דמי אבטלה מביטוח לאומי בעקבות הפטרות לאחר חל"ד

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרה ממי שמבין בכך או בעל נסיון בעניין.
אני בחופשת לידה עם תאומות שנולדו פגות (32) , ללא סיבוכים ועוד ילד בן שנה ו8.
העבודה שלי תובענית, עם הרבה שעות נוספות ורחוקה מהבית. אני רוצה להתפטר. אבל הבנתי שמקבלים דמי אבטלה רק 3 חודשים לאחר ההתפטרות.
לאור הנסיבות שלי יש מצב שביטוח לאומי יאשרו לי דמי אבטלה מיד לאחר ההתפטרות?

• הוסף לסימניות
לאחר לידה או מעבר עיר (אם היא מספיק מרוחקת ) זכאים לפיצוים בגין מפוטר אפי' שמתפטרים לבד

• הוסף לסימניות
העבודה שלי תובענית, עם הרבה שעות נוספות ורחוקה מהבית. אני רוצה להתפטר. אבל הבנתי שמקבלים דמי אבטלה רק 3 חודשים לאחר ההתפטרות.
שמעתי שאם שעות העבודה מסתיימות לאחר שעה מסויימת, אפשר לקבל דמי אבטלה מיד.

• הוסף לסימניות
לפי מה שהבנתי, צריך להסביר למה העבודה בלתי אפשרית עבורך כאמא לתינוקות (בגלל מרחק, שעות לא תואמות לשעות של המעון, אולי את יכולה להביא אישור רפואי שלא כדאי לשים אותן במעון?).
אין בזה כללים חד משמעיים (ככה הבנתי...), אלא צריך שהפקיד ישתכנע שהעבודה לא מסתדרת עם אמהות לתינוקות.

• הוסף לסימניות
ברגע שהפיטורים היו לטובת גידול ילד (בתוך 9 חודשים מהלידה) את זכאית לדמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום

• הוסף לסימניות
ברגע שהפיטורים היו לטובת גידול ילד (בתוך 9 חודשים מהלידה) את זכאית לדמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום
1655157300957.png

• הוסף לסימניות
את בעצמך ענית את התשובה למה כן אצטרך לחכות 3 חודשים.......
למרות שבעבודה שלי מעבידים חצי מהחודש בשעות נוספות יכול להגיע ל12 שעות בכיף...
הם בחיים לא יודו על כך הם אומרים שמי שעובדת מהר לא חייבת לעבוד שעות נוספות.
שאר התנאים לא רלוונטים

• הוסף לסימניות
תרשמי שבגלל מצב התינוק
אני ילדתי ב36 תינוק בריא ב"ה אבל היה קשה באכילה
כתבתי להם שמתפטרת לצורך טיפול בילד שנולד מוקדם ועדיין זקוק לאימו בשל מצבו הביראותי
וקיבלתי אבטלה

• הוסף לסימניות
מתי את אמורה לחזור? תתפטרי עכשיו וככה יספרו לך 3 חודשים מהיום שהתפטרת

• הוסף לסימניות
אם המעסיק לא יכול/לא רוצה להעסיק אותך במשרת אם זו סיבה מוצדקת

• הוסף לסימניות
אי אפשר להתפטר בזמן חלד/הימים לא נספרים לאבטלה
את אומרת מידיעה? כי חשבתי לעשות את זה אבל מצד שני כך לא יצברו לי ימי חופש, הבראה, פנסיה ופיצויים על חודשי החל"ד.
התלבטתי מה יותר עדיף

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה