דרוש מידע דסקמול קולד- אקמול צינון: האם מותר לקחת בהריון?

• הוסף לסימניות
תשובת GPT
‫בדרך כלל, אקמול צינון ו־דקסמול קולד אינם מומלצים לשימוש בהריון ללא התייעצות רפואית.
הסיבה: שניהם משלבים כמה חומרים פעילים — ביניהם פרצטמול (אקמול) שהוא בטוח בהריון במינון רגיל, אבל גם פסאודואפדרין או דקסטרומתורפן — חומרים שעלולים להיות בעייתיים בחלק משלבי ההריון (בעיקר בשליש הראשון), מאחר שהם עלולים להשפיע על זרימת הדם לעובר או לגרום לתופעות לוואי אחרות.

✅ מה נחשב בטוח יחסית:

• אקמול רגיל בלבד (פרצטמול טהור) נחשב בטוח לשימוש בהריון, אם אין הוראה רפואית אחרת

• הוסף לסימניות
לא המצאתי את זה, כן?
רק אומרת שהרופאה שלי ראתה בתיק האישי שלי שקניתי אופטלגין,
היא התקשרה במיוחד לשאול בשביל מי זה, כי אסור לקחת אופטלגין בהריון...
מענין
קופות חולים ובתי חולים מציינים מפורשות שמותר
יתכן שזו הוראה ספציפית
תשובת GPT
‫בדרך כלל, אקמול צינון ו־דקסמול קולד אינם מומלצים לשימוש בהריון ללא התייעצות רפואית.
הסיבה: שניהם משלבים כמה חומרים פעילים — ביניהם פרצטמול (אקמול) שהוא בטוח בהריון במינון רגיל, אבל גם פסאודואפדרין או דקסטרומתורפן — חומרים שעלולים להיות בעייתיים בחלק משלבי ההריון (בעיקר בשליש הראשון), מאחר שהם עלולים להשפיע על זרימת הדם לעובר או לגרום לתופעות לוואי אחרות.

✅ מה נחשב בטוח יחסית:

• אקמול רגיל בלבד (פרצטמול טהור) נחשב בטוח לשימוש בהריון, אם אין הוראה רפואית אחרת
חוסר אחריות להסתמך בענין על GPT (בלי קשר לנכונות התשובה)

• הוסף לסימניות
מענין
קופות חולים ובתי חולים מציינים מפורשות שמותר
יתכן שזו הוראה ספציפית

חוסר אחריות להסתמך בענין על GPT (בלי קשר לנכונות התשובה)
אני לא לוקח אחריות בכלל,

אבל על כמה שאלות ששאלתי אותו בנושא תרופות בעיקר על היריון והנקה ובררתי האם תשובתו נכונה,
ב100% המקריים הוא צדק

• הוסף לסימניות
הכתובת לברורים כאלו היא אך ורק מכון טרטולוגי, לא רופאים ולא רוקחים שהרבה פעמים מוסיפים מדעתם.

• הוסף לסימניות
שמנים אתריים מסוימים מותרים בהריון
כמו אקליפטוס רדיאטה או סמיטי 100 אחוז טהור
כמה טיפות בודדות בכלי עם מים רותחים
יעזרו לך
אני השתמשתי באקליפטוס מצוי (לימוני) ועשה לי תנועות והתכווצויות חריגות אז חשוב להקפיד.

• הוסף לסימניות
בדיוק הייתי היום בבית מרקחת ושאלתי מה אפשר לקחת כדי להקל על הצינון בהנקה
והרוקח אמר לי במפורש שבהנקה והריון רק אקמול רגיל
דקסמול קולד וקמול צינון אסור

• הוסף לסימניות
בדיוק הייתי היום בבית מרקחת ושאלתי מה אפשר לקחת כדי להקל על הצינון בהנקה
והרוקח אמר לי במפורש שבהנקה והריון רק אקמול רגיל
דקסמול קולד וקמול צינון אסור
בול,
זה מייבש,
בהנקה - את החלב,
בהריון- אותך ואת הילד

• הוסף לסימניות
לא המצאתי את זה, כן?
רק אומרת שהרופאה שלי ראתה בתיק האישי שלי שקניתי אופטלגין,
היא התקשרה במיוחד לשאול בשביל מי זה, כי אסור לקחת אופטלגין בהריון...
זה על אופטלגין, מאתר כללית
1762112658737.png

• הוסף לסימניות
הרופאת משפחה שלי היום רשמה לי דקסמול קולד
אמרה לי שבשליש שלישי אם אקח פעם אחת זה לא נורא
בדגש על דקסמול קולד ולא אקמול צינון (אמרה לי שיש שם פחות מהחומר המשפיע)
כשבאתי לקנות בבית מרקחת, הרוקחת מיד שאלה אותי, למי? לך?
אז אסור לך.
אמרתי לה שהרופאה אמרה לי שפעם אחת אפשרי.
והיא התעקשה איתי שממש ממש אסור אפילו לא פעם אחת.

• הוסף לסימניות
מה שמכיל אנטי היסטמין (אנטי אלרגניים לסוגיהם וכל המייבשים) אסורים בהריון והנקה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה