דמי לידה לעצמאית (עוסק פטור) - איך מחשבים?

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אודה על התייחסות לשאלת הבירור הבאה.

לפי המחשבון באתר הביטוח לאומי, נראה שגם לעצמאית
דמי הלידה מחושבים לפי ממוצע של ההכנסה בשלושת החודשים האחרונים
(או ששת החודשים האחרונים, הגבוה מביניהם).

לעומת זאת,
רו"ח טען לי שמה פתאום, דמי לידה לעצמאית מחושבים לפי ממוצע הכנסות שנתי.
מה שאומר, שאין שום עניין להגדיל הכנסות בחודשים האחרונים.

אשמח לשמוע מאנשי המקצוע ובעלי הנסיון האם אכן כך הם פני הדברים.
תודה גדולה!

• הוסף לסימניות
גם לי רואת חשבון אמרה כך.
מחלקים 10 חודשים האחרונים ומקבלים לפי הימים.

• הוסף לסימניות
כעצמאית אין לביטוח לאומי מידע חודשי רק שנתי, לכן מה שמשפיע זו ההכנסה השנתית בסופו של דבר.
אז נכון שבודקים 3 או 6 חודשים - אבל לא ניתן לבדוק לפי חודש חודש אלא שנתי לפי הדוחות השנתיים

• הוסף לסימניות
שימי לב... ביטוח לאומי את החישוב הסופי עושה בסוף השנה . אחרי שאת מגישה את הדוח והוא מקבל את הנתונים.
הוא לוקח את ההכנסה ומחלק למס' חודשים שעבדת השנה, כך יוצא שבסופו של דבר כל החודשים שווים!
אין הבדל בין חודש ינואר לחודש פברואר לחודש אוגוסט
אבל אם יש לך אפשרות להגדיל את ההכנסות - ודאי שזה משתלם. כי זה מגדיל לך את כל הממוצע השנתי.
נכון שאם בדצמבר הגדלת ב - 5,000 לא תקבלי דמי לידה לפי ה תוספת של כ - ה - 5,000 אבל הממוצע ייגדל בכל מקרה.

• הוסף לסימניות
שלום רב,

כיצד מחשבים לידה בחודש אוגוסט - ספטמבר
לפי שנת הלידה,
או השנה שקדמה לה ?

• הוסף לסימניות
לפי המחשבון באתר הביטוח לאומי, נראה שגם לעצמאית
דמי הלידה מחושבים לפי ממוצע של ההכנסה בשלושת החודשים האחרונים
(או ששת החודשים האחרונים, הגבוה מביניהם).

לעומת זאת,
רו"ח טען לי שמה פתאום, דמי לידה לעצמאית מחושבים לפי ממוצע הכנסות שנתי.
מה שאומר, שאין שום עניין להגדיל הכנסות בחודשים האחרונים.
נכון שמחשבים לפי החודשים האחרונים
אבל - איך מחושב חודש לעצמאי?
הכנסה שנתית לחלק למס' החודשים
כך שאין שום עניין להגדיל הכנסות בחודשים שלפני הלידה.
למה זה משנה?
עצמאית שילדה בחודש פברואר, יקחו לה לחישוב חודש אחד לפי שנת הלידה ועוד חודשיים ממוצע מהשנה הקודמת ללידה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ובמקרה שמחשבים את שנת הלידה
מחלקים את ההכנסה ל9 חודשי העבודה ?
כי א"כ תמיד שנת הלידה יותר שווה

• הוסף לסימניות
כן
או שנה קודמת אם יותר משתלם אבל שנת מס אחת
אם מישהי יולדת באמצע אוגוסט. מחלקים את ההכנסה השנתית ל-7 או ל-8? גם החודש שבו ילדה נלקח במחשבון?

במחשבה שניה. מי שיולדת עד אוגוסט תמיד ההכנסה השנתית מתחלקת ל-8. לא? 12 חודשים פחות 3.5 חופשת לידה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מחלקים ל8.5 אחרי הגשת הדו”ח השנתי(וזה ממש לא משנה התאריך לידה בכל מקרה מקבלים לפי המקדמות)
ואז מכפילים ב3.5

• הוסף לסימניות
אישה שיולדת ב 3 חודשים הראשונים של השנה.
מחשבים את דמי הלידה לפי השנה הקודמת.
ואז החלוקה היא ל 12 חודשים.

• הוסף לסימניות
אישה שיולדת ב 3 חודשים הראשונים של השנה.
מחשבים את דמי הלידה לפי השנה הקודמת.
ואז החלוקה היא ל 12 חודשים.
מי שיולדת בסוף אוגוסט ויוצא שהיא בחופשת לידה בתוך 5 חודשים (חלק מאוגוסט. 9.10.11 וחלק מ-12) אז ההכנסה השנתי מתחלקת ל-7?
יוצא לי לצאת ממש בתחילת ספטמבר ואם זה מתחלק ל-7 אז ממשה שווה לי להקדים לצאת באוגוסט ואז ההכנסה לחודש תהיה הרבה יותר גבוהה.

• הוסף לסימניות
מי שיולדת בסוף אוגוסט ויוצא שהיא בחופשת לידה בתוך 5 חודשים (חלק מאוגוסט. 9.10.11 וחלק מ-12) אז ההכנסה השנתי מתחלקת ל-7?
יוצא לי לצאת ממש בתחילת ספטמבר ואם זה מתחלק ל-7 אז ממשה שווה לי להקדים לצאת באוגוסט ואז ההכנסה לחודש תהיה הרבה יותר גבוהה.
מתחלק ב-8

• הוסף לסימניות
כמובן שכל זה בעוסק פטור שמגיש רק דוח שנתי
אבל עוסק מורשה שמגיש דוחות חודשיים (או דו חודשי) נראה לי מחשבים רגיל ולא שנתי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה