- הוסף לסימניות
אז אחרי שבועיים בוורדפרס אני יכול לסכם אותם בזה שאני מעביר את הבלוג שלי לגומלה.
הסיבות שניסיתי לעבור לוורדפרס היו:
1. כי זה מה שכולם משתמשים וממילא רציתי לראות מה זה.
2. חשבתי שזה יהיה הרבה יותר פשוט מג'ומלה בשביל בלוג.
3. חשבתי גם כן שלקוחות יירצו וורדפרס.
4. יש הרבה מאוד משתמשי וורדפרס ואני כותב מדריכים על מה שאנשים יקראו.
בשבועיים האלה גיליתי הרבה מעלות בוורדפרס והופתעתי שיש בה יותר ממה שחשבתי אבל עדיין זה לא זה.
לעומת זאת המעלות שיש בגומלה הם רבות ונובעות מכך שזו מערכת יותר מורכבת וממילא אם יותר אפשרויות.
מלכתחילה חשבתי שבוורדפרס אני אוכל לכתוב בלוג הרבה יותר בקלות, אך להפתעתי גיליתי שלכתוב בלוג בוורדפרס הוא דרך לדאוג שלא יקראו את המאמרים הישנים שלך, פריסת העמוד הזאת של כתבת שדוחפת את זאת שמתחתיה ואי אפשר להכניס כפתור read more זה גם כן גורם שהאתר לא ייראה יפה, בג'ומלה הכל בשליטה, אני יודע שאם עבודה אפשר לסדר את זה אבל אם ככה אז לא הרווחתי כלום מוורדפרס.
אני יעשה פה רשימה קטנה של מעלות או דברים שראיתי שיש בכל אחד מהמערכות שאין בשניה:
וורדפרס:
הסיבות שניסיתי לעבור לוורדפרס היו:
1. כי זה מה שכולם משתמשים וממילא רציתי לראות מה זה.
2. חשבתי שזה יהיה הרבה יותר פשוט מג'ומלה בשביל בלוג.
3. חשבתי גם כן שלקוחות יירצו וורדפרס.
4. יש הרבה מאוד משתמשי וורדפרס ואני כותב מדריכים על מה שאנשים יקראו.
בשבועיים האלה גיליתי הרבה מעלות בוורדפרס והופתעתי שיש בה יותר ממה שחשבתי אבל עדיין זה לא זה.
לעומת זאת המעלות שיש בגומלה הם רבות ונובעות מכך שזו מערכת יותר מורכבת וממילא אם יותר אפשרויות.
מלכתחילה חשבתי שבוורדפרס אני אוכל לכתוב בלוג הרבה יותר בקלות, אך להפתעתי גיליתי שלכתוב בלוג בוורדפרס הוא דרך לדאוג שלא יקראו את המאמרים הישנים שלך, פריסת העמוד הזאת של כתבת שדוחפת את זאת שמתחתיה ואי אפשר להכניס כפתור read more זה גם כן גורם שהאתר לא ייראה יפה, בג'ומלה הכל בשליטה, אני יודע שאם עבודה אפשר לסדר את זה אבל אם ככה אז לא הרווחתי כלום מוורדפרס.
אני יעשה פה רשימה קטנה של מעלות או דברים שראיתי שיש בכל אחד מהמערכות שאין בשניה:
וורדפרס:
- יחסית קל יותר להוסיף פוסט\עמוד.
- אפליקציה לניהול דברים מסוימים באתר.
- תוסף wptouch להתאמת אתר למובייל, תוסף מדהים!
- תרגום רחב יותר לתוספים ( למרות שבג'ומלה זה פחות משנה כי הרוב משתמשים בפאנל ניהול באנגלית)
ג'ומלה:
- אפשרות להוסיף "מודול" כמעט בכל מקום בעמוד. (תלוי בתבנית, אבל יותר מוורדפרס).
- תוספים הרבה יותר מתוחכמים, לכל אחד מהם ממשק ניהול מלא, משהו שפחות כפוף לצורה של הCMS.
- אפשרות שליטה על כל מאמר, להחליט איפה מתחיל ה"קרא עוד".
- אפשרות שליטה על כל תפריט, איך הוא ייראה בקישור, איזה רמת משתמשים יוכלו לראות אותו, באיזה עמודים יוצג ובאיזה תבנית עיצוב הוא ישתמש.
- אפשרות ניהול משתמשים, להצגת תוכן מסוים רק לרשומים.
- אפשרות עריכת מאמרים מהצד הקדמי של האתר ללא ממשק ניהול.
- שינוי ממשק הניהול לאיך שנוח על יד quick icon ככה שאפשר להתאים את המערכת למטרה של האתר.
תוספים:
- תוסף גיבוי akeeba backup תוסף המאפשר גיבוי מלא של כל האתר לתוך קובץ זיפ והתקנה בשרת אחר כמו כל CMS, דבר שלא מצאתי בbackupwp
- תוסף לרשימות תפוצה acymailing מאפשר כמה רשימות תפוצה, יצוא ויבוא לקובץ אקסל, רישום לרשימת תפוצה מחלון קופץ, תפריט צד, או מתוך מאמר. (יש בו יותר ממייל פוסט לוורדפרס).
אני יודע שעל רוב הדברים תכתבו לי שיש תוספים לוורדפרס, אבל זה לא כמו כשיש לך את זה מובנה במערכת.
לסיכום האם אני עדיין ישתמש בוורדפרס? כנראה שכן כי אם אני רוצה להמשיך אם המדריכים אז זה מה שהאנשים אוהבים, האם אני ישתמש בעצמי בוורדפרס שימוש סדיר? כנראה שלא.
נ.ב. אני יודע שאני נשמע כמו מה שאוהבים לקרוא לו apple boy אבל זה מה שאני חושב היום, הגיוני שעוד שבוע אני יחשוב אחרת, אבל סך הכל אני בא להעלות פה דיון.
לסיכום האם אני עדיין ישתמש בוורדפרס? כנראה שכן כי אם אני רוצה להמשיך אם המדריכים אז זה מה שהאנשים אוהבים, האם אני ישתמש בעצמי בוורדפרס שימוש סדיר? כנראה שלא.
נ.ב. אני יודע שאני נשמע כמו מה שאוהבים לקרוא לו apple boy אבל זה מה שאני חושב היום, הגיוני שעוד שבוע אני יחשוב אחרת, אבל סך הכל אני בא להעלות פה דיון.
הנושאים החמים