דרוש מידע דמויות הוד בשכונת רמות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מעניין אם מישהו זוכר או שרק אני זקן
כשתחנה אחרונה של קו 35 היה ברחבה ליד מכולת נחום
כשלתפארת רמות ונוף רמות קראו ע"ש הקבלנים "אביב" - תפארת רמות "ליפשיץ" - נוף רמות
כשהעיריה (טדי קולק) הרסו ביהכנ"ס ליטאי שנבנה בחניה בין שלב ב' לליפשיץ
כשהנסיעה מצומת בר אילן עד לרמות הייתה ללא שום רמזור(מישהו יכול לספור כמה יש היום)
כשביהכנ"ס "אוהל יוסף" היה יחד עם "אוהל דוב" בהפרדת מחיצת עץ לאחמ"כ נבנה קיר גבס
כשביהכנ"ס קרלין היה במקלט בנין 52

• הוסף לסימניות
מעניין אם מישהו זוכר או שרק אני זקן
כשתחנה אחרונה של קו 35 היה ברחבה ליד מכולת נחום
כשלתפארת רמות ונוף רמות קראו ע"ש הקבלנים "אביב" - תפארת רמות "ליפשיץ" - נוף רמות
כשהעיריה (טדי קולק) הרסו ביהכנ"ס ליטאי שנבנה בחניה בין שלב ב' לליפשיץ
כשהנסיעה מצומת בר אילן עד לרמות הייתה ללא שום רמזור(מישהו יכול לספור כמה יש היום)
כשביהכנ"ס "אוהל יוסף" היה יחד עם "אוהל דוב" בהפרדת מחיצת עץ לאחמ"כ נבנה קיר גבס
כשביהכנ"ס קרלין היה במקלט בנין 52

וכשבית הכנסת שומרי החומות היה בצריף? זוכרים?

• הוסף לסימניות
הרב יצחק גרשון המבוגר ז"ל
הרב נחמיה בקר ז"ל
ר' יצחק שפיצקי ז"ל
הרב צדקה מבנין 54
הרב דהן מבנין 54
וכשבית הכנסת שומרי החומות היה בצריף? זוכרים?
זוכר את קביעת המזוזות ע"י הרב פוקס שליט"א וגם את הנחת אבן הפינה לבנין

• הוסף לסימניות
ר' דוד סגל ז"ל מבנין 53
ר' מאיר ברלינסקי
ר' יוסקע שטיינר
ר' פייבל וורפטיג ז"ל
ר'אברהם ברוינר ז"ל
ר' שייע ורטהימר ז"ל ויבדל"ח חתנו הרב בודיק
הרב יוסקוביץ מבנין 53

• הוסף לסימניות
ר' יענקל קרויזר
ר' ישראל קונבליט מבנין 55
הרב אלתר יוסף היזרעלי מבנין 51

• הוסף לסימניות
ר' נחמן רוזנפלד שמנהל את מנין הותיקין בשבת בביהכנ"ס "אוהל דוב" עשרות שנים

• הוסף לסימניות
תגידו, סליחה על השאלה אבל מה נסגר אתכם? אתם עוברים על האלפון השכונתי של שנת תשס"ב וכותבים את כל תושבי השכונה דאז?????

• הוסף לסימניות
תגידו, סליחה על השאלה אבל מה נסגר אתכם? אתם עוברים על האלפון השכונתי של שנת תשס"ב וכותבים את כל תושבי השכונה דאז?????
בעקבות האשכול הקודם פשוט עולים לי תמונות היסטוריות מימי ילדותי הרחוקים וזה ממש לא תשס"ב אלא תחילת שנות המ' וכשאני מתבונן אני שם לב שגרתי בשכונה שדרו בו אנשים גדולים תלמידי חכמים צנועים

• הוסף לסימניות
בעקבות האשכול הקודם פשוט עולים לי תמונות היסטוריות מימי ילדותי הרחוקים וזה ממש לא תשס"ב אלא תחילת שנות המ' וכשאני מתבונן אני שם לב שגרתי בשכונה שדרו בו אנשים גדולים תלמידי חכמים צנועים
כמעט בכל שכונה ותיקה בירושלים ימצאו דמויות הוד כאלו
זה פשוט כי בעבר היו כאלו הרבה, עוד מהדור הקודם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה