעון שמי יודע מה יש להמשודך האחר בגנים
הוא טיעון הגיוני מבית הבת יענה
אין ספק שיש תורשה בתחום הזה
האם בכל הסוגים והאופנים והצורות
זו שאלה לאיש מקצוע
השאלה אם באמת יש איש מקצוע שיכול לענות על זה בודאות של 100 אחוז
לדעתי אם הוא באמת מקצועי
הוא ישאיר מקום לספק

• הוסף לסימניות
שאלה לאיש מקצוע
שמעתי בעבר מאשת מקצוע עוסית בעזר מציון, שמי שראה דכאון בבית הרבה יותר מחוסן נפשית לזה, ויותר חזק בחיים
(כי ראה את ההשלכות ויודע מה לעשות)
כמו"כ להרבה מאתנו יכולות להיות תורשות שונות, אולם צריכים להיות תנאים פיזיים וסביבתיים כדי שהם יתממשו .
לטוב ולמוטב.
ז"א יכול להסתובב אדם עם נטיה גנטית לאיזהשהיא מחלה אבל ללא טריגר או סביבה לא יתפרץ ולהפך

• הוסף לסימניות
לדעתי זה דבר שמוגזם להוריד עליו בשידוכים.
כן נכון שאולי יש לזה השפעה סטטיסטית על הסיכויים שיהיה לה דיכאון (סיכויים נמוכים)
אבל בכל משפחה יש איזה משהו, פה סוכר, שם לחץ דם, שם מישהו רגיש לאיזה אוכל, ואמא שהיתה בדיכאון אחרי לידה
זה דבר כל כך נפוץ, זה לא איזה גנים למשהו חריג ומסוכן, שאין לו מרפא...

ואני חושבת שזה שהיה את זה לאמא זה פשוט לא קשור לבת שלה.
בסך הכל העולם עסוק בסטטיסטיקות, אבל אנחנו יודעים שכל אדם לחוד והנסיונות שה' נותן לא קשורים לגנים, אלא נבחרים לכל בן אדם במיוחד... (גלשתי מהנושא, אבל פשוט רוצה להזכיר שגוגל לא מנהלים את העולם, ושסיכוי כזה או אחר לא ישנה את מה שה' ייתן לאדם בסופו של דבר...)

• הוסף לסימניות
לדעתי זה דבר שמוגזם להוריד עליו בשידוכים.
כן נכון שאולי יש לזה השפעה סטטיסטית על הסיכויים שיהיה לה דיכאון (סיכויים נמוכים)
אבל בכל משפחה יש איזה משהו, פה סוכר, שם לחץ דם, שם מישהו רגיש לאיזה אוכל, ואמא שהיתה בדיכאון אחרי לידה
זה דבר כל כך נפוץ, זה לא איזה גנים למשהו חריג ומסוכן, שאין לו מרפא...

ואני חושבת שזה שהיה את זה לאמא זה פשוט לא קשור לבת שלה.
בסך הכל העולם עסוק בסטטיסטיקות, אבל אנחנו יודעים שכל אדם לחוד והנסיונות שה' נותן לא קשורים לגנים, אלא נבחרים לכל בן אדם במיוחד... (גלשתי מהנושא, אבל פשוט רוצה להזכיר שגוגל לא מנהלים את העולם, ושסיכוי כזה או אחר לא ישנה את מה שה' ייתן לאדם בסופו של דבר...)

הדברים נכונים באופן כללי,
בדרך כלל לא מודעים לדיכאון אחרי לידה שאמא של משודך עברה,
לכן, אם כבר המידע הגיע אליהם - כן שווה לשאול מומחים בתחום,
כמו כל בירור אחר,
יכול להיות שיתנו להם עוד פרמטרים לבדוק ולברר.

מה שכן, אם מחליטים ללכת על השידוך, צריך עבודה קשה לשכוח את הפרט הזה,
ולא להיות בלחץ אחרי כל לידה, בפרט שכל אשה חווה רגשות סוערים אחרי לידה באופן טבעי.

אני לא מהתחום, אבל מה שידוע לי שהבסיס של דיכאון אחרי לידה הוא בעיקר חרדה
ובהחלט סביבה תומכת ומלווה יכולה להקל.

מכירה כמה נשים שעברו דיכאון אחרי לידה בלידה הראשונה ואולי גם בשניה
ואחרי הבנה וטיפול מתאים - הן כבר לא חוו את זה שוב בלידות הבאות.

שה' יתקן אתכם בעצה טובה מלפניו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת