דעת מקצועית על תמהיל משכנתא וריביות

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,

אשמח מאוד לקבל חוו"ד מהמבינים חברי הפורום על תמהיל משכנתא וריביות שהוצע לי - ללא יועץ.
חשוב לי לציין שיש לי תנאים מצויינים ממש - דירוג אשראי מצוין, והכנסה גבוהה בהרבה ממה שהבנק דורש.
מדובר במשכנתא להרחבה, ע"ס 1,100,000 שח, ואני רוצה להחזיר 250K תוך 18 שנה, וכל היתרה תוך 24-25 שנה.

קיבלתי הצעה ממזרחי שבנויה כך:
240K - קל"צ 18 שנה - 4.69
130K - קל"צ 24 שנה - 4.69
170K - פריים מינוס 0.9
550K - מל"צ אג"ח כל שנתיים - 4.79 (ע+0.8)

חשוב לי לדעת:
א. האם זה ריביות טובות או שיועץ יכול לתת לי ריביות שיהיו שוות יותר מתשלום שכר הייעוץ.
ב. אם התמהיל שבניתי נכון.

תודה רבה מראש לכל העונים

• הוסף לסימניות
תמהיל מצויין
תלוי קצת גם באחוז המימון אך אם הנתונים מצויינים גם בנכס עצמו אז ככל הנראה ניתן להוריד את הריביות בקווצ נוסף

• הוסף לסימניות
כנראה שיועץ יוכל להביא לך יותר טוב.
בהנחה שאתה באמת הכל פיקס

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,

אשמח מאוד לקבל חוו"ד מהמבינים חברי הפורום על תמהיל משכנתא וריביות שהוצע לי - ללא יועץ.
חשוב לי לציין שיש לי תנאים מצויינים ממש - דירוג אשראי מצוין, והכנסה גבוהה בהרבה ממה שהבנק דורש.
מדובר במשכנתא להרחבה, ע"ס 1,100,000 שח, ואני רוצה להחזיר 250K תוך 18 שנה, וכל היתרה תוך 24-25 שנה.

קיבלתי הצעה ממזרחי שבנויה כך:
240K - קל"צ 18 שנה - 4.69
130K - קל"צ 24 שנה - 4.69
170K - פריים מינוס 0.9
550K - מל"צ אג"ח כל שנתיים - 4.79 (ע+0.8)

חשוב לי לדעת:
א. האם זה ריביות טובות או שיועץ יכול לתת לי ריביות שיהיו שוות יותר מתשלום שכר הייעוץ.
ב. אם התמהיל שבניתי נכון.

תודה רבה מראש לכל העונים
בגדול התמהיל בסדר
כן הייתי משנה את התקופות בקלצים

• הוסף לסימניות
ניתן לשפר לכאורה
בעיקר את התוספת במלצ .

• הוסף לסימניות
כנראה שיועץ יוכל להביא לך יותר טוב.

כן הייתי משנה את התקופות בקלצים

בעיקר את התוספת במלצ .

תודה רבה על התשובות,
אשמח לקבל הסבר/ פירוט.

וכן חשוב לי להבין עד כמה אני יכול לשפר (בערך, כמובן)?

• הוסף לסימניות
תביא הצעה מבנק אחר
לדעתי לא כלכלי לך לשלם ליועץ במקרה הזה
תנסה לראות אם אפשר לקצר תקופות בעיקר בקלץ תמיד זה טוב כמובן אם זה מסתדר עם ההחזר החודשי

• הוסף לסימניות
בלי יועץ ולשבת על המל"צ לסביבת ה-(+0.5-0.6) התמהיל מעולה

• הוסף לסימניות
המל"צ עוגן +0.8 של מזרחי מקביל ל+ 0.6 של פועלים
זה בעיקרון אותו דבר, רק תאריכי עדכון אחרים, אז עכשיו זה בדיוק יצא ככה, מחר ייצא הפוך...
תחשוב - הרי גם אם יבוצע לפני ה-26 לחודש (לא יקרה...), מה יהי' עוד שנה וחצי/שנתיים ?

• הוסף לסימניות
זה בעיקרון אותו דבר, רק תאריכי עדכון אחרים, אז עכשיו זה בדיוק יצא ככה, מחר ייצא הפוך...
תחשוב - הרי גם אם יבוצע לפני ה-26 לחודש (לא יקרה...), מה יהי' עוד שנה וחצי/שנתיים ?
זה מחזיר אותי לויכוח בנושא באשכול אחר
נדמה לי שנאמר שם שלמזרחי יש צורת חישוב שונה לעוגן וזה לא רק עניין של תאריכי עדכון ובגלל זה:
המל"צ עוגן +0.8 של מזרחי מקביל ל+ 0.6 של פועלים
@הון ובית @יוסי אוסטר(ראובן 23) @ari1980 @מוניטין(גרעין לשעבר) ועוד...
חוו דעתכם

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זה מחזיר אותי לויכוח בנושא באשכול אחר
נדמה לי שנאמר שם שלמזרחי יש חישוב אחר בעוגן וזה לא רק עניין של תאריכי עדכון, אלא שיטת חישוב שונה ובגלל זה:

@הון ובית @יוסי אוסטר(ראובן 23) @ari1980 @מוניטין(גרעין לשעבר) ועוד...
חוו דעתכם
החישוב המדויק הוא
שהעוגן של מזרחי נמוך ב0.07 בממוצע מהעוגנים של שאר הבנקים

• הוסף לסימניות
החישוב המדויק הוא
השאלה היא האם זה בגלל זה:
או בגלל זה:
שלמזרחי יש צורת חישוב שונה לעוגן וזה לא רק עניין של תאריכי עדכון
?

• הוסף לסימניות
קיבלתי הצעה נוספת (מבנק אחר).

135,000 - 24 שנה - 4.62 - קלצ
250,000 - 18 שנה - 4.62 - קלצ
415,000 - 25 שנה - 4.49 - מלצ (אג"ח כל שנתיים/וחצי - לא זוכר כעת)
200,000 - 25 שנה - פריים מינוס 0.9
150,000 - 30 שנה - ע+3.5 מ"צ

כמובן, אין לי שום תוכנית להשתמש במ"צ, זה מיועד לפירעון מיידי.

מה אומרים על זה?

ברור שהריביות כאן הרבה יותר נמוכות,
השאלה אם יכול להיווצר סיכון מהוספה של מסלול צמודה, כשאין לי כוונה להשתמש בו?

תודה רבה על כל העזרה...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
החישוב המדויק הוא
לא נכון
אם יש לך פנאי תרכז את הממוצע של התשואות בין תאריכי העדכון של טפחות, וזה העוגן בלי שום סיבוך ופלפול.
וזה העוגן גם בפועלים וכו' רק התאריכים מתחילת החודש.
(יש עוד הבדל על איזה טווח של אג"ח מדובר, אם זה לשנתיים או שנה וחצי או 3 שנים, והיות שבממוצע לאורך שנים עוגן לטווח יותר ארוך קצת יותר גבוה, אז בממוצע עוגן שנתיים יהי' קצת יותר גבוה מעוגן שנה וחצי אך קצת יותר נמוך מעוגן 3 שנים)
אם היה לי כעת זמן ואנרגיה הייתי מכין את זה באקסל מסודר להמחשה... אולי עוד חזון למועד

• הוסף לסימניות
לא נכון
אם יש לך פנאי תרכז את הממוצע של התשואות בין תאריכי העדכון של טפחות, וזה העוגן בלי שום סיבוך ופלפול.
וזה העוגן גם בפועלים וכו' רק התאריכים מתחילת החודש.
(יש עוד הבדל על איזה טווח של אג"ח מדובר, אם זה לשנתיים או שנה וחצי או 3 שנים, והיות שבממוצע לאורך שנים עוגן לטווח יותר ארוך קצת יותר גבוה, אז בממוצע עוגן שנתיים יהי' קצת יותר גבוה מעוגן שנה וחצי אך קצת יותר נמוך מעוגן 3 שנים)
אם היה לי כעת זמן ואנרגיה הייתי מכין את זה באקסל מסודר להמחשה... אולי עוד חזון למועד
בדקתי ממוצע גם של שנתיים וגם של 5 מתחילת 2020, והממוצע של טפחות זול ב0.07 מהממוצע של עקום אפס

• הוסף לסימניות
בדקתי ממוצע גם של שנתיים וגם של 5 מתחילת 2020, והממוצע של טפחות זול ב0.07 מהממוצע של עקום אפס
המיכונית הפסיקה להשפיע על משכנתאות חדשות מתחילת 2024
הממוצע של טפחות זול ב0.07 מהממוצע של עקום אפס
מקווה שהכוונה במילים 'ממוצע של עקום אפס' - של פקיעה בטווח שנתיים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
קיבלתי הצעה נוספת (מבנק אחר).

135,000 - 24 שנה - 4.62 - קלצ
250,000 - 18 שנה - 4.62 - קלצ
415,000 - 25 שנה - 4.49 - מלצ (אג"ח כל שנתיים/וחצי - לא זוכר כעת)
200,000 - 25 שנה - פריים מינוס 0.9
150,000 - 30 שנה - ע+3.5 מ"צ

כמובן, אין לי שום תוכנית להשתמש במ"צ, זה מיועד לפירעון מיידי.

מה אומרים על זה?

ברור שהריביות כאן הרבה יותר נמוכות,
השאלה אם יכול להיווצר סיכון מהוספה של מסלול צמודה, כשאין לי כוונה להשתמש בו?

תודה רבה על כל העזרה...
אודה לקבלת הסבר,
נראה לי שזה ריביות מצוינות,
אני טועה?
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה