דם מהאף - מה עושים?

• פותח הנושא bhj
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
למי שסובל הרבה מירידות דם מהאף,
האם מומלץ לצרוב את הנים באף ע"י רופא אא"ג?

או שיש עוד טיפים?

תודה!

• הוסף לסימניות
מנסיון - צרבתי כמה פעמים ולא עזר.
לאחרונה אמר לי רופא אא"ג שזה י נובע מכך שריריות האף נפוחות
והביא לי לכך ספריי וכדורים לטיפול מונע.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;1297869:
למי שסובל הרבה מירידות דם מהאף,
האם מומלץ לצרוב את הנים באף ע"י רופא אא"ג?

או שיש עוד טיפים?

תודה!

לרגישים זה בא בדרך כלל כשלא שותים מספיק, הנימים באף מתייבשים ומתפוצצים.
הפתרון לשתות הרבה!
גם אני עשיתי צריבה בעבר וזה עזר לשנה שנתיים.

הרבה בריאות.

• הוסף לסימניות
נראה לי שתמיד עדיף לנסות קודם את הצריבה
מניסיון עם בני שנהיה שקט אחרי שנים של דימומים
שתיה אף פעם לא תזיק

• הוסף לסימניות
בפטנט רשום היה כתוב לשטוף במים קרים את חלק הזרוע הצמוד לכף היד בצד הורידים במים קרים או לחילופין לשים שם קרח, עיי"ש

• הוסף לסימניות
מאז שאני ילדה, כל יום הייתי מלכלכת לאמא שלי חולצות בדם, ושום דבר לא עזר
רק לשים צמר גפן מגולגל.. כך עד שזה מפסיק
פעם אחת כשהזרם לא נפסק לאחר הרבה זמן, הלכתי לצריבה.. ועזר לאותה הפעם בלבד!
התבגרתי, ולאט לאט ירדה התדירות, היום זה פעם ב..
וכמו שאמרו בד"כ- מהתיבשות חום, ומאמץ...

• הוסף לסימניות
דווקא השתיין הכי גדול שלי, בן החמש הוא הוא שקורה לו המון. הדם הזה. במיוחד בימים האחרונים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1297987:
דווקא השתיין הכי גדול שלי, בן החמש הוא הוא שקורה לו המון. הדם הזה. במיוחד בימים האחרונים.

אולי מאמץ, השתוללות וכו..

• הוסף לסימניות
הי.. גם לי:)
כשהייתי קטנה גם לי היה יורד דם מהאף בפתע פתאום... מתוך שינה, באמצע שיעור, באמצע הרחוב...
אבל איך אומרים?? עד החתונה זה יעבור... ועוד קודם. עם הזמן זה עובר. היום זה יכול לקרות לי אחת לכמה שנים...
וכשקורה כזה שיטפון, מומלץ להרים את הראש וללחוץ על האף (כמו לסתום) , תוך כמה שניות זה עובר. (לפעמים הפתרונות הפשוטים הם הכי מועילים...)

• הוסף לסימניות
יש תסמונת שנקראת אוסלר ,וזה ממש מסוכן. אני מכירה משפחה שהסב נפטר מזה בגיל 50 ,בנו עבר ניתוח לסתימת נתיב האף לחלוטין (!) ובתו מקבלת כל חודש 2 אמפולות של ברזל לוריד.
היא ספרה לי שהרופאים הציעו לה להשתיל במערות האף עור של חזיר. והרבנים אמרו לה שלא כדאי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שריתs;1298162:
וכשקורה כזה שיטפון, מומלץ להרים את הראש וללחוץ על האף (כמו לסתום) , תוך כמה שניות זה עובר. (לפעמים הפתרונות הפשוטים הם הכי מועילים...)

זכור לי שבקורס עזרה ראשונה הזהירה המורה בשום אופן לא להרים את הראש, נדמה לי שהסיבה היתה שהדם חוזר אחורה בתוך מערות האף וסותם את דרכי הנשימה, ויכול חלילה לגרום לחנק.

ההמלצה שלה היתה דווקא להוריד את הראש וללחוץ חזק על האף.

