התייעצות דמי לידה לעצמאית חדשה

• הוסף לסימניות
שואלת עבור לקוחה

שכירה כבר הרבה שנים
היתה שכירה עד חודש יוני 2025 (כולל)
ואז אבטלה חודשים יולי אוגוסט וחצי ספטמבר
ב 15.9 אמורה לפתוח עוסק עצמאי ולעבוד כפרילנסרית
אבל תתחיל לקבל הכנסות באוקטובר

אמורה ללדת בעז"ה באמצע ינואר 2026
ז"א יהיו 3 חודשי עבודה מלאים עד הלידה בהם תקבל שכר כעצמאית

איך יחושבו דמי הלידה? לפי ההכנסות ב3 ודשים שקדמו ללידה לחלק 3 כפול 3.5? או יותר חודשים?
האם בגלל שלא תקבל הכנסות בספטמבר בכלל צריכה לדווח על זה לביטוח לאומי ? ואז תמשיך לקבל אבטלה?

עצמאי זה בעצם תחשיב שנתי אז אחרי שיוגש הדוח בעצם בכזה מקרה לא אמורים להיות הרבה תיקונים כי זה בעצם בידיוק ה3 חודשים שקדמו ללידה. לא?

• הוסף לסימניות
אם לא היה לה תיק עצמאי פעיל 6 חודשים לפני הלידה לא אמורה לקבל דמי לידה על העצמאית

• הוסף לסימניות
זה לא נכון
כי אם הייתה שכירה והפסיקה וניהתה עצמאית
אז הוותק ממשיך מהשכירה
זה רק במקרה שהפסיקה להיות שכירה

לגבי הדמי לידה את ההכנסה שמרויחה יחלקו לה לכל החודשים שהייתה פתוחה בתור עצמאית בביטוח לאומי וזה יהיה ההכנסה חהחודשית לביטוח לאומי
ומשם יקחו לה שלושה חודשים

• הוסף לסימניות
אם לא היה לה תיק עצמאי פעיל 6 חודשים לפני הלידה לא אמורה לקבל דמי לידה על העצמאית
בטוחה ????
היא עובדת כבר שנים בתור שכירה.
באמצע היה לה חודשיים וחצי של אבטלה שאני מבינה שהם גם נקראים חודשים מבוטחים
וכעת מצאה עבודה בתור פרילנסרית

זא יש לה בטוח 15 חודשים מתוך 22 חודשים או 10 מתוך 14 שהיא מבוטחת ולמיטב ידיעתי גם אבלה נחשב וגם אם לא עדיין יש לה את מירב החודשים

יש לך סימוכין על מה שכתבת?

• הוסף לסימניות
זה לא נכון
כי אם הייתה שכירה והפסיקה וניהתה עצמאית
אז הוותק ממשיך מהשכירה
זה רק במקרה שהפסיקה להיות שכירה

לגבי הדמי לידה את ההכנסה שמרויחה יחלקו לה לכל החודשים שהייתה פתוחה בתור עצמאית בביטוח לאומי וזה יהיה ההכנסה חהחודשית לביטוח לאומי
ומשם יקחו לה שלושה חודשים
לא ככ הבנתי
אפשר להסביר יותר בפירוט ?

• הוסף לסימניות
לא ככ הבנתי
אפשר להסביר יותר בפירוט ?
עובדת שכירה שמתחילה להיות עצמאית תוך כדי שממשיכה להיות שכירה
צריכה וותק לעצמאי לא קשרו לשכירה בשביל לקבל דמי לידה
אבל אם היא מפסיקה באותו חודש להיות שכירה אין חודש חופף שהיא גם שכירה וגם עצמאית
אז הוותק של השכירה עובר לעצמאי

• הוסף לסימניות
עובדת שכירה שמתחילה להיות עצמאית תוך כדי שממשיכה להיות שכירה
צריכה וותק לעצמאי לא קשרו לשכירה בשביל לקבל דמי לידה
אבל אם היא מפסיקה באותו חודש להיות שכירה אין חודש חופף שהיא גם שכירה וגם עצמאית
אז הוותק של השכירה עובר לעצמאי
אה כן ברור
הכוונה שהפסיקה להיות שכירה ועברה להיות עצמאית (עם חודשיים וחצי באמצע של אבטלה)

אני מבינה מאתר ביטוח לאומי שגם תקופת אבטלה נחשבים לצורך בדיקת אכשרה לקבלת דמי לידה.
רק רציתי לוודא שאני מבינה נכון

• הוסף לסימניות
אה כן ברור
הכוונה שהפסיקה להיות שכירה ועברה להיות עצמאית (עם חודשיים וחצי באמצע של אבטלה)

אני מבינה מאתר ביטוח לאומי שגם תקופת אבטלה נחשבים לצורך בדיקת אכשרה לקבלת דמי לידה.
רק רציתי לוודא שאני מבינה נכון
נכון, תקופת אבטלה נחשבת להשלמת האכשרה לעצמאית.
וגם תקופה שקיבלה דמי לידה בלידה קודמת נחשבת לתקופת אכשרה

• הוסף לסימניות
בטוחה ????
היא עובדת כבר שנים בתור שכירה.
באמצע היה לה חודשיים וחצי של אבטלה שאני מבינה שהם גם נקראים חודשים מבוטחים
וכעת מצאה עבודה בתור פרילנסרית

זא יש לה בטוח 15 חודשים מתוך 22 חודשים או 10 מתוך 14 שהיא מבוטחת ולמיטב ידיעתי גם אבלה נחשב וגם אם לא עדיין יש לה את מירב החודשים

יש לך סימוכין על מה שכתבת?
סליחה , אני דיברתי על מקרה שהיא עובדת שכירה ועצמאית במקביל .
1757532012693.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה