דמי לידה - איך מחשבים?

• הוסף לסימניות
האם זה נכון שדמי לידה שהיו מחושבים עד היום לפי 3 תלושים אחרונים אמורים להיחשב בקרוב לפי ממוצע שנתי? איפה מבררים דבר כזה?
ועוסקת פטורה - לפי איזה מאזן שנתי מחשבים את דמי הלידה, של השנה בה חלה חופשת הלידה או של שנה קודמת?

תודה!

• הוסף לסימניות
עוסק פטור אכן דמי הלידה מחושבים לפי ממוצע רווח שנתי של שנת הלידה, כך שאם הלידה היא בינואר - תקבלי דמי לידה לפי המקדמות, אך בסוף שנה (ביומולדת) יחשבו האם את צריכה להחזיר או אולי - לקבל עוד....
מבחינת עצמאי - לא ידוע לי על שינוי כרגע.

• הוסף לסימניות
לשכירה - 3 תלושים אחרונים

לעצמאית - ממוצע שנתי לפי שומה אחרונה, כאשר עם קבלת השומה החדשה בבט"ל משקללים מחדש, ומודיעים לך אם את צריכה להחזיר חלק מהכסף, או להיפך, שהם חייבים לך עוד.
סידור גרוע למדי, להיות נתונה לחסדיהם (מספיק שיש לך איזה חוב קטן וישן, ותסמכי עליהם שהם מומחים למצוא כאלה, ואת עלולה להפסיד חלק מהכסף)

כדי לשפר את מצבך - מומלץ מאוד מאוד להגיש "דו"ח תיקון מקדמות" שזה דו"ח שמעדכן אותם בשינויים שחלו בהכנסות שלך בשנת המס הנוכחית לעומת הקודמת. כך אולי תצטרכי לשלם עוד מקדמות רטרואקטיבית (אם הרווחת השנה יותר) אבל את מבטחת את עצמך מבחינת גובה דמי הלידה, כי הם יחשבו לפי מה שהצהרת בדו"ח התיקון.
חובה להגיש את הדו"ח הזה לפני קבלת דמי לידה או הגשת טפסים כלשהם הקשורים בלידה, אחרת הם לא מקבלים את זה.

בהצלחה, ובשעה טובה!

• הוסף לסימניות
3 תלושים אחרונים של חודשים מלאים. חודש הלידה לא נחשב

• הוסף לסימניות
מישהו יודע האם צריך ותק מסוים בעסק בשביל לקבל דמי לידה?

• הוסף לסימניות
מה הכוונה וותק מסוים בעסק ?

אם הכוונה לשכירה אז צריכים 10 חודשי עבודה לפני הלידה, או 6 חודשי עבודה בשביל לקבל מחצית מדמי הלידה.

לעצמאית מחשבים את חודשי התשלום ששולמו בפועל.
יש כמובן עוד תנאים, ניתן לפנות אלי ואני יפרט.

• הוסף לסימניות
מילר, שמתי לב שלעצמאית הם תמיד מוצאים דרך לחשב את דמי הלידה לרעת היולדת.
אולי כדאי לציין גם את זה.....

• הוסף לסימניות
מילר, אתה יודע את כל הפרטים והתנאים לחישוב דמי לידה לעוסקת פטורה?
אם כן אתה הראשון שאני שומעת עליו כזה דבר.
אפילו הפקידות בביטוח לאומי לא יודעות ממש את כל התנאים, בלידה הקודמת הן סתם בלבלו במוח, ובאתי לברר כמה פעמים לפני הלידה ואחריה. בסוף, אחרי כל המאמצים והיגיעה שללו לי את דמי הלידה.
עכשיו אני מנסה לברר כבר תקופה ארוכה ואף אחד לא נותן לי תשובה ברורה לפי מאזן של איזו שנה משקללים את דמי הלידה.
מי שיולדת בתחילת שנה - החישוב יהיה לפי השנה של הלידה, השנה שלפניה או שנתיים קודם? (למשל ללידה בתחילת 2011 - החישוב יהיה לפי 2011 - שנת הלידה, או 2010 - השנה האחרונה לפני הלידה, או 2009 - שלפי זה שולמו המקדמות?)
אשמח אם אתה יודע את התשובה. תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;496107:
מילר, שמתי לב שלעצמאית הם תמיד מוצאים דרך לחשב את דמי הלידה לרעת היולדת.
אולי כדאי לציין גם את זה.....

אני לא חושב שזה נכון, השאלה היא מה עדיף לשלם הרבה יותר מקדמות ואח"כ לקבל החזר על העודף, אבל גם להחזיר את דמי הלידה הגבוהים.

או לקבל דמי לידה נמוכים יותר לשלם פחות מקדמות, ואח"כ להוסיף על המקדמות ולקבל את ההפרש שהיה חסר בדמי לידה.

בכל אופן צריך לבדוק כל מקרה לגופו, דווקא ביטוח לאומי מאוד מסודרים בדבר הזה. יש להם בעיות אחרות, אבל זה לא המקום להרחיב.

נכתב ע"י ckuh;496132:
מילר, אתה יודע את כל הפרטים והתנאים לחישוב דמי לידה לעוסקת פטורה?
אם כן אתה הראשון שאני שומעת עליו כזה דבר.
אפילו הפקידות בביטוח לאומי לא יודעות ממש את כל התנאים, בלידה הקודמת הן סתם בלבלו במוח, ובאתי לברר כמה פעמים לפני הלידה ואחריה. בסוף, אחרי כל המאמצים והיגיעה שללו לי את דמי הלידה.
עכשיו אני מנסה לברר כבר תקופה ארוכה ואף אחד לא נותן לי תשובה ברורה לפי מאזן של איזו שנה משקללים את דמי הלידה.
מי שיולדת בתחילת שנה - החישוב יהיה לפי השנה של הלידה, השנה שלפניה או שנתיים קודם? (למשל ללידה בתחילת 2011 - החישוב יהיה לפי 2011 - שנת הלידה, או 2010 - השנה האחרונה לפני הלידה, או 2009 - שלפי זה שולמו המקדמות?)
אשמח אם אתה יודע את התשובה. תודה.

א. תודה על המחמאה
ב. שהפקידות לא יודעות את התנאים, זה לא חדש כך גם במס הכנסה ובמע"מ, כל אחד יודע לעשות מה שמוטל עליו (במקרה הטוב) וזהו.
ג. דמי הלידה מחושבים לפי המקדמות שמשלמים בתקופה שקדמה ללידה, בשלב השני לאחר הגשת הדו"ח השנתי למס הכנסה, הם יבדקו מה היתה ההכנסה החודשית במהלך החודשים שקדמו ללידה (לפי ממוצע) ויחשבו את דמי הלידה המגיעים באמת.

להסברים נוספים: ניתן לפנות אלי למייל או לנייד, בשמחה.

• הוסף לסימניות
בתור עצמאית, אני נותנת ליועצת המס שלי לעשות את העבודה. היא מסבירה בדיוק ולאט לאט, גם לקשת הבנת הביורוקרטיה כמוני (אם מסבירים לי לאט אני מבינה מהר...) מה ואיך וכמה צריך להגיש, דואגת לחומר, והכל מסודר. אולי היא נחמדה במיוחד, ואולי היא פשוט עושה את העבודה שלה.
העיקר שיהיה במזל טוב.

• הוסף לסימניות
פתחתי עסק שישה חודשים לפני לידה. האם מגיע לי דמי לידה מהעסק? בנוסף אני שכירה עם רצף מכובד של תלושים אחורה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;495193:
3 תלושים אחרונים של חודשים מלאים. חודש הלידה לא נחשב
את בטוחה? ואם הלידה בסוף החודש, או שיש תלושים גבוהים באותו חודש ורוצים להכניס אותו, זה לא אפשרי?

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי, ה-6 חודשים כעצמאית לא מספיקים (צריך 10) לדמי לידה מלאים, אלא רק חלקיים. אבל אם לפני כן יש לך כמה חודשים כשכירה - זה מצטרף.
זה על כל פנים מה שהם כותבים.
אצלי משום מה, לפנים משורת הדין, זה לא עבד.
בשנה שפתחתי את העסק קיבלתי רק חלק מדמי הלידה, למרות שהיו לי גם שני תלושים מאותה שנה.

ומילר -
אני לפני הלידה האחרונה ניסיתי לברר בכל דרך אפשרית, כולל להגיע בעצמי לבט"ל, ובכל מקום קיבלתי תשובות אחרות. אני בסה"כ רוצה לקבל את דמי הלידה הנכונים כשאני יולדת, ולא קרוב לשנה אחרי (כי הם טוענים שחייבים לחכות לשומה, למרות שיש לי כמובן קבלות על המחזור העסקי הנוכחי)
עכשיו ממש נתקענו, ילדתי ב"ה קרוב לסוף שנת המס, קיבלתי דמי לידה נמוכים מדי, ועד שנראה משהו מההפרש לך תדע מה יהיה, הרי הם אלופים בלהוריד מהזכויות של האזרח הקטן.

אני בטוחה שיש פה עוד נשים עם סיפורים כמו שלי ושל ckuh

• הוסף לסימניות
אריאלס' בביטוח לאומי הם מאוד מסודרים. ייתכן שביום בהיר אחד תמצאי בחשבון בנק את הסכום החסר, עוד לפני שיגיע המכתב מהם.
אני זכיתי לאחרונה בסכום נאה עקב תשלום גבוה מידי לביטוח לאומי. -הם דרשו את הסכום ההוא על סמך הדיווחים, וכעת כשנתיים וחצי אחרי, נזכרו וחישבו כי הם גבו סכום גבוה מידי.
או כמו שהתבטאה יועצת המס, לפעמים ביטוח לאומי זה כמו "תכנית חיסכון".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;496304:
את בטוחה? ואם הלידה בסוף החודש, או שיש תלושים גבוהים באותו חודש ורוצים להכניס אותו, זה לא אפשרי?
נדמה לי שאם הלידה היא אחרי ה15 לחודש אז ניתן לחשב את אותו תלוש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;496314:
אריאלס' בביטוח לאומי הם מאוד מסודרים. ייתכן שביום בהיר אחד תמצאי בחשבון בנק את הסכום החסר, עוד לפני שיגיע המכתב מהם.
אני זכיתי לאחרונה בסכום נאה עקב תשלום גבוה מידי לביטוח לאומי. -הם דרשו את הסכום ההוא על סמך הדיווחים, וכעת כשנתיים וחצי אחרי, נזכרו וחישבו כי הם גבו סכום גבוה מידי.
או כמו שהתבטאה יועצת המס, לפעמים ביטוח לאומי זה כמו "תכנית חיסכון".

זכית! עוד לא שמעתי על דבר כזה, אצלם "שנה רטרואקטיבי" זה המקסימום.
את כנראה שייכת ליחידי סגולה, או שזה כתוצאה ממשהו שיועצת המס שלך הגישה/פנתה אליהם?

גם אני קיבלתי החזרים לפעמים, אבל מה תגידי למשל על קצבת ילדים שסתם לא קיבלתי, רק על אחד הילדים, בלי סיבה? זה היה בתקופת הבלגן עם הקיצבאות, ופשוט לא ידעתי שאני זכאית לסכום גדול יותר, רק שנתיים אחרי זה הבנו שקיבלנו סכום נמוך מדי. בפניה אליהם אכן זיכו אותנו, אבל לא על שנתיים, רק שנה אחורה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;496306:
אני לפני הלידה האחרונה ניסיתי לברר בכל דרך אפשרית, כולל להגיע בעצמי לבט"ל, ובכל מקום קיבלתי תשובות אחרות. אני בסה"כ רוצה לקבל את דמי הלידה הנכונים כשאני יולדת, ולא קרוב לשנה אחריckuh

דווקא אני שמחתי שזה מחולק לשניים...
ככה כבר הייתי אוכלת את זה, וככה זה מחכה לי סגור...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;496365:
דווקא אני שמחתי שזה מחולק לשניים...
ככה כבר הייתי אוכלת את זה, וככה זה מחכה לי סגור...

ממה מתפרנסים בזמן שה"חיסכון" שוכב במרתפי בט"ל?
בכל זאת צריך חופשת לידה...

• הוסף לסימניות
בשו שו לא שואלים...

• הוסף לסימניות
יש תוכניות חיסכון רווחיות יותר, וגם בטוחות יותר.
ואם היה לי תחליף לביטוח לאומי - הייתי עושה את זה. אני משלמת יחסית הרבה כל חודש, ואין לי שום מידע בטוח אם אקבל בסוף משהו, או לא.
והם עצמם לא יודעים לענות לי.
מתסכל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת