דרוש מידע דלקת בשן עם כתר-יש דבר כזה?

• הוסף לסימניות
עשיתי טיפול שורש עם כתר לפני בערך 2-3 שנים
והתחילו לי כאבים חזקים באותה שן בימים האחרונים,
מבדיקה אצל רופא הבנתי שככל הנראה מתחילה להתפתח בשן דלקת,
יש דבר כזה? או שמדובר ברשלנות כלשהי בטיפול הראשוני?

אשמח למידע בענין.

• הוסף לסימניות
לי היה כזה דבר לפני חצי שנה
בשן שעשיתי בה טיפול שורש לפני 10 שנים
ועשו לי טיפול שנקרא שיחזור טיפול שורש
כרגע אני במעקב אם זה עזר
אם לא יצטרכו לעשות שתל .

• הוסף לסימניות
אנטיביוטיקה, קודם כל..

• הוסף לסימניות
כן זה קורה
דלקת יכולה להתפתח גם בשן שכביכול סגרו אותה לאחר טיפול
וזה לא בהכרח קשור לרשלנות טיפולית
גם עבר הרבה בזמן בשביל שיוכלו להגיד שהיה רשלנות בטיפול

• הוסף לסימניות
בטח.
זה דבר שקורה
יש כמה פתרונות לזה
זה כאבים רציניים ביותר
לקחת אנטיביוטיקה

• הוסף לסימניות
קורה! וזה מבאס מאד
מניסיון גם שחזור בסוף מגיע לשתל.

• הוסף לסימניות
וואו סבלתי מזה גם..
לפני 14 שנה עשו לי כתר על שן חלבית שלא היה מתחתיה שן בשרית,
ולפני כמעט שנתיים סבלתי מכאבים חולפים כאלו..
עשיתי צילום ואמרו לי שמתחיל להתפתח דלקת...
וכל פעם דחיתי את הטיפול וכו..
ואז לפני 3 חודשים נמאס לי מהשן הזאת הכאבים היו יותר צפופים ומגרדים...
פשוט תלשתי את הכתר מהמקום, והשן כבר היתה דיי מפורקת..
כשקלטתי שזה בעצם אחרי טיפול שורש זה אומר שיש בורג בפנים.. אמאלה הצטמררתי והייתי חצי מעולפת..
יום למחרת היה לי טיפול אצל הרופא שינים (מזל) מהקופה..
הוא עשה לי עקירה אפילו בלי אישור מהקופת חולים (באישורי כמובן.. אח''כ הקופה אישרה..)
וזהו נגמר הסבל..
עכשיו מחכה להתחיל שתל... ולגמור עם כל הסיפור הזה..

• הוסף לסימניות
אמורה להיות לך אחריות על טיפול שורש

• הוסף לסימניות
לא לעשות עקירה! לא בהכרח צריך.
לפעמים צריך שחזור ולפעמים ניתוחון קטן אבל אין שום סיבה לא להשאיר את השן המקורית שהיא תמיד חזקה וטובה יותר משתל.

• שכוייח!
Reactions: M&C
  • הוסף לסימניות
אגב,
אני הייתי אצל 3 רופאים שאמרו לי לעשות שחזור אחרי כמעט 5 דלקות בשנה וחצי וכאבי תופת.
הגעתי לד"ר מומחה ורציני והוא טען שמספיק לעשות ניקוי יסודי של הלכלוך שמצטבר באזור השן ושכנראה גורם לאינפקציה.
זה מה שעשיתי ומאז חודש וחצי שקט בפה.
נקווה שיחזיק לאורך זמן.
הוא טוען ששחזור זו אופציה אחרונה ולפניה כדאי לנסות עוד כל מיני אופציות שיכולות לעזור.

• הוסף לסימניות
לי היתה דלקת שגרמה לכתר להתנדנד
וזה הגיע לידי עקירת השן
כאבים איומים ונוראים

• הוסף לסימניות
ה ירחם
אני כבר מעל 3 שנים מנקזת מוגלה ידנית פעם ביומיים.
בה אין כאבים ואין התפתחות

מתפללת על השן כל יום
מפחדת מרופאי שינים
מעקירה ושתל בכלל ברררר

• הוסף לסימניות
לא לעשות עקירה! לא בהכרח צריך.
לפעמים צריך שחזור ולפעמים ניתוחון קטן אבל אין שום סיבה לא להשאיר את השן המקורית שהיא תמיד חזקה וטובה יותר משתל.
האם הכוונה גם לשן חלבית?

• הוסף לסימניות
מכירה משהו עם סיפור דומה שעשו לו ניתוחון עוקף מהחניכיים לנקז את הדלקת וזאת בשביל לא להרוס את הכתר.

• הוסף לסימניות
אצלי סיפור דומה ועשו עקירה
עקירה זה כאבים חזקים
שתל גם? או שהסיפור הגדול מאחורי?

• הוסף לסימניות
מכירה משהו עם סיפור דומה שעשו לו ניתוחון עוקף מהחניכיים לנקז את הדלקת וזאת בשביל לא להרוס את הכתר.
לי גם קרה אחרי איזה עשר שנים מטיפול שורש - מומחה חניכיים המליץ לא לעשות ניתוחון מהחניכיים כי יש לזה פחות סיכויי בהצלחה עשו לי את השחזור דרך הכתר פשוט עשו בו חור מבפנים וסתמו בסוף , עצה טובה שלי לא עזרה אבל שמעתי פעם מרופא שיניים לשטוף את הפה במי מלח כמה פעמים ביום עוזר מאד לדלקת לעבור בלי שום טיפול

• הוסף לסימניות
תודה לכולם
עזר לי מאד המידע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה