דמי שכלול...

• הוסף לסימניות
קיבלתי כעת דרישה לתשלום דמי שכלול מהגן של בני (אגו"י - מוכר שאינו רשמי) 500 ש"ח.
בדקתי לאחרונה את הנושא של גביה מההורים בגני מוכר שאינו רשמי.
הסכום המקסימלי המותר לגביה מההורים על השעות הרגילות של הגן הינו 391.5 ש"ח בשנת תשע"ה.
על 100 ש"ח אני לא אלך לחולל מהומות, אבל מי שדורשים אצלם יותר - כדאי מאוד שיבדקו את הענין.
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Applications/Afik/Tashlumim/TashlumeiHorimTashab.htm

• הוסף לסימניות
שמעתי ממישהו שנותן ציק למוטב בלבד עם שם הרשת.. ומעולם לא פדו אותו.. אולי באמת כי יש להם בעיה לקבל כסף ישירות מההורים.

• הוסף לסימניות
לא אמורים לגבות יותר מ-390 אלא אם כן מדובר בגן שפתי.
למה לא לפנות אליהם? זו לא בושה 100 ש"ח אינם כסף קטן.

• הוסף לסימניות
בגן של הבת שלי 3-4 גבו 530 ש"ח

• הוסף לסימניות
בית יעקב הרבה פחות

• הוסף לסימניות
רשת הגנים 460 . (הוסיפו 100 שח בערך בשביל הרתמיקאית) כשביררתי אצל הגננת מה זה התוספת הזאת היא הסבירה לי שהשנה הורידו את הריטמיקה לפעם בחודש , היתה מחאה על כך (בהנהלה...) ולכן כדי שתהיה ריטמיקאית פעם בשבוע הוסיפו להורים (על דעת עצמם) עוד בערך 100 ש"ח...

• הוסף לסימניות
מה קורה בבתי ספר יסודיים, האם להם מותר לגבות דמי שכלול באזור ה- 400 ש"ח +- לכל תלמידה??????

• הוסף לסימניות
אתמול היתה אסיפת הורים בגן של ביתי (בית יעקב) הגננת אמרה שמותר להן לגבות רק 288 ש"ח לדמי שכלול, ואם ההורים רוצים שתהיה ריתמיקאית - אנחנו מוזמנים לאסוף עוד 100 ש"ח מכל הורה, לה אסור לדרוש זאת.
אהה - והגננת היא הבת של גולדקנופף...

• הוסף לסימניות
חוצפה.

לגבי בי"ס יסודי - תבדקי בקישור.

• הוסף לסימניות
האסיפה בגן תהיה רק עוד יומיים ואז נדע כמה אמורים לשלם...

בטבלה כתוב שגנים יכולים לגבות 266 ש"ח.
אני זוכרת ששילמנו 350-500 שקל על הבנות הגדולות כשהיו בגנים.
כנראה באמת יש את העניין שמוסיפים את עלות הריתמיקאית בנפרד וספר ספריה בנפרד וכדו'.

גם בתי ספר יסודיים גובים יותר (מעגלים כלפי מעלה...).
אצל בנותי גובים 600 ש"ח לתלמידה כשאמורים לגבות 556 לילדה בכיתה ב' ו-581 לילדה בכיתה ד'. יאמר לזכותם שיש הנחת אחיות - 550 ש"ח לאחת - שזה פחות ממה שהם יכולים לדרוש.

• הוסף לסימניות
גם באסיפת הורים בגן של ביתי אמרה לנו הגננת שהן יכולות לגבות 288 ש"ח בלבד, ואם אנחנו רוצות ריתמיקאית בכל שבוע - שההורים יתארגנו לאסוף.בגני בית יעקב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1423840:
האסיפה בגן תהיה רק עוד יומיים ואז נדע כמה אמורים לשלם...

בטבלה כתוב שגנים יכולים לגבות 266 ש"ח.
אני זוכרת ששילמנו 350-500 שקל על הבנות הגדולות כשהיו בגנים.
כנראה באמת יש את העניין שמוסיפים את עלות הריתמיקאית בנפרד וספר ספריה בנפרד וכדו'.

גם בתי ספר יסודיים גובים יותר (מעגלים כלפי מעלה...).
אצל בנותי גובים 600 ש"ח לתלמידה כשאמורים לגבות 556 לילדה בכיתה ב' ו-581 לילדה בכיתה ד'. יאמר לזכותם שיש הנחת אחיות - 550 ש"ח לאחת - שזה פחות ממה שהם יכולים לדרוש.

אל תשכחי שזה לא כולל את המסיבות הכיתתיות שגובים בנפרד, ואת הטיולים שגובים בנפרד.

לפי מה שאני קראתי בטבלה בקישור למעלה לילדה בכיתה ד, ה, הם לא יכולים לגבות מעל 150-170 ש"ח (מלבד הוצאות מסיבות כיתתיות 24 ש"ח שזה בדר"כ כל מורה גובה לבד),
יש בסוף הטבלה רשימה של רכישת שירותים מרצון, אבל זה לענ"ד את לא חייבת להסכים.

זה נשמע סכומים מטורפים, כשזה רק ההתחלה.

• הוסף לסימניות
באשדוד גובים בגנים של הרשת 530 ש"ח. ממש הזוי.
זה עולה כל שנה, יותר מהאחוזים ששכר מינימום עלה בעשר שנים האחרונות.
אני מתענינת- כולם משלמים את הסכום המלא?

• הוסף לסימניות
אצלנו גובים 600 שקל לשנה, והסבירו לנו שזה כולל חומרים מתכלים, ניירות טואלט, טושים, ספרים חדשים וכו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1421900:
שמעתי ממישהו שנותן ציק למוטב בלבד עם שם הרשת.. ומעולם לא פדו אותו.. אולי באמת כי יש להם בעיה לקבל כסף ישירות מההורים.

וואו זה רעיון!
אולי ננסה;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מתוק מדבש;1424156:
אל תשכחי שזה לא כולל את המסיבות הכיתתיות שגובים בנפרד, ואת הטיולים שגובים בנפרד.

לפי מה שאני קראתי בטבלה בקישור למעלה לילדה בכיתה ד, ה, הם לא יכולים לגבות מעל 150-170 ש"ח (מלבד הוצאות מסיבות כיתתיות 24 ש"ח שזה בדר"כ כל מורה גובה לבד),
יש בסוף הטבלה רשימה של רכישת שירותים מרצון, אבל זה לענ"ד את לא חייבת להסכים.

זה נשמע סכומים מטורפים, כשזה רק ההתחלה.

האמיני לי שאני לא שוכחת...
רק בשבוע שעבר שילמנו על כך שהבנות תוכלנה להחליף ספרים בספריית בית הספר, 20 ש"ח לילדה.
השבוע נזכרה המורה לגיאוגרפיה (כיתה ד') שהיא רוצה לרכוש עבור הילדות ספר חדש שעלותו 34 ש"ח ושצריך לשלם לקופת כיתה 35 ש"ח.
ולמרות שזה לא ממש לבית הספר עצמו, ביקשו גם ל"בתיה" 30 ש"ח, חוץ מטיול של בתיה שיערך שבוע הבא שזה עוד 28 ש"ח - וכל זה לילדה אחת בשבוע אחד!

אני ממש מתחילה להבין את ההורים שמרגישים כספומט :(

• הוסף לסימניות
הסכומים שאתם רושמים כאן זה חודשי או שנתי?
(אצלינו גובים 600 ש"ח - שנתי, תקין??)

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות אבל בגן של חיידר אנחנו צריכים לשלם 100ש"ח * 12 חודשים
ועוד 30ש"ח*12 עבור ימי הולדת וכו'
ללא הזנה - אנו מביאים אוכל
זה תקין?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה