נכתב ע"י חזק;1010568:
כעת ראו את הכותרת: דרוש איש קריאייטיב
אני יודע שאני צריך איש פרסום,
לכן אני פונה לפורום הזה,
אני לא מבין מה מנסים להסביר לי פה
אני אנסה להסביר, כי זה נושא חשוב.
אין כזה דבר 'איש פרסום', אולי 'כולבויניק פרסום'...
פרסום מורכב מכמה מחלקות. אחת מהן היא מחלקת הקריאטיב.
מחלקה זו (או האיש הממונה על כך), אמורה להגיש את המסר בצורה מעניינת מספיק - כדי שאנשים יסתכלו עליו בכלל. המחלקה הזו אמורה גם לדאוג שהרעיון של המודעה או החומר הפרסומי יתאים לקהל היעד, ויובן על ידם בדיוק באופן הרצוי למפרסם.
עם זאת, איש הקריאטיב אינו אמור להגיד מה יהיה המסר, למי הוא יפנה, מתי לפרסם ובאיזה תקציב. במקרים שאין איש מקצוע שעושה זאת - העבודה נופלת על איש הקריאטיב, שבד"כ יוצר רעיון ועליו מלביש איזשהו מסר, או נתפס למסר בנאלי. במקרים אחרים העבודה הזו נופלת על הלקוח עצמו - שאמנם מכיר את הענף יותר מכל אחד אחר, אך מתקשה להכיר אותו מזווית הראייה של הצרכן, וכן לא תמיד רואה את כל התמונה המלאה ואת כל הנתונים הנדרשים. כמובן שבעל העסק איננו בעל מקצוע בתחום הפרסום - ועל כן קשה לצפות שיביא מסר פורץ דרך.
אנשי המקצוע האחראים לבנות את המסר ואת דרכי הפצתו הם הפלנרים. הפלנינג מתחלק גם הוא ל-2 חלקים: המידען או התחקירן, שאוספים את הנתונים וחוקרים את מצב השוק, את קהלי היעד האפשריים ואת המתחרים. הם בודקים שווקים מקבילים ועוד נתונים רבים. החלק השני בפלנינג הוא האסטרטג, שמנתח את הנתונים הללו, ובונה לפיהם את הפתרונות השיווקיים הנכונים ביותר.
עבודת האסטרטגיה ניתנת בד"כ ללקוח, כתבנית שיווק, ולאיש הקריאטיב מוגש אך ורק בריף - שהוא מסמך מתומצת, שכולל את הנתונים המינימליים שהקריאטיב צריך לצורך עבודתו. בד"כ הפלנרים לא סומכים על כושר הניתוח של אנשי הקריאטיב - ולכן נמנעים מלשתף אותם בלבטים. הם מקבלים שורה ברורה של המסר, רקע על התובנה הצרכנית שמאחוריו, אפיון רלוונטי של קהל היעד והנחיית טון וסגנון.
וזהו.
לדלג על שלב בניית האסטרטגיה ולפנות ישירות לאיש פרסום חלקי - איש הקריאטיב, זה אומר לתת את העבודה החשובה הזו לאנשים שאינם אנשי מקצוע בתחום, וזה סיכון מסוים.
אחרי שמחלקת הקריאטיב בונה את הרעיון, הקונספט או את המודעה - היא עוברת לאנשי הביצוע: קופירייטר, גרפיקאי, בונה אתרים, במאי, מעצב דיגיטל וכו'. זה מה שכבר עשיתם.
ועכשיו הערה חשובה.
אמנם אתם מקבלים את דבריי בעירבון מוגבל - בשל היותי אסטרטגית, וודאי שזה משפיע על ההתייחסות שלי למקצוע חיוני זה. עם זאת, קחו בחשבון שאני זאת שפוגשת אח"כ את כל אותם מאוכזבי פרסום שדילגו על השלב החשוב הזה, וכשהם מבינים למה הפרסום לא הצליח זה כואב. כי הם יכלו לחסוך סכומי כסף רבים והרבה עגמת נפש.
בתגובתי זו אני מכוונת לא רק אליך כאל לקוח פוטנציאלי בודד. זה לא שווה את ההשקעה הזו

אני מכוונת דבר ראשון לאנשי המקצוע שכאן: קופירייטרים וגרפיקאים. זה לא מוריד מערככם כשאתם ממליצים ללקוחות אסטרטגיה נכונה עם בעל מקצוע, אלא מעלה את רמת האמון של הלקוחות שלכם ברמה המקצועית שלכם.
מניסיוני עם גרפיקאיות וקופירייטריות רבות - לקוח נשאר נאמן כשהוא יודע שמכאן יכוונו אותו לכל מה שהוא צריך, שהאינטרס שלו הוא הראשון במעלה, ושאנשי המקצוע איתם הוא עובד מרושתים מספיק כדי לגייס לו כל מה שהוא צריך.
ואגב, זה משתלם לכם לא פחות. חוץ מהעבודה האיכותית שתתנו ללקוח, הוא מרגיש בטוח עם ההמלצות ועם הצעדים שהוא עושה, והעבודה קלה הרבה יותר.
בהצלחה.