• הוסף לסימניות
גם אחי הוא טיפוס מדמם מגיל מאוד קטן איך שנהיה לו חם הוא נשפך... עשו לו צריבה בתור ילד ולא עזר בכלל! לא רוצה לדכא אבל כיום הוא ב"ה אב לילד ועדיין בחום הוא מדמם...
מה שהוא עושה זה טישו/צמר גפן או מה שיתאים לכם מגולגל מתחת לשפה העליונה (בין החך והשפה) מדגיש את השפם ;) כמה דק' נראים מעניין אבל זה עוצר,

בקלות... (:

• הוסף לסימניות
אצלינו זו תופעה מצויה מאד במשפחה, וכמו שזכור לי אף פעם עוד לא נתקלתי שהפטנט דלהלן לא עזר!
שמים משהו ממתכת על הצואר-העורף כמו כף וכדו', וזה מיד מפסיק!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בוקר אחד אני קמה ורואה את הקטן שלי בן השנתיים
ישן וכל הפרצוף שלו, המיטה הפיז'מה הכל מלא מלא דם :eek:
זה היה ממש מבהיל!!! :eek:
נראה לכם מסוכן אם זה קורה מתוך שינה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שריתs;1298162:
הי.. גם לי:)
כשהייתי קטנה גם לי היה יורד דם מהאף בפתע פתאום... מתוך שינה, באמצע שיעור, באמצע הרחוב...
אבל איך אומרים?? עד החתונה זה יעבור... ועוד קודם. עם הזמן זה עובר. היום זה יכול לקרות לי אחת לכמה שנים...

גם אני הייתי ככה :)
אבל כמו שכתבו פה, להרים את הראש יכול להיות מסוכן, וזה גם ממש לא נעים...
כדאי מאד ללחוץ על האף לא בחלק התחתון (כמו כשסותמים או מקנחים) אלא דווקא בחלק העליון, סביב העצם, כי לרוב הנימים שנפתחים הם בחלק העליון ולא סמוך לנחיר. בנוסף, מקררים את הגוף - פרקי הידיים כמו שכתבו, עוזר מאד, וגם לקרר את העורף. הקירור מכווץ את הנימים וכך הדימום נעצר יותר מהר.

אחרי שהדימום נעצר - עצת סבתא - לא לכופף את הראש. לא יודעת מה הסיבה הרפואית לזה, אבל מניסיון כשהקפדתי לא להתכופף, הסיפור נעצר בדימום אחד וזהו, וכשלא הקפדתי, מהר מאד חזר השיטפון...

• הוסף לסימניות
לי דווקא עזר הצריבה..

• הוסף לסימניות
אני גם תמיד לימדתי את בני ללחוץ על גשר האף ולהוריד את הראש למטה.
שבת שעברה הוא נפל והתחיל לדמם מהאף ומיד עשה מה שלימדתי אותו, אחי (חובש מד"א) שהיה לידו , מיד הורה לו להרים את הראש אחורה.

באמת הדימום הפסיק דיי מהר.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;1298329:
שבת שעברה הוא נפל והתחיל לדמם מהאף ומיד עשה מה שלימדתי אותו, אחי (חובש מד"א) שהיה לידו , מיד הורה לו להרים את הראש אחורה.

באמת הדימום הפסיק דיי מהר.....

זכור לי שבקורס עזרה ראשונה הזהירה המורה בשום אופן לא להרים את הראש, נדמה לי שהסיבה היתה שהדם חוזר אחורה בתוך מערות האף וסותם את דרכי הנשימה, ויכול חלילה לגרום לחנק.
אז כן להרים , או לא??
בלבלתם אותי....
(שאני אדע לפעם הבאה לא עלינו..)

אגב, התכוונתי להרים את הראש מעט (לא הכוונה להטות ב180מעלות..) . רק כדי לשמור שלא יהיה זרימה חזקה החוצה,
לא יודעת אם זה טוב או לא, אבל אני ב"ה בחיים...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שריתs;1298405:
אז כן להרים , או לא??
בלבלתם אותי....
(שאני אדע לפעם הבאה לא עלינו..)

אגב, התכוונתי להרים את הראש מעט (לא הכוונה להטות ב180מעלות..) . רק כדי לשמור שלא יהיה זרימה חזקה החוצה,
לא יודעת אם זה טוב או לא, אבל אני ב"ה בחיים...:)

נעשה סדר!
  • לא להרים את הראש יותר מ- 45 מעלות.
  • לשים באף - צמר גפן (עם טיפת וזלין/מיץ לימון).
  • לקרר עם קרח קובייה/איגלו.
  • יש שקושרים את זרת היד עם ציצית/(נראה לי שלפי שיטה זו גם חוט מספיק).
ושיהיה רק בריאות.

• הוסף לסימניות
לי מישהו פעם אמר להניח טישו או צמר גפן וליצור לחץ על הלסת העליונה.
מה עושים כשזה קורה?
ה-כ-ל העיקר שכבר יפסיק והחולצה לא תתלכלך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת