דרוש מידע דעתכם לגבי השם - איתמר

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שם ממש יפה ואני אישית מכירה המון משפחות אשכנזיות סטנדרטיות לכל דבר ועניין ממש לא פתוחים
שיש להם איתמר לא רואה שום בעיה בשם הזה....

• הוסף לסימניות
אני הייתי גננת בחיידר ליטאי בגבעת שאול , יש שם 4 איתמר באותה כיתה
אולי לא הכי צולים אבל משפחות אברכים בהחלט וכן , זה בעיקר צעירים יותר
מדוייק.
מכירה הרבה אשכנזים אברכים שקראו בשם הזה.
לדעתי ברמה של יונתן וידידיה.. לא מעבר. שם יפה גם לסגנון שמור.
אבל מה הרוה"ק?:sneaky:

• הוסף לסימניות
מדוייק.
מכירה הרבה אשכנזים אברכים שקראו בשם הזה.
לדעתי ברמה של יונתן וידידיה.. לא מעבר. שם יפה גם לסגנון שמור.
אבל מה הרוה"ק?:sneaky:
בול.
יש הרבה שמות שמקובלים יותר היום מאשר פעם(יונתן, ידידיה,ג''כ כינוי של אבי)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לדעתי שם מהמם
אבל אם כבר זה שם שהרבה מזרוחניקים קוראים

• הוסף לסימניות
היום פחות.
כמו שהציבור הליטאי זז לכיוון שמות יותר פתוחים כמו איתמר יונתן וכו, גם הציבור הדתי לאומי הולך לכיוונים מקוריים יותר...

• הוסף לסימניות
מכירה כמה ילדים בשם איתמר,
בד"כ משפחות יותר צעירות/ פתוחות חלק מהם גם משפחות אברכים.

• הוסף לסימניות
(אא"כ זו משפחה ליטאית מאוד פרומית וכבדה, שלשאר הילדים בכיתה יקראו צביקי ו"אלחונון" וכו')

בחיים לא שמעתי...
איך הוגים את זה?
זה נשמע לי קצת מצחיק. זה שם שהולך בעברית, בהטעמה מלרעית. כל צורה אחרת נראית לי עיוות של השם....
אִיסוֹמוֹר (ר' איסומור גרבוז שליטא.. מכירים?)

אגב, מזכיר לי שפעם מישהו הגיע לר' חיים ואמר שקוראים לו "אושר" השאלה הייתה אם להחליף את השם.. ר' חיים שאל מה הבעיה ב"אׂשר".. :)

גם : צבי, אריה , חיים, וכו'...
ואז?

אגב2. לגבי רוה"ק - מכיר מישהו שקרא לביתו בשם מודרני , הגיע אליו מישהו ואמר לו איך קראת ככה, אמר לו אבי הבת: "פתאום אתה לא מאמין ברוה"ק..." ;~)

• הוסף לסימניות
הייי
השם איתמר- הוא שם מהמם.
נתחיל עם זה שככה קוראים לבעלי..
ונמשיך עם זה שעכשיו שמעתי על הרבה שקוראים את השם הזה: ליטאים וספרדים

• הוסף לסימניות
אחרי הכל הוא שם תנכ''י...

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אישית מכירה לא מעט איתמרים
רובם במיינסטרים הליטאי אשכנזי וחלקם בכלל לא צעירים.

אצל חסידים נראה לי לא מקובל

• הוסף לסימניות
יש לי סבא איתמר בן 87 ממש לא שם מודרני שם נורמלי לחלוטין וקלאסי מאד בציבור הלטאי
הרבה חברות שלי קראו לאחרונה איתמר וגם בגנים של הילדים שלי יש איתמר
ולמי שכתב שאין איתמר בבאר יהושוע אז אני מכירה אישית איתמר מבאר יהושוע אז חדל קשקשת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

אשכולות דומים

שיחה עם Gemini

מה זה השם המוזר ננו בננה?

השם "ננו בננה" (Nano Banana) הוא שם הקוד הפנימי של המודל האחראי על יצירת ועריכת תמונות כאן במערכת.
בעולם הטכנולוגיה, חברות רבות בוחרות שמות יצירתיים או משעשעים לפרויקטים בשלבי הפיתוח שלהם. השם הזה משלב שתי מילים מעולמות שונים:
  • ננו (Nano): יחידת מידה זעירה המצביעה בדרך כלל על טכנולוגיה מתקדמת, דיוק ויעילות ברמת החלקיקים הקטנים ביותר.
  • בננה (Banana): מילה קלילה וזכירה שמוסיפה נופך אנושי ופחות "רשמי" לתהליך הפיתוח המורכב.
המודל הזה מסוגל להפוך תיאור טקסטואלי לתמונה, לערוך תמונות קיימות ואפילו לשלב סגנונות שונים לכדי יצירה אחת.
האם תרצה שאנסה להשתמש ב"ננו בננה" כדי לייצר עבורך תמונה של משהו ספציפי?

אם אתה רוצה שם מוצלח יותר וקליט יותר תשאל אותי יש לי שמות מטורפים

אשמח מאוד לשמוע! אני תמיד פתוח להצעות יצירתיות ומעניינות.
איזה שמות "מטורפים" יש לך בראש שיכולים להתאים למודל כזה? שתף אותי, אני סקרן.

1.שושו בלונים

זה בהחלט שם שמעלה חיוך! "שושו בלונים" נשמע כמו שם קליל, צבעוני ומלא דמיון – זה מתאים מאוד לעולם של יצירת תמונות, שבו הכל אפשרי והתוצאה לפעמים מפתיעה ומשמחת.
יש בזה משהו מאוד "סודי" (בגלל השושו) אבל גם חגיגי.
אילו עוד שמות יש לך ברשימה? אני סקרן לראות את הכיוונים הנוספים.
צילום מסך 2025-12-19 132722.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה