דעה: למה אני עוזב את וורדפרס

• הוסף לסימניות
אז אחרי שבועיים בוורדפרס אני יכול לסכם אותם בזה שאני מעביר את הבלוג שלי לגומלה.
הסיבות שניסיתי לעבור לוורדפרס היו:
1. כי זה מה שכולם משתמשים וממילא רציתי לראות מה זה.
2. חשבתי שזה יהיה הרבה יותר פשוט מג'ומלה בשביל בלוג.
3. חשבתי גם כן שלקוחות יירצו וורדפרס.
4. יש הרבה מאוד משתמשי וורדפרס ואני כותב מדריכים על מה שאנשים יקראו.

בשבועיים האלה גיליתי הרבה מעלות בוורדפרס והופתעתי שיש בה יותר ממה שחשבתי אבל עדיין זה לא זה.
לעומת זאת המעלות שיש בגומלה הם רבות ונובעות מכך שזו מערכת יותר מורכבת וממילא אם יותר אפשרויות.

מלכתחילה חשבתי שבוורדפרס אני אוכל לכתוב בלוג הרבה יותר בקלות, אך להפתעתי גיליתי שלכתוב בלוג בוורדפרס הוא דרך לדאוג שלא יקראו את המאמרים הישנים שלך, פריסת העמוד הזאת של כתבת שדוחפת את זאת שמתחתיה ואי אפשר להכניס כפתור read more זה גם כן גורם שהאתר לא ייראה יפה, בג'ומלה הכל בשליטה, אני יודע שאם עבודה אפשר לסדר את זה אבל אם ככה אז לא הרווחתי כלום מוורדפרס.

אני יעשה פה רשימה קטנה של מעלות או דברים שראיתי שיש בכל אחד מהמערכות שאין בשניה:
וורדפרס:

• יחסית קל יותר להוסיף פוסט\עמוד.
  • אפליקציה לניהול דברים מסוימים באתר.
  • תוסף wptouch להתאמת אתר למובייל, תוסף מדהים!
  • תרגום רחב יותר לתוספים ( למרות שבג'ומלה זה פחות משנה כי הרוב משתמשים בפאנל ניהול באנגלית)
ג'ומלה:

• אפשרות להוסיף "מודול" כמעט בכל מקום בעמוד. (תלוי בתבנית, אבל יותר מוורדפרס).
  • תוספים הרבה יותר מתוחכמים, לכל אחד מהם ממשק ניהול מלא, משהו שפחות כפוף לצורה של הCMS.
  • אפשרות שליטה על כל מאמר, להחליט איפה מתחיל ה"קרא עוד".
  • אפשרות שליטה על כל תפריט, איך הוא ייראה בקישור, איזה רמת משתמשים יוכלו לראות אותו, באיזה עמודים יוצג ובאיזה תבנית עיצוב הוא ישתמש.
  • אפשרות ניהול משתמשים, להצגת תוכן מסוים רק לרשומים.
  • אפשרות עריכת מאמרים מהצד הקדמי של האתר ללא ממשק ניהול.
  • שינוי ממשק הניהול לאיך שנוח על יד quick icon ככה שאפשר להתאים את המערכת למטרה של האתר.
תוספים:

• תוסף גיבוי akeeba backup תוסף המאפשר גיבוי מלא של כל האתר לתוך קובץ זיפ והתקנה בשרת אחר כמו כל CMS, דבר שלא מצאתי בbackupwp
  • תוסף לרשימות תפוצה acymailing מאפשר כמה רשימות תפוצה, יצוא ויבוא לקובץ אקסל, רישום לרשימת תפוצה מחלון קופץ, תפריט צד, או מתוך מאמר. (יש בו יותר ממייל פוסט לוורדפרס).
אני יודע שעל רוב הדברים תכתבו לי שיש תוספים לוורדפרס, אבל זה לא כמו כשיש לך את זה מובנה במערכת.

לסיכום האם אני עדיין ישתמש בוורדפרס? כנראה שכן כי אם אני רוצה להמשיך אם המדריכים אז זה מה שהאנשים אוהבים, האם אני ישתמש בעצמי בוורדפרס שימוש סדיר? כנראה שלא.

נ.ב. אני יודע שאני נשמע כמו מה שאוהבים לקרוא לו apple boy אבל זה מה שאני חושב היום, הגיוני שעוד שבוע אני יחשוב אחרת, אבל סך הכל אני בא להעלות פה דיון.

• הוסף לסימניות
מסקנה:

שבועיים, כנראה, זה לא מספיק זמן להכיר את המערכת ויכולותיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1503605:
מסקנה:

שבועיים, כנראה, זה לא מספיק זמן להכיר את המערכת ויכולותיה.
יכול להיות, כתבתי בסוף שזה הנקודת מבט שלי עכשיו ויכולה להשתנות.

• הוסף לסימניות
נראה לי שלא ממש למדת את וורדפרס.
או שלא נעזרת באנשים הנכונים.
בתור ג'ומלאית לשעבר, אני חייבת לציין שיש לוורדפרס יתרונות שאין לג'ומלה.
בעיקר מצד הבניה/תכנות.

ג'ומלה לא משתווה לוורדפרס בגמישות ובאפשרויות המגוונות של שמירת תכנים ומודולים שעובדים ביחד. גם לא משתווה במגוון הענק של תוספים, פלגאינים, מודולים, תרגומים, חנות, פורומים, אינדקס עסקים ועוד.

לכן בשלב זה יש לי העדפה ברורה לוורדפרס.
והשבועיים שעבדת על וורדפרס לדעתי זה אפילו לא טיפה בים.

• הוסף לסימניות
אני בעד לעזוב את וורדפרס בגלל שזה אולטרא איטי.

• הוסף לסימניות
הנה צילום מסך של מערכת שבניתי למוסד שרצה לנהל רשימת תפוצה, כזה דבר אי אפשר בוורדפרס.

קבצים מצורפים

• Screen Shot 01-23-15 at 11.16 AM.PNG
    KB 47 · צפיות: 1
  • הוסף לסימניות
אני לא מבינה בתיכנות
אבל תימנתי בנתה לי אתר מורכב. והוא ממש לא איטי

• הוסף לסימניות
גם בניתי אתרים בג'ומלה שהיו איטיים יותר מוורדפרס

• הוסף לסימניות
3 פינות, ואם זה מוצג בשורות ולא באיקונים?
זה המדד לאתר טוב או לא טוב?
כל דבר אפשר לקשר לאיקונים ולהציג כך. הכל שאלה של תקציב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1503636:
3 פינות, ואם זה מוצג בשורות ולא באיקונים?
זה המדד לאתר טוב או לא טוב?
כל דבר אפשר לקשר לאיקונים ולהציג כך. הכל שאלה של תקציב.

השתמשתי בתוסף חינמי, 15 דקות של עבודה על הגדרות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;1503630:
אני לא מבינה בתיכנות
אבל תימנתי בנתה לי אתר מורכב. והוא ממש לא איטי

הכל יחסי.

יש גם שימוש בוורדפרס במנגנוני קאש. שזה עוזר אבל לא אידיאלי.

• הוסף לסימניות
ומה זה אומר? שזה יותר טוב מתוספים חינמיים שמציגים אחרת?
בסופו של יום מה שקובע זה אם זה עושה את מה שזה אמור לעשות או לא.
יכול להיות שלאתר הספציפי הזה תוסף חינמי עובד.
אבל לאתרים מורכבים יותר הוא עלול לפשל ואז לך תחפש מתכנת או מישהו שמבין בג'ומלה ושיהיה מספיק נחמד לרצות לעזור לך בלי לרושש אותך.

• הוסף לסימניות
בתור אחת שמכירה מקרוב את שתי המערכות ובנתה סוגים רבים של אתרים, פשוטים ומורכבים, גם בוורדפרס וגם בג'ומלה אני יכולה לומר שאין כאן הכרעה חד משמעית.
יש מקרים שג'ומלה היא מלכתחילה, יש אתרים שוורדפרס הוא מלכתחילה, ויש אתרים שלא מתאימים לאף אחת מן המערכות.
הבעיה היא שמאד קשה להתמקצע עד הסוף בכמה פרימוורקים ולכן כל אחד בוחר/נופל על פלטפורמה אחת ולומד להסתדר עם המעלות/המוגבלויות שלה.
לדעתי זה בסדר גמור כל עוד האתר מספק את הפונקציונליות הנדרשת ממנו בצורה טובה ולא הופך לאילתור על אילתור.

• הוסף לסימניות
כג'ומלאי לשעבר, לדעתי אתה טועה ברוב המוחלט של מסקנותיך, וזה עניין של למידה.

כל היתרונות שציינת בג'ומלה קיימות גם בוורדפרס, רק שוורדפרס בגלל פשטותה היא מודולרית, ולא מכניסה את כל הפיצ'רים בילט אין (לא כל אתר צורך את כל הפיצ'רים הנ"ל) וצריך לדעת איך להתאים כל מערכת וורדפרס לצרכי הלקוח, היתרון בזה הוא שלאחר הבנייה התפעול ללקוח יהיה פשוט וקל בכמה רמות מעל ג'ומלה!

לגבי מהירות המערכת, בדקתי את זה רבות בכלי המהירות של גוגל ואני חייב לציין שאתרי הוורדפרס בהגדרה נכונה מהירים יותר, אם כי המערכת בבסיסה מעט יותר איטית מהדיפולט של ג'ומלה.

אל תסיק מסקנות כאלו ללא למידה יסודית של המערכת, זה לא חכם וגם לא משתלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prince;1503702:
לגבי מהירות המערכת, בדקתי את זה רבות בכלי המהירות של גוגל ואני חייב לציין שאתרי הוורדפרס בהגדרה נכונה מהירים יותר, אם כי המערכת בבסיסה מעט יותר איטית מהדיפולט של ג'ומלה.

אל תסיק מסקנות כאלו ללא למידה יסודית של המערכת, זה לא חכם וגם לא משתלם.

אני לא ייחסתי את זה לגומלה.

בשבילי כל מה שעובד ברעיון בשפה של PHP הוא איטי להחריד. שיהיה גומלה שיהיה וורדפרס.

אני פעם תיכנתתי על PHP ועברתי ל NodeJS שזה מהיר מאוד. ורץ בצורה מקבילית.

והיום זה השפה הכי פופלארית בעולם. והכי מבוקשת במקומות עבודה.

אינפוגרפיק.
צפה בקובץ המצורף 223714

אבל אני בעד להשתמש בוורדפרס לצורך בלוגים וכדו'.

המידע על נוד נמצא בPDF הבא.
http://strongloop.com/wp-content/uploads/2014/06/Node_Infographic_July_15.pdf

למי שמכיר את וורדפס רואים שזה עובד על וורדפס.

יש שמועות שהחברה שעשתה את וורדפס הולכת להעביר את זה ל NodeJS.

קבצים מצורפים

• Node_Infographic_July_15.png
    KB 448.4 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
@ 3 פינות, אני לא חושב שאפשר להתייחס ברצינות ל"מסקנות" שלך, שבועיים זה בקושי מספיק זמן להיכרות שטחית. אני אחרי 5 שנים בוורדפרס, עם ניסיון בפיתוח עשרות אתרים, עדיין לומד מידי פעם דברים חדשים. כל היתרונות שייחסת לג'ומלה קיימים גם בוורדפרס, ללא יוצא מן הכלל.

@mat, לא ברור מה הפואנטה שלך. ומה הקשר להשוות כל דבר לNodeJS.

להגיד NodeJS יותר טוב מוורדפרס זה כמו להגיד שמכונית זה יותר טוב ממכונת כביסה כי המנוע של מכונית יכול להגיע לסל"ד יותר גבוה. אז מה? המכונית לא יכולה לכבס לי את הבגדים.

NodeJS היא טכנולוגיה יותר מהירה מphp? אוקיי, סבבה, אבל מדברים כאן על פלטפורמה סטנדרטית לניהול תוכן לביצוע פרוייקטים סטנדרטיים בתקציבים סטנדרטיים.
הבעיה היא שלשכור מפתח NodeJS לביצוע אתר אינטרנט קטן עד בינוני, לעולם יהיה האופציה הפחות כדאית, הן מבחינה כלכלית הן מבחינת איכות התוצר הסופי והן מבחינת גמישות ותאימות.

NodeJS יכול להיות הטכנולוגיה המובילה והמבטיחה לפיתוח אפליקציות ווב, אבל להשוות אותה לוורדפרס זה פשוט לא קשור.

• הוסף לסימניות
יש מה להשוות בשעה שמתכנתי וורדפרס טוענים שעם וורדפרס אפשר לעשות הכל.
גם לכבס כביסה.

וגם לא השוותי לוורדפס השוותי ל PHP. אמרתי בדיוק את מה שאמרת שוורדפרס לבלוגים זה מצוין. וזה גם איטי. אין מה לעשות.

• הוסף לסימניות
אויש נו, עוד פוסט סטייל "Wordpress vs Joomla"? שבענו כבר...

אם אתה רוצה לתת את הפיתרון הכי מותאם ללקוח, תתלכלך בקוד. אם אתה בקטע של מערכות ניהול As is, בחר לך אחת ותלמד אותה לעומק (שבועיים זה אפילו לא היכרות).

עושה רושם שהאהבה שלך לכתיבה והדרכה, גדולה מהידע שלך בתחום. אז קח טיפ:
גוף ראשון בלשון עתיד מתחיל בא' - לא בי': "אעשה" לא "יעשה", "אשתמש" לא "ישתמש" וכו'.

בהצלחה עם זה.

• הוסף לסימניות
אתה אמרת:
נכתב ע"י mat;1503617:
ומה האלטרנטיבה? NodeJS.

אז אני טוען שזה קישקוש. וורדפרס מצויין לא רק לבלוגים אלא להרבה מעבר.
קודם כל, אתר שהפוקוס שלו הוא תוכן, וורדפרס ייתן מענה מצויין יותר טוב מכל פתרון אחר שקיים בשוק.
כל מה שבטווח של מגזינים, אתרי תדמית, אתרי חדשות, פורטלים, חנויות קטנות וכדומה, אין פלטפורמה אחרת שמציעה את מה שוורדפרס מציעה, בוודאי שלא בתקציב דומה.

דבר שני, אני ממש לא חושב שוורדפרס מתאימה לכל דבר. אדרבא, כבר קרו כמה מקרים שאמרתי ללקוח, שאני לא חושב שכדאי לו ללכת על וורדפרס. גם לא זכור לי שמישהו אחר באשכול הזה טען שאפשר לעשות הכל בוורדפרס.

מה שבטוח זה שלאף אחד מהלקוחות שבניתי להם אתר בשנים האחרונות לא הייתי ממליץ לשכור מפתח NodeJS לביצוע הפרויקט.

• הוסף לסימניות
שייע, זה שאין אלטרנטיבה לא הופך את וורדפרס למהיר. הוא עדיין איטי, ועדיין וורדפרס היא הפיתרון הכי טוב היום לאתרי תוכן קטנים כמו שכתבת. (אגב, האתר שmat הביא בנוי על וורדפרס... מחזק את מה שאמרת)

מבחינת מהירות, ברור שnodeJS מהירה יותר מPHP וזו שפת העתיד.
אני לא רואה בעיה שבעתיד ישכתבו את וורדפרס על nodeJS ואז היא תהיה באמת הכי טובה בשוק, ולא רק בגלל שאין אלטרנטיבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה