דרוש בדחיפות: מתכון לרוטב פטריות על בסיס שמנת

• פותח הנושא מי
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בעבר היה כאן אשכול מוצלח של רעיונות מגוונים לארוחות ערב.
מישהי העלתה מתכון מדהים לרוטב פטריות על בסיס שמנת (אולי היא קראה לו רוטב אלפרדו או משהו דומה... ;))
אני לא מוצאת את המתכון בשום אופן, ואני זקוקה לו לשבע ברכות.

למי יש?
תבורכו משמים, וכל המשמח חתן וכלה זוכה בחמישה קולות...

• הוסף לסימניות
אני מכינה רוטב פטריות בצורה מהירה בדרך הזו:

אני שופכת לתוך הסיר חבילה של שמנת מתוקה (השף הלבן - תנובה), ובהרתחה אני מוסיפה שקית של אבקת רוטב פטריות של אסם, בוחשת היטב מוסיפה כוס חלב, מלח פלפל, עוד כמה דקות על אש נמוך, ויוצא נהדר!!!

• הוסף לסימניות
מתכון שקיבלתי מפצריה שמכינה גם רביולי ותפו"א מוקרם ברוטב שמנת פטריות:
(הכמויות גדולות, אבל תמיד אפשר לחלק)

מטגנים 4 שיני שום כתושות במעט שמן
מוסיפים:
1 ליטר שמנת לבישול
1 ליטר חלב
ח' פטריות חתוכות
אבקת מרק פטריות, מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט (לפי הטעם)

מרתיחים ומבשלים עד להסמכה על אש נמוכה
(ניתן להוסיף כפית קורנפלור מהולה בחלב כדי לזרז את ההסמכה).
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
עוד מתכון -
לטגן בקצת חמאה: 1 בצל קצוץ דק ושן שום קצוצה
אחרי שמזהיב - להוסיף חבילת פטריות טריות ובדוקות, קצוצות
(הפטריות מאוד מצטמקות בטיגון)
לטגן עוד קצת
להוסיף 1 חב' שמנת מתוקה, מלח, פלפל, וקמצוץ אגוז מוסקט (זהירות, טעם חזק) ולבשל בערך רבע שעה על אש קטנה.

• הוסף לסימניות
תודה לכולן!!!!
מי שמגיעה לקרית ספר ביום חמישי, מוזמנת לטעום...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה