דרושים מתכונים מוצלחים במיוחד עם קמח כוסמין

• הוסף לסימניות
אני ניסיתי להחליף בעוגת כושי בחושה ( עם שוקולית וריצ') ויצא מעולה.
גם פנקייק אני מכינה עם קמח כוסמין.
בעיקרון- זה קמח מאוד עדין ויוצא טוב ברוב המתכונים של קמח רגיל.

• הוסף לסימניות
כל מתכון אני מחליפה לכוסמין,יוצא מעולה.

• הוסף לסימניות
מה אתן עושות שלא יתפורר?
אני עושה קבוע לחם עם קמח כוסמין ובת השנה מאוד אוהבת,
החיסרון היחיד שהוא מתפורר ואני לא יכולה להביא לה לאכול לבד.
יש פתרון? או שאולי לנסות להחליף חברה?

• הוסף לסימניות
שימי ביצה , אמרו לי שזה בשביל שזה לא יתפורר
האמת שלי הלחמניות יוצאות רכות רכות וממש לא מתפוררות
ואני שמה בביצה וכוס אחת של קמח לבן על קילו כוסמין

• הוסף לסימניות
חפשי כוסמין באתר של אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום- היא מכניסה אותה בכל מקום שהוא לא מפריע ויש לה הרבה מתכונים עוגות ועוגיות עם כוסמין.
כך גם בעוגיונט.

• הוסף לסימניות
חלת לחמניות אני מכינה את זה כל שבת.. פשוט טעים ורך.. ובעיקר אוורירי והכיי העיקר שקל להכין אותו
הנה המתכון המקורי אני בדרך כלל מכפילה, במתכון המקורי יוצא בערך 9 לחמניות:
500 ג' קמח כוסמין
2 כפות שמרים יבשים
230 מ"ל מים פושרים-חמימים
שליש כוס שמן

מי שרוצה (אני לא מוספיה)
3 כפות סוכר
כפית גדושה מלח.

מכניסים את הכל למעבד מזון מערבבים הבצק אמור להיות דביק מעט אם זה מוצק להוסיף יותר מים.
לתת מנוחה של שעה לאחר מכן ללוש שהידיים משומנות לקחת תבנית חד פעמים להכין לחמניות עגולות להניח על התבנית לתת מנוחה עוד 10 דק' (הקמח הכוסמין יש לו נטיעה "להשפך" הוא לא מחזיק מעמד בתפיחה השניה) להבריש ביצה שומשום וקצח ולהכניס לתנור על חום של 200 מעלות בערך לחצי שעה כל אחד והתנור שלו... וזה מוכן.... וגם לא מתפורר

• הוסף לסימניות
אגב, גם בכוסמין יש קמח לבן וקמח מלא
משמעותי לתוצאות...

• הוסף לסימניות
אני מכינה עם המלא...

• הוסף לסימניות
כל המרשמים מצוינים להחלפה, הקמח הוא של 80% והילדים אוכלים בתאבון רב בלי לבדוק בצבע...
הקמח של גדיש הכי מוצלח אחריו בר ולחם.
כדאי להזהר בכמויות המים כי בגלל שהגלוטן נמוך יותר הבצק דביק מהר יותר.
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
שבוע שעבר היו ב"מרוה לצמא" 2 מתכונים לקרקר ולביגלך, את שניהם עשיתי ויצאו נהדר, במיוחד הקרקר - הייתי צריכה להחביא כדי שלא יגמר, בנ"ד אעלה יותר מאוחר את המתכון.

• הוסף לסימניות
לפני כמה שבועות מצאתי כאן באתר עוגה מעולה ממש, אני מכינה אותה כבר כמה שבועות ברציפות...

(ציטוט)
6 ביצים

2 כוסות סוכר(אפשר בהחלט פחות )

2 סוכר וניל

1.5 כוסות שמן

1 כוס מיץ תפוזים (אם אין אז אפשר כל מיץ אחר או מים ,אבל הכי טעים זה מיץ תפוזים)

2.5 כוסות קמח ( שווה לנסות קמח מלא 70%,העוגה המקורית היתה עם קמח לבן )

1.5 שקיות אבקת אפיה

1 כפית קינמון

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

לערבב ידנית את כל החומרים ,ללא האגוזים

לשפוך ל3 תבניות אינגליש קייק

להכניס לתנור חם ב180 מעלות

לאחר 3-5 דקות כשהעוגה קצת התייצבה(להזהר שלא תתיצב מדי ...) ,לפזר את האגוזים ולהחזיר לתנור להמשך אפיה -עד שהקיסם יוצא יבש ....

מיד בתום האפיה לשפוך בנדיבות סירופ מייפל בפסים לאורך ולרוחב ולתת לעוגה להתקרר

• הוסף לסימניות
מאפינס: (כ-80 יח')
6 ביצים (כדאי להקציף שלמות)
1.5 כוסות מים1 כוס שמן
4 כוסות קמח מלא/כוסמין (רובינפלד)
2.5 כוסות סוכר חום
1 כוס קוקוס
כוס אגוזי מלך קצוצים או כוס שקדים טחונים2 א. אפיהקורט מלחקורט סודה לשתיהכוס ש. צ'יפס

מסדרים מנג'טים מס' 3 בתוך תבניות שקעים
ממלאים כ-2/3 מנג'ט בתערובת.
אופים עד לקבלת צבע זהוב.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לדעתי אחד הדברים החשובים בכוסמין הוא החברה
ניסתי את אותו מתכון ב2 חברות של קמח
באחד יצא מצוין
בשני לא היה אכיל בכלל (בגלל הטעם)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה