כללי דעתכם המקצועית בנוגע למסך

• הוסף לסימניות
אני מתעניינת לגבי מישהי שרוצה להחליף את המסך העבה שלה במסך דק ומבולבלת מפער המחירים הענק. גם לי יש עדיין עבה כך שאין לי מה לייעץ. אשמח אם תחלצו לעזרה.
מה המחיר שבאמת צריך להשקיע בשביל לקבל מסך טוב שלא משקר בצבעים?
האם חיוני לרכוש מכייל (שמחירו 1000 ש"ח?
האם מסך שיושלם עליו באזור האלף ש"ח, יגרום לתוצרים ברמה נמוכה ושכרו בהפסדו?
האם יש לכם דגם של מסך שאתם מרוצים ממנו, איזה?מה מחירו?

ו... השאלה לגבי אחת שעדיין לומדת, האם בשלב זה מומלץ להשקיע במסך מעולה?

• הוסף לסימניות
לגבי מכייל, אפשר להתאגד כמה גרפיקאיות ולרכוש יחד, כאשר כולן ישתמשו בו. זה יצא הרבה יותר זול לכולן. (שמעתי את זה מדביר קסורלה, מנכ"ל קולורטק)

• הוסף לסימניות
תודה, היא אמצה את הרעיון! אשמח מאד לשמוע תגובות נוספות. זוהי עזרה ענקית בשבילה!

• הוסף לסימניות
מנסיון, מסכי סמסונג, רובם לא טובים-למטה הצבעים יותר בהירים.
כדאי לה ללכת או על דל או על זירוקס או לקנות ביחד עם המכייל מסך טוב ויצא לה מחיר חבילה. הם מוכרים גם מסכים טובים

• הוסף לסימניות
אין למישהו עוד ידע בעיניין? הרי כולנו עובדים עם מסכים, ולרובנו יש דקים. קצת ידע מניסיון אישי יכול לעזור המון!תודה.

• הוסף לסימניות
מסך DAEWOO

לי יש מסך DAEWOO
בסביבות 1000 ש"ח - מעולה!
אבל כמעט בכל מסך יש לזכור שהצבעים שונים מהצבעים היוצאים בהדפסה.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לי יש מסך דל
שקניתי ב-3.500 ש"ח
ואני יכולה להגיד לך
שאחרי שימוש של שנה
בצד השמאלי הצבע בהיר יותר.

אני ממליצה על מסכי מק,

• הוסף לסימניות
מחירי המסכים ירדו משמעותית כך שניתן לקבל היום גם מסך דק באיזור המחיר שהעלת

מסכי SAMSUNG מאוד ממולצים בשוק והם בין האיכותיים
עוד חברות טובות הן DEL/LG
הכל תלוי בדגם ובתקציב

הדבר החשוב ביותר בקניית מסך הוא ללכת לחנות ולראות אותו בעיניים
האם הוא מתאים ונוח לצפייה
בקנייה כזו אין כמו מראה עיניים

( בעניין מסך "מעולה" כפי שכתבת
יש מסך שבהגדרתו הוא לעבודה גרפית אך מחירו גבוה מאוד - של חברת EIZO )

• הוסף לסימניות
לי יש מסך LG אני מרוצה ממנו מכל הבחינות המקצוע-צבעים איכות וכו
אך הראיה שלי מטשטשת מיום ליום.

• הוסף לסימניות
בלי שום קשר למותגים:
הדבר הכי חשוב במסכים דקים היא IPS. אם יש לך אפשרות לקנות מסך עם טקנולוגיה IPS, אני מבטיח לכם שתראו ההבדל מיד. (מסכים של Apple יש להם הטכנולוגיה הזו)
כמה קישורים:
http://www.pctechguide.com/43FlatPanels_In-Plane_Switching.htm
http://www.pchardwarehelp.com/guides/lcd-panel-types.php
http://www.pchardwarehelp.com/guides/s-ips-lcd-list.php
http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD

• הוסף לסימניות
כמו שכתב הרבס, הכי חשוב זה הפנל של המסך. רוב רובם של המסכים הזולים כיום, מצויידים בפנל מסוג TN שהוא נחות ולא מומלץ בכלל לגרפיקה. ישנם כמה דגמים בודדים בשוק של כמה חברות שמצויידים בפנל מסוג S-IPS או P-VA שעדיפים משמעותית.

• הוסף לסימניות
VA בהחלט יותר טוב מTN, אבל גם VA לא מתקרב לIPS. אם חשוב לכם דיוק בגווני צבעים -- גם בזוויות שונות, פשוט חייבים IPS.

• הוסף לסימניות
שווה להשקיע על מסך של מק.
איך אומרים? עולם אחר לגמרי!!!
(במיוחד שזה 21 אינץ מלבני)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;323583:
איך אומרים? עולם אחר לגמרי!!!
אני מסכים שזה עולם אחר, אבל זה בעיקר בגלל שהמסכים שלהם מבוסס על טכנלוגיה של IPS. אם תקנה מסך IPS של חברה אחרת, תקבל איכות דומה.

כמובן שאז לא תקבלו העיצוב המיוחד של Apple, אבל העיצוב הזה יש לה מחיר! (בפרט כאן בארץ) ;)

• הוסף לסימניות
לי יש מסך LG . אני נהנית מהגודל שלו ומזה שהוא רחב, מהצבעים אני ממש לא נהינת. למשל אם אני רוצה להגיע לצבע אופוויט אני צריכה להוריד את הראש ולהסתכל מלמטה וככה לראות את הצבע האמיתי. מה שבצפיה ישירה מול המחשב אני אראה לבן. אפילו שהצבע במדפסת יצא לי אופרוויט. וזה מאד מעצבן.
בכל שאר הצבעים יש גם תנודות אבל פחות גרועות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;323620:
לי יש מסך LG . אני נהנית מהגודל שלו ומזה שהוא רחב, מהצבעים אני ממש לא נהינת. למשל אם אני רוצה להגיע לצבע אופוויט אני צריכה להוריד את הראש ולהסתכל מלמטה וככה לראות את הצבע האמיתי. מה שבצפיה ישירה מול המחשב אני אראה לבן. אפילו שהצבע במדפסת יצא לי אופרוויט. וזה מאד מעצבן.
בכל שאר הצבעים יש גם תנודות אבל פחות גרועות.

דווקא לי זה קורה גם במסך noc , שהצבעים שאני רואה אינם נכונים (חלשים מאוד), אבל בהדפסה הוא יוצא כהה.
לדעתי זה בגלל שאני לא יודע לכוון את המסך.

• הוסף לסימניות
תראה, צריך מכייל מקצועי בשביל לכוון את הצבעים הנכונים. אני בכל אופן לקחתי איזושהי חוברת שהדפסתי (בדפוס ולא בבית) ופתחתי את הקובץ במחשב.
ואז לפי הצבעים שיצאו כיוונתי פחות או יותר את המסך. זה לא יוצא כל כך מדויק כי יש הבדלים בין דפוס לדפוס. אבל בגדול זה נתן לי פחות או יותר את הצבעים הנכונים פרט לצבע האופוויט שלא הצלחתי להגיע אליו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה