דרוש מידע דמויות הוד בשכונת רמות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ר' יהושוע טורנהיים ז"ל הרה"ג מנדלסון זצ"ל שהיה רב השכונה ואיני זוכר את שמו הפרטי ר' אהרון הורביץ ז"ל מבנין 52 שהיה מפעיל את צופר השבת ר' נתן פרוכטמן ז"ל ר' מנחם אקער ז"ל ר' שמואל ברוש

• הוסף לסימניות
אין לי מושג אולי בגלל שכתבו על אנשים שמות עם כינויים וגם כתבו דברים אישיים
חבל עברתי על האשכול ונזכרתי באיזה שכונה גדלתי עם אנשים משכמם ומעלה איפה יש היום כאלה דמויות וכזו שכונה

• הוסף לסימניות
אני זוכרת את הזוג וויינגרטן ז"ל מבלוק 52 שמכרו גלידה בביתם זוג אציל נפש ובעלי חסד

• הוסף לסימניות
בזמנו הרב אורי מקלב גם היה גר בשכונה בבלוק 55

• הוסף לסימניות
בזמנו הרב אורי מקלב גם היה גר בשכונה בבלוק 55
גר היום במירסקי 35.

הרב טאלר.
הרב יוסל בלוי.
הרב פנט ואשתו ז''ל (האדמו"ר מדעעש)
הרב ראובן לויכטר שליט"א.
הרב מנשה שוואב זצ''ל (מקריא לפני התקיעות בשומרי החומות)

• הוסף לסימניות
גר היום במירסקי 35.

הרב טאלר.
הרב יוסל בלוי.
הרב פנט ואשתו ז''ל (האדמו"ר מדעעש)
הרב ראובן לויכטר שליט"א.
הרב מנשה שוואב זצ''ל (מקריא לפני התקיעות בשומרי החומות)
אלו מרמות ד' לא מרמות פולין/אונגוואר
גם הרב אינהורן מהסמינר היה גר במירסקי

• הוסף לסימניות
הרב ישעיהו פישר שליט"א, בעל תפילה ב"אהל יוסף", בעבר היה כל שבת, וכן קרא בתורה כל שבת בישיבת הר"ן
היום מגיע רק לימים הנוראים.

• הוסף לסימניות
מי זוכר את החנות צבעונית זה היה איפה שבגד נוי... הגב' אסתר בלוי תחי' ניהלה אותה אם אני לא טועה
היה שם ריח מטריף של מחקים
הרב שהיה נראה כמו מלאך שכחתי את שמו
האיש שהיה לובש חליפה ונעליים לבנות בשבת היה יורד בירידה לבית כנסת הספרדי

• הוסף לסימניות
מי זוכר את החנות צבעונית זה היה איפה שבגד נוי... הגב' אסתר בלוי תחי' ניהלה אותה אם אני לא טועה
היה שם ריח מטריף של מחקים
הרב שהיה נראה כמו מלאך שכחתי את שמו
האיש שהיה לובש חליפה ונעליים לבנות בשבת היה יורד בירידה לבית כנסת הספרדי
אני זוכרת את החנות!!
נוסטלגיה במיטבה!

• הוסף לסימניות
מי זוכר את הפיצה הראשונה ברמות פולין 63 בבית משפחת לוין כל פיצה שאני טועם לא מתקרב לטעם הנוסטולגי אולי מישהו ישיג לי את המרשם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה